McDonald’s: Pauliina Snåre valittiin Vuoden Ravintolapäälliköksi 2014

 

df6c8mp6p9zdnnkzvm5f

McDonald’s on valinnut vuoden ravintolapäällikkönsä 69 yrittäjävetoisen McDonald’s-ravintolan ravintolapäälliköiden joukosta. Voittajaksi valittiin Pauliina Snåre Vantaan Varistosta.

Pauliina Snåre toimii ravintolapäällikkönä yrittäjä Esa Soinisen ravintolassa Varistossa.

Valintakriteerit kattavat kaikki ravintolan toiminta-alueet: laatu, asiakaspalvelu, ravintolan ja ulkoalueiden siisteys, myynnin ja asiakasmäärien kehitys, kokonaistulos ja henkilöstön työtyytyväisyys ovat avainasemassa valintaa tehtäessä. Valinnassa painotettiin erityisesti Vuoden Ravintolapäällikön omaa halua kehittyä ja johtaa samalla ravintolaansa parempiin tuloksiin.

”Pauliina Snåre on sitoutunut tehtäväänsä ja tekee työnsä laadukkaasti. Hän on innokas oppimaan, ja ottaa mielellään palautetta vastaan kehittääkseen itseään ja ravintolaansa. Hän kouluttaa työntekijöitä, ja pyrkii aina yhä parempiin tuloksiin. Pauliina on edennyt nopeasti ja hänen onnistumistaan kuvaa, että hänet palkitaan Vuoden Ravintolapäällikkönä alle vuoden kuluessa tehtävässä aloittamisesta”, toteaa McDonald’s-yrittäjä Esa Soininen.

Snåre aloitti McDonald’sin palveluksessa lokakuussa 2009. Hän on toiminut vuoropäällikkönä Vantaan Tuupakan ravintolassa ja apulaisravintolapäällikkönä Variston ravintolassa. Snåre on ollut Variston ravintolapäällikkö joulukuusta 2013 alkaen.

Ravintola Bröd Punavuori avautuu maaliskuussa 2015 Bulevardilla

brod-logo

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard avautuu ravintoloineen maaliskuussa 2015. Ravintola Bröd Punavuori on yksilöllinen ja urbaani bistromainen ravintola, jonka ruokatuote on sekoitus skandinaavisuutta, eurooppalaisuutta ja jopa helsinkiläisyyttä. Ravintolakonseptin suunnittelussa on ollut vahvasti mukana myös Henrik Poulsen.

Kuten Hotel Indigo saa inspiraationsa naapurustosta, jossa se sijaitsee, niin myös Ravintola Bröd heijastaa ’naapuruston tarinaa’. Katutasossa sijaitseva hotellin pääravintola palvelee luonnollisesti hotellin asukkaita, mutta on ennen kaikkea suunnattu Punavuoren ja lähialueiden asukkaille. Jo ravintolan nimi yhdistää sen vahvasti paikallisuuteen. Paikallisuus tulee näkymään myös ravintolan ruokalistassa.

Ravintolan tilat jakautuvat vapaampaan olohuonemaiseen alueeseen, joka kytkeytyy baarin välityksellä varsinaiseen ruokailutilaan. Ruokien tarjoilu toteutetaan paljolti valmistusastioissa, jolloin annokset on halutessaan myös helppo jakaa pöytäseurueen kesken. Pääruokien lisäkkeet tarjoillaan myös erillisinä annoksina. Jo logosta ja nimestä voi huomata, että leipä on keskeisessä roolissa ravintolassa. Jokaiselle ruokailijalle tarjoillaan paikan päällä leivottu leipä omassa vuokassa, joka komeilee myös Brödin logossa.

Ravintola Bröd Punavuori
Bulevardi 26, 00120 Helsinki

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard
www.hotelindigo.com/helsinki-boulevard

Miko Helander Restamaxin linjajohtajaksi

cd6403cf-6d98-4c2d-a41b-fe23aae144d2-main_image

Ravintolayhtiö Restamax on nimittänyt linjajohtajaksi Miko Helanderin (s. 1979) vastaamaan Tampereen yökerhojen toiminnasta.

