Pingviini-jäätelökioskit nyt täydessä toiminnassa – Nestlén jäätelökioski on monelle suomalaisnuorelle ensimmäinen kesätyöpaikka

print_0SOath5KWM

Pingviini-hahmoista tunnistettavien jäätelökioskien avautuminen on varma merkki kesästä. Kaikki Suomen Pingviini-jäätelökioskit ovat nyt täydessä toiminnassa. Niissä työskentelee tänäkin kesänä yhteensä noin 600 kioskimyyjää.

Pingviini-jäätelökioskeja on yli 200 ympäri Suomen. Niissä myydään Nestlén jäätelöitä ja Nestlé omistaa kioskirakennukset, mutta Pingviini-jäätelökioskien työntekijät ovat työsuhteessa kioskiyrittäjään. Yrittäjä vastaa kioskinsa liiketoiminnasta kokonaisuudessaan.

Nestlé on ainoa jäätelöntuottaja, joka järjestää vuosittain laajasti koulutusta sekä jäätelökioskiyrittäjilleen että kioskimyyjille. Kaikki Pingviini-kioskiyrittäjät voivat osallistua koulutusohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää yrittäjän menestystä jäätelömarkkinoilla.

Lisäksi Nestlé järjestää koulutusta myös kioskimyyjille. Tänä vuonna yritys on järjestänyt 17 kioskimyyjän koulutustilaisuutta 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Koulutuksiin osallistui yhteensä noin 600 myyjää. ”Jäätelö-Akatemiana” tai ”Pallokouluna” tunnetun koulutuksen aiheita ovat mm. jäätelön tuotetieto, asiakaspalvelu, jäätelön käsittely ja annostelu sekä laatu- ja hygienia-asiat.

Koulutus on tärkeä apu monelle nuorelle, joille jäätelökioski on tyypillisesti ensimmäinen työpaikka. Koulutus sisältää myös käytännön harjoittelua eli jäätelöpallojen ja -annosten tekemistä.

”Koulutuksen ansiosta kioskimyyjämme osaavat esimerkiksi pyörittää tasalaatuisen jäätelöpallon ergonomisessa asennossa ja huolehtia jäätelökauhojen hygieenisestä käsittelystä”, kouluttaja eli Jäätelö-Akatemian ”rehtori” Armi Liljeroos-Räsänen toteaa.

S-ryhmän ravintoloissa tarjoillaan vastuullista ruokaa – Vastuullisuuskatsaus 2014 on julkistettu

90223b5bcceb05cb_800x800ar

Sokos Hotellien hotelliravintolat sekä S-ryhmän ravintolaketjut panostavat ruoan laatuun ja turvallisuuteen sekä erityisryhmien palveluun. Elintarviketurvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää ja raaka-ainevalinnoissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita.

Sokos Hotellien ja S-ryhmän ravintoloiden tuotekehityksessä huomioidaan erityisesti ruoan laatu, tuoreus, terveellisyys, kestävä tuotantotapa ja raaka-aineiden puhtaus.

Ravintola-annoksissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Muun muassa kaikki Fransmanneissa, Amarilloissa ja Rossoissa tarjoiltava pihviliha on kotimaista, samoin kaikissa ketjuravintol oissa valmistettava broileri. Rosson pepperoni ja pizzakinkku ovat myös kotimaista.

Lähiseudun tuottajien tarjontaa ja luomuruokaa lisätään ravintoloiden valikoimiin koko ajan. Tällä hetkellä valikoimista löytyy mm. 92 Joutsenmerkittyä tuotetta, 141 luomu- ja 45 Reilun kaupan tuotetta.

82271ba58f80527f_800x800ar

Kasvatetun kalan osalta tavarantoimittajilta edellytetään, että ravintoloihin tuleva kala on kestävästi kasvatettua. S-ryhmä ei hyväksy ympäristölle haitallisten kalastustapojen käyttöä kuten dynamiitti tai myrkylliset aineet. S-ryhmän ravintoloiden syväpaistoöljyssä käytetty palmuöljy on ollut GreenPalm -sertifioitua palmuöljyä jo usean vuoden ajan.

