RESTAMAX LAAJENTAA RAVINTOLATOIMINTAANSA OULUUN JA PORIIN – KOLME YÖKERHOA YHTIÖN RAVINTOLASALKKUUN

Ravintolayhtiö Restamax on ostanut Oulussa sijaitsevien Tivoli- ja Apollo-yökerhojen sekä Porissa sijaitsevan Cabaret-yökerhon liiketoiminnot. Kauppojen myötä yhtiö laajentaa toimintaansa uudelle markkina-alueelle Ouluun ja vahvistaa nykyistä markkina-asemaansa Porissa.

Kauppa toteutetaan joulukuun lopussa, ja yökerhojen liiketoiminnot siirtyvät Restamaxille Night People Group Oy:n omistuksesta 1.1.2015.

– Oulu on varsin virkeä kasvukeskus, ja olemme kartoittaneet kaupungin markkinapaikkoja jo vuosia. Yrityskauppa tukee vahvasti kasvustrategiaamme laajentua Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja keskuksiin, kertoo Restamax Oyj:n toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Oulun Tivolin ja Apollo Live Clubin sekä Porin Cabaretin henkilöstö siirtyy Restamaxin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Kaupan kohteena olevat yksiköt ovat menestyviä yökerhoja, jotka ovat vakinaistaneet paikkansa kaupunkien yöelämässä ja löytäneet asiakaskuntansa. Yökerhot jatkavat toimintaansa vanhaan tuttuun malliin, Virtanen lisää.

Restamax-konsernin omistuksessa on yli 80 ravintolaa ympäri Suomen. Yhtiöllä on Porissa entuudestaan kaksi ravintolaa; seurusteluravintola Bar Passion sekä Restamaxin tytäryhtiön Poolmax Oy:n omistama Space Bowling & Billiards -viihdekeskus. Tivoli- ja Apollo-yökerhot ovat ravintolayhtiön ensimmäiset ravintolat Oulussa.

Hesburger tuo asiakkaiden pyynnöstä Falafel-hampurilaisen takaisin ruokalistalleen

2014-12-17 14_07_40-FeedDemon Pro 4.5

Falafel-hampurilaisen poistuminen valikoimasta keväällä 2014 herätti Hesburgerin asiakkaiden keskuudessa ennätysmäisen palautevyöryn. Palautteen antajien joukosta valittu makuraati valitsi kasvishampurilaisten joukosta ehdottomaksi suosikikseen Falafel-hampurilaisen. Raadin palautteiden pohjalta Hesburger palauttaa tuotteen listoilleen.

Falafel-hampurilaisen poistuminen ruokalistalta keväällä 2014 aiheutti kasvisruokavaliota noudattavien asiakkaiden keskuudessa ennennäkemättömän palautevyöryn. Vaikka Falafel-hampurilaisen poistumisen myötä lanseerattu uutuustuote Soijatortilla on ollut erittäin pidetty myös muiden kuin kasvissyöjien keskuudessa, hampurilaisvaihtoehdon paluuta on toivottu sadoissa palautteissa ja keskustelu on ollut vilkasta myös sosiaalisessa mediassa.

Makuraadin ehdoton suosikki

Hesburger päätti palautteiden perusteella kutsua kasvishampurilaisen paluuta toivoneita asiakkaita maisteluraatiin joulukuussa. Raati sai maisteltavakseen viisi erilaista tuotetta, joista Falafel-hampurilainen osoittautui raadin ehdottomaksi suosikiksi.

– Ilmiö on ollut mielenkiintoinen ja saadun palautteen määrä ennätysmäinen. Halusimme tällä tempauksella vastata asiakkaidemme toiveisiin ja kysyä heidän mielipidettään kasvisvaihtoehtojemme suhteen, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Mukavasti sujuneen maistelutestin tuloksena Falafel-hampurilainen tekee nyt paluun Hesburgerin valikoimaan.

