Dinner in The Sky –taivasravintola Kuopion matkustajasatamaan elokuun alussa

dinner-in-the-sky

Kuopiossa pääsee elokuussa maailman metropoleja kiertäneeseen Dinner in The Sky –taivasravintolaan, kun Tapahtumatoimisto Maccoy tuo konseptin ensimmäistä kertaa Itä-Suomeen 2.-5.8.2017. Taivaallinen kokemus tulee olemaan osa Kuopion kesään vakiintunutta beach volley –tapahtumaa (viime kesänä Trust Kapital OPEN –nimellä).

Kulinaarisia nautintoja 50 metrin korkeudella

Taivasravintolan huima perusidea on ruokailuelämys 50 metrin korkeudelle nostettavassa ravintolassa. Ruuan laadusta vastaa Suomen Top Chef -voittaja Anssi Kantelinen, jonka johdolla nautitaan neljän ruokalajin illallisia. Ravintolaan ei niin vain hypätä mukaan ja pois, joten yksi seurue nostetaan aina kerrallaan ruokailemaan ja tällöin puhutaan nostosta. Tällaisia nostoja on päivän sekä illan aikana useampi ja yksi nosto kestää noin tunnin.

”Kun ensi kerran näin Dinner in the Sky –idean, tuli minulle heti halu toteuttaa elämys Kuopiossa,” kertoo Tapahtumatoimisto Maccoyn omistaja Jukka Makkonen. ”Etsin vain sopivaa tapahtumaa, jonka yhteydessä tällainen voisi toimia ja sataman beach volley –tapahtuma tarjoaa juuri oikeanlaisen ilmapiirin myös Dinner in the Sky:lle”, Makkonen jatkaa.

Taivasravintolan tunnelman pääsee kokemaan myös shampanja-nostoilla sekä Suomen 100 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehtävillä coctail-nostoilla. Tällainen lyhyempi nosto on kestoltaan 20 minuuttia. Lyhyempiin nostoihin kuuluu myös Kantelisen suunnittelemia pieniä syötäviä.

Varaukset alkavat helmikuussa

Tapahtumatoimisto Maccoy avaa sähköisen paikka- ja varauskanavan nostoille helmikuun alussa. Paikkoja nostoille voi tiedustella myös Maccoyn toimiston kautta. Nostoaikataulu on suunniteltu torstaista lauantaihin (3.-5.8) klo 15-23 välille. Nostot ovat mahdollisia myös muina aikoina kysynnän mukaan.

Dinner in The Sky tuo raikkaan lisän Kuopion kesätarjontaan ja luo lisää matkailullista kiinnostusta Kuopion alueelle.

Lux Eat tarjoaa valotaiteen kaveriksi kaamoksen kukistavia ruokaelämyksiä

5fdffbc8-0bc8-401d-a84e-e0df3ccf0818

Lux Helsinki sai rinnalleen kaivatun ruokatapahtuman. Lux Eat tarjoilee annoksia eri hintaluokissa kymmenissä eri ravintoloissa.

Lux Helsinki tuo taas valoa vuoden kylmimpään hetkeen 5.–9.1.2017. Viime kerralla yli puoli miljoonaa ihmistä Helsingin ytimeen kerännyt valofestivaali sai suitsutusta kävijöiltään. Kansainvälistä ja kotimaista valotaidetta esittelevän juhlan kävijöistä ennätykselliset 99 prosenttia piti tapahtumaa erittäin tai melko hyvänä.*

Aina löytyy parannettavaa ja Lux Helsingin kohdalla se on ollut selkeämpi, monipuolisempi ja näkyvämpi ruokatarjonta. Siihen tekee tänä vuonna muutoksen Cityn järjestämä Lux Eat -ruokafestivaali.

Lux Eat tuo Lux Helsingin ajan tarjolle kattauksen annoksia ja menuja kaupungin säkenöivimmistä ravintoloista. 10€, 30€ ja 50€ hintakategoriat sekä monipuolinen spektri ravintoloita takaavat kaamoksen kukistavan ruokaelämyksen jokaiseen makuun.

Mukaan on saatu jo parikymmentä ravintolaa ja lisää tulee, sillä ravintoloiden ilmoittautuminen on käynnissä 16. joulukuuta asti. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet muun muassa valotaidereitin ytimessä majaansa pitävät Roster Helsinki, Ravintola Aino ja Taverna Vaelsa, tuhteihin pihveihin erikoistunut Goodwin, sushia tarjoileva Kita sekä kodikas Gastrobar Emo. Lux Eatissa syödessä ei tarvitse ahtautua reitin varrella oleviin ravintoloihin, sillä omilla annoksillaan ovat mukana myös esimerkiksi Rautatieaseman viereinen meksikolainen Eatos, Tehtaankadun ranskalainen La Maison sekä Mäkelänkadulla operoiva aitoihin afrikkalaisiin makuihin keskittyvä African Pots.

