Ravintola-alan pioneerit yhteistyöhön – Restamax ja Koskiravintolat perustivat yhteisyrityksen

78fb610e-ebaf-4926-a073-bfecd08bc438-main_image

Koskiravintoloiden Teemu Aaltonen (vas.) ja Restamaxin Timo Laine uskovat yhteistyön luovan elinvoimaa niin Tampereelle kuin Poriinkin. Kuva: Pia Ropo

Ravintola-alan konkariyhtiöt Restamax Oyj ja Koskiravintolat Oy ovat perustaneet yhteisen osakeyhtiön Rivermax Oy:n. Yhteisyritys operoi jatkossa seitsemää ravintolaa Tampereella ja Porissa. Yhteistyöllä tähdätään entistäkin laadukkaampien ravintolaelämysten tarjoamiseen niin Pirkanmaalla kuin Satakunnassa.

Ravintolatoimijoiden yhteistyön myötä syntyneen yrityksen omistukseen kuuluvat tamperelaisravintolat Hullu Poro, Jackie Brown, Jackie Brown Gold, Näsilinnan von Nottbeck, kesäravintolat Little Joe ja Laituri sekä Porissa Café Europa ja Kirjurin kesäravintola.

Kahden vahvan kauppa

Tampereen ravintolatoiminnan edelläkävijä Koskiravintolat on 10 vuodessa kasvanut 11 yksikön yritykseksi. Restamax-konsernin kanssa perustetun yhteisyrityksen tavoitteena on ravintoloiden toiminnan kehittäminen ja laajentaminen.

– Muutos on aina kehityksen edellytys. Yhteistyön myötä aikaa jää nyt enemmän ravintoloiden kehitystyöhön. Saan keskittyä asioihin, jotka alun perin veivät minut ravintola-alalle, eli ideointiin, elämysten luomiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Restamaxilta saamme vahvaa tukea etenkin myyntiin ja liiketoiminnan tausta-asioihin, Koskiravintoloiden toimitusjohtaja Teemu Aaltonen kertoo.

Ravintola-alan moniottelija Aaltonen toimii uudessa yrityksessä toimitusjohtajana ja merkittävänä osakkaana.

Restamaxin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Timo Laine näkee yhteisen osakeyhtiön perustamisen hienona yrittäjätarinan jatkumona ja Aaltosen kehittäjänä, joka tarttuu uuden yrityksen ohjaksiin vankalla yrittäjämäisellä otteellaan.

– Tutustuin Koskiravintoloiden osakkaisiin Teemu ja Tommi Aaltoseen jo 90-luvulla. On hienoa päästä tekemään töitä yhdessä, kun sekä ravintolat että miehet ovat tuttuja entuudestaan. Aaltosilla on paljon annettavaa ravintoloiden kehitystyöhön ja ideointiin. Uskomme, että tulemme vahvistamaan asemaamme myös Satakunnassa Aaltosten vahvan Pori-tuntemuksen kautta.

Ravintolaliiketoiminnan kehittämisen ohella yhteistyön keskeinen tavoite on Tampereen keskustan elävöittäminen, mihin kumppanuus Restamaxin kanssa tarjoaa Aaltosen mukaan hyvän mahdollisuuden.

– Yhteinen osakeyhtiö kokoaa Koskenrannan ravintolapalvelut kätevästi yhteen pakettiin. Yhdessä voimme vahvistaa toiminta-alueidemme kilpailukykyä ja luoda asiakkaillemme uudenlaisia, entistä parempia ja mieleenpainuvampia ravintolakokemuksia, Aaltonen kiteyttää.

Restamax laajentaa voimakkaasti Leville ja muihin Suomen ykköshiihtokeskuksiin

29b25886-1d58-46b6-9006-ef6e9eb4dc4d-main_image

Suosittu Colorado Bar & Grill Levillä on yksi Restamaxin ravintolaperheen uusista tulokkaista. Kuva: Colorado Bar & Grill Levi

Restamax Oyj on hankkinut seitsemän ravintolaa Leviltä, Rukalta, Pyhältä ja Helsingistä. Ravintolayhtiö laajentaa uudelle markkina-alueelle Leville kolmen ravintolan voimin ja vahvistaa samalla asemaansa nykyisillä toiminta-alueillaan.

Restamax on ostanut Rukalla, Levillä, Pyhällä ja Helsingissä sijaitsevien Colorado Bar & Grill -ravintoloiden, Rukalla sijaitsevan Mura Sushi -ravintolan sekä Levillä sijaitsevien Kuura- ja Pizza Block -ravintoloiden liiketoiminnat.