Tärkeä täydennys valikoimaan

Herkullisen sämpylän väliin rakennettu Falafel-hampurilainen sisältää falafel-pihvin lisäksi raikasta jäävuorisalaattia, maustekurkkua, sipulia, tomaattia sekä Hesburgerin itse valmistamia kastikkeita: ketsuppia sekä paprika- ja kurkkumajoneesia. Ilman majoneesia tuote sopii myös vegaaniruokavaliota noudattaville.

Maisteluraadilta Falafel-hampurilainen sai kiitosta muun muassa seuraavin sanoin: “Rapea hampurilainen, pehmeä täyte“, “Sopivasti kastiketta, hyvä pihvi” ja “Maku hyvä, ilman majoneesia sopii myös vegaaneille“.

– Maistuvien kasvisvaihtoehtojen tarjoaminen asiakkaillemme on meille tärkeä asia ja toivomme, että asiakkaiden mielipiteitä kuuntelemalla voimme tarjota heille entistä parempaa palvelua myös tulevaisuudessa, sanoo Vuoti.

:LATAA MENU: Ravintola Nuevo uudisti perinteikkäät tapaksensa

Nuevo4

Sosiaalinen syöminen on kasvattanut viime vuosina suosiotaan Suomessa. Espanjalainen ravintola Nuevokin uudisti perinteikkäät tammikuun tapaksensa. – Halusimme palata perusasioiden äärelle ja tarjota yksinkertaisia mutta maultaan runsaita annoksia, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken, ravintolapäällikkö Outi Koistinen kertoo.

Suomessa sosiaalinen syöminen on vielä suhteellisen uusi ilmiö, kun taas Espanjan ruokakulttuuria on aina leimannut yhteisöllisyys ja mutkattomuus. Sosiaalinen syöminen sopii kuitenkin erinomaisesti piristämään Suomen kaamosaikaa. Nuevossa jaetaan alkuvuodesta tapaksia, joita on asiakkaiden toiveestasaatavilla tällä kertaa aina maaliskuun loppuun saakka.

NU_1_08

– Ystäväporukalla on mukava kokoontua rennosti yhteisen pöydän ääreen syömään ja seurustelemaan. Annokset tarjoavat myös hauskaa puuhastelua, sillä esimerkiksi katkaravut kuoritaan itse, Koistinen kuvailee.

Nuevon tapaslajitelman annokset ovat espanjalaisen konstailemattomia mutta maukkaita; niissä on aistittavissa Välimeren aurinko ja välitön elämäntapa. Monipuolisesta kokonaisuudesta jokainen löytää taatusti mieleistänsä suuhunpantavaa. Pöytään kannetaan vastaleivotun tomaatti-oliivileivän lisäksi rustiikeissa saviastioissa niin paahteisen mausteista merguez-makkaraa, tuoreita äyriäisiä, friteerattua turskaa kuin täyteläistä baskijuustoakin.

– Oma suosikkini on kuitenkin yön yli haudutettu, ylikypsä häränhäntä, joka tarjoillaan mehukkaan täyteläisessä, makuja hersyvässä liemessä, keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen mainitsee.

f6f0d61f-2462-402e-8c61-3956957f6b1d-main_image

Tapasten kylkeen nautitaan Koistisen valitsemia, laadukkaita Evergreenin luomuviinejä sekä vaaleaa San Miguel -lageria.

– Alicanten viinialueelta, pienestä Pinoson kylästä Etelä-Espanjasta tulevat viinit ovat hedelmäisiä ja kukkeita ja sopivat erinomaisesti seurusteluun. Klassikko-olut San Miguel taas tarjotaan espanjalaiseen tapaan pienestä, parin desin lasista, Koistinen luonnehtii.

