PORIN KAUPPAKESKUS PUUVILLAAN AVATTIIN UUSI SUBWAY® -RAVINTOLA

subway_333733353334_89_logo

Subway® -ketjun uusin ravintola avattiin Porissa. 30.10. avattu ravintola sijaitsee Porin uudessa Puuvilla-kauppakeskuksessa osoitteessa Siltapuistokatu 14. Vanhaan puuvillatehtaaseen avatun kauppakeskuksen on tarkoitus muotoutua Satakunnan alueen uudeksi olo- ja työhuoneeksi.

Porin ravintolassa toimii yrittäjänä kokenut Subway® -yrittäjä Tero Vuorio. Vuorio on toiminut ketjun franchising-yrittäjänä jo ensimmäisten joukossa Suomessa. Tämä Porin viides ketjun ravintola on yhdeksäs Subway® -ravintola, jossa Vuorio toimii yrittäjänä. Satakunnassa ja Ideaparkissa Subway® -yrittäjänä toimiva Vuorio sai ravintolaketjulta jo vuonna 2012 tunnustuksen parhaiten menestyneenä usean ravintolan omistajana Pohjois-Euroopan alueella. Vuorion ravintolat työllistävät tälle hetkellä n. 60 työntekijää.  ”Nyt on käsillä taas ensimmäisten avaushetkien positiivinen jännitys; miten uusi kauppakeskus ja tuore ravintola löytävät paikkansa kuluttajien keskuudessa. Tuote ja brändi ovat vahvat ja aidosti hyvät; olemmekin valmiina tiimin kanssa palvelemaan niin uusia kuin vanhojakin ketjun asiakkaita”, kertoo yrittäjä Tero Vuorio.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Ensimmäinen ketjun ravintola avattiin vuonna 1965 Yhdysvalloissa, Bridgeportissa. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 140 ja ympäri maailmaa yli 42 000. Suomen ensimmäinen autokaistallinen Subway® -ravintola avattiin kesällä 2014.

Lisätietoja:

www.subway.fi 

Richard McCormick ja Ville Relander yhdistävät voimansa ja perustavat unelmiensa ravintolan Helsinkiin

fc0c138b-502a-43ff-b3a1-849ca983c969-main_image
Tasokkaista ravintoloistaan ja hotelleistaan tunnettu Royal Ravintolat Oy vahvistaa asemiaan Helsingissä entisestään, kun maamme ruoka- ja ravintolakulttuurin tämän hetken kiitetyimmät ja rohkeimmat tekijät aloittavat yhtiössä ravintoloitsijoina. Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa vetänyt Ville Relander ja katuruoan ansaitsemaansa arvoon nostanut, vuoden ruokavaikuttajaksi juuri nimetty Richard McCormick saavat Royalilta vapaat kädet perustaa yhdessä unelmiensa ravintolan.

Relanderin ja McCormickin ravintolavisio pohjautuu niihin haaveisiin, joita kohden he ovat päässeet urbaania ruokakulttuuria aiemmissa toimissaan ohjaamaan. Heidän periaatteisiinsa kuuluvat selkeät ja mutkattomat, slow food -filosofiasta ammentavat maut kestäviä arvoja toteuttaen. Molemmat pitävät peruslähtökohtinaan myös yleistä hyvää oloa ja ravintolassa syömisen kynnyksen laskemista.

”Helsingissä on käynnissä tietty ravintolamarkkinoiden renessanssi. Menestyvien klassikoiden, kuten Eliten, Savoyn ja Strindbergin rinnalle on syntynyt uusia ja sielukkaita ravintoloita. Haluamme olla mukana kehittämässä myös tätä virtausta ja osaltamme muokkaamassa kaupunkimme ruokakulttuuria”, kertoo Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström ja jatkaa: ”Olen superiloinen, kun olemme saaneet missioomme mukaan alan kaksi juuri nyt kuuminta tekijää. Richard ja Ville ovat molemmat tahoillaan osoittaneet, että rohkeilla visioilla ja intohimolla voi muuttaa kokonaisen kaupungin ruoka- ja ravintolakulttuuria.”

