McDonald’s saa uuden toimitusjohtajan Suomessa

xrpgbgua6mqj5uzfjwic

Olli Johansson aloittaa Suomen McDonald’sin toimitusjohtajana 1.12.2017

Suomen McDonald’s saa uuden toimitusjohtajan, kun McDonald’sin talousjohtajana toiminut Olli Johansson aloittaa tehtävässä 1. joulukuuta. Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana.

McDonald’sin tuleva toimitusjohtaja Olli Johansson aloitti McDonald’sin talousjohtajana kolme vuotta sitten. Tätä ennen hän työskenteli talousjohtajana Vaasan Sverige AB:ssa. Johansson on toiminut talouden ja yleisjohdon tehtävissä elintarvikealalla Suomessa ja ulkomailla yli 15 vuoden ajan mm. Vaasan Groupilla ja Keskolla.

”Olemme onnistuneet kuuntelemaan asiakkaitamme, ja heidän palautteensa näkyy erinomaisena vertailukelpoisen myynnin kasvuna. Kehitämme ravintoloitamme ja tuotevalikoimaamme antamalla asiakkaille lisää valinnanvaraa ja rentouttavia hetkiä arkeen. Lisäksi kasvamme uusien, entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaavien ravintoloiden, sekä nykyisten ravintoloiden uudistusten myötä. Pikaruokamarkkina kehittyy ja aiomme jatkossakin olla tämän kehityksen edelläkävijä Suomessa”, sanoo Olli Johansson.

Tämän vuoden Suomen McDonald’sin myynti on kasvanut koko ketjussa 11 prosenttia ja asiakasmäärät 9 prosenttia kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana. Tämän syksyn aikana ketjuun palkataan noin 300 uutta työntekijää, joista 45 perjantaina Helsingin Kivikossa aukeavaan McDonald’s-ravintolaan. Ravintolan omistaa yrittäjä Marko Saurén.

McDonald’s-ketjun menestys rakentuu vahvaan yhteistyöhön paikallisten yrittäjien kanssa. Ketjun ravintoloista 92 prosenttia on suomalaisten yrittäjien omistuksessa. Viime vuosina yrittäjät ovat investoineet ravintoloidensa remontteihin ympäri Suomen, minkä ansiosta McDonald’sin asiakkaat saavat entistä parempaa ja nopeampaa palvelua McDonald’seissa.

Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana. Kellyn johdolla Suomen McDonald’sin vertailukelpoinen myynti on kasvanut yhdeksänä perättäisenä kvartaalina, ja myynti ja asiakasmäärät ovat olleen ennätyksellisellä tasolla. Lisäksi McDonald’s palkitsi Suomen McDonald’sin Euroopan parhaana nousumarkkinana. Thomas Kellyn ja McDonald’s-yrittäjien johdolla on panostettu erityisesti asiakaskokemukseen ja monipuoliseen tuotevalikoiman kehittämiseen, ravintoloiden ulkoasuun ja tunnelmaan sekä päivittäin asiakkaita palvelevan henkilökunnan koulutukseen.

McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen osti Aki Soinisen McDonald’s-ravintolat pääkaupunkiseudulla

yqkbxw41bfjctkla0bkm

McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen osti Aki Soinisen neljä McDonald’s-ravintolaa, jotka sijaitsevat Helsingissä ja Vantaalla. Yrityskaupan myötä Siitarinen on yksi Suomen suurimmista McDonald’s-yrittäjistä niin ravintoloiden lukumäärän kuin konsernin yhteenlasketun liikevaihdon mukaan mitattuna.

Yli 20 vuotta yrittäjänä toimineen Hannu Siitarisen omistukseen siirtyivät Vantaan Vaaralan sekä Helsingin Herttoniemen, Vuosaaren ja Teollisuuskadun McDonald’sit. Näiden neljän ravintolan yhteenlaskettu myynti on noin 9 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Siitarinen on yksi Suomen suurimmista McDonald’s-yrittäjistä. Uusien ravintoloidensa lisäksi hän omistaa Kirkkonummen sekä Espoon Niittykummun, Kauniaistentien, Friisilän ja Lommilan McDonald’s-ravintolat. Myös Helsingin Ruoholahden McDonald’s on Siitarisen omistama.

”Kymmenen McDonald’s-ravintolaani työllistää yhteensä 380 henkilöä. Työntekijöiden keski-ikä on noin 23 vuotta. On hienoa tarjota näin monelle nuorelle työpaikka – ja joillekin jopa se ihan ensimmäinen työpaikka”, sanoo McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen.

Aki Soininen aloitti toisen polven McDonald’s-yrittäjänä jo vuonna 2001. Pitkäaikaisesta yhteistyöstä tyytyväisenä hän luovuttaa nyt kaikkien ravintoloidensa omistajuuden toiselle pitkäaikaiselle McDonald’s-yrittäjälle. Ravintoloiden henkilökunta siirtyy yrittäjä Hannu Siitarisen yhtiöiden palkkalistoille vanhoina työntekijöinä.

