Ravintola Savotta: Senaatintorilta savottatunnelmaan

savotta

Reilua suomalaista ruokaa ja suominostalgiaa

Ravintola Savotta vie vieraansa Senaatintorilta suoraan menneiden vuosikymmenien Suominostalgiaan. Savottahenkinen sisustus sekä persoonallisesti esille laitetut annokset ovat saaneet inspiraationsa Suomen rikkaista metsistä, tuhansista järvistä sekä suomalaisesta ”sisusta” ja tukkilaisperinteistä. Ravintola on kunnianosoitus sadoille tuhansille metsä- ja uittomiehille, työmaiden emännille ja työjohdolle sekä tehtaan patruunoille. Arabian vanhat astiat, yli satavuotiaat lattialankut, vanhat tuolit ja pöydät sekä lukuisat vanhat esineet on tuotu eri puolelta Suomea. Kukin niistä kertoo omaa tarinaansa menneiltä vuosikymmeniltä ja johdattaa Sinut entisaikojen nostalgisille ”savotoille”.

Puhtaita suomalaisia makuja lounaalla ja illallisella

Savotan keittiö vaalii suomalaista ruokaperinnettä. Käytämme ainoastaan kotimaisia raaka-aineita, jotka olemme hankkineet puhtaista suomalaisista metsistä ja vesistöistä sekä huolella valituilta pientoimittajilta. Ruokalistalta löytyy mm. järvikalaa, riistaa ja marjoja sekä sukupolvien saatossa hioutuneiden perinnereseptien parhaita paloja.Savotan à la carte lista on voimassa sekä lounaalla että illallisella. Alkuruokien kestosuosikki Suursavotta -lajitelma tarjoaa parhaat makuelämykset puiselta lankulta. Perinneruokia listalla edustavat mm. KarjalanpaistiLammassärä ja Mustikkakukko. Kestosuosikkeja ovat kirnuvoissa rapeaksi paistetut Saihun muikut, savustettu nieriäsekä Sodankylän poro. Harvinaisempaa metsiemme kuningasta eli karhua on tarjolla myös kahdessa eri muodossa. Savotan ruoka- ja juomatuotteista löytyy myös suomalaista sisua; omalla reseptillä valmistettua Sisu-juomaa sekä Sisujäätelöä.

Ravintola Savotta
Aleksanterinkatu 22, 00170 Helsinki
Puh. 09 7425 5588
Varaukset>>

Ravintolayhtiö Restamax yhteistyössä opiskelijajärjestöjen kanssa pitää yökerhojen arki-illat eloisina

Restamax tekee tiivistä yhteistyötä useiden opiskelijajärjestöjen kanssa. Syksy on opiskelijatapahtumien aikaa, ja sen myötä niin vanhoja yhteistyösopimuksia on uusittu kuin uusia solmittu.

Yhteistyö näkyy aktiivisena tapahtumatarjontana eri yökerhojen ja ravintoloiden viikkokalentereissa. Etenkin arki-iltaisin Tampereen yökerhot täyttyvät opiskelijoista, jotka juhlivat ja verkostoituvat uusiin kollegoihinsa.

– Olemme tehneet aktiivista yhteistyötä opiskelijajärjestöjen kanssa jo vuodesta 2009. Opiskelijat eivät juuri lepoa tunne, sillä he viettävät usein lomansakin työn merkeissä. Laajalla tapahtumatarjonnalla haluamme luoda heille mahdollisuuksia heittää vapaalle. Viikolla yökerhoissa on yleensä viikonloppua hiljaisempaa, joten opiskelijabileiden myötä voimme tarjota ravintolaelämyksiä tälle merkittävälle asiakasryhmälle myös arkena, kertoo markkinointi- ja kehityspäällikkö Miko HelanderRestamaxilta.

Yhteistyöllä poikkitieteellistä yhteenkuuluvuutta

Yksi Restamaxin yhteistyötahoista on Tampereen yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Boomi ry, jonka puheenjohtaja Lauri Linnainmaa painottaa opiskelijabileiden merkitystä opiskelijayhteisöissä.

– Opiskelijabileillä haluamme vahvistaa opiskelijakentän yhteenkuuluvuuden tunnetta poikkitieteellisesti. On iloista huomata, kuinka järjestämämme Haalaribileet saavat opiskelijat liikkeelle aina fukseista vanhempiin opiskelijoihin. Boomi tunnetaankin opiskelijoiden keskuudessa yhtenä suosituimpien opiskelijabileiden järjestäjänä. Kävijöitä on riittänyt todella hyvin, mutta tärkeimpänä pidän loistavaa fiilistä ja positiivisuutta, jolla kaikki ovat liikkeellä, toteaa Linnainmaa.