Varaukset:

Tapasviikot Nuevossa 1.1.-31.3.2015

Ravintola Nuevo, Sofiankatu 4, 00170 Helsinki, p. (09) 6128 5900

Tapasmenu

 

Ravintoloiden aukioloaikojen vapauttaminen -kansalaisaloite jäi tavoitteistaan mutta saavutti päämääränsä

10608358_745905085504403_7735793301823886540_o

Kansalaisaloite Ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamiseksi jäi 50 000 allekirjoittajan tavoitteista, mutta sen alulle panneet Tolkku käteen -yhteisön jäsenet pitävät kampanjaa onnistuneena.

“Tavoitteemme täyttyi jo syksyllä, sillä alkoholilain kokonaisuudistusta siirrettiin sauraavalle hallituskaudelle. Paha oli jatkaa taistelua, kun toinen osapuoli luovutti kesken. Luonnollisesti tällöin loppui myös hyvin alkanut kansalaisaloitteemme allekirjoitusten määrä. Uskomme ja tiedämme, että kansalaisaloitteellamme sekä kaikilla edellisillä tempauksilla olemme osaltamme päässeet vaikuttamaan asioihin,”- toteaa Jari “cyde” Hyttinen Tolkku käteen -yhteisön perustaja.

Kansalaisaloite keräsi 16 750 allekirjoitusta. Toiseksi eniten allekirjoituksia aloitteen päättymishetkellä Homekoulut kuntoon -aloitteella 3915 allekirjoituksella. Kansalaisaloitteen puolen vuoden aika päättyi 10.12.2014.

Tolkku käteen -Facebook-yhteisö on perustettu 2014 tammikuussa yleisestä turhautumisesta suomalaiseen alkoholipolitiikkaan ja holhoukseen. Tolkku käteen saavutti yleisön suosion välittömästi. Yhteisö toteutti 2.2.2014 kumppaneineen (mm. Muusikkojen liitto) “Hiljainen minuutti” -kampanjan, jolloin noin 600 ravintolaa ympäri Suomen vietti hiljaisen hetken vastalauseena jatkoaikojen poistamiselle yökerhoista. Kaksi kuukautta myöhemmin (4.4.2014)  tapahtui “Tolkkua holhoukseen” -mielenosoitus eduskuntatalon edessä. Kesäkuussa julkistettiin kansalaisaloitekampanja “Ravintoloiden aukioloaikojen vapauttaminen” johon voi osallistua 10.12.2014 saakka. Kampanjointi jatkuu nyt oman Tolkku-oluen myötä sekä useissa yleisötapahtumissa että muilla foorumeilla. Yhteisöllä on tällä hetkellä Facebookissa yli 28 000 tykkääjää määrän kasvaessa jatkuvasti. Talvella ja keväällä 2015 odotettavissa lisää kampanjointia eduskuntavaalien lähestyessä.

Linkit: www.tolkkukateen.fi & www.facebook.fi/tolkku

McDonald’s: Big Mac maksoi 13 markkaa vuonna 1984

u5fgbo2lfrwa5fidsfx7

Tampereen Keskustorin ravintola avasi ovensa 14. joulukuuta 1984, ja samalla Suomesta tuli McDonald’s -ketjun 37. toimintamaa.

”Ensimmäisen ravintolan avaamiseen liittyi valtava innostus ja pioneerihenkeä, sillä tiesimme, että olimme tekemässä Suomen oloissa jotakin uutta”, kertoo Aki Laumola, joka toimi ravintolapäällikkönä Suomen ensimmäisessä McDonald’s-ravintolassa.

”McDonald’s otettiin innolla vastaan. Ravintolasalissa oli tungos, ja asiakkaiden jono kulki halki Keskustorin. Alusta alkaen McDonald’s on kiinnostanut myös työnantajana. Työnhakijoita ensimmäiseen ravintolaan oli useita satoja.”

Nykyisin Laumola omistaa itse viisi McDonald’s-ravintolaa, ja McDonald’s on kasvanut 82 ravintolan ketjuksi Suomessa. Yli 80 prosenttia ravintoloista on suomalaisyrittäjien omistuksessa.