– Levi on meille uusi markkina-avaus. Tämän aluevaltauksen lisäksi vankennamme jalansijaamme nykyisillä markkina-alueillamme ja maamme ykköshiihtokeskuksissa. Lähivuosina tulemme laajentamaan voimakkaasti Pohjois-Suomeen, erityisesti Leville, ja kartoitamme parhaillamme uusia kasvumahdollisuuksia ja liikepaikkoja konsepteillemme, kertoo Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

c99fc86a-c280-4403-8c44-75907f42fb97

Colorado Bar & Grillin tarjonta nojaa vahvasti amerikkalaisiin makuihin. Kuva: Colorado Bar & Grill Levi

Entistä kirjavampi ravintolakattaus

Ensimmäinen amerikkalaiselle keittiölle kunniaa tekevä Colorado Bar & Grill avattiin Helsinkiin jo vuonna 1995. Rukalle ravintola avattiin vuonna 2009, Leville vuoden 2014 lopussa ja Pyhälle 11.11.2016. Keskieurooppalaista bistrotunnelmaa henkivä Kuura Brasserie & Winebar sekä sen alakerrassa sijaitseva gourmet-pizzaravintola Pizza Block avattiin Levin talvikaudelle 2015–2016. Japanilaisille mauille kumartava Mura Sushi avattiin Rukalle marraskuussa 2015. Näiden lisäksi Restamax tulee jatkossa harjoittamaan Levillä myös catering-liiketoimintaa.

– Ravintolaportfoliomme saa monipuolista täydennystä näistä laadukkaaseen tarjontaan ja palveluun nojaavista ja asiakaskunnassaan paikkansa vakiinnuttaneista ravintoloista, Laine kommentoi.

Rukalla yhtiöllä on ennestään viisi ravintolaa: Stefan’s Steakhouse, Piste, Les Alpes, Ski Bistro sekä talvikaudelle 2016–2017 avattava Pizzeria Vuosseli.

Restamax on hankkinut koko osakekannan Restala Oy:stä, joka omistaa edellä mainittuja ravintoloita operoivan Unioninkadun keidas Oy:n.

Linkit

Pizza Block

Mura Sushi

Kuura Brasserie & Wine bar

Colorado Bar & Grill

Restamax vahvistaa asemaansa Helsingissä – meksikolaisravintolat Cholo, Patrona ja Lucha Loco yhtiön ravintolasalkkuun

ac6242f4-0bb7-486c-acd8-167f88d3f198-main_image

Annankadulla toimiva meksikolaisravintola Patrona on jatkossa osa Restamax-konsernia.

Ravintolayhtiö Restamax ja ravintolakonkari Mehdi Younes ovat perustaneet yhteisyrityksen. Urban Group Oy:n myötä helsinkiläisravintolat Cholo, Patrona ja Lucha Loco tulevat osaksi Restamax-konsernia. Yhteisyritys tulee jatkossa vahvasti kehittämään kotimaista urbaania kaupunkiravintolakulttuuria.

Restamax omistaa Urban Group Oy:stä 80 prosenttia ja Younes 20. Yhteisyritys omistaa ravintolaliiketoimintaa harjoittavan Cholo Oy:n ja Sabor a México Oy:n, jotka operoivat Helsingissä sijaitsevia Cholo-, Patrona- ja Lucha Loco -ravintoloita sekä ruokarekka Taco-botia.

– Urban Groupin filosofia on uniikki: se puhuttelee elämästä nauttivia, maailmaa nähneitä, sosiaalisesti rikkaita nuorekkaita kaupunkilaisia, jotka näkyvät, kuuluvat ja kuluttavat. Kaikki tekeminen perustuu läsnäoloon, välittämiseen ja intohimoon. Tulemme tarjoamaan ennennäkemättömiä ravintolaelämyksiä uudelle sukupolvelle, uuden sukupolven tekemänä, ison yhtiön tuella, kiteyttää ravintola-alan moniottelija Mehdi Younes.

Younes on toiminut ravintola-alalla yli 20 vuotta. Osapuolet ovat tehneet yhteistyötä vuosien varrella aiemminkin.

– Nämä meksikolaishenkiset, y-sukupolven aktiivisia ja laatutietoisia maailmankansalaisia palvelevat ravintolat ovat täydellinen lisä tarjontaamme. Younes on sopiva kumppani, jonka kanssa lähteä kehittämään tämän päivän urbaaneja ravintolakonsepteja. Näemme yhteisyritystoiminnassa paljon mahdollisuuksia, toteaa Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Matka modernisoituun meksikolaismakumaailmaan

Helmikuusta 2012 Annankadulla mainetta niittänyt Patrona kumartaa värikkäälle meksikolaiselle kulttuurille, niin ruoassaan kuin miljöössään. Tarjolla on meksikolaisen keittiön parhaimmat aarteet perinteisistä meksikolaisruoista aina street food -helmiin. Lönnrotinkadulle syksyllä 2012 avattu Cholo puolestaan tarjoilee pieteetillä tehtyjä burritoja, tacoja ja tostadoja. Patronan ”hulluna pikkuveljenä” tunnetusta, maaliskuussa 2015 Korkeavuorenkadulla ovensa avanneesta Lucha Locosta saa meksikolaisherkkuja modernilla twistillä. Street tacoja tarjoileva ruokarekka Taco-bot tulee jatkossakin olemaan eri kesätapahtumien piriste.

Ravintoloita tullaan kehittämään entistä modernimpaan suuntaan. Meksikolaiselle kulttuurille ominaisesta lämpimästä palvelusta ja kotoisasta tunnelmasta pidetään tiukasti kiinni sekä raaka-aineiden laatuun ja juomavalikoimaan panostetaan vahvemmin.