Yhteistyösopimuksia tuleville vuosille on solmittu muun muassa seuraavien opiskelijajärjestöjen kanssa:

– Tampereen yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Boomi ry:n Haalaribileitä juhlitaan Viihdemaailma Ilonassa kuukausittain

– TTO ry:n (Tampereen tradenomiopiskelijat), PIRATE ry:n (PIRAMKin terveysalan opiskelijat) ja TIRO ry:n (Tampereen Insinööriopiskelijat) yhteistyön tulos Pistot järjestetään Work & Leisure Club Unionissa 7 kertaa vuodessa

– Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TAMKO:n neljä opiskelijatapahtumaa

Alkumetri, Tursajaiset, Pikkujoulut jaLoppumetri järjestetään vuoden aikana eri yökerhoissa

– Erasmus Student Network -paikallisjaostojen ESN FINT:n ja ESN INTO:n järjestämät Club Xchange -vaihto-oppilasbileet ovat Discotheque Fat Ladyssa kuukausittain

Mukana Hämeenkadun Approssa 15 ravintolan voimin

Restamax on myös mukana 9.10. järjestettävässä Hämeenkadun Appro -tapahtumassa 15 ravintolan voimin. Boomin järjestämän Suomen suurimman opiskelijatapahtuman viralliset jatkobileet juhlitaan mm. Bricksissä, Unionissa sekä Viihdemaailma Ilonassa ja VarjoAppro-paikkana toimii Fat Lady.

– Restamaxin koko ja ammattimaisuus mahdollistavat asioiden sujuvuuden. Lähtökohtana ovat aina meidän ideamme, mitä pidän opiskelijabilegenressä erittäin tärkeänä. Lukuisat eri vaihtoehdot mahdollistavat monipuolisten tapahtumien järjestämisen, ja ravintoloiden runsas lukumäärä hyödyttää huomattavasti mm. Hämeenkadun Appron järjestelyissä, Linnainmaa kiittelee.

– Kilpailutilanne muuttuu jatkuvasti ja olemme otettuja siitä, että opiskelijat ja heidän edustajansa ovat osoittaneet kiinnostusta ravintolatarjontaamme kohtaan. Tänä syksynä jokaisissa opiskelijabileissämme onkin rikottu kävijäennätyksiä, kiteyttää Helander.

Linkit

Osterimarkkinat Fishmarketissa Silakkamarkkinoiden aikaan

0aa1118a-de5e-49fa-ae9a-00ffdfa6a8bf
Ravintola Fishmarket yllättää lokakuussa tarjoamalla ostereita sisäänheittohintaan. Osterimenu on tarjolla kuuden päivän ajan, sunnuntaista 5.10. lauantaihin 11.10., joka päivä klo 12-17.

Osterimarkkinat täydentävät hauskalla tavalla samaan aikaan Kauppatorilla pidettävien Silakkamarkkinoiden tarjontaa.

”Ajatus osterimarkkinoiden järjestämisestä tuli halusta tehdä ostereiden syömisestä arkisempi kokemus, kuka tahansa voi nauttia tämän merten herkun omintakeisesta mausta” sanoo keittiöpäällikkö Markus Rautala. ”Ostereita voi nauttia sellaisenaan tai osana muuta ateriakokonaisuutta, joko alkuruokana tai herkulliselta äyriäisplatterilta.”

Houkuttelevasti hinnoiteltu, 1,50 euroa maksava päivän osteri on Fin de Claire -laatua. Myös muita lajikkeita on tarjolla, Belonista Irish Oysteriin.

Ravintolapäällikkö Marie Afonson valinta ostereiden kanssa nautittavaksi on italialainen kuohuviini, Maschio dei Cavalieri Prosecco Extra Dry. ”Kuiva, hedelmäinen ja pirteän raikas prosecco-viini sopii erinomaisesti tarjolla olevien osterilaatujen makuja korostamaan. Myös 3,5 euron lasihinta on melkoinen löytö”, toteaa Afonso.

Sunnuntaina 5.10. järjestetään Fishmarketissa myös ostereiden avaamisen SM-kisat, joihin osallistuu kymmenen eturivin ravintola-ammattilaista.

Ravintola Fishmarketin Osterimarkkinat 5.-11.10.2014 

Ravintola FishMarket, Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki.
Varaukset ja tiedustelut p. 09-6128 5250

Linkki

Technopolis Oyj: ”Tavoitteenamme on olla Jyväskylän paras lounasravintola”

b01b9b69-a386-4627-bba6-ad0b3a99e0e3-main_image
Vasemmalla Technopoliksen Samuel Koivisto ja Sari Fiessinger
Täysin Technopolis-konseptin mukaisesti uudistettu Innova 1:n ravintola avataan 1.lokakuuta 2014. Avajaispäivänä tarjolla on muun muassa savulohihampurilaisia, paahdettua porsaan sisäfileetä ja mustajuurikeittoa.