Ravintoloissa elintarviketurvallisuutta valvotaan Oiva-raportoinnilla. Oivassa arvioidaan hymynaamoin yrityksen elintarviketurvallisuutta, kuten elintarvikehygieniaa ja tuoteturvallisuutta. Oiva-raportointia koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Kaikkien ravintoloiden Oiva-raportit löytyvät osoitteesta https://www.oivahymy.fi

Erityisryhmät ja erityisruokavaliot pyritään huomioimaan kaikissa S-ryhmän ravintoloissa. Ketjuravintoloiden ruokalistoilta löytyvät kaikki yleisimmät ruokavaliomerkinnät, laktoositon, vähälaktoosinen ja gluteeniton. Rossojen ruokalistalla on huomioitu myös vegaanit.

Rosso-, Amarillo- ja Fransmanni-ravintoloissa on omat pistekirjoitusruokalistat näkövammaisille.

Vastuullisuuskatsaus 2014 on ilmestynyt. Lue lisää Sokos Hotellien, hotelliravintoloiden ja S-ryhmän ketjuravintoloiden vastuullisuudesta täältä: https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa

Restamaxin sesonkiravintolat ja terassit avautuvat kesäkauteen vappuviikolla

bf033d4f-46a2-484d-bc56-ed7fd7a150f1-main_image

Ravintolalaiva Little Joen kansipaikat Tampereella ovat avoinna vappukansalle, mikäli säät suosivat. Kuva: Jonathan Melartin

Ravintolayhtiö Restamaxin ravintolat starttaavat kesäkauden avaamalla terassinsa vappujuhlijoiden iloksi. Useimmat terassit ovat auki koko kesän aina säiden salliessa. Lämpimistä säistä nautiskelijoille on luvassa moneen makuun niin pubitunnelmaa viilentävine juomineen kuin makuelämyksiä maittavan terassiruoan ja raikkaiden kesämenujen myötä.

Ravintolalaivat Suvilaiva ja Little Joe, Tampere

Laukontorin satamassa sijaitseva Suvilaiva avasi ovensa viime perjantaina ja on auki koko kesän säävarauksella. Ratinan suvannossa sijaitseva ravintolalaiva Little Joe avautuu  vappuaattona 30.4. ja on auki koko kesän sään mukaan. Tarjolla on monipuolisen juomavalikoiman lisäksi kesämenu, joka pitää sisällään italialaishenkisiä pizzoja, leipiä ja salaatteja.
Ravintola Suvilaiva, Laukontori, Tampere
Little Joe, Ratinan rantatie 1, Tampere

Midhill Särkänniemi ja Linnanmäki

Linnanmäki ja sen myötä myös burgereistaan kuulu ravintola Midhill avasi ovensa kesäkauteen lauantaina 25.4. Särkänniemen huvipuiston kesäkauden avajaisia vietetään lauantaina 2.5., jolloin huvipuisto ja Midhill Särkänniemi avaavat ovensa klo 13. Midhill Linnanmäki ja Särkänniemi ovat auki koko kesän huvipuistojen aukiolojen mukaan.
Midhill Linnanmäki, Tivolikuja 1, Helsinki
Midhill Särkänniemi, Laiturikatu 1, Tampere

August von Trappe – Belgian Bistro & Bar, Tampere

Tampereen Matkailutalossa sijaitseva August von Trappe -belgialaisravintola avaa uuden kesäterassinsa vappuaattona keskelle kaupunkia. Terassilta löytyy niin ruoka- kuin juomapuoli ja kesän terassimenu on tarjolla myöhemmin toukokuussa. Terassi on auki koko kesän ravintolan aukioloaikojen ja sään mukaan.
Verkatehtaankatu 2, Tampere

Mustalahden Tapahtumasatama, Tampere

Ravintola Kaisla avaa ovensa vappupäivänä 1.5. vappulounaan ajaksi klo 12–18. Kattaukset tarjoillaan klo 12,14 ja 16. Pöytävaraukset voi tehdä numerosta 010 321 3700. Äitienpäivälounas on tarjolla 10.5., jonka jälkeen maanantaina 11.5. Kaisla avaa ovensa kesäkauteen. Mustalahteen avataan kesäkuun alussa myös uusi kahvila–pizzeria, joka tarjoilee kahvilaherkkujen lisäksi ainutlaatuisia, italialaistyylisiä pizzoja.
Paasikiventie 2, Tampere