“Vastaamme Cityn kanssa kävijöidemme palautteeseen ruokatarjonnan vähäisyydestä valofestivaalin reitillä. Lux Helsinki on kaupunkifestivaali ja sen tapahtumapaikkana toimii ydinkeskusta. Hienoa, että niin moni täällä sijaitseva mielenkiintoinen ravintola on jo lähtenyt tarjoamaan palveluitaan festarikävijöille ja samalla inspiroitunut valon teemasta. Toivon, että annosten ja menujen selkeä hinnoittelu rohkaisee kaupunkilaisia rakentamaan oman näköisensä festivaalielämyksen, jossa yhdessä syöminen näyttelee toista pääosaa”, Lux Helsingin tapahtumatuottaja Emma Lumme kommentoi.

“Lux Eat on hieno lisä ravintolatekemiseemme. Meillä on hyvä rutiini vastaavien ruokatapahtumien järjestämisessä SYÖ!-viikkojen kautta ja vahvat verkostot ravintoloiden suuntaan. Lux Helsingin ajatus tuoda valoa keskelle pimeää ja kylmää Helsinkiä on upea ja haluamme tehdä Lux Eatista oleellisen osan kokonaisuutta. Hienoa, että saimme jo ensimmäisenä vuonna mukaan ison kasan laadukkaita ravintoloita”, sanoo Cityn päätoimittaja Panu Jansson.

Helsingin kaupungin järjestämä valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille keskellä pimeintä talvea 5.-9. tammikuuta 2017. Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

* Kävijöiden tyytyväisyystiedot perustuvat Sponsor Insightin teettämään kävijätutkimukseen, jonka mukaan 99 prosenttia piti Lux Helsinkiä joko erittäin tai melko hyvänä tapahtumana. Tutkimuksen mukaan myös lähes kaikki kävijät suosittelisivat tapahtumaa ystävälleen. Lux Helsingin saamat tulokset ovat Sponsori Insightsin tutkimusjohtajan Klaus Virkkusen mukaan parhaat, mitä heidän tapahtumatutkimuksissaan on todettu 10 vuoden aikana.

Tutustu tapahtumiin: luxhelsinki.fi ja luxeat.fi.

Uudistunut Raflaamo.fi tarjoaa ideoita ja inspiraatiota lähes 500 ravintolasta

856eb2f643f2a655_800x800ar

Suosittu Raflaamo.fi on nyt entistä kätevämpi ja kattavampi ravintola-asiakkaan apuri. Uudistuneen verkkopalvelun avulla ravintolan valinta on paitsi superhelppoa, myös uudella tavalla elämyksellistä ja inspiroivaa.

Reilu pari vuotta sitten lanseerattu Raflaamo.fi on saanut erinomaisen vastaanoton. Verkkopalveluun kertyy jo yli 600 000 käyntiä kuukaudessa. S-ryhmän ravintolakirjosta mukana on valtaosa, lähes 500 ravintolaa.

Raflaamo.fi:n uudistuksen perustana on kaikilla päätelaitteilla yhtä näppärästi toimiva haku, joka on nyt nostettu sivuston keskiöön. Suositteleva haku ohjaa asiakasta löytämään haluamansa tai jotain uutta, mitä hän ei olisi osannut edes hakea.

”Raflaamo.fi mahdollistaa tehokkaan ja inspiroivan etsimisen sekä eri vaihtoehtojen vertailun. Haetpa sitten vinkkiä brunssille, lounaalle tai illanviettoon, sivusto opastaa sen mukaan, missä olet. Samalla voit tutustua ruokalistoihin ja esiintyjiin, varata pöydän ja varmistaa ravintolan sijainnin ja reitin kartalta. Mobiilisti toimiva sivusto palvelee nyt entistä ketterämmin missä vain”, online-kehityspäällikkö Sirpa Väyrynen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kuvailee.

Raflaamo.fi:n uudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota palvelun sisältöön, sen monipuolisuuteen ja visuaalisuuteen.

”Haluamme palvella asiakkaitamme entistä inspiroivammin ja auttaa heidän erilaisissa tarpeissaan. Juuri siksi sivustolta löytyy nyt ideoiden ja vinkkien lisäksi esimerkiksi artikkeleita, kuvia ja videoita alan ajankohtaisista trendeistä ja ihmisistä sekä paikallisista ilmiöistä”, markkinointijohtaja Outi Vitie SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta esittelee.

”Raflaamo.fi:ssä voi viihtyä ja sieltä löytyy ratkaisu, oli mielessä sitten tietty ravintola, tietynlainen ruoka tai vasta idean alku”, Vitie summaa.