Teurastamo, Hietalahden- ja Vanhan kauppahallin uudistaminen, ruokarekkojen läpimurto ja niiden kokoontumisajot Kasarmitorilla, Streat Helsinki -festivaali ja moneen otteeseen palkittu ravintola Sandro ovat kaikki osoituksia Relanderin ja McCormickin sinnikkyydestä elävöittää ja tehdä Helsingistä kaikille hauskempi. Siirtyminen virkamiehen ja pienyrittäjän roolista suuren hotelli- ja ravintolayrityksen palvelukseen ei tule vaikuttamaan heidän rohkeaan ja luovaan otteeseensa.

”Tutustuin Villeen ruokarekkahanketta ajaessani ja löysin hänestä sielunveljen. Uuden ajan virkamiehen, joka halusi madaltaa byrokratiaa ja tehdä arjen kaikille helpommaksi ja nautittavammaksi. Ajatus yhteistyöstä heräsi, kun visioimme San Fransiscon katuruokafestivaaleilla unelmiemme ravintolaa. Ilman Royal Ravintoloiden uskoa, tukea ja liiketoiminnallista osaamista emme rohkenisi lähteä sitä täysillä toteuttamaan”, kertoo uuden työnsä ohessa myös Sandro-ravintoloiden osakkaana jatkava Richard McCormick.

”Tulemme hyödyntämään meille annetun vapauden ja luottamuksen ja toimimaan hyvinkin itsenäisistä lähtökohdista. Uusi ravintolamme tulee varmasti erottumaan muista yhtiön ravintoloista ja meidän tuleekin löytää sille oma, Royal Ravintoloille uusi kannattajakuntansa”, kertoo ravintoloitsija Ville Relander tulevasta haasteestaan McCormickin rinnalla.

Pääkaupungissa Royal Ravintolat tunnetaan yksilöllisistä illallis-, kokous- ja juhlaravintoloistaan. G.W. Sundmans, Savoy, Nokka, Elite, Teatteri, Strindberg, Svenska Klubben ja noin 30 muuta klassikkopaikkaa tulevat talven aikana saamaan rinnalleen Relanderin ja McCormickin suunnitteleman ja operoiman ravintolan, jonka lokaatio ja idea julkistetaan myöhemmin.

TAMKin restonomiopiskelijoiden ViiksiViikot huipentuu ravintolapäivään

viiksiviikkojen-kuva

Tampereen ammattikorkeakoulun yhdeksän restonomiopiskelijaa tutustuu hostellimaailmaan toteuttamalla tamperelaisessa Dream Hostelissa jo perinteeksi tulleen projektin. Kahden viikon harjoittelujakson teemana on ViiksiViikot. Harjoittelu huipentuu lauantaina 15.11.2014 pidettävään ravintolapäivään.

Ravintolapäivässä opiskelijat valmistavat ja myyvät ViiksiViikko-teemaan liittyvää pikkupurtavaa. Idea tähän saatiin marraskuussa järjestettävästä vuosittaisesta Movember-tapahtumasta. Movember on maailmanlaajuinen tempaus, jolla kerätään varoja miesten terveyden edistämiseen ja lisätään sitä koskevaa tietoisuutta. Oppimisen lisäksi opiskelijat halusivat harjoittelujakson aikana tehdä myös hyvää, joten he keräävät ViiksiViikkojen aikana lahjoituksia Movember-säätiölle. Ravintolapäivän tuotot lahjoitetaan Movember-säätiölle.

Restonomiopiskelijoiden yhteistyö Dream Hostelin kanssa on jatkunut jo vuosia. Kahden viikon harjoittelujaksolla opiskelijat pääsevät näkemään mitä hostellimaailma pitää sisällään. Sen jälkeen on vuorossa seuranta, jossa katsotaan kuinka tehdyt suunnitelmat ovat toteutuneet, missä on onnistuttu ja missä asioissa olisi ollut parantamisen varaa. Harjoittelujakso alkaa ensi viikon maanantaina 3.11.2014.

