HANS VÄLIMÄKI AVAA TAMPEREELLE POP UP -RAVINTOLAN – TARJOLLA SUUSSA SULAVIA AASIAN HERKKUJA VIIDEN PÄIVÄN AJAN

7f427fdb-7b97-429c-8c41-067da7bd438f-main_image

Hans Välimäki ja Masun keittiön vuoromestari Mikko Nilosaari (vas.) seuraavat Kimmo Jylhän taidokasta työskentelyä. Kuva: Jonathan Melartin

Ravintoloitsija Hans Välimäki tuo helmikuussa Pop Noodle & Sushibarin Tampereen Hämeenkadulle. Masu Asian Bistron kupeeseen sijoittuva ”Poppis” on auki 3.–7.2., jolloin Välimäki on myös itse paikalla valmistamassa annoksia. Tarjolle tulee Aasian maistuvimmat herkut: sushia, keittoa, riisiä ja nuudeleita – Hans-twistillä tietenkin.

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Tampereelle avattavan Pop Noodle & Sushibar tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nauttia Masun herkkuja nyt myös lounasaikaan kannustaen tutustumaan niihin kaikista erikoisimpiinkin annoksiin.

Pääpaino tulee olemaan take away -tyylisissä annoksissa, jotka sopivat niin juhliin, erilaisiin illanistujaisiin kuin toimistollekin purtavaksi. Hans Välimäen kanssa Masun pop upia tulee isännöimään ja susheja loihtimaan Suomen ensimmäisen sushiravintolan aikoinaan perustanut, sushiguruksikin nimetty Kimmo Jylhä.

– Aasian freeseimpien makujen lisäksi ”Poppikseen” tulee live-musiikkia. Masun nykyinen sijainti on huippuluokkaa ja mikäs sen iisimpää, kuin hakea töihin lounaaksi muutakin kuin sitä iänikuista huttua – vieläpä loistoseuran kokkaamana, Välimäki lohkaisee.

Ajatus Masun omasta pop upista lähti Hansilta ja ravintolapäällikkö Katja Merinen oli oitis mukana.

– Vaikka sushikulttuuri on tullut Tampereelle aikoja sitten, on kiinnostus sitä kohtaan kasvanut viime vuosina vauhdilla. Ihmiset kyselevät meiltä usein valmistusvinkkejä, ja nyt onkin loistava mahdollisuus tulla seuraamaan mestareita työssään, Merinen vinkkaa.

Jatkoa seuraa mikäli ”lapasesta lähtee”

Pop Noodle & Sushibar on tällaisenaan toteutettuna Tampereella ensimmäinen laatuaan ja jatkoa on mahdollisesti luvassa.

– Mikäli kävijätavoite ylittyy ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, tehdään pop upista myöhemmin keväällä pysyväisratkaisu. On aina kiva tehdä ja kokeilla uusia juttuja. Hauskuus piilee siinä, että itseni tuntien tuon viikon aikana homma karkaa ihan lapasesta, Välimäki naurahtaa.

Masun pop upissa arvotaan päivittäin kävijöiden kesken 50:n ja 100:n palan jättisushi-platterit ja Masun illallislahjakortteja. Lisäksi voittajien kesken arvotaan päävoittona vielä Masun 10 hlö:n sushikurssi. Pop Noodle & Sushibar on avoinna ti–la 3.–7.2. klo 11–19 (la 7.2. klo 11–17), osoitteessa Hämeenkatu 3, Tampere.

Masu Asian Bistro on osa Restamax-konsernia.

Rosso osallisti lapset ruokalistan suunnitteluun – Makutottumukset nyt samanlaisia kuin aikuisilla

8b9979542088bb11_800x800ar

Rosso-ravintolat järjestivät jälleen syksyllä 2014 lapsille perinteisen ruoka-annosten suunnittelukisan, jolla haettiin vinkkejä lasten listan sisältöön. Annosehdotuksia saatiin yli 700. Perheissä syödään nyt vastausten perusteella kalaa, kanaa ja pastaa; nämä aikuistenkin suosikkiruoka-aineet löytyivät useimmista ehdotuksista. Valtakunnalliseksi voittaja-annokseksi Rosson kokit valitsivat Venla Laukkasen annoksen pizzatasku, jota voi nauttia Rosso-ravintoloissa 22.1. alkaen.

“Rossoille annoskisa on hyvä tapa saada selville perheiden ruokailutrendejä sekä tietoa lasten omista suosikkiannoksista”, kertoo Rosson Brand Manager Merja Helistö . “Kisan perusteella lapset rakastavat kalaa, kanaa ja pastaa eli ruokia, jotka noudattelevat myös aikuisten yleisiä makutottumuksia . Tämä kuvastaa mielestäni myös sitä, että perheet syövät jälleen samaa ruokaa yhteisen pöydän äärellä”, iloitsee Helistö. Pizza on lasten suosikki vuodesta toiseen. Tänä vuonna ehdotuksissa tosin toivottiin pyöreän pizzan sijaan erimuotoisia pizzapohjia .

Voittajaksi valittiin 10-vuotiaan imatralaisen Venla Laukkasen annos pizzatasku. “Voittajaehdotuksessa meitä viehätti pizzan uusi muoto ja lasten suosikkiraaka-aine kana sen täytteenä”, sanoo Helistö. Palkinnoksi Rosson lasten maskotti Onni Orava noutaa Venlan ja hänen perheensä Rossoon illalliselle limusiinikyydillä.