– Patronassa annosten kokoon ja näyttävyyteen satsataan, ja lisäsärmää niihin tuodaan Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Cholosta saa jatkossa selkeämpää ja nopeampaa safkaa. Lucha Locolle puolestaan tehtiin face-lift, ja se avattiin uuteen kuosiin päivitettynä 6.5. Keittiöön on tuotu vahva ripaus Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa ja yleisilmeeseen sporttihenkeä. Lopputuloksena on Suomen, kenties koko Euroopan, ensimmäinen ”taco-sporttibaari”, Younes hehkuttaa.

Ravintoloissa on yhteensä noin 40 työntekijää, jotka siirtyvät yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Näiden ravintoloiden staffi on huikea. Meillä on duunissa jengiä noin 20 eri maasta ja kulttuurista. He todella tietävät, mitä tekevät tarjotakseen vierailijoille miniloman toiseen maailmaan – ja mahdollisuuden olla hetken oman elämänsä anthony bourdaineja, Younes tuumaa.

Vahvempaa läsnäoloa pk-seudun ravintolamarkkinoilla

Restamax on lähiaikoina laajentanut toimintaansa vahvasti Etelä-Suomeen. Kevään aikana Vantaalle Kauppakeskus Jumboon ja Helsinkiin Linnanmäelle avattiin Classic American Diner -ravintolat. Lisäksi yhtiö osti Namun ja Showroomin liiketoiminnat ja osake-enemmistön ravintolatoimintaa Hernesaaressa operoivasta Hernesaaren Ranta Oy:stä.

– Näiden ravintola-avausten ja liiketoimintakauppojen myötä voimme olla vahvemmin läsnä pääkaupunkiseudun ravintolamarkkinoilla. Toimintamme laajentaminen Etelä-Suomeen tukee vahvasti kasvustrategiaamme, Virtanen toteaa.

Muita pääkaupunkiseudulla sijaitsevia konsernin ravintoloita ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Henry’s Pub, Pub Ikkuna, karaokeravintola Iloinen Katupoika sekä yökerho The Circus.

Urban Group -liiketoimintakauppa tehtiin 29.4.2016, jolloin Lucha Loco, Patrona, Cholo ja Taco-bot tulivat osaksi Restamax-konsernia.

Cholo – Mexican Street Kitchen
Lönnrotinkatu 9, Helsinki

Patrona
Annankatu 20, Helsinki

Lucha Loco
Korkeavuorenkatu 4 B, Helsinki

Helsingin ensimmäinen American Diner -jenkkiruokaravintola avaa Linnanmäellä lauantaina

ef36d4c9-3add-4ced-b993-820177f23564-main_image

Lintsi American Diner on järjestyksessään jo 7. Classic American Diner -konseptin ravintola. Kuva: Kari Jokinen.

Aitoamerikkalaiselle ruoalle kunniaa tekevä Lintsi American Diner avaa ovensa tulevana lauantaina 23.4. huvipuiston kesäkauden avajaisten yhteydessä. Linnanmäen ravintolamaailmaan sijoittuva uutukainen on järjestyksessään jo seitsemäs Classic American Diner -konseptin ravintola.

Koko perheen Classic American Diner -ravintolat ovat saavuttaneet vuosien varrella huiman suosion ja tästä keväästä lähtien jenkkiherkuista pääsee nauttimaan myös Linnanmäellä. Konsepti pohjaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja rentoon tunnelmaan, minkä viimeistelee huolellisesti toteutettu teeman mukainen sisustus.

– Konseptin monipuolisuus ja helppous sekä kiinnostava miljöö ovat selkeitä American Dinerin vahvuuksia. Ravintola täydentää hyvin huvipuiston ruokatarjontaa ja tarjoaa lapsiperheille oivan mahdollisuuden tutustua kattaviin tuotteisiimme. Linnanmäki on Dinerille erinomainen ympäristö, toteaa Restamax Oyj:n ruokaravintoloiden linjajohtaja Tero Kaikkonen.

Lintsi American Diner tukee ravintolayhtiön kasvustrategiaa laajentua eteläiseen Suomeen.

– Avasimme helmikuussa Classic American Dinerin Vantaan Jumboon ja viime viikolla siipiravintola Hookin Helsingin keskustaan. Samoin olemme tulevana kesänä vahvasti mukana Hernesaaren Rannan ravintoloiden sekä Namun ja Showroomin toiminnoissa. Aiomme kasvattaa asemaamme pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa entisestään, Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen sanoo.

Aitoja amerikkalaisia makuja terassin paisteessa

Lintsi American Diner tulee tarjoilemaan tuhteja burgereita ja sandwichejä, mehukkaita pihvejä, maukkaita wingsejä ja raikkaita salaatteja. Jälkiruokavaihtoehtoina on pirtelöitä, piirakkaa, kakkua ja jäätelöä.

– Menu on monipuolinen läpileikkaus perinteiseen jenkkidiner-tyyliseen rentoon ja runsaaseen ruokaan. Erityisesti Classic Burger -sarjan ateriat sekä amerikkalaiset pannukakut ja pirtelöt ovat pitäneet pintansa listamme suosikkeina, Kaikkonen summaa.