Uudistuksen myötä Raflaamo.fi siirtyy kehitysuralle, joka tuo tullessaan jatkuvasti jotain uutta asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Tutustu osoitteessa: raflaamo.fi  

Paulig Kulma: uusi kahvin ystävien kohtaamispaikka keskellä Helsinkiä

d9883a05-b74a-4d46-9e8f-3dd298419e74-main_image

Paulig Kulma

Paulig on avannut kahvitalon Helsingin keskustaan. Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun kulmassa sijaitsevassa Paulig Kulmassa tarjoillaan paikan päällä paahdettua ja käsityönä valmistettua kahvia. Paulig Kulma on kahden kerroksen kahvitalo, jossa on myös oma pienpaahtimo ja Paulig Barista-instituutti.

Paulig Kulma tarjoaa Helsingin keskustan vilinässä ainutlaatuisen virkistyspaikan, jossa on mahdollisuus perehtyä kahvin valmistuksen saloihin ja makuelämyksiin upeassa designympäristössä. Paulig Kulmassa kaiken keskiössä on kahvi. Tarjolla on aina useita erilaisin menetelmin valmistettuja kahveja ja papuja ostettavaksi myös kotiin.

”Paulig Kulma on luotu erilaisille kahvihetkille ja -elämyksille. Paulig Kulmassa on mahdollisuus testata kahvimaailman parhaita laatuja, tilaa tavata ystäviä, tehdä töitä tai vain rentoutua. Se on kahvitalo, joka tuo yhteen hyvän kahvin ystävät”, sanoo Pauligin markkinointijohtaja Karri Kauppila.

”Paulig Kulmassa kaiken keskiössä on kahvi, johon suhtaudumme ilolla ja intohimolla. Meillä voi maistaa erilaisia makuja ja tavata hyvän kahvin äärellä huippubaristoja ja Pauligin Paulan. Paahtopäivinä kahvitalossa ja Helsingin keskustassa tuoksuu kahvi ja paahtamista voi tarkkailla lähietäisyydeltä. Paulig Kulmassa järjestetään myös maistatuksia ja erilaisia kahvitietoiskuja”, kertoo Paulig Kulman manager Charlotta Nylund.

Paulig Kulman valikoimat ovat runsaat ja ne vaihtuvat päivittäin. Kahvitalo aukeaa arkisin klo 7.30 ja silloin on saatavilla aamupalaa. Lounaalla on tarjolla useita erilaisia lounasvaihtoehtoja ja työpäivän jälkeen nautittavaksi sopii after work -kahvikattaus. Viikonloppuisin Paulig Kulmassa voi herkutella maukkailla, ruokaisilla ja kiireettömillä brunsseilla tai viettää iltaa aina klo 23 asti. Paulig Kulmassa kahvilayrittäjänä toimii turkulainen Pure Hero, joka on tunnettu muun muassa terveellisistä raakakakuistaan. Paulig Kulman aukioloajat, kahvitalon koulutukset ja tapahtumat löytyvät Paulig Kulman kotisivulta ja sosiaalisen median kanavista.

Paulig Kulman erikoiskahvit paahdetaan biokaasulla

Paahtaja Sampo Latvakangas paahtaa Paulig Kulman omat kahvit, jotka ostetaan pienerissä vain kahvitalon tarpeisiin. Kaikille kahveille on yhteistä hyvä laatu ja kiinnostava tarina. Paahtajan luottokumppanina toimii Bertha-paahtokone, joka toimii puhtaasti biokaasulla eli 100-prosenttisesti uusiutuvalla ja kotimaisella energialla.

www.pauligkulma.fi

#PauligKulma sosiaalisessa mediassa:
Facebook: https://www.facebook.com/pauligkulma/
Instagram: @pauligkulma https://www.instagram.com/pauligkulma/

Tutkimus: pääkaupunkiseudulle halutaan lisää konstailemattomia ravintoloita ja kasvisruokaa

a23c391b53bbcde4_800x800ar

Lähes kaksi kolmasosaa pääkaupunkiseutulaisista toivoo alueen ravintolatarjontaan lisää rentoja oleskelupaikkoja, joista saa konstailematonta ruokaa. Ravintolatoiveissa näkyvät myös kotimaisuus, kasvisruoka ja lähituottajien antimet. Tulokset käyvät ilmi Kitchen & Table -ravintoloiden teettämästä tutkimuksesta.

Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun ruokakulttuuri on eloisampaa kuin koskaan, ja mielenkiintoisia ravintoloita riittää jokaiseen makuun. Pääkaupunkiseudun asukkaita selvästi puhuttelee kotoisuus ja konstailemattomuus, selviää Kitchen & Table -ravintoloiden tuoreesta tutkimuksesta: lähes kaksi kolmasosaa (63 %) toivoo alueen ravintolatarjontaan lisää rentoja oleskelupaikkoja, joista saa herkullista ruokaa. Puolet (50 %) vastaajista kaipaa myös monipuolisia paikkoja, joissa voi syödä, nauttia muutaman lasillisen ja istua iltaa. Lisää fine diningia toivoo vain kuusi prosenttia vastaajista. Sen sijaan joka viides (20 %) kaipaa koko perheelle soveltuvia ravintoloita.