Tervetuloa nauttimaan maukkaista myytävistä ja tutustumaan Dream Hosteliin!

Kaksi uutta ravintolaa Hämeenlinnaan – Kauppakeskus Goodmaniin

Restel Oy avaa Hämeenlinnaan valmistuneeseen Goodman-kauppakeskukseen kaksi ravintolaa, Rax Buffetin sekä italialaisia makuja rennolla otteella kokkaavan Marion. Koko kauppakeskus avataan huomenna torstaina 30.10.2014.

Ravintolat sijaitsevat kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Helppo, esteetön liikkuminen on otettu huomioon ravintoloiden suunnittelussa, joten liikuntarajoitteiset ja esimerkiksi lastenvaunujen kanssa liikkuvat voivat asioida ravintoloissa sujuvasti.

Mario on moderni ja mutkaton perheravintola, jossa ruoka on tuoretta ja maukasta, sekä alusta asti omassa keittiössä kokattua. Marion listalta löytyy mm. käsinleivottuja pizzoja, pastoja, parempia burgereita, italialaishenkisiä grilliherkkuja ja salaatteja, sekä itse tehtyjä jälkiruokia. Marioon voi poiketa paitsi syömään, myös vaikka vain kahville tai viinille. Kaikki ruoka-annokset voi halutessaan napata myös mukaansa kotiinviemisiksi.

Rax Buffet on perheravintola, jossa syöminen käy vaivattomasti ja edullisesti. Monipuolisesta buffetpöydästä löytyy mm. pizzaa, pastaa, salaattia ja keittoa, sekä kyytipojaksi virvoitusjuomia. Kaikki nämä ja paljon muuta kuuluvat kaikki samaan hintaan. Rax Buffet -ketju on tarjonnut Iloa isosta buffetpöydästä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Tänä päivänä Rax Buffetteja on 27, yhdeksällätoista eri paikkakunnalla.

Kauppakeskus Goodmanin myötä Hämeenlinnan keskusta saa noin 70 uutta liikettä. Moderniin, moottoritien päälle rakennettuun kauppakeskukseen on helppo tulla paitsi autolla, myös kävellen, pyöräillen tai bussilla.

BURGER KING® avautuu joulukuussa Lahdessa

burger_king1

Lahteen avataan joulukuun puolessa välissä Suomen yhdeksäs BURGER KING® -ravintola. Uusi toimipiste sijaitsee Lahden keskustassa Kulmalan talossa. Loppuvuodesta uusien ravintoloiden avajaisia juhlitaan myös Tampereella ja pk-seudulla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen yksikköömme Lahdessa. Erittäin hienoa, että saamme ravintolamme myös Lahteen ”, kertoo Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollberg.

Suomeen viime vuonna rantautunut BURGER KING ® on saanut hyvän vastaanoton ravintolaketjun laajenemisen myötä. Tästä kertoo ravintoloissa vierailleiden asiakkaiden määrä. ”Olemme palvelleet vajaan vuoden aikana jo yli miljoonaa asiakasta”, kertoo Mollberg.

Lahden BURGER KING® -ravintola työllistää noin 40 henkeä, ja sen asiakaspaikkamäärä on 90. Tämän vuoden avausten jälkeen BURGER KING® -ketjun henkilöstömäärä on Suomessa noin 450.

Rekrytointitarve kasvaa entisestään jatkossa avattavien ravintoloiden myötä. Ketjun ravintolaverkoston laajeneminen jatkuu Lahden jälkeen joulukuussa 2014 ja edelleen vuonna 2015.

