Helsingin perinteikkäät huippuravintolat vauhdittamassa kansainvälistä Rôtisseurs-kilpipäivää 25.9.2015

print_OYJcyZon63

Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön suurelle yleisölle suunnattua Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään perjantaina 25.9.2015. Pääkaupunkiseudun kilpiyrityksistä mukana ovat omilla Rôtisseurs-kilpipäivämenuillaan ravintolat Savoy, Lyon, Lehtovaara, Graniittilinna ja Pörssiklubi. Lisäksi Chef Wotkin’s ja Stockmann Herkku -kilpimyymälöissä esitellään laadukkaita raaka-aineita, ruoanvalmistusta sekä järjestön toimintaa.

– Kilpipäivän tarkoituksena on nostaa esille korkeatasoista ja laaja-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Olenkin erityisen tyytyväinen saadessamme esitellä juuri nämä yritykset osana kansainvälistä tapahtumapäiväämme, kertoo Helsingin Paistinkääntäjät ry:n puheenjohtaja, Helsingin vouti Markku Veijalainen.

Kilpipäivä starttaa perjantaina 25.9.2015 aamiaistilaisuudella luksushotelli Intercontinental Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa ja kiertää päivän aikana kymmenien maiden kautta maapallon ympäri päättyen cocktail-tilaisuuteen ylellisessä Little Polynesian Resortissa Cookinsaarilla. Suomi osuu kartalla sopivasti puoleen väliin, joten maailmalla seurataan silmä tarkkana, mitä kilpipäivän synnyinmaassa tapahtuu.

Vuosikymmenestä toiseen laadukkaan ruoan ja palvelun puolesta

-Chaîne des Rôtisseurs -järjestön tunnus eli kilpi korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta merkitsee ravintola Savoylle perinteitä, laatua ja arvoa. Haluamme olla ja olemme suomalaisen ravintolakulttuurin ykkönen. Edistämme samalla myös suomalaista ruokakulttuuria ja Savoy-instituutiota eteenpäin. Olen itsekin Rôtisseurs-käätyjen ylpeä kantaja, kertoo ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Maître Rôtisseur Kari Aihinen.

Perinne, laatu ja arvo yhdistävät kaikkia vuonna 2015 kilpipäivään osallistuvia Helsingin voutikunnan yrityksiä: Pörssiklubillla sen jäsenet ovat ruokailleet vuodesta 1912 lähtien, ravintola Lehtovaara juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan, ravintola Savoy pian 80- ja ravintola Lyon 50-vuotisjuhlavuosiaan. Graniittilinnallakin on á la carte -ravintolana takana jo yli kymmenen vuotta ja ravintolaperinteitä rakennuksessaan vuodesta 1908.

– Unohtaa ei sovi kilpimyymälöitämme, joilla niilläkin on pitkät perinteet alan suurina vaikuttajina. Vuonna 2015 mukana ovat pääkaupunkiseudun kaikki Stockmann Herkku -myymälät sekä gastronomian harrastajien ja ammattilaisten rakastama Chef Wotkin’s. Kilpipäivänä Wotkinsilla voi tutustua mm. oman talon raakamakkaroihin, Stockmann Herkuissa taas Rôtisseurs-resepteillä valmistettuihin maistiaisiin, Veijalainen kertoo.