Rosson uusi lasten lista ilmestyy 22.1. Isoin uutuus listalla on se, että lapsille voi nyt tilata pienempiä annoksia monista aikuisten listan annoksista . Lasten suosikkien pizzan ja lihapulla-nakkivartaan lisäksi voi uudelta listalta tilata mm. lohta tattikastikkeella, pastaa itse tehdyllä bolognese-kastikkeella sekä katkarapurisottoa pienemmille vieraille mitoitettuina annoksina. Lapsille on tarjolla myös kasvisruokaa ja kokonaisia menuita. Jälkiruoaksi lapset nauttivat Rossossa jäätelöannoksia ja jälkiruokapizzaa.

Voittaja-annos Venlan pizzatasku, Rosson lasten listalla alkaen 22.1. Asiakasomistajahinta 8,90 e (norm. 9,90 e). Pizzataskun täytteenä on kanaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, marinoitua punasipulia ja rucolaa.

Rosso keräsi asiakkaiden tarinat kirjaksi

85f062839dfab561_800x800ar

Rosso julkaisee 15.1. Herkullisia kohtaamisia viideltä vuosikymmeneltä -kirjan. Rosso täytti 35 vuotta kaksi vuotta sitten ja juhlavuonna asiakkaiden sykähdyttävimmät Rosso-tarinat kerättiin talteen. Idea tarinoiden keräämiseen tuli Rosson ketjupäälliköltä Merja Helistöltä hänen huomattuaan, että lähes jokaisella hänen kohtaamallaan ihmisellä on joku Rossoon liittyvä muisto. Sadat ympäri Suomen kerätyt tarinat päätettiin tallentaa ja nyt ilmestyvään kirjaan päätyi nelisenkymmentä erilaista asiakaskokemusta Rosson eri vuosikymmeniltä.

af6af5e60eacbf3e_800x800ar

Ihmisten tarinat vahvistavat Helistön käsityksen siitä, että suomalaisilla on syvä rakkaussuhde sekä italialaiseen ruokaan että Rossoon. Rossoon tullaan porukalla kuin porukalla ja ketjun ravintoloissa on viihdytty ja viihdytetty, itketty ja ihmetelty sekä naurettu ja nautiskeltu. Rossossa on juhlistettu kaikkia elämän käänteitä, mutta eletty myös arkea ja kohdattu haasteita, joita elämän muuttuvat tilanteet tuovat mukanaan.

Herkullisia kohtaamisia viideltä vuosikymmeneltä -kirja toteutettiin yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon tutkijoiden Anni Pelkosen ja Maria Ollilan kanssa ja sen voi ostaa kaikista Rosso-ravintoloista sekä Hotelli- ja ravintolamuseon kaupasta.

:LATAA UUSIN MENU: Ravintola Nokka kattaa neljä vuodenaikaa

_08A2541

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon White Guide -listalla valittu Nokka keskittyy esittelemään suomalaista lähiruokatuotetta maukkaimmillaan. Ravintolan Neljä vuodenaikaa -teema tuo Katajanokalle nimensä mukaisesti kauden parhaat raaka-aineet tutuilta kotimaisilta kasvattajilta. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon visiona on juurruttaa Nokka maamme luotettavimmaksi ja parhaaksi suomalaiseksi laaturavintolaksi, joka palvelee paitsi kanta-asiakkaitaan, myös Suomessa työ- tai lomamatkalla olevia matkailijoita.

Ravintola Nokan Neljä vuodenaikaa -menut ovat sydäntalveen tunnelmallista lämpöä tuova Nokka liekeissä; kevään Nokka villinä; kesän Nokka mullassa ja syksyn Nokka metsässä.

”Nokassa ei ole mitään keinotekoista. Se sijaitsee meren rannalla kaupungin ytimessä ja näyttää ylpeästi myös siltä: tyylikkäältä meriteollisuuskiinteistöltä, jossa tarjotaan parasta suomalaista lähiruokaa ilman päälle liimattua ylimääräistä eksotiikkaa”, kertoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja jatkaa: ”Tulemme tuomaan tuottajiamme raaka-aineineen entistä tutummaksi asiakkaillemme ja edelleen kehittämään myös vuotuista pientilatoriamme, joka tähän saakka on jäänyt lähinnä katajannokkalaisten tapahtumaksi.”

Neljän vuodenajan myötä kotimaiset raaka-aineet vaihtuvat kausien mukaan, mutta yhtä tullaan Nokasta löytämään aina: poroa.
”Erityisesti kansainväliset asiakkaamme kysyvät usein poroa, joten päätimme tehdä siitä lippulaivatuotteemme. Sellaisen, jonka äärelle vieraan kuin vieraan voi aina tuoda ja samalla tuntea ylpeyttä aidosta suomalaisesta korkealuokkaisesta gastronomiasta”, lupaa Ruoho.

Ravintola Nokka palvelee kolmella erillisellä tilallaan. Sisäänkäynnin yhteydessä on Puotikahvila, jossa voi nauttia helpon lounaan rennossa ympäristössä tai ostaa myös mukaan kotimaisia ruokatuotteita. Varsinaisten ruokailusalien lisäksi Nokan yhteydessä sijaitsee myös kurssikeittiö Kokka, jossa ryhmät pääsevät itse kokin opastuksella valmistamaan päivällisen ja käsittelemään myös eksoottisia kotimaisia raaka-aineita.

MENU NOKKA LIEKEISSÄ – NOKKA IN FLAMES 13.1.-21.3.2015(pdf)

Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki, p. (09) 6128 5600