Sunborn Catering ottaa vastuulleen Helsingin Kulttuuritalon ravintolapalvelut

6a85bcde-1c38-4867-86a7-c3846daf4dd6-main_image
Turkulainen Sunborn Catering aloittaa Kulttuuritalon catering-kumppanina ensi vuoden alussa.
Sunborn Catering laajentaa toimintaansa Helsinkiin ja aloittaa historiallisen Kulttuuritalon catering-kumppanina vuoden 2015 alusta alkaen.
Turkulainen Sunborn Catering ja Helsingin Kulttuuritalo ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jolla Sunborn Catering ottaa vastuulleen kaikki Kulttuuritalon catering- ja ravintolapalvelut ensi vuoden alussa.

Sunborn Catering on kokenut ravintola-alan toimija Varsinais-Suomessa. Turussa yritys vastaa tapahtumakeskus Logomon catering-palveluista. Logomossa sijaitsee myös Sunborn Cateringin pyörittämä lounas-, brunssi- ja tapahtumaravintola Logomo Kitchen. Lisäksi yritys vastaa parhaillaan Turun Kaupunginteatterin tarjoiluista. Helsingin Kulttuuritalon myötä Sunborn Catering vahvistaa asemaansa yhtenä Suomen suurimmista catering-yrityksistä.

Sunborn Catering on tunnettu myös erilaisten konserttien ja yleisötapahtumien järjestäjänä sekä suurten tapahtumien catering-palvelujen tuottajana – näistä tunnetuin lienee The Voice of Finland -ohjelman livelähetykset. Lisäksi Sunborn Catering on vastannut viimeiset kymmenen vuotta legendaarisen Naantalin Kaivohuoneen viihde- ja ravintolatoiminnoista. Apuna tapahtumatuotannossa on ollut muun muassa Sunborn Cateringin yhteistyökumppani Live Nation.

– Olemme innoisamme mahdollisuudesta laajentua Helsinkiin. Suunnitelmana on, että Sunborn Catering tarjoaa Kultturitalon asiakkaille korkealaatuista catering-palvelua, mutta järjestää aktiivisesti myös itse tapahtumia Kulttuuritalolla. Apunamme tapahtumatuotannossa ja Kulttuuritalon ohjelmiston kehittämisessä toimii yhteistyökumppanimme Live Nation. Otamme vastuullemme myös Ravintola Kultti Cafen toiminnan, jossa pyrimme päivittämään ravintolan konseptin ja tuotevalikoiman. Olemme aloittamassa myös viikonloppubrunssit, kertoo Sunborn Cateringin operatiivinen johtaja Juha Leinonen.

Kulttuuritalo on monipuolinen konserttien, kokousten, seminaarien, yritystapahtumien ja juhlien talo. Vuonna 2013 valmistuneen peruskorjauksen jälkeen toiminta laajentui myös kokoussektorille, kun kulttuuritalon uudet 10–150 hengen kokoustilat avattiin käyttöön.

– Me Kulttuuritalolla odotamme innolla alkavaa yhteistyötä Sunborn Cateringin kanssa. Uskomme, että uuden yhteistyökumppanin myötä toiminta kasvaa ja monipuolistuu entisestään parantaen samalla palvelua, toteaa Kulttuuritalon toiminnanjohtaja Minna Nyman.

Juha Leinosen mukaan laajeneminen pääkaupunkiseudulle on hieno mahdollisuus varsinaissuomalaiselle yritykselle.
– Kulttuuritalon myötä, tulemme tarjoamaan palveluitamme laajalti Helsingin alueella kaikenlaisiin ja kokoisiin tapahtumiin. Catering-puolella on parhaillaan vetoa, sillä yritykset ovat alkaneet yhä enemmän järjestää juhlia omissa tiloissaan, mutta tilaavat edelleen tarjoilut ulkopuolelta.

– Kulttuuritalo on legendaarinen paikka, jossa ovat esiintyneet monet tähdet Jimi Hendrixistä Lady Gagaan. Yhteistyö ehdottomasti vahvistaa Sunborn Cateringin toimintaa ja mahdollistaa myös uusien työntekijöiden palkkaamiseen yritykseen. Kulttuuritalo on suojelukohde ja toimintaa tullaan harjoittamaan tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa, Leinonen tähdentää.