”Rima on korkealla. Tavoitteemme on olla Jyväskylän paras lounasravintola”, sanoo ravintolapäällikkö Sari Fiessinger. ”Asiakkaille on tarjolla paljon eri vaihtoehtoja. Yksilöllisiä annoksia valmistava Chef’s Corner palvelee monipuolisesti sesongin mukaisia raaka-aineita hyödyntäen. Kokki valmistaa annokset, kuten pihvit, kala-annokset ja hampurilaiset. Asiakas näkee annoksensa raaka-aineet, valmistuksen ja kauniin esillepanon. Lisäksi tarjolla on tuttua kotiruokaa, makoisa keittolounas ja herkullinen salaattibaari. Kaikki tarjolla olevat leivonnaiset ovat tuoreita, samana päivänä paistettuja. Ja Take Away -palvelusta saa maukkaita kotiin viemisiä”

Uusi lounasravintola on uudistettu niin kalusteiden kuin tilasuunnittelunkin osalta, jotta kokemus asiakkaalle olisi mahdollisimman miellyttävä. Salissa on matalalla väliseinällä erotettuja näyttöruuduilla varustettuja looseja, joissa on helppo pitää työtapaamisia. Piippukatu 11:ssä, 2 kerroksessa sijaitseva RE5T4UR4NT F11LU on Technopoliksen lippulaivaravintola Jyväskylän alueella.

”Technopoliksella on yhteensä 38 ravintolaa ja ne ovat tunnettuja hyvästä laadustaan ja asiakastyytyväisyydestä. F11LU ei tule olemaan poikkeus. Viime vuosina olemme panostaneet entistä enemmän ravintolapalveluiden laatuun, laadunvarmistukseen ja asiakastyytyväisyyteen, joita seurataan päivittäin”, kertoo Technopoliksen johtaja Samuel Koivisto.

Ravintolaliiketoimintaa pyörittää Fazer Food Service Oy yhdessä Technopoliksen kanssa.

God Morgon® pop up -mehubaari avataan Helsinki Design Districtille

Mehubaarit, viher- ja luomumehut sekä smoothiet ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ympäri maailman, ja niistä puhutaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Mehutrendeihin, mehujen erilaisiin käyttötilanteisiin ja mehujuomien valmistamiseen kohdistuu kasvavaa kiinnostusta myös Suomessa. God Morgon® vastaa tähän kysyntään tuomalla markkinoille kiinnostavia vaihtoehtoja, uusimpana raikkaista 100% luomuhedelmistä valmistetut tuorepuristetut appelsiini- ja omenatäysmehut. 

God Morgon® haluaa myös avata piristävän ja inspiroivan kohtaamispaikan Helsingin ydinkeskustaan. God Morgon® mehubaarissa täysmehuja, vihermehuja ja mehudrinkkejä voi kokeilla veloituksetta hashtagia #GodMorgonJuice vastaan.

Kävijöillä on  mahdollisuus tutustua God Morgon® uutuusmehuihin,  saada inspiroivia vinkkejä käyttötapoihin ja tarjoiluun.

–           Näkisimme mielellämme useampia mehubaareja myös Suomessa. God Morgon® mehubaarin kautta tavoitteenamme on innostaa kävijöitä kokeilemaan erilaisia luomumehuja, vihermehuja,  ja mehujuomia, antaa vinkkejä tarjoiluun sekä edesauttaa hedelmien ja kasvisten käytön lisääntymistä. God Morgon® brand manager Heidi Heikkilä kertoo.

God Morgon® pop up -mehubaari avautuu Helsingin Uudenmaankadulle 9.10. Mehubaari on avoinna kaikille arkisin kello 9-16 kahden viikon ajan 9.10.2014- 23.10.2014. Viihtyisä mehubaari sijaitsee osoitteessa Uudenmaankatu 4-6.

Vuonna 1978 Ruotsissa lanseerattu God Morgon® -tuoteperhe tunnetaan maukkaista ja laadukkaista täysmehuista, jotka ovat nopeasti valloittaneet myös suomalaisen kuluttajan sydämen. Tuoteperheeseen kuuluvat täysmehut sopivat hienosti niin aamiaiselle, välipalaksi, tarjoiluun tai pohjaksi ruuanlaitossa. Vihermehuista saa upeaa väriä vaikkapa sämpylöihin.