Peacock-teatterin tuntumassa sijaitsevaan Lintsi American Dineriin tulee noin 150 asiakaspaikkaa ja ravintolan terassille noin 60. Linnanmäen avajaisissa nähdään lauantaina 23.4. esiintymässä mm. Anna Abreu (klo 18) ja sunnuntaina 24.4. Olavi Uusivirta (klo 18). Classic American Diner -ravintoloita on ennestään Vantaan Jumbossa, Jyväskylässä, Seinäjoella sekä Tampereella Finlaysonilla, Koskikeskuksessa ja Lielahdessa.

Lintsi American Diner

Tivolikuja 1, Linnanmäki

Avoinna huvipuiston aukioloaikojen mukaan. Katso tarkemmat aukioloajat www.linnanmaki.fi/aukioloajat.

Parsaviikot alkoivat Stefan’sissa, Saludissa ja Comossa – teemamenut yhteistyössä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa

ccad4fd1-d46f-4bed-9acc-746cf093b8cb-main_image

Stefan’s Steakhousen parsamenu pitää sisällään mm. vihreää parsaa savustetun kananmunan ja hollandaisekastikkeen kera. Kuva: Eva Tordera Nuño

Parsaviikot ovat alkaneet Stefan’s Steakhousessa, Ristorante Comossa ja Bodega Saludissa. Kolmelle eri ravintolalle räätälöidyt keväiset teemamenut syntyivät yhteistyössä Suomen kokkimaajoukkueen sekä Ab Chipsters Food Oy:n kanssa. Parsaviikkoja vietetään aina 22.5. saakka Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Varma merkki kesän saapumisesta on parsa, joka on ja pysyy lukuisten ruokaravintoloiden kevään kestosuosikkina.

– Tänä keväänä halusimme keksiä jotain aivan uutta. Monivuotinen yhteistyökumppanimme Chipsters saattoi meidät yhteen kokkimaajoukkueen kanssa, joka edustaa ruoanvalmistuksen terävintä osaamista. Yhteistyön lopputuloksena on kolme poikkeuksellisen kiintoisaa ja laadukasta menukokonaisuutta, kertoo Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Eero Aho.

Kauan kaivattu kausiklassikko

Parsa on keväällä parhaimmillaan. Sen kotimainen sesonki alkaa toukokuussa ja kestää noin puolitoista kuukautta. Mikä parsassa sitten jaksaa viehättää vuodesta toiseen?

– Parsa on ollut keittiöiden klassikko jo vuosikymmeniä – eikä turhaan. Se on todella maukas, ravinteikas ja monipuolinen raaka-aine, jonka maku on autenttisimmillaan näin keväällä. Koska parsaa ei talvisin juurikaan tapaa ravintoloiden ruokalistoilta, on se aina keväisin odotettu tulokas, toteaa teemamenut loihtinut Suomen kokkimaajoukkueen varakapteeni Jarkko Pulkkinen.

Parsamenujen suunnittelussa on tarkoin huomioitu eri ravintoloiden tyyli, erityispiirteet ja valmistustavat. Parsa taipuu moneen, ja menuissa korostuukin sen erilaiset ja monipuoliset käyttötavat.

– Saludin menusta löytyy muun muassa puuhiiligrillissä valmistettua parsaa ja Pata Negra -kinkkua espanjalaiselle tyylille uskollisesti. Stefan’sin menussa puolestaan komeilee vasikanleike jättikatkaravunpyrstöillä, vihreällä parsalla, maa-artisokkapyreellä ja béarnaisekastikkeella. Comossa taas voi nauttia siikaa yhdessä jättikatkaravunpyrstöjen, lämpimän parsasalaatin, hernepyreen ja simpukka-beurre blanc -kastikkeen kera. Jälkiruoaksi kaikkiin menuihin on valikoitunut raikas, keväinen raparperi kaverinaan jogurttikreemi ja valkosuklaa, Pulkkinen kuvailee.

Vastuullisia valintoja – niin elimistölle kuin ympäristölle

Parsan lisäksi menujen pääraaka-aineet, kuten siika, lohi, jättikatkaravut, kirjolohen mäti ja vasikka tulevat ahvenanmaalaiselta Ab Chipsters Food Oy:ltä, joka on yksi Suomen johtavista kalan jalostajista ja markkinoijista.

– Vaalimme toiminnassamme vastuullisuutta kaikin tavoin. Ruoan alkuperä, sen jäljitettävyys sekä eettinen valmistus ja jalostus ovat tulleet kuluttajille yhä tärkeämmiksi. Ruoka, joka tekee hyvää niin elimistölle kuin ympäristölle, on arvossaan. On mahtavaa tehdä yhteistyötä samanlaiset arvot jakavien alojensa ykkösasiantuntijoiden kanssa. Kumppanuus Restamaxin sekä kokkimaajoukkueen kanssa aateloi raaka-aineemme, iloitsee Chipstersin HoReCa-myyntipäällikkö Susanna Paavilainen.