Helander siirtyy tehtäviinsä Restamaxin Union ja Bricks -yökerhojen ravintolapäällikön tehtävistä sekä yhtiön yökerhotoiminnan markkinointi- ja kehityspäällikön tehtävistä. Yhtiön palvelukseen Helander on tullut vuonna 2008, kun hän aloitti apulaisravintolapäällikkönä Love Hotel -yökerhossa.

– En ole tullut ravintola-alalle perinteisintä kautta, sillä taskustani löytyy automaatio- ja tuotantotalousinsinöörin paperit. Tein yökerhohommia kuitenkin jo koko opintojeni ajan ja huomasin pitäväni niistä enemmän ja enemmän. Työvuosia ravintolapäällikkönä on kertynyt esimerkiksi niin Love Hotellissa, Senssissä, Fat Ladyssa, Unionissa kuin Bricksissäkin. Lisäksi olen vastannut Restamaxin nuorisoyökerhojen markkinoinnista, opiskelijajärjestöyhteistyöstä ja opiskelutapahtumista. Ensimmäisen kerran esimieshommia minulle tarjottiin vajaa kymmenen vuotta sitten ja sillä tiellä ollaan, Helander kertoo historiastaan.

Helanderin vastuualueena on edelleen yökerhojen markkinoinnin kehittäminen sekä yhteistyösopimukset muun muassa opiskelijajärjestöjen kanssa. Uuden tehtävän myötä yhteistyösopimuskenttä tulee laajenemaan entisestään. Tuore linjajohtaja on tulosvastuussa ja hän raportoi suoraan konsernin johdolle.

– Helanderilla on pitkä historia yökerhotoiminnan operatiivisesta johtamisesta konsernissamme. Arvostamme hänen kokemustaan ja sitoutuneisuutta yhtiöömme, ja lähdemme ilolla kehittämään yhteistyössä hänen kanssaan yökerhojemme tulevaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Markku Virtanen.

– Olen otettu, että olen päässyt etenemään Restamaxin palveluksessa ja että yhtiön johto luottaa osaamiseeni. Aion jatkaa nykyisten yökerhokonseptien menestyksekästä toimintaa sekä kehittää sitä reagoimalla tämän päivän kuluttajien toiveisiin, Helander tähdentää.

Helander aloittaa uudessa tehtävässään 1.12.2014.

Unelmiesi olohuone: Scandic Espoon uusi KG on sporttinen ja rento ravintola

jckpbrp536j0kmcvqmjm

KG eli Kilo on ruokaravintola Espoon valtaväylien risteyskohdassa. Ravintolan tunnelma on kuin unelmien olohuoneessa, jonne keittiö loihtii makoisia annoksia laadukkaista raaka-aineista. Ravintola palvelee aamiaisesta iltamyöhäiseen saakka. Siellä voi piipahtaa nauttimassa terveellisen aamiaisen, kotiruokalounaan, pizzan tai burgerin.

Ruokalistalle on koottu laaja valikoima pihvejä, ylikypsiä lihoja ja tuoreita kaloja grillissä valmistettuna ja näyttävästi esille laitettuna. Ruoan lisäksi ravintolassa nautitaan musiikista ja kauden tärkeimmistä urheiluotteluista useilta screeneiltä.

”Uudistimme ravintolamme, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uudenlaisia elämyksiä niin ruoan, juoman kuin palvelun osalta. Haluamme olla espoolaisten suosikkiravintola ja hotellivieraidemme olohuone, jonka rennossa tunnelmassa viipyilee mieluusti pidempäänkin”, kertoo F&B Manager Otto Puranen.

Lisätietoa ravintolasta osoitteessa www.scandichotels.fi/Espoo ja KG:n menu.

Suomen yhdeksäs BURGER KING® avautuu joulukuun puolessa välissä Kampin kauppakeskukseen

burger_king1

Joulukuun puolessa välissä 13.12. juhlitaan BURGER KING ® – ravintolaketjun yksivuotispäivää Suomessa. Samaan aikaan avataan Helsingin keskustaan kaksi uutta ravintolaa. Aleksanterinkatu 11:n BURGER KING ® -ravintolan lisäksi uusi ravintola avaa ovensa Kampin kauppakeskuksessa. Syntymäpäivänä ravintoloissa on luvassa tapahtumaa ja kuninkaallisia etuja. Avautuvien ravintoloiden ensimmäiset jonottajat tullaan palkitsemaan ruhtinaallisesti.