NUEVON MENU PIRINEOS TUO TARJOLLE MUREAA HEVOSENFILETTÄ

c0631ee4-9500-416e-94c3-acdd2e1f9cd9
Ravintola Nuevon takavuosien suosikkiannos, hevosen sisäfilee, tekee loka-marraskuussa paluun asiakkaiden toiveesta. Caballo on osa Pyreneiden (espanjaksi Pirineos) inspiroimaa menukokonaisuutta, jossa maistuvat metsäiset ja vahvat maut.

Pyreneiden vuoristossa vapaana käyskentelevät hevoslaumat ovat Koillis-Espanjan erityispiirre. Jykevät eläimet ovat samaan tapaan puoliksi villejä kuin Lapissa laiduntavat porot, ja niiden maukasta, vähärasvaista lihaa arvostetaan varsinkin pohjoisen Espanjan maakunnissa.

Ravintola Nuevossa on pitkät perinteet hevosenlihan tarjoamisesta. Murea filee oli pitkään à la carten vakioannos, ja harvinaista herkkua tultiin syömään varta vasten.  – Asiakkaat soittivat meille vuosienkin jälkeen ja tiedustelivat saatavuutta, kertoo ravintolapäällikkö Outi Koistinen. Nyt kiinnostus palkitaan, sillä hevosen sisäfilee tähdittää Pirineos-menua, joka on tarjolla lokakuun alusta marraskuun loppuun saakka.

01bb39b0-0cbb-4999-9f35-b3b9e8c18e99-main_image

Menun alkuruokana tarjotaan tattikeittoa paahdetun chorizo-makkaran kanssa. Vahvanmakuisen keiton aromeja täydennetään pienellä ripauksella tryffeliöljyä, joten suositusviiniksi on valittu pirteähappoinen ja luonteikas valkoviini Deusa Nai Albariño Galiciasta, Atlantin puoleiselta rannikolta.

Pääroolissa oleva hevosen sisäfilee saa rinnalleen paahdettua bataattia, mustapapua ja pekonia, ja maukas kokonaisuus sinetöidään choron-kastikkeella. Viiniksi sopii Marqués de Cáceres Vino Ecológico, riojalainen sekoitus Tempranillo- ja Graciano-rypälettä. – Tämä viini tulee yksittäiseltä, ekologisesti hoidetulta viinitarhalta. Sen herkullinen maku ja hienovaraiset tanniinit sopivat hyvin yhteen tummalihaisen hevosen kanssa, Outi Koistinen kuvaa.

Jälkiruokaa ovat inspiroineet Pyreneiden lumiset vuorenhuiput: mehustettu ananas tarjotaan marenkikuorrutteisen uunijäätelön kera. Sen kumppanina maistuu Satinela, joka on puolimakea, pehmeän omenaiselta ja hunajaiselta maistuva valkoviini Riojan alueelta.

Keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen suosittelee unohtamaan ennakkoluulot, mikäli hevosen liha ei ole entuudestaan tuttua. -Tämä on riistaa espanjalaisittain, ja lisäksi maultaan erinomaista. Ei siis ole mikään ihme, että hevosta ylistetään herkuttelijoiden keskuudessa.

Menu Pirineos Nuevossa 1.10.–29.11.2014.

MTT: Ravintolat haluavat tarjota ilmastoystävällisiä lounasvaihtoehtoja

Parempi Ilmastovalinta_275

Ruoankulutuksen ilmastovaikutukset ovat merkittävät, mutta oikeilla ruokavalinnoilla niihin voi vaikuttaa. Valintojen helpottamiseksi ravintolat voivat ottaa valikoimiinsa Ilmastovalinta-ateriavaihtoehdon, joka kertoo asiakkaalle ateriakokonaisuuden kuormittavan ilmastoa muita vaihtoehtoja vähemmän.

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n ja WWF:n kehittämää Ilmastovalinta-konseptia kokeiltiin viime keväänä 25 eri lounasravintolassa. Erilaisten lounaiden ilmastovaikutusten suuruusluokat selvitettiin reseptien ja raaka-aineiden alkuperän perusteella. Ilmastoystävällisimmät valinnat merkittiin Ilmastovalinta-logoin. Ateriat täyttivät sosiaali- ja terveysministeriön joukkoruokailun ravitsemussuositukset, eikä niissä käytetty WWF:n kalaoppaan punaisen listan kaloja.