Ruokatoiveissa nousevat esille erityisesti kotimaisuus ja kasvisruoka: kolmannes (32 %) vastaajista toivoo lisää suomalaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita, ja reilu neljännes (26 %) haluaisi enemmän hyvää kasvisruokaa. Avoimissa vastauksissa korostuivat etenkin vegaaninen kasvisruoka ja lähiruoka. Lisää etnistä ruokaa tarjoilevia ravintoloita toivoo 16 prosenttia vastaajista.

”Kitchen & Table -ravintoloiden ytimessä ovat kotoisa fiilis ja paikalliset raaka-aineet yhdistettyinä amerikkalaisiin vaikutteisiin. On mukava huomata, että tällaiselle paikalle on kaupunkilaisten keskuudessa tilausta. Myös kasvis- ja vegaaniruoan kysyntä on kasvanut hurjasti viime aikoina, ja haluamme huomioida Kitchen & Table Helsingissä myös vegaanit. Maanantaina avatun ravintolamme listalta löytyykin vegaaninen Roasted roots -annos”, kertoo Kitchen & Table Helsingin keittiömestari Sauli Rönkkö .

Ravintolatoiveet linjassa ruokatrendien kanssa

Kasvisruoka nousee kärkeen myös vuoden 2017 ruokatrendejä kysyttäessä: lähes puolet (48 %) vastaajista listaa kasvisruoan ja kasviproteiinit ensi vuoden tärkeimmäksi ruokatrendiksi. Toisaalta reilu viidennes (22 %) ennakoi laadukkaiden liharuokien nousevan pinnalle vuonna 2017. Myös street foodin (43 %) ja lähiruoan (38 %) suosion odotetaan jatkuvan ensi vuodelle. Lisäksi vastaajat arvelevat muun muassa yhteisöllisen syömisen (15 %) ja myöhään auki olevien keittiöiden (13 %) nousevan ilmiöiksi ensi vuonna.

Hyväksi ravintolaksi koetaan laadukasta ruokaa edulliseen hintaan tarjoava paikka: kaksi kolmesta (64 %) kertoo tekevänsä ravintolavalinnan hyvän ja laadukkaan ruoan perusteella, ja lähes yhtä moni (61 %) pitää hintatasoa tärkeänä kriteerinä. Lisäksi ravintolan valintaan vaikuttavat sijainti (42 %), perheen tai ystävien suositus (37 %) sekä tunnelma (19 %). Tunnetun keittiömestarin perusteella valinnan tekee vain neljä prosenttia vastaajista.

Valtaosa matkustaisi hyvän ravintolan perässä yli kuntarajojen

Kun pääkaupunkiseudun asukkailta kysyttiin, matkustaisivatko he toiseen kuntaan pääkaupunkiseudulla hyvän ravintolan perässä, valtaosa (71 %) olisi valmis ylittämään kuntarajat. Vantaalaisista 90 prosenttia on valmis matkaamaan hyvän ruoan perässä ja helsinkiläisistäkin miltei kaksi kolmesta (64 %). Vain kolme kymmenestä pääkaupunkiseutulaisesta (29 %) ei lähtisi naapurikuntaan hyvänkään ravintolan perässä.

”Tuomme Vantaan Aviapolikseen ravintolan, jonne toivon ihmisten tulevan kauempaakin. Meillä on upea viikonloppubrunssi, rento meininki ja kiehtova, eri makumaailmoja yhdistävä menu. Lisäksi ilahduin todella, kun näin yhteisöllistä syömistä koskevat tulokset. Kitchen & Table on suunniteltu yhteisöllisyyteen ja yhdessä olemiseen: listalta löytyy jaettavia annoksia ja jokaisen Kitchen & Table -ravintolan keskiössä on suuri yhteisöllinen pöytä”, iloitsee Paula Lindström ,  Kitchen & Table Helsinki Airportin keittiömestari.

Clarion Hotel Helsinki avasi ovensa Jätkäsaaressa 17. lokakuuta 2016 ja Clarion Hotel Helsinki Airport avautuu Vantaan Aviapolikseen 22. lokakuuta 2016. Molempiin hotelleihin avataan myös huippukokki Marcus Samuelssonin suunnittelema ravintola Kitchen & Table.