Parsamenut ovat saatavilla 22.5.2016 saakka Saludissa ja Comossa Tampereella sekä Stefan’s Steakhousessa Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Ravintoloiden parsamenuihin voi tutustua täällä: http://www.ravintola.fi/ajankohtaista/parsaviikot

Linkit

Suomen kokkimaajoukkue

Chipsters

Restamax Oyj

Ristorante Como

Stefan’s Steakhouse

Bodega Salud

Bodega Salud uudistaa tarjontaansa – kaupungin paras on nyt entistäkin parempi

d601deb0-9cfd-4c08-b381-5f2bc2eba658

Bodega Salud on palvellut asiakkaitaan Tampereella yli 40 vuotta. Kuva: Salud

Jo yli 40 vuotta Tampereen ravintolakentällä vaikuttanut espanjalaistyylinen ravintola Bodega Salud uudistaa tarjontaansa ja panostaa jatkossa entistä vahvemmin kotimaisen rotukarjan laatulihaan.

Tunnustusta ulkomaita myöten kerännyt tamperelaisravintola Bodega Salud tunnetaan niin eksoottisia makuja tarjoavasta ruokalistastaan kuin laadukkaista pihveistään. Pidetty ravintola satsaa vastaisuudessa entistä enemmän siihen, että lautasella lepäävä pihvi on ehtaa kotimaista laatua ja peräisin parhaasta rotukarjasta.

– Kotimaisuus ja vastuulliset valinnat tulevat näkymään Saludin tarjonnassa entistäkin vahvemmin. Ruokalistaa on uudistettu perinteitä kumartaen, valikoimaa on laajennettu ja raaka-aineisiin panostettu, kertoo Restamaxin linjajohtaja Eero Aho.

Entistäkin mureampaa laatulihaa lautasille

Salud aloittaa yhteistyön Lihatukku Harri Tammisen kanssa. Vuonna 1994 perustettu perheyritys on erikoistunut kotimaisen laatulihan leikkaamiseen. Tammisen sopimuskasvattajatiloilla karjan hyvinvointi on huomioitu niin liikkumatilan, ravinnon kuin eläinten välisen kanssakäymisen suhteen.

– Meillä suurin osa työvaiheista tehdään käsityönä. Kaikki pihvimme leikataan käsin, ja ne käyvät vaa’an päällä yksitellen. Maun ja laadun takuuna on, että kaikki fileet mureutetaan ennen leikkuuta mureutusvarastossamme, kertoo Tammisen myyntipäällikkö Petri Huhta.

Suomessa kasvatettavista naudoista vain noin 10 % on rotukarjaa. Sen liha on tunnettu mureudestaan, mehukkuudestaan ja herkullisesta maustaan. Jatkossa kaikki Saludin sisäfileetuotteet, mukaan lukien maankuulu pippuripihvi, tulevat Tammisen rotukasvattajatiloilta.

– Kaikki lihamme ovat peräisin pihvikarjasta, joka on kasvatettu syötäväksi. Meille eettisyys ei ole pelkkä mainoslause, vaan me myös noudatamme sitä ja vaadimme toimittajiltamme samoja arvoja. Lihojemme jäljitettävyys on omaa luokkaansa. Tarjoilija pystyy kertomaan asiakkaalle liharodun ja miltä tilalta se on lähtöisin, Huhta toteaa.

Tamminen on tehnyt yhteistyötä Restamaxin kanssa aiemminkin. Muun muassa Särkänniemen ja Linnanmäen Midhillien rotuburgereiden liha on Tammiselta peräisin.

– Restamax on meille täydellinen kumppani, sillä arvostamme laatua, kotimaisuutta ja lihan grillausvalmistustapaa. Saludissa yhdistyvät nämä kaikki elementit, ja siksi tuotteidemme saaminen maineikkaan ravintolan listalle on meille ilo ja kunnia, Huhta ylistää.

Uusi menu, uudet konkarit

Espanjalaisia makuja suomalaisittain tarjoileva Bodega Salud perustettiin vuonna 1974. Siihen aikaan hämmästystä aiheuttivat muun muassa paella ja tuoreista kasviksista ja hedelmistä koottu salaattipöytä.

– Suositun salaattipöydän tarjontaa on lisätty ennestään, ja se pitää jatkossa sisällään enemmän variaatioita. Vihreitä valintoja, hedelmiä, salaatteja, pähkinöitä ja juustoja, kertoo Saludin ravintolapäällikkönä aloittanut pitkänlinjan ravintolakonkari Mika Lintula.

Saludin pippuripihvi äänestettiin Suomen parhaaksi ravintolaruoaksi vuonna 2005. Pihviklassikon lisäksi Salud on hurmannut kävijänsä erikoisuuksillaan, kuten alligaattorin, biisonin, emun ja strutsin lihalla.

– Vuosien varrella suosituiksi muodostuneet klassikkoannokset, kuten rosvopaisti ja valkosipulihärkä, tulevat olemaan uudistuneessa menussa isossa roolissa. Kevään mittaan tulemme yllättämään vierailijamme myös erilaisilla teemamenuilla, Lintula raottaa tulevaa.

Saludin uutena keittiöpäällikkönä on aloittanut toinen pitkään alalla vaikuttanut tekijä Lasse Niemelä. Uudistunut menu on saatavilla 26.2. alkaen. Bodega Salud kuuluu ravintolayhtiö Restamaxin omistukseen.

Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
Puh. +358 20 741 2121
www.salud.fi

Aukioloajat:
Ma–to 11–23
Pe 11–24
La 13–24
Su 13–21

Suosittu italialaisravintola Pizzeria Bella Roma saapui Jyväskylään

d8832d6b-774f-4519-a755-d55986312d49-main_image

Pizzeria Bella Roma avataan Jyväskylän keskustassa Vanhassa Tiilitalossa keskiviikkona 24.2. Kuva: Pizzeria Bella Roma, JKL

Italialaisravintoloiden kotimainen aatelinen, Pizzeria Bella Roma hurmaa nyt myös keskisuomalaiset pizzoillaan ja pastoillaan. Helposti lähestyttävä koko perheen ravintola avaa ovensa Jyväskylän keskustassa Kauppakadulla tänään keskiviikkona 24.2. klo 16.

Vuodesta 1989 asti tamperelaisia palvellut ja kaupungin ravintolakartalla paikkansa vakiinnuttanut Bella Roma avataan keskelle Keski-Suomea. Lämminhenkinen, italialaistyyppinen ravintola tunnetaan ennen kaikkea laadukkaasta, persoonallisesta ja monipuolisesta pizzavalikoimastaan.

– Jyväskylän keskusta kaipaa ehdottomasti hyvää italialaista ravintolaa ja erityisesti laatupizzoja. Pizzerioita tässä kaupungissa riittää, mutta uskomme Bella Roman erottuvan tarjonnallaan edukseen. Luotamme huolella rakennettuun menuun, hyvään palveluun ja tunnelmaan sekä edulliseen hintatasoon, vakuuttaa ravintolapäällikkö Taru Viinikainen.

Lisäksi yksi ravintolan ehdottomista valteista on sen keskeinen sijainti kävelykadulla.

– Sijoittuminen kaupungin ytimeen Kauppakadulle, Vanhan Tiilitalon ”bingokulmaan” on oivallinen. Tänne on helppo tulla viihtymään, mihin aikaan tahansa, Viinikainen iloitsee.

12284872-7390-45d2-bdb5-aa9e8151773d

Pizzeria Bella Roma on tunnettu laadukkaasta pizzavalikoimastaan. Kuva: Pizzeria Bella Roma, JKL

Klassikoista moderneihin makuihin

Jyväskylän Bella Romassa nälkäisille tarjoillaan niin klassisia kuin vähän persoonallisempiakin makuja. Pizzojen täytevaihtoehdoissa on vanhojen tuttujen lisäksi myös erikoisempia tuttavuuksia, kuten vaikkapa saksanpähkinää, karamellisoitua munakoisoa, pinjansiemeniä, italialaista panchettaa sekä portobellosieniä. Listalta löytyy myös “valkoisia” bianche-pizzoja, herkullisia antipasteja, täyteläisiä pastoja ja raikkaita salaatteja.

– Menu on passeli niin kalan ja äyriäisten ystäville, lihasta pitäville, kasvissyöjille kuin gluteenitonta ruokavaliotakin noudattaville. Bellasta löytyy myös kattava ja laadukas viinivalikoima. Ja syömisen sijaan meille voi tulla vaikkapa vain nautiskelemaan cocktaileista!, Viinikainen vinkkaa.

Konstailematon koko kansan ravintola

Jokaisena viikonpäivänä palveleva, noin sadan asiakaspaikan Bella Roma tarjoaa myös arkilounasta. Lounasmenusta löytyy pizzoja, pastoja ja salaatteja, ja lounasaikaan on mahdollisuus myös rakentaa itselle mieluinen ruokaisa salaattiannos. Kesällä ravintola saa kupeeseensa 80-paikkaisen terassin, joka palvelee niin ruokailijoita kuin viileistä juomista nautiskelevia.

Ravintolan italialaishenkiseen sisustukseen on huolella panostettu. Tunnelmalliseen ja eteläeurooppalaistyyliseen ravintolaan ovat tervetulleita niin perheet, pariskunnat kuin työ- ja kaveriporukat. Asiakkaiksi tavoitellaan kaikenikäisiä hyvän ruoan ystäviä.

– Lämminhenkinen ja konstailematon Bella Roma on ehdottomasti koko kansan ravintola, kuvailee Viinikainen.

Bella Roman ovet avautuvat keskiviikkona 24.2. klo 16 osoitteessa Kauppakatu 41.

Jyväskylän ja Tampereen lisäksi Bella Romat löytyvät Lempäälän Ideaparkista sekä Kuopion Matkus-kauppakeskuksesta. Jyväskylän Bella Roma tuli omana tytäryhtiönään osaksi Restamax Oyj -konsernia. Uuden yhtiön osakkaana aloitti Jouko Sipponen.

Pizzeria Bella Roma
Kauppakatu 41, Jyväskylä

Avoinna:
Ma–to 11–22
Pe–la 11–23
Su 12–21

Lounas:
Ma–pe 11–14

Classic American Diner avataan Kauppakeskus Jumboon

e9ca5db8-99d1-40b5-9052-e0b136ad8cb2

Suosittu koko perheen jenkkiruokaravintola Classic American Diner rantautuu Vantaalle Kauppakeskus Jumboon. Keskiviikkona 17.2. avattava ravintola on Classic American Diner -ravintolaperheen kuudes. 