Työkalu ilmastovaikutusten laskentaan tarvitaan

Ateriakohtaisen ilmastovaikutuslaskennan tekivät kokeiluviikolla MTT:n tutkijat, eikä yhtä tarkka ja luotettava laskenta vielä onnistu ravintoloilta. Toistaiseksi ravintolat voivat kuitenkin merkitä Ilmastovalinta-logolla ateriat, jotka koostuvat vain vähän kuormittavista kasviksista ja kaloista sekä rasvattomasta maidosta, piimästä ja jogurtista. Tiukalla raaka-ainerajauksella saavutetaan vähintään 25 prosentin päästövähennys keskimääräiseen ateriaan verrattuna.

– Lähivuosien tavoitteena on kehittää laskentaa ja yhtenäistää eri raaka-aineiden ilmastovaikutusarviot tietopankkiin, jota hyödyntämällä reseptejä voi kehittää ja aterioiden ilmastovaikutukset määrittää. Raaka-ainerajauksia ei enää tarvittaisi, jos ravintolat voisivat itse laskea koko aterian kuormittavuuden riittävän luotettavasti heille suunnitellulla laskurilla, tutkija Hannele PulkkinenMTT:stä kertoo.

Ilmastotalkoot jatkuvat ravintoloissa

Vaikka lounasruoan ilmastovaikutusten pohtiminen oli useimmille uusi asia, Ilmastovalinta-kyselyihin vastanneet ruokailijat suhtautuivat ilmastoystävällisiin vaihtoehtoihin myönteisesti. Mukana olleet ravintolat haluavat jatkaa ilmastoystävällisten aterioiden tarjoamista ja niistä viestimistä.

HYY Ravintoloiden kehityskoordinaattori Outi Luukkosen mukaan heidän vegaaniset lounasvaihtoehtonsa täyttävät jo Ilmastovalinnan kriteerit. Vuoden 2015 alusta Ilmastovalinta otetaan käyttöön HYY Ravintoloissa ja siitä kerrotaan asiakkaille.

Ravintola Perhon keittiömestari Tuomas Kettunen kertoo koulun opiskelijoiden eli tulevien ravintola-alan ammattilaisten saaneen konkreettista tietoa siitä, miten raaka-aineiden valinnalla voi pienentää aterian ilmastokuormitusta.

Fazer Food Servicesin ravitsemusasiantuntija Leila Fogelholm iloitsee siitä, että hankkeessa saatiin aikaan konsepti, jolla ruokailijoille voidaan samanaikaisesti kertoa eri ruokalajien ilmastoystävällisyydestä ja ravitsemuksesta. Asiaa ei haluta unohtaa, vaikka täydellistä ilmastolaskuria ei vielä ole.

Ilmastoystävällisesti voi syödä kotonakin

WWF Suomen ohjelmapäällikkö Jussi Nikula on mielissään Ilmastovalintakonseptin saamasta positiivisesta vastaanotosta. Konsepti mahdollistaa perustellut ja merkittävät ilmastoteot kuluttajan arjessa.

Lounasravintoloiden Ilmastovalinta-aterioiden uskotaan opettavan kuluttajia syömään ilmastoystävällisesti myös kotona.

– Ilmastoystävälliseen ja samalla terveelliseen ruokavalioon voi siirtyä suosimalla kasviksia, kausituotteita ja vähän kuormittavia kaloja. Myös kuormittavampia raaka-aineita, kuten lihaa, voi ajoittain käyttää, kunhan muistaa kohtuuden, tutkimuspäällikkö Juha-Matti Katajajuuri MTT:stä huomauttaa.

Ilmastovalinta-konseptin kriteerit julkaistaan tänään Ilmastolounas-hankkeen loppuseminaarissa ja verkkosivuilla. Kiinnostuneet ravintolat voivat ottaa konseptin käyttöön.

MTT toteutti Ilmastolounas-hankkeen (2013–2014) yhteistyössä WWF:n ja ravintoloiden kanssa. Se on yksi ympäristöministeriön Kestävän kulutuksen ja tuotannon KULTU-ohjelman (”Vähemmästä viisaammin”) kahdeksasta kokeiluhankkeesta. Sitä rahoittivat myös Fazer Food Services, Ravintolakoulu Perho, HYY Ravintolat ja WWF. Hanke kuuluu MTT:n Vastuullinen ruokaketju – hyvinvoiva kuluttaja -tutkimusalueeseen

Filed Under: MTT

Space Bowling & Billiards -viihdekeidas avattu Porin ytimeen

528fa414-0916-4c52-a423-6e70a952c722-main_image
Kuva: Hanne Hyttinen
Viihdekeskus Space Bowling & Billiards avasi ovensa viime viikolla Porin ydinkeskustaan, tavaratalo Anttilan alakertaan osoitteeseen Yrjönkatu 13.