Ari Taivalsaari valittiin vuoden McDonald’s-yrittäjäksi

zo8jckinlesjy5fdrw3v

Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun McDonald’s-ravintoloiden yrittäjä Ari Taivalsaari valittiin Vuoden McDonald’s Yrittäjäksi. Valinta tehtiin 19 yrittäjän joukosta.

McDonald’sin Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen valintaperusteita ovat muun muassa henkilökunnan tyytyväisyys, asiakasmäärän ja myynnin kasvu, palvelun laatu ja ravintoloiden siisteys.

”Ari Taivalsaari on onnistunut erinomaisesti sisäisessä viestinnässään ja työntekijöidensä sitouttamisessa. Taivalsaaren ravintoloiden johdossa olevat ravintolapäälliköt ovat olleet hänen palveluksessaan pisimmillään jo yli kaksikymmentä vuotta. Työntekijöiden sitoutuneisuus ja motivaatio näkyvät suoraan ravintoloiden hyvässä asiakaskokemuksessa ja sitä kautta myös myynnissä”,sanoo McDonald’sin toimitusjohtaja Thomas Kelly.

”Tämä tunnustus kuuluu ennen kaikkea henkilökunnalleni. Uskon tiiviiseen yhteistyöhön sekä työntekijöidemme että eri sidosryhmien kanssa. Vain hyvällä yhteistyöllä voimme varmistaa että liiketoimintamme kehittyy tulevaisuudessakin positiivisesti”, toteaa McDonald’s-yrittäjä Ari Taivalsaari.

Ari Taivalsaari omistaa yhteensä kuusi McDonald’s-ravintolaa Jyväskylässä, Kuopiossa ja Joensuussa. Taivalsaari on Suomen ensimmäinen toisen polven McDonald’s-yrittäjä. Hän aloitti yrittäjänä vuonna 1998. Tällä hetkellä Taivalsaaren McDonald’s-ravintolat työllistävät 240 henkilöä.

McDonald’sin aamiainen täydentyy kotimaisilla Elovena-puuroilla

bdntv1cfz15r6fkbcap4

Tarjoamme jatkossa aamuvirkuille uutuutena maittavaa Elovena-puuroa. Puuroa on saatavilla kaksi makua: Vadelma ja Omena-kaneli. Puuroon saa pyynnöstä tilkan maitoa, sokeria tai kauhallisen mansikkahilloa.

”Puuro kuuluu kiinteästi suomalaiseen aamiaiseen. McDonald’s tarjoaa aamiaisella tunnettuja kansainvälisiä aamiaistuotteita ja perinteisiä suomalaisen aamiaisen tuttuja makuja, kuten Elovena-kaurapuuroa, Valion maitoa, tuoremehua ja tietysti Pauligin kahvia”, McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo.

Puurot tarjotaan joka päivä edulliseen euron hintaan.

Aamiaiselta saa tuttuun tapaan myös seuraavia tuotteita puuron lisäksi: Double Fresh McMuffin™, Bacon McMuffin™ & Egg, Sausage McMuffin™ & Egg, Fresh McMuffin™ ja Ruis Fresh. Aamiaistuotteet ovat myynnissä yksittäin tain yhdessä normaalikokoisen kahvin (0,3 l) kanssa.

Oma McWrap saapuu McDonald’s-ravintoloihin

fkabhlic2mfspzxntmwo

Oma McWrapit ovat kokonaan uusi aluevaltaus McDonald’sille. Jokainen voi koota Oma McWrapinsa makunsa mukaan: saatavilla on kolme maukasta täyte- ja kastikevaihtoehtoa.

Oma McWrapin vehnätortillan väliin voi itse valita sisällön kolmesta maittavasta vaihtoehdosta. Lämpimäksi täytteeksi voi valita rapean 100 prosenttista kananfilettä sisältävän Crispy Chickenin, valmiiksi miedosti maustetun Grilled Chicken -kanafileen tai herkullisen kasvispihvin. Tuote tilataan kassalla, ja se valmistetaan välittömästi tilauksen jälkeen asiakkaan toiveiden mukaan.

Kastikkeen voi valita seuraavista vaihtoehdoista: Salsa & Sour Cream, BBQ ja Sweet Chili. Salsa & Sour Cream -kastikkeen kanssa Oma McWrapeihin tulee itsevalitun täytteen lisäksi juustoraastetta, salaattia ja tomaattia. BBQ-kastikevaihtoehdon kanssa tarjoiltaviin Oma McWrapeihin tulee täytteeksi majoneesia, juustoraastetta, salaattia ja tomaattia. Sweet Chili -kastikkeella maustetuissa Oma McWrapeissa on puolestaan majoneesia, juustoraastetta, salaattia ja kurkkua. Kaikki McDonald’sin salaatti ostetaan Salicolta Juvalta.