Ravintolayhtiö Restamax avaa ravintolasalkkunsa suosituimman jenkkiravintolan kauppakeskus Jumboon. Näyttävä Classic American Diner tulee sijaitsemaan Jumbon uusimmassa siivessä Stockmannin kupeessa. Asiakaspaikkoja ravintolassa on noin 180.

– Olemme etsineet Classic American Diner -konseptille pitkään sopivia liiketiloja pääkaupunkiseudulta. Suomen suurimpiin lukeutuva kauppakeskus Jumbo on täydellinen kohde tälle casual-ravintolalle, joka puhuttelee monipuolisella tarjonnallaan laajasti kauppakeskuksessa asioivia, kertoo Restamaxin linjajohtajaTero Kaikkonen.

Aitoa amerikkalaisuutta alusta loppuun

Classic American Diner haluaa tarjota aidon amerikkalaisen ravintolakokemuksen perinteisen jenkkidinerin hengessä. Ravintola tarjoaa kauppakeskuksen asiakkaille lukuisia herkutteluvaihtoehtoja jenkkityylisestä all day breakfastista arkilounaaseen ja viikonlopun tuhteihin burger-nautintoihin. Listalta löytyy niin runsaita hampurilaisaterioita, sandwichejä, pihvejä, wingsejä kuin kevyitä salaatteja. Jälkiruokalista pitää sisällään amerikkalaiselle tyylille uskollisia pannukakkuja, pirtelöitä ja kakkuja.

– Myynti- ja kävijämäärällä mitattuna Jumbo on Suomen suurin kauppakeskus, jossa on parikymmentä kahvila- ja ravintolapistettä. Uskon, että erotumme tällä konseptilla ja ruokatuotteella kauppakeskuksen ravintolatarjonnasta, ja täydennämme ja monipuolistamme sitä entisestään, Kaikkonen toteaa.

Vahvasti kasvava ravintolakonsepti

Vantaan ravintolakuopuksen lisäksi Classic American Dinerit sijaitsevat Jyväskylässä, Tampereella ja Seinäjoella. Tampereella ravintoloita on kolme: Finlaysonilla, Koskikeskuksessa ja Lielahdessa.

– Classic American Diner -ravintolat ovat välittömiä ja monipuolisia ravintoloita, joiden kohderyhmä on laaja. Strategiamme mukaisesti haemme kasvua Suomen suurimmista kaupungeista ja kauppakeskuksista, joten avaus Jumboon tukee tätä loistavasti. Eikä tämä jää tähän – tulemme tuomaan lähitulevaisuudessa Classic American Dinerin vieläkin vahvemmin eteläiseen Suomeen, kertoo Restamax Oyj:n toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Classic American Diner
Kauppakeskus Jumbo
Vantaanportinkatu 3, 01510 Vantaa
Puh. 0300 870 459

Aukioloajat:
ma–la 11–21
su 12–18

Jyväskylän uusi Passion Food & Bar juhli avajaisiaan perjantaina

f6d7af38-8ae5-45c0-8206-c45669159133

Bar Passion yhdistyi tammikuisen remontin aikana seinänaapuri Food Bar & Kitchenin kanssa uudeksi upeaksi kokonaisuudeksi. Merkittävän laajentumisensa myötä ravintola viihdyttää läpi viikon: arkena nautitaan täyttävistä lounaista, iltaisin katsotaan screeneiltä peliä ja sunnuntaisin tullaan tuhdille brunssille.

Jyväskylän Passion Food & Barissa vietettiin avajaisia yllätysesiintyjä Reino Nordinin johdolla viime perjantaina. Uusi ravintola jakaantuu selkeästi kahteen osaan, jotka ovat niin tyylillisesti kuin tarjontansa puolesta virkistävän erilaiset. Ruokapuoli on hillitty, lämmintunnelmainen ja tyylikäs kokonaisuus. Tikityylinen baaripuoli lainelautoineen ja palmuineen taas tiivistää onnistuneen kesän ainekset: hauskanpidon, hyvän ruuan ja värikkäät drinkit. Myös juomalista mukailee teemaa rennoilla cocktaileilla ja kuplivilla kuohuviineillä.

Ravintolapäällikkö Juuso Puustisen mukaan uudistuksessa oli tärkeää säilyttää molempien ravintoloiden parhaat ominaisuudet.

– Ruokapuolen listasta haluttiin tehdä kattava ja monipuolinen. Meiltä löytyy niin salaatteja, täytettyjä leipiä, burgereita, burritoja, wok- ja pannuannoksia, wingsejä kuin esimerkiksi paistettua lohta ja porsaankylkeä. Jälkkäreiden puolelta uskon itse tuunattavien vohveleiden ja Banana split towerin nousevan suosikeiksi. Arkisin tarjoiltava lounas on entiselle Foodille uskollinen – se oli suosittu ja halusimme ehdottomasti sisällyttää sen myös uuteen Passioniin, Puustinen kertoo.

Baarin puolella löysätään paidankaulusta ja rentoudutaan urheilun ääressä.

– Remontin myötä näytöt ja äänentoisto on pelien katsomista varten hiottu viimeisen päälle kuntoon. Ja nälän yllättäessä erilliseltä snack-listalta löytyy wingsejä, nachoja, sipulirenkaita ja muuta fingerfoodia, hän jatkaa.