Kulttuuritalo on historiallinen kulttuuri-, tapahtuma- ja kongressikeskus Helsingin Alppiharjussa. Alvar Aallon 1950-luvulla suunnittelema upea rakennus tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille tapahtumille sekä kokouksille. Yli 1400-paikkainen Aalto-sali on yksi Suomen kysytyimpiä konserttisaleja. Vuosittain Kulttuuritalossa järjestetään lukuisia konsertti- tai muita yleisötapahtumia sekä kokouksia, yritystilaisuuksia ja juhlia. Kulttuuritalon peruskorjaus valmistui vuonna 2013.

Sunborn Catering
 on osa Sunborn-konsernia, johon Suomessa kuuluvat muun muassa Naantalin Kylpylä sekä kansainvälisen tason ravintolat Pinella ja Chaîne des Rôtisseurs –kilvillä palkittu Le Soleil. Sunborn Catering vastaa Turussa tapahtumakeskus Logomon catering-palveluista. Logomossa sijaitsee myös Sunborn Cateringin pääkeittiö sekä lounas-, brunssi-, tapahtumaravintola Logomo Kitchen. Sunborn Catering on vastannut viimeiset kymmenen vuotta legendaarisen Naantalin Kaivohuoneen viihde- ja ravintolatoiminnoista. 

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen ravintolat avautuvat 15.10.2014: Ravintolat tarjoavat elävän ympäristön kokea tamperelaisia menestystarinoita

001 Solo Sokos Hotel Torni Tampere Grill it! Paja

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen ravintolat avautuvat 15.10.2014. Hotellin kolme ravintolaa tarjoavat näköalapaikan Tampereen legendoihin ja saavutuksiin niin musiikin kuin urheilunkin saralla.

Hotellin 250-paikkainen ruokaravintola Grill it! keskittyy laadukkaisiin grillattaviin ruokiin. Keittiön aito puuhiiligrilli antaa omintakeisen, aidon maun ruokiin. Ravintolan sisustuksessa on säilytetty alkuperäisen veturitallin elementtejä, kuten ratakiskot, jotka jatkuvat sisään pihalla olevasta veturien kääntöpöydästä, joka on kunnostettu toimivaksi. Kääntöpöydässä on alkuperäiset metalliosat, ja siellä on myös nähtävillä kampi, jolla veturipöytää on käännetty pelkällä lihasvoimalla. Ravintolan tiilipilarit on muurattu alkuperäisistä veturitallien 140 vuotta vanhoista tiilistä.

100-paikkainen seurusteluravintola Paja Bar on kunnianosoitus Manserockille. Milloinkaan aikaisemmin ei ole ollut paikkaa, jossa Manserock olisi koettavissa yhtä konkreettisesti. Tunnelmaltaan rento ja vapaamuotoinen Paja Bar on luotu yhteistyössä Popedan, Eppu Normaalin ja Yön kanssa, mikä näkyy esimerkiksi seinillä olevissa esineistössä. Seinällä on nähtävillä muun muassa Juice Leskisen kaksi legendaarista kitaraa. Ruokalistat sisältävät rokkareiden omia suosikkiannoksia ja keittiöpäällikön valitsemia annoksia. Paja Barin oma kokoelma-CD on tamperelaisen musiikkialan vaikuttajan Epe Heleniuksen kokoama.

– Ravintolassa nähtävissä oleva kokoelma on vastaus kauan eläneeseen tarpeeseen. Tampereen kaupungilla on pitkään ollut haaveena perustaa museo Manserockille, mutta kenenkään mielestä rock ei kuulu museoon vaan Manserockin loisteliasta tarinaa on kerrottava siellä, missä ihmiset liikkuvat ja elävät. Tavoitteenamme on tehdä ravintolasta elävä kertomus tamperelaisen musiikin vaiheista ja myös täydentää sisältöä ja esillepanoa uuden sukupolven saavutuksilla, sanoo hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.