Mikäli Oma McWrapiin kaipaa lisää lihaisuutta, mukaan voi valita kaksi siivua rapeaksi paistettua pekonia 50 sentin lisähintaan.

”Olemme panostaneet tuotekehitykseen merkittävästi, ja uudistettu tuotevalikoimamme on saanut todella hyvän vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa tänä vuonna. Jatkamme tätä työtä, ja Oma McWrap tuo lisää valinnanvapautta sekä vastaa asiakkaidemme haluun personoida tuotteet. Kätevän pakkauksen ansiosta Oma McWrap on helppo myös napata mukaan ja syödä matkalla”, McDonald’sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad sanoo.

Tutustu Oma McWrap -videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=8ggAb6vC8io

Uudet salaatit saapuivat McDonald’s-ravintoloihin

kx50bmp244rraiwdqh6a

Raikkaat salaatit uudistuivat McDonald’s-ravintoloissa. Uusia, lihansyöjiäkin ilahduttavia salaatteja on tarjolla kuusi erilaista. Salaattiseoksessa on jatkossa frisee-, romaine- ja punasalaattia. Uudet salaatit ovat tarjolla 11. elokuuta alkaen.

McDonald’sin uuteen Ceasar-salaattiin voi valita joko grillattua tai rapeaa kanafilettä. Lisäksi suosittu Fiesta-salaatti palaa valikoimaan. Siihen voi valita täytteeksi mausteisen Chili Beefin, grillatun kanafileen tai rapean kanafileen.

Myös lisukesalaatti uudistuu ja sen voi valita jokaiseen ateriaan ranskalaisten tilalle. McDonald’sin uudistettu lisukesalaatti tarjoillaan Balsamico-salaatinkastikkeella.

Kaikki McDonald’sin salaattilajikkeet käsitellään Salicon tehtaalla Juvalla. Kotimaisen satokauden aikana frisee-, romaine- ja punasalaatti tulevat lähiviljelijöiltä. Amerikansalaatista noin 65 prosenttia tulee paikallisilta viljelijöiltä.

Kotimaisen salaatin tuoreus varmistetaan siten, että se nostetaan aamulla, jonka jälkeen se käsitellään tehtaalla ja pakataan. Juvalta salaatti kuljetetaan Suomen McDonald’s-ravintoloihin, joissa se on tarjolla asiakkaille 48 tunnin sisällä nostamisesta.

McDonald’s aloittaa kesän jääkylmillä smoothie-juomilla

qnqg0rs2gfybcayb6qld

Suomen McDonald’s-ravintoloiden valikoimaan tulevat herkullisen hedelmäiset smoothiet 13. toukokuuta 2015 alkaen. Smoothiet ovat 70 McDonald’s-ravintolan valikoimassa Suomen 81 ravintolasta.

Maailmalla yhä suuremman suosion saavuttaneet smoothiet ovat tarjolla myös McDonald’s-ravintoloissa toukokuusta alkaen. Kuumaa kesää varten lanseeratut uutuustuotteet sisältyvät normaalivalikoimaan suurimmassa osassa McDonald’s-ravintoloita.

Aitoa hedelmää ja jogurttia sisältävät Mango-Ananas-smoothie ja Mansikka-Banaani-smoothie ovat saatavilla kahdessa eri koossa. McDonald’sin smoothiet sisältävät aidoista hedelmistä ja marjoista valmistettuja pastöroituja pyreitä ja mehuja.

”Jääkylmä smoothie on tervetullut uutuus kesäkuumalla ja raikas juomavaihtoehto. Tässä mielessä on siis luvassa pitkä kylmä kesä. Smoothie-juomien pilottikokeilun aloitimme muutamassa ravintolassa jo viime vuonna. Asiakkaidemme suosikiksi nousi Mango-Ananas-smoothie”, kertoo McDonald’sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad.

Osana mittavaa lanseerauskampanjaa McDonald’s aloittaa kiertueen smoothie-autolla, joka kiertää kesän festareissa ja tapahtumissa ympäri Suomea.

 

McDonald’s juhlii 60-vuotista taivaltaan

hfapgatt861kwolosoqt

Vuonna 1955 Ray Kroc avasi ensimmäisen McDonald’s-ravintolan Des Plainesiin, Illinoisiin, Yhdysvaltoihin. Valikoimassa oli hampurilaisia, ranskalaisia, kahvia, maitoa ja virvoitusjuomia. Vuonna 1961 ravintoloita oli jo seitsemässä kaupungissa ympäri maailmaa.