Tältä brunssilta ei lähdetä nälkäisenä

Merkittävänä uutuutena on Passionin sunnuntaibrunssi, missä pöydät notkuvat croissanteista, erilaisista leikkeleistä, wingseistä, tuoreista kasviksista ja tapas-tyylisistä pikkunaposteltavista, houkuttelevia jälkiruokia unohtamatta.

– Brunssimme tarjoiltiin eilen ensimmäisen kerran ja vastaanotto oli erittäin positiivinen. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi myös tunnelmaan on panostettu: sunnuntaisin paikalla on aina DJ soittamassa, Puustinen summaa.

Sunnuntaibrunssi tarjoillaan kello 12–16. Passion Food & Barin kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset. Ravintola tuli omana tytäryhtiönään osaksi Restamax Oyj -konsernia. Uuden yhtiön osakkaana on aloittanut Jouko Sipponen.

Passion Food & Bar, Jyväskylä
Kauppalaispiha 3
Ikäraja K-18

Ristorante Bella Romasta suomenmestaruusluokan pizzeria

8e39378b-4d02-4073-8e17-aa9ce676b67b-main_image

Pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi luotsaa Pizzeria Bella Romaa. Kuva: Mika Mettälä

Tampereella jo yli 25 vuotta toiminut Ristorante Bella Roma on muuttunut Pizzeria Bella Romaksi. Jatkossa ravintolan listalta löytyy jopa 50 erilaista pizzaa, joiden takana on pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi.

Aidoista italialaisista mauistaan tunnetun Bella Roman ruokatarjonta muuttui pizzavetoisemmaksi viime viikolla, kun ravintolan keittiötä lähti luotsaamaan pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi. Hänen myötään Mustanlahteen kesällä avatun sesonkiravintola Café & Pizzeria Ankkurin suursuosion saaneet pizzat ovat saapuneet nyt Bella Romaan.

Klassikoita sekä päärynä-, entrecôte- ja bambupizzaa

Bella Roman pizzatarjonta on tätä nykyä varsin laaja ja monipuolinen. Listan 50 pizzan joukosta löytyy vaihtoehtoja kaikille – niin lihansyöjille, kalan ja äyriäisten ystäville, kasvissyöjille, tulisuutta kaihtamattomille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Bella Roman pizzoissa tavataan perinteisten täytteiden lisäksi hieman harvinaisempia makuja, kuten härän entrecôtea, sinisimpukkaa, päärynää, taleggio-juustoa sekä pinjan- ja seesaminsiemeniä. Listalta löytyy myös italialaisista keittiöistä tuttuja ”valkoisia” Bienche-pizzoja sekä erilaisia pizzarullia. Suositut Ankkurin pizzat ovat myös löytäneet tiensä listalle.

– Listalla tuttujen ja turvallisten klassikoiden lisäksi komeilee esimerkiksi aasialaistyyppinen erikoisuus, jossa jättirapujen kaverina on bambua, korianteria ja wasabia. Myös gorgonzolalla, vaahterasiirapilla, rucolalla ja ranskankermalla viimeistelty punajuuripizza on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, Amerikassakin kilpailemassa kiertänyt Kuntsi raottaa listaa.

Pizzamestari Kuntsi vakuuttaa, että vaikka valikoima on laaja, määrä ei korvaa laatua.

– Kaikkia pizzojamme yhdistää kaksi asiaa: lähituottajien laadukkaat raaka-aineet sekä hartaudella tehty ja vuosien treenin tuloksena syntynyt pizzapohja. Kaikki pizzamme saa myös gluteenittomalla pohjalla.

Laatupizzerialle kova kysyntä

Italialaiset pastat ja raikkaat salaatit pysyvät jatkossakin pitkään palvelleen ravintolan menussa. Myös lounasta tarjoillaan joka arkipäivä.

– Suositut pasta- ja salaattiannokset eivät ole kadonneet mihinkään. Sama koskee myös ravintolan eteläeurooppalaistyylistä, välitöntä ja lämmintä tunnelmaa, toteaa Restamaxin linjajohtaja Tanja Virtanen ja lisää:

– Bella Roma on yli 25-vuotisen olemassaolonsa aikana saavuttanut suuren suosion paikkana niin perhekokoontumisille kuin kahdenkeskisille illanvietoille. Nyt oli kuitenkin aika uudistua. Koemme kaupungissa olevan tilausta tämänkaltaiselle valikoimalle – ja sen hyvin osoitti Ankkurin kesäinen menestys!

Bella Roma avattiin Tampereella vuonna 1989. Finlaysonin alueelle ravintola muutti vuonna 2014. Tänä päivänä Bella Roma on osa ravintolayhtiö Restamaxin ravintolaperhettä. 170 asiakaspaikan ravintolasta löytyy myös kabinettitilat kokouksiin ja yksityisjuhliin. Bella Roma -ravintolat löytyvät myös Kuopion Matkuksesta sekä Lempäälän Ideaparkista.

Ristorante Bella Roma
Itäinenkatu 5-7, 33210 Tampere
Puh. 010 4233 212

Avoinna ma–ti 11–22, ke–to 11–23, pe 11–24, la 12–24, su 13–21
Lounas: ma–pe 11–14
bellaroma@ravintola.fi