Paja Barin juomavalikoimaa täydentävät Pyynikin Käsityöläispanimon yksinoikeudella Tornille panemat oluet Tenderi ja Pajavasara.

– Panimomme palkittiin heinäkuussa Berliinin Global Craft Beer Awardissa maailman parhaasta portterista, ja tämä voitokas portter on ollut Pajavasaran kehittelyn pohjana, sanoo Pyynikin Käsityöläispanimon Tuomas Pere. Meille on ollut kunnia olla mukana tässä hankkeessa, ja odotamme innolla uuden oluen saamaa vastaanottoa, jatkaa Pere.

Huikaisevat maisemat ympäri Tampereen kaupunkia tarjoava Moro Sky Bar hotellin 25. kerroksessa on Suomen korkeimmalla sijaitseva ravintola. Asiakaspaikkoja on sisällä 100 ja ulkoterassilla 150. Moro Sky Bar on ravintola, jonne on kaikilla kaupunkilaisilla aina pääsy, joten siksi sinne ei oteta pöytävarauksia eikä sitä voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Ravintola on sisustettu tyylikkään sporttiseen henkeen. Yksi kiinnostavista urheiluhenkisistä sisustuselementeistä on Sankareiden seinä hissiseinällä. Sankareiden seinä on koottu yhteistyössä tamperelaisen toimittajan Tuomo Kamisen kanssa, ja se on kunnianosoitus olympialaisissa menestyneille tamperelaisille. Sankareiden seinän kuvista ja henkilöesittelyistä on koostettu ”Yli sata vuotta sankaruutta” -kirja, jollaista ei ole aiemmin ollut saatavilla.

Filed Under: SOK

Restamax Oyj: TAMPERELAISRAVINTOLA BODEGA SALUD TÄYTTI PYÖREITÄ – JO 40 VUOTTA ESPANJALAISEN RUOAN ASIALLA

c12449d9-7f35-4807-9265-7407a342e7c8-main_image
Saludin 40-vuotista makumatkaa juhlittiin Tampereella 7.10. Kuva: Jonathan Melartin
Espanjalaiselle makumaailmalle vannoutunut tamperelaisravintola Bodega Salud viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Vuosikymmenten mittainen makumatka huipentui tiistaina juhlintaan kolmensadan ravintolalle sydämensä menettäneen kesken.

Ravintola Salud on niittänyt mainetta Tampereella jo vuodesta 1974. Pippuripihvistään palkittu, tapaksistaan tunnettu ja eksoottisista raaka-aineistaan kuuluisa ravintola on kerännyt lukuisia tunnustuksia ulkomaita myöten. Salud on yksi Suomen vanhimpia Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintoloita, jonka keittiössä on häärinyt kymmeniä keittiömestareita eri puolilta maailmaa sekä kouluttaen että oppien. Kiitoksena espanjalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä Espanjan valtio on myöntänyt Saludille Placa al Mérito Turistico -kunnialaatan ainoana ravintolana Suomessa.

Retroherkkuja ja pientä pintaremonttia

Juhlavuoden kunniaksi Saludin ruokalistaa täydentää retromenu, johon on koottu ravintolan maineikkaita klassikkoruokia vuosien varrelta. Listan kärjessä luonnollisesti komeilee maankuulu pippuripihvi seuranaan suositut navarralaiset lampaankyljykset, eksoottisempaa makumaailmaa edustava krokotiilikeitto sekä lukuisat muut kestosuosikit.

Salud_40v_2

Saludin emäntä Hanna Niemi hyväksyttiin joulukuussa 2013 Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäseneksi. Kuva: Jonathan Melartin

Myös kabinettitilat on remontoitu uuteen uskoon ja ravintolan tavaramerkiksikin muodostuneen salaattibuffetin puitteet on uudistettu.