Big Mac tuli valikoimaan 1974. Hampurilaisesta tuli välittömästi kuuluisa, ja se on ollut yksi McDonald’sin suosituimmista tuotteista yli 40 vuotta.

Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avautui vuonna 1984 Tampereen keskustorille. Avauspäivänä jono ravintolaan ulottui yli keskustorin.

Vuonna 2015 tuttu kaarikuvio kohoaa 120 maassa 36 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 69 miljoonaa asiakasta. Korkea palvelujen laatu, siisti ravintolaympäristö ja vastustamaton ruoka takaavat onnistuneen ravintolaelämyksen jokaisessa ravintolassa kaikkialla maailmassa.

McDonald’s: Big Mac maksoi 13 markkaa vuonna 1984

u5fgbo2lfrwa5fidsfx7

Tampereen Keskustorin ravintola avasi ovensa 14. joulukuuta 1984, ja samalla Suomesta tuli McDonald’s -ketjun 37. toimintamaa.

”Ensimmäisen ravintolan avaamiseen liittyi valtava innostus ja pioneerihenkeä, sillä tiesimme, että olimme tekemässä Suomen oloissa jotakin uutta”, kertoo Aki Laumola, joka toimi ravintolapäällikkönä Suomen ensimmäisessä McDonald’s-ravintolassa.

”McDonald’s otettiin innolla vastaan. Ravintolasalissa oli tungos, ja asiakkaiden jono kulki halki Keskustorin. Alusta alkaen McDonald’s on kiinnostanut myös työnantajana. Työnhakijoita ensimmäiseen ravintolaan oli useita satoja.”

Nykyisin Laumola omistaa itse viisi McDonald’s-ravintolaa, ja McDonald’s on kasvanut 82 ravintolan ketjuksi Suomessa. Yli 80 prosenttia ravintoloista on suomalaisyrittäjien omistuksessa.

Keskustorin ravintola tarjoaa kahvit juhlan kunniaksi sunnuntaina 14.12. klo 12–18

Keskustorin ravintolassa on ilmainen kahvitarjoilu 30-vuotisen historian kunniaksi sunnuntaina 14. joulukuuta klo 12–18. Kahvi on Pauligin, kuten on ollut nyt 30 vuotta.

Muista tämän hetken myydyimmistä tuotteista valikoimassa ovat olleet alusta alkaen Big Mac ja juustohampurilainen.

”30 vuodessa valikoima on laajentunut 2–3 kertaiseksi, ja nyt saatavilla on myös esimerkiksi enemmän kampanjatuotteita ja maustettuja tuotteita kuin alkuaikoina. Muun muassa El Maco on noussut viime vuosina uudeksi suosikiksi”, Laumola kuvaa.

Avauksen yhteydessä Tampereen Keskustorin McDonald’s lahjoitti 10 000 markkaa pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien yöpymistilojen kunnostamiseen Tampereen Yliopistollisessa Keskussairaalassa.

McDonald’s: Pauliina Snåre valittiin Vuoden Ravintolapäälliköksi 2014

 

df6c8mp6p9zdnnkzvm5f

McDonald’s on valinnut vuoden ravintolapäällikkönsä 69 yrittäjävetoisen McDonald’s-ravintolan ravintolapäälliköiden joukosta. Voittajaksi valittiin Pauliina Snåre Vantaan Varistosta.

Pauliina Snåre toimii ravintolapäällikkönä yrittäjä Esa Soinisen ravintolassa Varistossa.

Valintakriteerit kattavat kaikki ravintolan toiminta-alueet: laatu, asiakaspalvelu, ravintolan ja ulkoalueiden siisteys, myynnin ja asiakasmäärien kehitys, kokonaistulos ja henkilöstön työtyytyväisyys ovat avainasemassa valintaa tehtäessä. Valinnassa painotettiin erityisesti Vuoden Ravintolapäällikön omaa halua kehittyä ja johtaa samalla ravintolaansa parempiin tuloksiin.

”Pauliina Snåre on sitoutunut tehtäväänsä ja tekee työnsä laadukkaasti. Hän on innokas oppimaan, ja ottaa mielellään palautetta vastaan kehittääkseen itseään ja ravintolaansa. Hän kouluttaa työntekijöitä, ja pyrkii aina yhä parempiin tuloksiin. Pauliina on edennyt nopeasti ja hänen onnistumistaan kuvaa, että hänet palkitaan Vuoden Ravintolapäällikkönä alle vuoden kuluessa tehtävässä aloittamisesta”, toteaa McDonald’s-yrittäjä Esa Soininen.

Snåre aloitti McDonald’sin palveluksessa lokakuussa 2009. Hän on toiminut vuoropäällikkönä Vantaan Tuupakan ravintolassa ja apulaisravintolapäällikkönä Variston ravintolassa. Snåre on ollut Variston ravintolapäällikkö joulukuusta 2013 alkaen.