Keskustorin ravintola tarjoaa kahvit juhlan kunniaksi sunnuntaina 14.12. klo 12–18

Keskustorin ravintolassa on ilmainen kahvitarjoilu 30-vuotisen historian kunniaksi sunnuntaina 14. joulukuuta klo 12–18. Kahvi on Pauligin, kuten on ollut nyt 30 vuotta.

Muista tämän hetken myydyimmistä tuotteista valikoimassa ovat olleet alusta alkaen Big Mac ja juustohampurilainen.

”30 vuodessa valikoima on laajentunut 2–3 kertaiseksi, ja nyt saatavilla on myös esimerkiksi enemmän kampanjatuotteita ja maustettuja tuotteita kuin alkuaikoina. Muun muassa El Maco on noussut viime vuosina uudeksi suosikiksi”, Laumola kuvaa.

Avauksen yhteydessä Tampereen Keskustorin McDonald’s lahjoitti 10 000 markkaa pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien yöpymistilojen kunnostamiseen Tampereen Yliopistollisessa Keskussairaalassa.

BURGER KING® -ketjun ensimmäinen vuosi Suomessa oli menestys – Viikon sisällä avautuu kolme uutta BURGER KING® -ravintolaa

1024px-Burger_King_Logo.svg

Suomen BURGER KING® -ravintolaketju juhlii 1-vuotissyntymäpäiviään avaamalla tulevan viikon aikana kaksi ravintolaa Helsingin ydinkeskustaan sekä ravintolan Lahteen. Ensimmäinen vuosi Suomessa oli ravintolaketjulle menestys. Vuoden aikana avattiin kymmenen ravintolaa ja myytiin yli 500 000 WHOPPER®-hampurilaista. Asiakkaita ravintoloissa vieraili vuoden aikana yli 1,5 miljoonaa.

Joulukuun 13. päivä tulee vuosi täyteen siitä, kun BURGER KING ® rantautui Suomeen. Syntymäpäivänä ravintoloissa on luvassa tapahtumia ja kuninkaallisia etuja. Avautuvien ravintoloiden ensimmäiset jonottajat palkitaan ravintolalahjakortein.

Ravintolaketju on saanut Suomessa hyvän vastaanoton, josta kertoo muun muassa ravintoloissa vierailleiden asiakkaiden määrä. ”Olemme palvelleet kuluneen vuoden aikana jo yli 1,5 miljoonaa asiakasta”, kertoo ketjujohtaja Mikko Mollberg .

Uusia ravintoloita Helsinkiin ja Lahteen

Perjantaina 12.12. avautuva Helsingin Aleksanterinkadun uusi BURGER KING® -ravintola työllistää 40 henkeä, ja sen asiakaspaikkamäärä on 130. Samaan osoitteeseen avautuu myös kotimainen Rax Buffet -perheravintola. Lahden ravintola avautuu keskiviikkona 17.12. Kulmalan talossa. Ravintola työllistää 40 henkeä ja sen asiakaspaikkamäärä on 90. Torstaina 18.12. avaa ovensa Helsingin neljäs BURGER KING® -ravintola Kampin kauppakeskuksen katutasossa. Kampin ravintolan asiakaspaikkamäärä on 87 ja se työllistää 40 henkeä.

Tämän vuoden avausten jälkeen BURGER KING® -ketjun henkilöstömäärä on Suomessa noin 450. Rekrytointitarve kasvaa entisestään jatkossa avattavien ravintoloiden myötä. Vuonna 2015 avataan kymmenkunta uutta BURGER KING® – ravintolaa eri puolille Suomea.

Goodmanin Mario- ja Rax-ravintoloille Helppo liikkua -tunnukset

209-180x180-medium

Invalidiliitto on myöntänyt Helppo liikkua –tunnukset Kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa sijaitseville Mario- ja Rax Buffet -ravintoloille. Uuteen, Hämeenlinnan keskustan kupeeseen rakennettuun kauppakeskukseen valmistuneet ravintolatilat on rakennettu huomioiden Invalidiliiton Esteettömiskeskus ESKE:n asiantuntijoiden laatimat kriteerit. Marion ja Rax Buffet:een henkilökunta on myös valmis avustamaan ja palvelemaan apua tarvitsevia asiakkaita.