Tietoa tutkimuksesta:
Kitchen & Table toteutti kyselyn pääkaupunkiseudulla asuvien keskuudessa online-tutkimuksena Cint-paneelin kautta. Kysely toteutettiin 8.9.2016–11.9.2016, ja siihen osallistui 512 iältään 18–80-vuotiasta Helsingin, Espoon ja Vantaan asukasta.

Tutkimuksen tulokset lyhyesti

Vuoden 2017 tärkeimmät ruokatrendit Helsingissä*:

 • Kasvisruoka ja kasviproteiinit 48 %
 • Street food 43 %
 • Lähiruoka 38 %
 • Laadukkaat liharuoat 22 %
 • Etninen ruoka 19 %
 • Yllättävät makuyhdistelmät 18 %
 • Yhteisöllinen syöminen 15 %
 • Myöhään aukioleva keittiö 13 %
 • Pikaruokaa ravintolaympäristössä 11 %
 • Käsityöläisyys 10 %
 • Baari-iltojen siirtyminen ravintolaan 7 %
 • Erilaisten juomien yhdistely ruokien kanssa 4 %
 • Jokin muu 1 %

Pääkaupunkiseudun ravintolatarjontaan toivotaan*:

 • Rentoja oleskelupaikkoja, joista saa konstailematonta ruokaa 63 %
 • Paikkoja, joissa voi sekä syödä, nauttia muutaman lasillisen että istua iltaa 50 %
 • Suomalaista ruokaa 32 %
 • Hyvää kasvisruokaa 26 %
 • Koko perheen ravintoloita 20 %
 • Etnistä ruokaa 16 %
 • Fine dining -ravintoloita 6 %
 • Jotain muuta 4 %

Valtaosa pääkaupunkiseudun asukkaista matkustaisi toiseen kuntaan pääkaupunkiseudulla hyvän ravintolan perässä:

 • 72 % koko pääkaupunkiseudun asukkaista
 • 90 % vantaalaisista
 • 64 % helsinkiläisistä
 • 29 % ei matkustaisi ravintolan perässä

Ravintolan valintaan vaikuttaa*:

 • Hyvä ja laadukas ruoka 64 %
 • Hintataso 61 %
 • Sijainti 42 %
 • Perheen tai ystävien suositus 37 %
 • Tunnelma 19 %
 • Hyvä arviot verkkopalveluissa 15 %
 • Palvelun taso 15 %
 • Monipuolinen valikoima 11 %
 • Median tai sosiaalisen media suositus 10 %
 • Tunnettu keittiömestari/ravintoloitsija 4 %
 • Lapsiystävällisyys 2 %

*Vastaajat saivat valita 1–3 vastausvaihtoehtoa.

Ravintola Lehtovaara täyttää 100 vuotta 25.8.2016

kuva2

Töölöläisenä tunnettu ravintola Lehtovaara aloitti toimintansa Viipurissa tasan sata vuotta sitten. Liikemies-kondiittori Emil Lehtovaara perusti sen alun perin kahvilaksi. Vuonna 1920 Lehtovaaran osti Ruotsista Viipuriin tullut Ragnar Hansson, joka teki siitä arvostetun ruokaravintolan. Hansson evakuoi ravintolan talvisodan pommien alta ja hankki sille Töölöstä uudet tilat, joissa ravintola yhä edelleen toimii.

kuva1

Lehtovaara on yksi Helsingin arvostetuimmista klassikkoravintoloista. Se tunnetaan sekä korkeatasoisista kotimaisista että traditionaalisista kansainvälisistä annoksistaan. Ravintolan ilmapiiriä on ylistetty hienostuneeksi, mutta silti kodikkaaksi. Usein toistetun sanonnan mukaan siellä elää ikiaikainen porvariston hillitty charmi.

Ravintola Lehtovaara julkaisee 100-vuotisjuhlan kunniaksi juhlakirjan: ”Ravintola Lehtovaara 1916–2016”, jonka on kirjoittanut historioitsija FT Henrik Tala ja tuottanut Bränn & Bränn Oy.

Juhlakirjassa esitellään ravintolan vaiheet suuriruhtinaskunnan Viipurista Suomen itsenäistymisen ja sotien kautta vaurastuvaan Helsinkiin ja nykyaikaiseen kansainvälistyvään ravintolakulttuuriin. Lehtovaara on läpi vuosien edustanut pysyvyyttä, traditionaalisuutta ja korkeaa laatua. Klassisesta tyylistä on tullut ansio.

Restamax ja Lunchie yhteistyöhön – ravintoloiden ruokahävikki minimiin

c339e54d-ce75-4a08-a7da-7b46c9fb8300-main_image

Muun muassa pastoistaan ja pizzoistaan tunnettu Bella Roma kuuluu jatkossa Lunchie-palveluun. Kuva: Jonathan Melartin

Ravintolayhtiö Restamax Oyj:n 12 ravintolaa löytyy jatkossa suositusta Lunchie-palvelusta. Lunchie-mobiilisovelluksen myötä asiakkaat saavat laadukkaita annoksia take awayna entistä edullisemmin ja ravintoloiden ruokahävikki pienenee huomattavasti.