Kampin kauppakeskuksen katutasossa, bussiterminaaleja vastapäätä sijaitseva BURGER KING® -ravintola työllistää 40 henkeä ja sen asiakaspaikkamäärä on 87. Tämän vuoden avausten jälkeen BURGER KING® -ketjun henkilöstömäärä on Suomessa noin 450. Rekrytointitarve kasvaa entisestään jatkossa avattavien ravintoloiden myötä.

Marraskuun aikana avautuvat myös Suomen BURGER KING® -verkkosivut osoitteessa: www.burgerking.fi

MaRan jäsenkysely: Ravintolapäivä vähentää ravintoloiden myyntiä selvästi

2014-11-14 13_15_49-843a094fa62bacb0.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Kolmasosa kaupunkien keskustassa sijaitsevista MaRan jäsenravintoloista ilmoitti, että Ravintolapäivä vähentää myyntiä enemmän kuin kymmenen prosenttia. Siitä huolimatta 54 % ravintoloista suhtautuu Ravintolapäivään myönteisesti tai neutraalisti. Ravintolapäivän tavoitteet ravintolakulttuurin edistämiseksi ja sääntelyn vähentämiseksi ovat kannatettavia.

Kolmasosalla vastaajista Ravintolapäivä vähensi myyntiä enemmän kuin kymmenen prosenttia. Alle kymmenen prosenttia vastaajista ilmoitti, että Ravintopäivä kasvatti myyntiä. Eniten Ravintolapäivä heikentää ruokaravintoloiden myyntiä. Yksittäisten ravintoloiden myynti voi vähentyä jopa puoleen Ravintolapäivänä.

Jäsenyritykset katsovat, että Ravintolapäivä edistää ravintolakulttuuria, mutta antaa väärän kuvan ravintolaruoan hinnasta veroineen ja henkilöstökustannuksineen. Epäsuhta korostuu, koska ravintoloita koskeva sääntely ja valvonta ovat tiukentuneet ja lisääntyneet koko ajan. Lisäksi tällä vaalikaudella monet verot kuten arvonlisävero, alkoholivero ja sähkövero ovat nousseet tuntuvasti.

Yhteiskunnalliset velvoitteensa hoitavien ravintoloiden liikevaihdosta yli puolet menee veroihin ja henkilöstökustannuksiin. Raskas kulurakenne johtaa korkeisiin hintoihin. Ravintoloiden verotusta ja sääntelyä tulee keventää hintakilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseksi.

Ravintoloiden myynti vähenee Ravintolapäivänä, mutta ravintoloiden tulee silti maksaa kaikki kulut kuten vuokrat ja henkilöstökulut myös Ravintolapäivänä. Ongelma korostuu nykyisessä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, kun myynti on heikentynyt ja jatkaa laskuaan.

”Lauantai on ravintoloille tärkeä myyntipäivä. Esitän Ravintolapäivän järjestäjille, että Ravintolapäivä järjestettäisiin aina sunnuntaisin, jolloin ravintoloiden myynti on vähäisempää. Niinä sunnuntaina ravintolat voisivat harkita ravintolan kiinni pitämistä”, sanoo MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Suomen Online Tutkimus Oy:n MaRan jäsenyrityksille tekemässä kyselyssä kartoitettiin Ravintolapäivän vaikutuksia ravintoloiden toimintaan. Kysely tehtiin suurimpien kaupunkien keskustassa sijaitseville ravintoloille heti elokuussa pidetyn Ravintolapäivän jälkeen.

Kyselyyn vastasi 101 jäsenyritystä, joilla on yhteensä 438 ravintolaa. Vastausprosentti oli hyvä (36 %).

Hesburger avasi Tennispalatsiin uuden Kävelykaistan

Kävelykaista on uusi ostamista ja asiakaspalvelua sujuvoittava konsepti. Siihen on yhdistetty helppo, nopea ja henkilökunnalle turvallinen suljettu rahankäsittelyjärjestelmä, jonka Hesburger ottaa käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Rahankäsittelyjärjestelmän toimittaa kansainvälinen Gunnebo-turvallisuuskonserni.