Marion ja Rax Buffet:een toiminnasta vastaa Restel Oy. ”Helppo liikkua -tunnukset viestittävät, että ravintoloihimme ovat tervetulleita kaikki, olipa liikkeellä sitten pyörätuolin, rollaattorin, lastenvaunujen tai vaikkapa jättimäisten kantamusten kanssa”, kertoo Restelin ruokaravintoloiden ketjujohtaja Katja Malminen. ”Helppo liikkua -tunnuksen edellytykset huomioidaan mahdollisuuksien mukaan kaikissa Restelin toimipaikkauudistuksissa sekä uudisrakennuskohteissa”, jatkaa Malminen.

Helppo liikkua on Invalidiliiton valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa ja helppoa. Kampanjan avulla ihmisiä aktivoidaan myös kertomaan, mitkä ovat helppoja tai hankalia paikkoja liikkua. Kokemusten jakaminen onnistuu näppärästi Helppo liikkua -sivuston kartan avulla. Helppo liikkua -kriteerit täyttävä palvelu tai kohde voi hakea Helppo liikkua –tunnusta Invalidiliitolta.

Asiakkaiden luottamus brändiin jatkaa kasvuaan– Subway® -ketju oli Suomen paras pikaruokaketju* myös vuonna 2014

a97cf16cf29872dc_800x800ar

14 vuotta Suomessa vaikuttanut Subway® -ketju on lunastanut vahvasti paikkansa asiakkaiden mielissä ja ruokailutottumuksissa. Taloustutkimus Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan Subway® -ravintolaketju oli Suomen paras pikaruokaketju vastaajien antamilla kokonaisarvosanoilla mitattuna vuonna 2014. Tämä oli ketjulle jo seitsemäs vuosi peräkkäin ykkössijalla. Kohderyhmänä syys-lokakuussa 2014 tehdyssä tutkimuksessa olivat Suomessa asuvat 15 79-vuotiaat; yhteensä 3 791 vastaajaa. Tutkimuksessa oli arvioitavana 23 eri pikaruoka- ja kahvilaketjua.

Kokonaismielikuvavertailussa Subway® -ravintolaketju sai parhaimman tuloksen kaikista tutkimuksessa arvioiduista ketjuista. Kokonaisarvosanaksi Subway® -ravintolat saivat 8,02, kun muilla tutkituilla arvosana jäi selvästi alle kahdeksan. Subway® -ravintolat sijoittuvat kokonaismielikuvan tapaan ykköseksi myös 10 mielikuvatekijän yhteisvaikutusvertailussa.

Kokonaisuudessaan Subway® -ketju on kuluttajien mielestä paras tutkimuksessa arvioiduista pikaruokaketjuista suolaisten tuotteiden maun ja valikoiman monipuolisuuden sekä palveluhalukkuuden ja palvelun nopeuden suhteen. Näistä maku ja palvelun nopeus ovat tutkimuksen mukaan myös asiakkaiden tärkeimpiä valintakriteerejä pikaruokaravintolaa valittaessa.

Subway® -ravintoloille ehdottoman tärkeä valinnanvapaus ja sitä kautta valikoiman monipuolisuus ovatkin saaneet korkeimman painoarvon koko ketjun toiminnan ajan. Asiakkaita palvelee jo 143 ketjun ravintolaa, kun joulukuussa uusin autokaistallinen Subway® -ravintola avattiin Jyväskylän Keljossa.

*Lähde: Taloustutkimus Oy, Pikaruoka- ja kahvilaketjut -tutkimus 2014, yleisarvosanojen 4 10 keskiarvo 23 ketjun joukossa.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 140. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on ympäri maailmaa yli 42 800.

Lisätietoja:

www.taloustutkimus.fi

www.subway.fi