Lunchie-mobiilisovellus perustuu ylijäävän laaturuoan hyödyntämiseen vastuullisella, kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Ravintola päivittää kätevästi esimerkiksi lounaasta ylijäävät annokset sovellukseen ja asettaa erikoistarjouksia. Asiakas puolestaan näkee sovelluksesta ravintoloiden reaaliaikaisen Lunchie-annosten valikoiman ja lähimmät Lunchie-ravintolat.

Kymmenkunta Restamaxin Ravintola.fi-ravintolaa Tampereella ja Kuopiossa löytyy nyt Lunchie-palvelusta. Helppokäyttöinen sovellus on kehitetty yhdessä ravintola-alan ammattilaisten kanssa.

– Lunchie on edistyksellinen ratkaisu: annosten laatu on priimaa, mutta asiakas saa ne tavallista edullisemmin. Tällä hetkellä ravintoloidemme Lunchie-annokset ovat pääasiassa lounaita, mutta tulemme jatkossa lisäämään palveluun myös à la carte -annoksia ja muita ruokatuotteita sekä uusia ravintoloita. Lunchiessa on valtava potentiaali ja uskomme sen monipuolisiin mahdollisuuksiin, Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtajaEero Aho kertoo.

Uusia elämyksiä ja vastuullisia valintoja

Lunchien takana on suomalainen vuonna 2015 perustettu startup-yritys ByteBuffet Oy. Lunchieen kuuluu tällä hetkellä yli 200 ravintolaa Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Lempäälässä – sovelluslatauksia palvelulla on yhteensä jo yli 15 000.

– Olen innoissani yhteistyöstä Restamaxin kanssa. Restamaxin keskittyminen vastuullisuuteen ja kannattavaan kasvuun Suomen suurimmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa on yhdensuuntainen oman visiomme kanssa urbaanista ja kehittyvästä elämäntavasta. Yhdessä pystymme auttamaan kuluttajia löytämään uusia tapoja syödä hyvin ja löytää loistavia elämyksiä, Lunchien taustajoukoissa vaikuttava Ville Virmala julistaa.

– Sovelluksen avulla tarjoamme asiakkaillemme uusia annosvaihtoehtoja ja tutustutamme heitä monipuoliseen ravintolatarjontaamme. Toinen tärkeä syy uudelle yhteistyölle on konsernimme vahva halu edistää vastuullisia ja ympäristöystävällisiä toimintatapoja. Lunchien myötä ennakoimme ja minimoimme ravintoloiden ruokahävikkiä merkittävästi, Aho summaa.

Lunchie on ladattavissa ilmaiseksi iPhonen ja Androidin sovelluskaupoista. Käyttäjä rekisteröi luottokorttinsa tiedot kerran sovellukseen, ja jatkossa maksu tapahtuu automaattisesti ja kätevästi annosvalinnan yhteydessä.

Lunchiessa ovat mukana seuraavat Restamaxin ravintolat:

Tampere:
Classic American Diner, Lielahti
Chicago Foodpark
Bodega Salud
The Grill
Como Ristorante
Pizzeria Bella Roma
Villisika

Lempäälä:
Bella Roma & Daddy’s Diner
Coyote Bar & Grill

Kuopio:
Bella Roma & Daddy’s Diner

Ravintola Salve joutuu muuttamaan

9dc8f4db5c6fdb8f_800x800ar

Ravintola Salve on ollut elävä osa Hietalahdenalueen historiaa nykyisellä paikallaan aina vuodesta 1897. Koska vuokranantajana toiminut taloyhtiö ei suostunut uusimaan vuokrasopimusta ravintolan omistavan HOK-Elannon kanssa, muuttaa perinteikäs ravintola uuteen satamaan sadan metrin päähän. Sama henkilökunta, kaikki muistorikkaat esineet, tuttu ilmapiiri ja Stadin parhaat silakat tervehtivät jatkossakin merimiehiä sekä muita janoisia ja nälkäisiä uudessa osoitteessa.

  Koska Salve on HOK-Elannon brändi, tarkoittaa vuokrasopimuksen loppuminen myös Salven toiminnan päättymistä nykyisessä osoitteessa.

–   Olen pahoillani, että emme yrityksistä huolimatta ole onnistuneet uusimaan vuokrasopimustamme. Olemme vuosikymmenten aikana pyrkineet hyvään yhteistyöhön taloyhtiön kanssa osallistumalla tilojen ylläpitoon ja kunnostukseen pitkälle yli sen, mitä vuokrasopimuksemme on edellyttänyt, toteaa HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen .

–   Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisimme suostua painostuksen alla luovuttamaan omaisuuttamme kilpailevalle yrittäjälle. Tämä olisi koko ravintola-alan kannalta huolestuttava ennakkotapaus. Sitä paitsi Salve on meille ainutlaatuinen ja tärkeä ravintola.

9be8246bdc02cb47_800x800ar

– Jos joku on kiinnostunut liiketoiminnan ostamisesta, yleinen käytäntö lienee, että keskustelee ensin omistajan kanssa. Helsingin Osuuskauppa osti Salven liiketoiminnan vuonna 1990 ja jatkaa sitä edelleen, vaikka osoite muuttuu, Jouko Heinonen täsmentää.

Salven omaleimaisuus, herkullinen miljöö ja maukas ruoka on noteerattu useissa ravintola-alan kilpailuissa. Salve on valittu eri medioiden listauksessa Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2011. Paistetut silakat ovat ravintolan tavaramerkki ja viimeksi syksyllä 2015, Helsingin Uutiset -lehden lukijat valitsivat Salven silakat pääkaupunkiseudun parhaaksi silakka-annokseksi.

– Meillä on vaalittavanamme pitkä ja kunniakas perinne, jota aiomme jatkaa kivenheiton päässä Salven uudessa kotisatamassa osoitteessa Hietalahdenranta 5.

Uudessa paikassa ravintola saa suuremmat tilat. Salven irtaimisto siirtyy kokonaisuudessaan ja sen avulla tunnelma luodaan entisen veroiseksi yhdessä tuttujen kanta-asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

#SaveOurSalve

Porvoo saa uuden huippuravintolan – Samuli Wirgentius ja Riku Stenros avaavat luomuliharavintolan

8f3f715e003005f0_800x800ar

Samuli Wirgentius ja Riku Stenros. Kuva: Johannes Romppanen

Ravintola SicaPellen omistajat Samuli Wirgentius ja Riku Stenros avaavat 22. huhtikuuta Porvoon vanhaan kaupunkiin ravintola Meat Districtin. Italialaisen ruuanlaiton käsityöperinnettä kunnioittava ravintola sijaitsee samassa museosuojellussa puutalokiinteistössä, johon kaksikko avasi maaliskuussa artesaanikahvila Café Postresin. 

Meat Districtin filosofiana on alusta asti itse tehty ruoka. Liha tulee aina orgaanisilta tiloilta ja riiputetaan itse paikan päällä. Ravintolan erikoisuutena ovat kylmät leikkeleet, joista esimerkiksi salami on täysin itse tehtyä. Lihan rinnalla kulkevat orgaanisesti tuotetut juustot ja kasvikset. Talon oma mozzarella luvataan tarjoilla aina korkeintaan kaksi tuntia valmistamisesta. Myös viinivalikoima on tarkkaan harkittu.

–      Uskomme, että asiakkaat ovat valmiita marmoroituvalle, maukkaalle lihalle. Mozzarellamme on varmasti tuoreinta mahdollista, mitä Suomessa saa. Viineissä panostamme eurooppalaisiin viineihin, erityisesti alkuviineihin eli luomuviinejäkin puhtaampiin viineihin, kertoo keittiötoimenjohtaja Samuli Wirgentius .

Meat Districtissä voi nauttia esimerkiksi laardoon käärittyä porkkanaa tai skandinaavista rotukarjatuotantoa esittelevän tastingmenun. Ruokalistan kuninkaallinen on neljäntoista ruokalajin MD all in , jota Riku Stenros kuvailee ”sosiaalisen syömisen turnaukseksi”.

–      Meat Districtiin tullaan syömään rennolla otteella ja hauskaa pitäen. Tärkeintä ei ole hienostella annosten esillepanossa, vaan tarjota puhdasta ruokaa uudella tavalla. Vanhan puutalon tunnelma yhdistettynä huippulaadukkaaseen ruokaan tarjoaa poikkeuksellisen ravintolaelämyksen, sanoo Stenros.

Ruoka valmistetaan avokeittiössä, josta löytyy myös 500 asteeseen puilla lämmitettävä aito napolilainen uuni. Yhtä tilaa hyödyntävässä ravintolassa ole ainuttakaan tiskiä asiakkaan ja henkilökunnan välillä.

–      Edes baarissamme ei ole baaritiskiä. Haluamme, että asiakkaat ja henkilökunta kohtaavat aidosti toisensa, kertoo Stenros.

Meat Districtin keittiömestarina toimii Peter Elfving ja hänen oikeana kätenään Juuso Tuomola. Sommelierina toimii Lauri Vainio. Ravintolassa on 60 asiakaspaikkaa, joista 20 pidetään aina vapaana varauksista, jotta ravintolaan pääsee myös ilman pöytävarausta.