Uusi viihdekeskus tuo Poriin aivan uudenlaiset mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa ystävien, kavereiden tai työtovereiden kesken. – Etsimme kauan viihdekeitaalle soveltuvia tiloja eri puolilta Suomea, kunnes löysimme täydellisen paikan keskeltä Poria. Vastaavanlaista vapaa-ajan aktiviteettikeskusta tältä alueelta ei löydy, toteaa Poolmax Oy:n toimitusjohtaja Hannu Lahtinen.

Tuhat neliötä tekemistä ja näkemistä

Viihdekeskuksessa on tilaa noin 1000 neliöitä ja noin 150 asiakaspaikkaa. Näkemisen ja kokemisen arvoiset visuaalisesti näyttävät, avaruudesta teemansa ammentavat hulppeat tilat luovat mahdollisuudet monenlaiseen aktiviteettiin biljardista hohtokeilaukseen, pöytäcurlingista erilaisiin viihdepeleihin. Lisäksi viihdekeskuksen screeneiltä voi seurata päivän polttavimmat urheilutapahtumat.

Aktiviteetteja:
– 9 biljardipöytää
– 8 viihde- ja hohtokeilarataa
– 2 pöytäcurling-pöytää
– laaja valikoima muita viihdepelejä

Space_kuva2

Kuva: Hanne Hyttinen

Ruokaa, juomaa ja yksityistilaisuuksia

Ajanviettokeskus Space Bowling & Billiards palvelee monipuolisesti asiakkaita aina lapsesta aikuiseen. Päiväaikaan viihdekeskus toimii koko perheen temmellyskenttänä, kun taas iltaisin peliravintola houkuttelee illanviettoon nuoria aikuisia ja varttuneempaa väkeä. Klo 18 jälkeen ravintolan ikäraja on 18 vuotta.

Viihdekeskuksessa palvelee A-oikeuksin varusteltu baari, josta saa myös maukasta pubipurtavaa. Tiloissa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia lasten syntymäpäivistä yritysjuhliin. – Mikäli mielii esimerkiksi pikkujouluja, joista puhutaan vielä seuraavanakin jouluna, kannattaa olla ripeä ja toimia, Lahtinen vinkkaa.

Space Bowling & Billiards on viihde- ja peliravintoloihin keskittyvän Poolmax Oy:n uusin avaus. Yhtiön omistukseen kuuluvat myös Tampereella vuodesta 2013 toiminut Space & Bowling Billiards, Tampereella ja Turussa toimiva Galaxie Center sekä Seinäjoella toimiva Galaxie Sports & Billiards. Poolmax Oy on pörssiyhtiö Restamax Oyj:n tytäryhtiö.
Space Bowling & Billiards
Yrjönkatu 3, 28100 Pori
Puh. 010 4233 277
pori@spacebowling.fi
www.spacebowling.fi

SAVOYN SYYSMENUSSA TUOKSUU JA MAISTUU BURGUNDI 22.9.-18.10.2014

cb2c2c26-33e2-44db-b190-d9e27c8ea8ca-main_image
Savoyn syksyn viiniteema johdattaa ravintolavieraat Ranskan arvostetuimmalle viinialueelle Burgundiin. Sommelierien ja keittiömestareiden kanssa rakennettuun menuun on haettu ideoita rustiikista itäranskalaisesta maalaiskeittiöstä. Illallisten aikana Savoyssa avataan laaja kirjo Burgundin huipputuottajien viinejä, jotka vaihtelevat teemaviikkojen aikana.

”Burgundi-teema jatkaa muutama vuosi sitten alkanutta menuperinnettä, jossa viinit on nostettu kunniapaikalle”, Terhi Oksanen-Alén kertoo. Uutta tänä vuonna ovat teemaviikkojen aikana vaihtuvat viinit. Neljän viikon aikana vieraiden iloksi avataan muun muassa Domaine Armand Rousseaun, Domaine Comte Georges de Vogüén, Domaine Denis Mortetin ja Domaine Meo-Camuzetin luomuksia. “Burgundin viineihin ihastuneet vieraat voivat teemaviikkojen aikana tulla useamman kerran maistelemaan legendaaristen tilojen viinejä”, Terhi Oksanen-Alén iloitsee. Savoyssa tarjolla oleva menu on loistava mahdollisuus todeta, kuinka pinot noir -viinit heijastavat Burgundin tarhojen ja tuottajien erityispiirteitä.