– Saludin siirryttyä puolisen vuotta sitten omistukseemme olimme aikeissa tehdä isompiakin muutoksia. Mutta nopeasti ymmärsimme, että nimenomaan perinteissä piilee Saludin menestyksen salaisuus. Aiomme kehittää ravintolan toimintaa jatkuvasti maailman mukana, mutta sen arvokkaita perinteitä vahvasti kunnioittaen, toteaa Saludin emäntä Hanna Niemi.

Salud_40v_3

Perustaja ja entinen omistaja Hannu Wiss muisteli juhlapuheessaan Saludin värikkäitä vaiheita. Kuva: Jonathan Melartin

Elämäntyönsä Saludissa tehneiden Hannu ja Lea Wissin mukaan Saludin sammumaton suosio perustuu vilpittömään rakkauteen espanjalaista ruokakulttuuria kohtaan. – Siihen, että tekemisessä on koko sydän mukana. Ja siihen, että parempaa henkilökuntaa saa hakea, ravintolan perustajat ja entiset omistajat kertovat.

Työntekijöiden sitoutuneisuudesta viestii esimeriksi se, että ravintolassa 34 vuotta tarjoilijana työskennellyt Tuulikki Aaltonen aloittaa edelleen jokaisen työvuoronsa hymyssä suin.
– Hyvä palvelu, hyvä ruoka, hyvä maine. Siksi asiakkaamme löytävät tänne yhä uudelleen ja uudelleen.

Nelikymppiselle skoolattiin tiistaina

Merkkivuosi huipentui tiistaina 7.10. kun lähes kolmesataa vierasta saapui Saludiin kunnioittamaan ravintolan menestystarinaa. Joukossa oli ravintolan uskollisia ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ohjelmassa oli mm. nykyisen ja entisen omistajan puheenvuoro, keittiön tervehdys, henkilöstön esittäytyminen, tietovisailua, musiikkia, viinitastingia – ja tietenkin espanjalaista ruokaa ja välitöntä tunnelmaa. Illan juonsi tv-ruudultakin tuttu Oskari Palomäki.

Retromenu on tarjolla Saludissa juhlavuoden loppuun saakka. – Loppuvuotta kohti siihen on luvassa myös uusia vivahteita, paljastaa Hanna Niemi.

Ravintola Bodega Saludin omistaa Rengasravintolat Oy, joka kuuluu Restamax-konserniin.

Ravintola Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
Puh. +358 20 741 2121
salud@salud.fi
www.salud.fi

Aukioloajat:

Ma-ti klo 11.00–23.00
Ke-pe klo 11.00–24.00
La klo 12.00–00.30
Su klo 13.00–21.00

Arkilounas ma–pe klo 11–15 Tapas-Caféssa

Turun Osuuskauppa suunnittelee Forumin Amarillon, Rosson ja Coffee Housen liiketoimintojen lopettamista

TOK käynnistää yt-neuvottelut Turussa Forumin Amarillossa, Rossossa sekä Coffee Housessa.

– Turun markkinatilanne ravintolaliiketoiminnan osalta on tällä hetkellä todella kilpailtu. Samaan aikaan yksityisen kulutuksen taantuma jatkuu. Lisäksi toimialaan kohdistuvat kustannukset ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi. Lopputuloksena on liiketoiminnan kannattavuuden merkittävä heikkeneminen Amarillon, Rosson ja Coffee Housen kohdalla. Nämä tekijät ovat vaikuttaneet siihen, että joudumme neuvottelemaan ravintolatarjontamme sopeuttamisesta kysyntätilanteeseen, toteaa TOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

Ravintoloiden liiketoimintojen lopettaminen voi toteutuessaan johtaa korkeintaan 49 työsuhteen päättymiseen.

– Pyrimme tarjoamaan neuvottelun piirissä olevalle henkilöstölle ensisijaisesti muuta työtä TOK:n sisältä. Neuvottelut alkavat 13.10.2014 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Mahdolliset henkilöstövaikutukset toteutuvat enintään puolen vuoden kuluessa neuvottelujen päättymisestä, Eskelinen sanoo.