Café Europa, Tampere ja Pori

Tampereella lähes 20 vuotta palvellut Café Europa on avannut terassinsa kesäkauteen. Café Europa laajentaa reviiriään avaamalla ovensa myös Poriin vappuviikolla entisen Bar Passion tiloihin.
Aleksanterinkatu 29, Tampere
Yrjönkatu 10, Pori

Kesäbistro Rillinki, Tampere

Viime kesänä Hämeenpuistoon avattu Kesäbistro Rillinki avataan jälleen vappuaattona 30.4., mikäli säät sallivat. Tarjolla on monipuolisen kesäjuomavalikoiman lisäksi salaatteja, lämpimiä leipiä, quesadilloja, uuniperunoita sekä jäätelöannoksia. Myös akustista livemusiikkia, DJ-iltoja ja muutakin kesäohjelmaa on luvassa.
Hämeenpuisto 24, Tampere

Daddy’s Diner, Tampere

Tampereella Koskikeskuksen Daddy’s Dinerin terassi avataan vappupäivänä 1.5. Ruokailun lomassa kattoterassilla on mahdollista pelata myös minigolfia.
Hatanpään valtatie 1, Tampere

Muita vappuna sään mukaan auki olevia terassejamme, jotka palvelevat koko kesän:

Tampere
Ruby & Fellas, Hämeenkatu 15
Jack the Rooster, Satakunnankatu 13 B
Henry’s Pub / Wanha Posti, Hämeenkatu 13
Paapan Kapakka, Koskikatu 9
Bar Passion, Tullinaukio 1
Ale Pupi, Rautatienkatu 14
Minibaari, Aleksanterinkatu 29
Bodega Salud, Tuomiokirkonkatu 19
Chicago Food Park, Teivaankatu 1, Lielahti
American Diner, Kruunukeskus, Taninkatu 2, Lielahti
Gringos Locos, Kehräsaari
Roast, Tammelan puistokatu 34
The Grill, Frenckellin aukio
Stefan’s Steakhouse, Kehräsaari

Helsinki
Gringos Locos, Mannerheimintie 17
Pub Ikkuna, Salomonkatu 4
Henry’s Pub, Simonkatu 3

Jyväskylä
Boho & Keittiö, Kauppakatu 41
Stefan’s Steakhouse, Ilmarisenkatu 2
Bar Passion, Kauppalaispiha 3
Ale Pupi, Kauppalaispiha 1

Turku
Stefan’s Steakhouse, Läntinen Rantakatu 37


VAPPUBRUNSSILLE TAI -LOUNAALLE?

Useissa ruokaravintoloissamme on tarjolla vapun kunniaksi myös vappubrunssit, -lounaat ja erikoismenut.

Lisätiedot ja pöytävaraukset myyntipalvelustamme:
puh. 010 4233 200 (ma–pe klo 9.30–17.00), myynti@ravintola.fi

Ravintola.fi-ravintoloiden poikkeukselliset vapun ja muiden lähipyhien aukioloajat löytyvät täältä.

Helsinkiläinen Rosso Ympyrätalo valittiin vuoden Rossoksi

9263ee4ebe1a2906_800x800ar

Vuoden 2014 Rosso-ravintolaksi on valittu helsinkiläinen Rosso Ympyrätalo. Jo 17. kertaa jaettava tunnustus annetaan Rossolle, jossa yhdistyvät tuloksellisuus, korkea asiakastyytyväisyys, ruoan laatu sekä henkilöstön reipas tekemisen meininki. Vuoden Rosso palkittiin Rosso-päällikköpäivillä Jollas Instituutissa 22.4.

Rosso Ympyrätalo pärjäsi kaikilla edellä mainituilla kriteereillä hyvin. Tänä vuonna parasta Rossoa valittaessa annettiin erityisen iso painoarvo asiakaspalvelun kehittymiselle. Henkilöstön panos on avain ravintolan menestykseen.