Tälläkin kertaa menu on syntynyt sommelierien ja keittiötiimin tiiviissä yhteistyössä. “Yhteinen tavoite oli selvä alusta lähtien. Halusimme tuoda vieraiden iloksi legendaarisia Burgundin maalaiskeittiön annoksia” keittiöpäällikkö Kari Aihinen kertoo. Syksy on keittiöpäällikölle raaka-aineiden riemujuhlaa ja menusta löytyy sadonkorjuuajan makuja, kuten metsäsieniä, makeita sipuleita ja juureksia sekä raikasta päärynää.

Menun aloittaa ankasta ja kotimaisesta ankanmaksasta syntynyt annos, joka tarjoillaan rapeaksi paahdetun briossin, omenahillokkeen ja raikkaan syyssalaatin kanssa. Väliruokana tarjottava oufs en meurette on todellinen Burgundin klassikko, joka toimii erinomaisesti eleganttien pinot noir -viinien rinnalla. Annoksessa haudutetut kananmunat saavat seurakseen raakakypsytettyä Charolais-härkää, makeita pikkusipuleita ja täyteläisen punaviinikastikkeen.

“Pääruoan raaka-aineeksi valitsimme kotimaisen kuhan”, Kari Aihinen kertoo. Burgundi-teema näkyy kalan rinnalla tarjottavissa lisukkeissa; mehevissä etanoissa, täyteläisessä valkopapu-cassouletissa ja kirpeässä dijon-sinappikastikkeessa. Annoksen rinnalle nostellaan kirkkaanvihreää lipstikka-pistouta, joka on valmistettu Savoyn puutarhuri Hans van der Enden Villingin puutarhan yrteistä.

Ravintolan patisserit Teppo Säkkinen ja Teemu Nikkari vastaavat Menu Bourgognen päärynäisestä jälkiruoasta. Helteisen kesän kypsyttämät päärynät tarjoillaan raikkaan fromage blance serbetin ja Breton-keksien kanssa.

MENU BOURGOGNE SAVOYSSA

22.9 18.10.2014

 

Ankkaa, ankanmaksamoussea, omenaa ja briossia

* * *

”Oeuf en meurette” à la Savoy

* * *

Kuhaa Beurre noisette, mustatorvisientä, lipstikkaa ja

dijon-sinapilla maustettua etanamuhennosta

* * *

Päärynäterriiniä, vaniljavoilla maustettua päärynää

ja fromage blanc serbettiä

  

Viinimenu vaihtuu viikkojen edetessä.

Tarjolla on muun muassa Domaine Armand Rousseaun, Domaine Comte Georges de Vogüén, Domaine Denis Mortetin ja Domaine Meo-Camuzetin viinejä.

 

Menu 98,00

Viinit 118,00

Menu Bourgogne on tarjolla 22.9 – 18.10.2014 ja neljän ruokalajin hinta on 98 euroa.

Linkit

Royal Ravintolat tuo ravintolaosaamisensa kauppakeskuksiin

7d4fff44-3251-4963-ac3e-6562d33e0054-main_image
Tasokkaista ravintoloistaan ja hotelleistaan tunnettu helsinkiläinen Royal Ravintolat Oy perustaa tytäryhtiön, jonka tarkoituksena on luoda houkuttelevia ravintolakonsepteja koko Suomeen. Uusi Konseptiravintolat Oy ottaa vauhdikkaan lähdön ostamalla jo kahdeksalla paikkakunnalla toimivan Hanko Sushi -ketjun.

– Royal Ravintolat haluaa tarjota ihmisille hyvää palvelua ja intohimolla, hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Perinteisesti tämä on yhdistetty pelkästään ravintolohin, mutta ajat ovat muuttumassa. Me haluamme palvella ihmisiä siellä missä he ovat.  Myös kauppakeskuksissa pitää voida syödä hyvin, sanoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Uusi Konseptiravintolat keskittyy monistettaviin, fast casual -tyyppisiin ravintolakonsepteihin: aidoista raaka-aineista hyvin valmistettua ruokaa, ilman perinteisten illallispaikkojen täyttä pöytiintarjoilua. Uusi avaus tarkoittaa Royal Ravintoloille samalla maantieteellistä laajentumista, sillä tähän asti yhtiö on toiminut lähes yksinomaan Helsingissä.

Pääkaupungissa Royal Ravintolat tunnetaan ennen kaikkea yksilöllisistä illallis-, kokous- ja juhlaravintoloistaan. Nokka, Savoy, Elite, Teatteri, Strindberg ja noin 30 muuta Royal Ravintoloiden klassikkopaikkaa jatkavat toimintaansa tuttuun tapaan.