Kävelykaista tuo ostamiseen uuden ulottuvuuden, joka konseptina muistuttaa autokaistaa. Asiakas tilaa ravintolaan tullessaan hampurilaisensa ennakkotilauspisteeltä, josta lähtee tieto keittiölle tilatusta tuotteesta. Kohti kassaa kulkiessaan asiakas kerää muut haluamansa tuotteet tarjottimelle. Käteistä käyttäessään hän maksaa ostoksensa suljettuun rahankäsittelyjärjestelmään. Kone laskee saamansa rahat ja palauttaa automaattisesti vaihtorahat. Kassalla voi maksaa myös muilla perinteisillä maksutavoilla. Tilatut tuotteet valmistetaan ostoprosessin aikana, ja asiakas saa ne kassalta maksettuaan ostoksensa.

– Henkilökunta on läsnä koko maksutapahtuman ajan. Mahdollisuus suoraan asiakaspalvelukontaktiin vahvistuu entisestään, kun rahankäsittely jää pois, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Suljettu rahankäsittelyjärjestelmä käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Tennispalatsin Hesburgeriin ensimmäisenä Suomessa tuleva suljettu rahankäsittelyjärjestelmä on käytössä useissa eri maissa. Ruotsissa sitä käyttävät muun muassa ICA ja Coop. Kansainvälisistä yrityksistä esimerkiksi Shell hyödyntää suljettua rahankäsittelyä. Suomessa vähittäiskaupat ovat vielä odottaneet pilotointia.

– Tennispalatsin Hesburgerissa on nyt otettu käyttöön Gunnebon SafePayTM-järjestelmä, jonka ansiosta henkilökunnan ei tarvitse käsitellä rahaa. Kone laskee setelit ja kolikot ja huolehtii vaihtorahoista. Käteismyynti jää talteen koneen mustesuojattuun kasettiin, jonka arvokuljetus huolehtii eteenpäin. Käteiskassoja ei siis tarvitse erikseen laskea, eikä tallettaa mihinkään, kertoo järjestelmän toimittavan Gunnebon toimitusjohtaja Päivi Laaksomies.

Ainutlaatuinen pilottikokeilu

Suljetun rahankäsittelyjärjestelmän käyttöönotto toteutetaan pilottikokeiluna Tennispalatsin ravintolassa.

– Tennispalatsi on volyymeiltään sopiva kohde. Meidät tunnetaan ketjuna, joka uskaltaa kokeilla uusia asioita etunenässä. On mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton uusi ostoprosessi Tennispalatsissa saa, pohtii Jari Vuoti.

Oulun Ideaparkiin avattiin 31.10. Subway® -ketjun uusin ravintola

Subway® -ravintoloiden määrä kasvoi maassamme jälleen, kun Oulun uuteen Ideaparkiin avattiin Subway® -ravintola lokakuun lopussa. Ideaparkin tuore Subway® -ravintola sijaitsee osoitteessa Ritaharjuntie 49.

Tuore ravintola on Oulun alueen kuudes ketjun ravintola. Uuden ravintolan avauduttua Subway® -ketju työllistää Oulun suuralueella yhteensä lähes 70 työntekijää. ”Uusi Ideapark jatkaa Lempäälän Ideaparkin viitoittamalla tiellä. Kattava tarjonta eri alojen liikkeitä tuo varmasti ravintolaamme niin vanhoja kuin uusiakin asiakkaita,” Oulun Subway® -ravintoloiden yrittäjänä toimiva Markku Jyrkiäinen kertoo.

”Kaikki ravintolamme ovat yksityisomistuksessa ja paikallisten franchising-yrittäjien ylläpitämiä. Oulun ja Kempeleen alueelle avattiin nyt jo kuudes ketjun ravintola; onkin ollut mukava huomata kuinka hyvin ketju ja subit on otettu täällä vastaan.” Development Agent Petteri Lehtimäki kertoo.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Ensimmäinen ketjun ravintola avattiin vuonna 1965 Yhdysvalloissa, Bridgeportissa. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 140 ja ympäri maailmaa yli 42 000. Suomen ensimmäinen autokaistallinen Subway® -ravintola avattiin kesällä 2014.

Lisätietoja:

www.subway.fi