UUSI HOLY FRIED CHICKEN -RAVINTOLA ESPOOSEEN Suunnitelmissa kasvu valtakunnalliseksi ketjuksi

8300ce5908ea89a1_800x800ar

Holy Fried Chicken ravintola avaa lokakuussa 2014 ovensa Espoon Kivenlahdessa. Kokenut ravintola-alan yrittäjä Mika Suikkanen ihastui Lontoossa mutkattomaan ja maukkaaseen KFC-konseptiin. Kun vastaava ei ollut tarjolla Suomessa, päätti yrittäjä perustaa oman ravintolan.

” Kentucky Fried Chicken tyyppisen kanaravintolaketjun tuloa Suomeen on uumoiltu kauan. Maailmalla on paljon 100 % kanaan keskittyviä ravintoloita, Suomessa vastaavaa ei vielä löydy. Kana raaka-aineena istuu hyvin paitsi amerikkalaistyyppiseen herkutteluun, myös kasvavaan, terveellisen syömisen trendiin ”, kertoo yrittäjä Mika Suikkanen .

Espoon ravintola on Suikkasen perustaman yhtiön omaa liiketoimintaa, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on ravintolaverkoston laajentaminen itsenäisten yrittäjien kanssa tehtävillä franchising-sopimuksilla. Suikkasella on Pizzataxi-ketjun perustajana 30 vuoden kokemus ravintolaliiketoiminnasta ja franchising-toiminnasta.

Töitä nuorille

Espoon ravintola työllistää ravintolapäällikön lisäksi 6 ravintola-alan ammattilaista, mutta myös nuoria osaajia. Suikkanen haluaa tarjota oppisopimusmallin kautta nuorille väylän ammatissa kehittymiseen.

” Olin itse nuori, jota koulunpenkillä istuminen ei innostanut. Oma ammatinvalintani ja yrittäjän polkuni löytyivät työssä oppimisen kautta, kun pääsin tekemään töitä ja kasvamaan ammattilaiseksi hyvässä opissa ”, kertoo Suikkanen.

Yhteistyötä tullaan tekemään ravintola-alan oppilaitosten kanssa.

Kiireetöntä seurustelua tai nopeaa take awayta

Holy Fried Chicken tarjoaa liikeideansa mukaisesti maukkaita ja mutkattomia kanaruokia, amerikkalaisin vivahtein. Listalta löytyy yli 30 erilaista annosvaihtoehtoa, tulisista wingseistä reheviin salaatteihin ja terveellisiin, paneroimattomiin rintaleikkeisiin. Raaka-ainevalinnoissa suositaan kotimaista ja itse tehtyä. Hot Wingsien mausteiset kastikkeet ovat ravintolapäällikkö Mika Tirrin käsialaa. Amerikkalaista makua listalle tuovat kierreranskalaisten kanssa tarjottavat kuumat cheddar-juustokastikkeet, erilaiset jääteet ja erityisesti mausteisia makuja täydentävä mieto olut, frozen beer.

Holy Fried Chicken panostaa koko perheen viihtymiseen. Kanaruoka maistuu myös lapsille ja listalla on huomioitu perheen pienimmät. Kaikista annoksista saa halutessaan puolikkaan annoksen puoleen hintaan. Lapsille on sisustettu viihtyisä leikkipaikka, jonne on mukava siirtyä vaikka jälkiruokaa odottamaan.

Kaikkia listalla olevia annoksia saa myös mukaan. Ravintola on avoinna arkisin klo 10-22, viikonloppuisin 12-22, keittiö suljetaan klo 21.30. Asiakaspaikkoja on 80 hengelle sekä viihtyisä pystybaari pistäytyjille.

Yhteystiedot:

Holy Fried Chicken
Kivenlahdenkatu 1, Espoo

Virallisia avajaisia juhlitaan marraskuussa. Ajankohtaiset tiedot löytyvät verkkosivuilta: www.holyfriedchicken.fi