HYY Ravintoloille Luomu SM -kultaa

HYY Ravintolat ylsi korkeimmalle palkintokorokkeelle toista kertaa käydyssä Luomu SM -kilpailussa. EkoCentrian järjestämä kilpailu oli avoin kaikille luomua käyttäville yksityisen ja julkisen sektorin ammattikeittiöille.

Kilpailussa tarkasteltiin osallistujien vuoden 2014 luomun käyttömääriä. Ravintola- ja ruokapalvelusektorin monimuotoisuus huomioiden sekä yksityisen että julkisen sektorin osallistujat mittelivät paremmuuttaan pieni , keskisuuri jasuuri toimija -sarjoissa.

HYY Ravintolat ylsi kärkisijalle Yksityinen suuri toimija -sarjassa. Luomun osuus ravintolayhtiön vuosittaisista kokonaishankinnoista on neljä prosenttia.

– Luomutuotteiden tuominen opiskelijan lautaselle on ollut kunnianhimoinen tavoitteemme ja voimme ylpeästi sanoa olevamme siinä edelläkävijöitä. Tämä voitto kertoo osaltaan onnistumisestamme ja tuntuu hyvältä, HYY Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Arja Kosonen kertoo.

HYY Ravintolat on määrätietoisesti edistänyt luomutuotteiden saatavuutta opiskelija- ja henkilöstöravintoloissaan jo usean vuoden ajan. Vuonna 2013 ravintolayhtiö liittyi Portaat luomuun –ohjelmaan, kaikki UniCafe-opiskelijaravintolat sijoittuivat tuolloin suoraan portaalle neljä. Elokuussa 2015 oli vuorossa loikka viidennelle luomuportaalle, joka edellyttää vähintään 20 luomutuotteen pysyvää käyttöä.

Luomuraaka-aineet ovat HYY Ravintoloissa vakiintuneet luonnolliseksi osaksi tarjontaa: luomua on tarjolla aamiaistuotteista lounasruokiin ja salaattipöydästä leivonnaisiin ja sämpylöihin. Tämä on luonteva osa ravintolayhtiön halua tarjota asiakkailleen laadukkaista, tuoteturvallisista ja vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

– Töitä tehdään jatkuvan kehittämisen periaatteella yhdessä asiakkaidemme kanssa. Olemme ravintoloitsijana sikäli onnellisessa asemassa, että asiakkaamme ovat meille loistavia sparraajia ja osaavat myös arvostaa eettisesti sekä ympäristön kannalta kestävien vaihtoehtojen tarjoamista – työllämme olemme onnistuneet todistamaan, että se on mahdollista myös opiskelijalounaan tiukoissa hintaraameissa, Kosonen iloitsee.