Uuden yhtiön ensimmäinen valtakunnallinen konsepti on Hanko Sushi

9ed61552-1eba-46fd-9035-be712e77e9ea

Tuoreen tytäryhtiön ensimmäinen tuote on Suomen suurin sushiravintolaketju Hanko Sushi. Juuri solmitun yrityskaupan myötä Hanko Sushin 14 ravintolaa kahdeksalla paikkakunnalla siirtyvät Konseptiravintoloiden omistukseen. Ketjun noin 100 työntekijää jatkavat uuden yhtiön palkkalistoilla.

Myös Hanko Sushin perustajat Rolf Wirta ja Mika Laakio jatkavat uudessa Konseptiravintolat-yhtiössä osakkaina ja operatiivisina johtajina.

fb34591a-a718-499e-a723-9c397c83d58b

– Hanko Sushi on laajentuessaan tuonut sushikulttuurin yhä useamman suomalaisen ulottuville. Suosiomme perustuu tuoreisiin raaka-aineisiin, jokaiselle asiakkaalle tilauksesta valmistettavaan herkulliseen sushiin ja mutkattomaan palvelun. Mikään tästä ei muutu uuden omistajan myötä, sen enempää asiakkaiden kuin henkilökunnankaan näkökulmasta. Yrityskauppa on osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä. On mahtavaa, että Konseptiravintolat saa juuri Hanko Sushin malliksi ketjukonseptista, jonka kaltaisia luomme jatkossa lisää, Rolf Wirta sanoo.

Jatkossa Konseptiravintolat tulee sekä tekemään omaa kehitystyötä että kartoittamaan kehityskelpoisia konsepteja muualta. Yritysostotkin ovat mahdollisia, ja seuraavat lanseeraukset saatetaan nähdä vielä tämän vuoden puolella.

Myös Hanko Sushin kehittyminen jatkuu: ketjun viidestoista toimipiste avataan tällä viikolla Helsingin Unioninkadulle tapahtumatalo Bankin yhteyteen, ja syksyn aikana perustetaan vielä neljä uutta sushiravintolaa eri puolille Suomea.

–  Kansainvälistymisen mahdollisuuksiakin on pohdittu. Esimerkiksi Ruotsissa ei ole vielä lainkaan kauppakeskuksissa toimivaa sushiketjua, Wirta huomauttaa.

Konseptiravintolat tuo kiinnostavaan markkinaan yhdistelmän tasoa ja tehokkuutta

Konseptiravintolat haluaa olla liikepaikkojen omistajille varteenotettava kumppani kauppakeskusten kehittäjänä ja asiakasvirtojen luojana.

– Tarjoamme yhdeltä luukulta monipuolisen valikoiman ravintolavaihtoehtoja, Royal Ravintoloiden laadulla ja yrittäjän intohimolla ladattuna. Konseptien yhteisistä taustatoiminnoista ja tavaravirroista saadaan tehokkuutta ilman, että ravintolaelämyksen houkuttelevuuden ja persoonallisuuden tarvitsee kärsiä, Aku Vikström kuvaa.

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen mukaan Suomessa oli vuoden 2013 lopussa 87 kauppakeskusta, joista kaksi kolmasosaa sijaitsee pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kokonaisuudessaan kauppakeskukset ovat pärjänneet hyvin suhteessa muuhun vähittäiskaupan kehitykseen, ja lukuisia uusia keskuksia valmistuu taas tänä ja ensi vuonna.

Joka seitsemäs kauppakeskuksessa sijaitseva liike on kahvila tai ravintola.

– Näemme kauppakeskusten kasvun jatkuvan. Muuttoliike suuntautuu kasvukeskuksiin, ja ihmiset etsivät aitoja ajanviettopaikkoja kaiken digitaalisuuden vastapainoksi. Uskomme, että tässä yhtälössä löytyy kysyntää myös erinomaisista raaka-aineista antaumuksella rakennetuille ruokaelämyksille, ei vain pikaruoalle, Vikström arvioi.

Royal Ravintolat on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluvat emoyhtiö Royal Ravintolat Oy sekä sen kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Union Hotels Ab. Toimipisteitä ovat mm. Hotel Haven, Hotel Fabian sekä yhteensä 33 ravintolaa 26 eri toimipisteessä. Nämä yhdessä työllistävät Helsingissä 600 -700 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 76 miljoonaa euroa.

Hanko Sushi on Suomen suurin sushiravintolaketju. Ensimmäinen Hanko Sushi perustettiin kesäiseen Hankoon 2009, ja saariston henkeä ja japanilaisuutta yhdistävä ravintola sai suuren suosion. Nyt toimipisteitä on 14 aina Hangosta Kuopioon. Hanko Sushi työllistää noin 100 henkilöä, ja yhtiön liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 8 miljoonaa euroa.

Linkit