Meat Districtin yksityiskohtia pähkinänkuoressa:

 • Ravintolan pöydät, hyllyt, viinitelineet ja astialaatikot ovat porvoolaisen puutaiteilija Tebianin käsialaa.
 • Raka Rå -astiasto on keramiikkataiteilija Leena Kouhian valmistama.
 • Porvoolainen säveltäjä Viljami Mehto on suunnitellut ravintolan tunnelman ja musiikin.
 • Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola on ravintolan sisustuksen taustalla. Silvola on suunnitellut myös ravintola SicaPellen sisustuksen.

http://www.meatdistrict.fi

Ison Omenan uuden ravintolamaailman nimeksi M.E.E.T

891f921ac44a1d21_800x800ar

Kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan uuden ravintolamaailman nimeksi tulee M.E.E.T – meet, eat, enjoy, together. Nimeä etsittiin laajan yleisökilpailun avulla, joka osoittautui erittäin suosituksi. Ravintolamaailman uudeksi nimeksi jätettiin määräajassa yli 3 000 ehdotusta. Näiden joukosta valittiin viisi finalistia, joista voittajan valitsi Cityconin edustajista ja ulkopuolisista asiantuntijoista koostunut jury. Asiantuntijajäseniä olivat ruokavaikuttaja- ja bloggaaja Hanna Gullichsen, ravintoloitsijat Merja Rahkola-Toivanen ja Kim Heiniö sekä Espoon Yrittäjien ja YritysEspoon toimitusjohtaja Erkki Pärssinen. Jury päätyi keskustelun jälkeen yksimielisesti M.E.E.T –nimen kannalle.

”Tavoitteenamme oli löytää nimi, joka on moderni, omaleimainen ja erottuva, mutta silti helposti ymmärrettävä. Toivoimme, että nimessä olisi jokin ilahduttava juju tai idea. On myös tärkeää, että nimi taipuu puheessa monelle eri kielelle, Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi sanoo.

Voittaneen ehdotuksen teki espoolainen Ison Omenan kanta-asiakas Leena Hyyryläinen, joka odottaa jo Ison omenan laajennuksen ja erityisesti ravintolamaailman avautumista. Hän voikin nautiskella ravintolatarjonnasta monta kertaa. Palkinnoksi voittaneesta nimiehdotuksestaan hän nimittäin saa 2 000 euron arvoisen lahjakortin Ison Omenan ravintoloihin tutustumista varten.

”Ehdotus syntyi melko spontaanisti, kriteerinä oli keksiä helppo, lyhyt, ytimekäs nimi, joka ihmisten on helppo oppia muistamaan. ”Tavataan M.E.E.T:ssä” kuulosti suuhun sopivalta”, Hyyryläinen sanoo.

Ison Omenan uudelle ravintola-alueelle tulee yli 30 erilaista ravintolaa. Yhteensä koko kauppakeskuksen alueelta löytyy laajennuksen jälkeen noin 8 000 neliötä ravintola-pinta-alaa ja yli 40 ravintolaa sekä kahvilaa. Ravintolamaailma avataan kahdessa vaiheessa elokuussa 2016 ja keväällä 2017.

Ison Omenan ravintolatarjonta on monipuolisuudessaan ainutlaatuisen suomalaisten kauppakeskusten joukossa. Ravintolamaailman suunnittelun tueksi tehtiin muun muassa perusteellinen kuluttajatutkimus, jonka avulla kartoitettiin millaisia ravintoloita espoolaiset asiakkaat kaipaavat.

”Ison Omenan asiakkailla on vahva ostovoima ja he syövät paljon ulkona. Tähän saakka he ovat joutuneet usein lähtemään Helsingin keskustaan saakka löytääkseen riittävän ravintolavalikoiman. Pian voimme tarjota yhdessä vuokralaistemme kanssa todella runsaan kattauksen; rentoja tapaamispaikkoja, pidemmän viipymän illallisravintoloita, perheravintoloita, keskenään erilaisia nopean asioinnin katukeittiöitä ja hyvin laajan valikoiman kahviloita. Tätä asiakkaat ovat meiltä toivoneet ja olemme iloisia, että voimme vastata toiveeseen”, Sanna Yliniemi toteaa.

Cityconin tavoitteena on rakentaa ravintolamaailmasta vahva kokonaisuus, josta löytyy aina jokaiselle sopiva vaihtoehto. Asiakkaat toivat sopia tapaamisen M.E.E.T:ssä ja päättää sen jälkeen mihin siellä mennään syömään. Ravintolamaailmasta tulee erottuva, mielenkiintoinen kokonaisuus kauppakeskuksen sisällä. Sille tehdään esimerkiksi omat web-sivut, joiden kautta asiakkaille tarjotaan useita digitaalisia lisäpalveluita.