– Ympyrätalon Rosson henkilöstön persoonallinen ja tilanteisiin rohkeasti heittäytyvä palvelutapa on ollut esikuvana tänä vuonna koko Rosso-konseptin kehitykselle, sanoo ketjupäällikkö Merja Helistö SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta valinnan perusteista.

– Iso osa Ympyrätalon menestystä on keittiö- ja salihenkilökunnan yhteistyö sekä oman persoonan peliin laittaminen. Antero on aidosti kiinnostunut asiakkaan huolista, Eepi tunnetaan Hakaniemen Gordon Ramseynä, Suski yllättää asiakkaat kerta toisensa jälkeen, Dominic hurmaa suklaakakullaan ja Sanna ja Kati ratkovat asiat ilon kautta. Miten näitä persoonia ei voisi olla rakastamatta, toteaa Helistö.

Rosso uudistuu

Rosso-ravintoloiden miljööt uudistuvat parhaillaan. Jyväskylässä avattiin uusittu Rosso maaliskuussa ja Kuopion Rosso on juuri remontissa. Viime vuonna avautuivat Jämsän, Jyväskylän Kirkkopuiston ja Joensuun uudistuneet Rossot.

Kesällä Rossoissa panostetaan terassien tunnelmiin ja kevyempään ruokaan. Kesän uutuus on Pizzla, jossa yhdistyy kevyempi pizza ja salaatti.

Suosikkipizzeria Pizzarium laajenee koko Suomeen Royal Ravintoloiden avustuksella

ecce21e9-5795-4bc3-ac41-83085942464e-main_image

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzarium laajenee Turusta koko maahan. Kumppanikseen laajaa suosiota nauttivan ravintolan perustajat Luca ja Salla Platania saivat Royal Ravintolat Oy:n, joka uskoo Pizzariumin visioon tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville. Ensimmäinen uusi Pizzarium avataan Helsinkiin alkusyksyllä, jonka jälkeen suunnitelmissa on kasvaa 4-5 ravintolan vuosivauhtia.

Turun Hansakortteliin vuonna 2012 avattu ensimmäinen Pizzarium valloitti pizzanystävien sydämet heti lanseerauksestaan lähtien. Perustajansa, italialainen Luca Platania on panostanut erityisesti täydellisen pizzapohjan leipomiseen ja oikean reseptin löydyttyä myös asiakkaat huomasivat eron Suomessa yleisesti totuttujen ja Pizzariumin tuotteiden välillä.

”Meidän liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eivätkä siihen kuulu jauheliha tai ananas. Sitä ei myöskään syödä haarukalla ja veitsellä, vaan turhia hienostelematta sormin, minkä hyvä pohja mahdollistaa”, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen valmistamansa artesaanipizzan pohjataikinan kohoamisaika on 72 tuntia, eli kolme vuorokautta.

Pizzarium on ravintolakonsepti, jonka laajenemiseen Royal Ravintoloiden on helppo uskoa. ”Haluamme tarjota ihmisille hyvää palvelua ja intohimolla, hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Perinteisesti tämä on yhdistetty ravintoloihin, mutta ajat ovat muuttumassa ja haluamme palvella ihmisiä siellä, missä he ovat. Myös kauppakeskuksissa pitää voida syödä hyvin”, perustelee Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström Pizzariumin ostoa ja jatkaa: ”Sosiaalisen median kanavissa eräänlaiseen kulttisuosioon noussut Pizzarium on juuri tällainen: yksityiskohtiin saakka mietitty, helposti monistettava ja silti artesaanin otteensa säilyttävä nopean palvelun ravintola, jonka perustajat suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla.”

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston, sillä oikeaoppinen levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

Erinomaisen pizzan määrittelevät pizzafanaatikon mukaan rauhassa ja viileässä kohonneen pohjan lisäksi täytteet: ”Aidossa italialaisessa täytteitä on Suomessa totuttua vähemmän, mutta ne ovat sitäkin parempia. Koska tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi, tuomme jauhoista lähtien suurimman osan raaka-aineistamme suoraan Italiasta myös jatkossakin. Käytämme esimerkiksi juustonkaltaisten tuotteiden sijaan vain aitoa mozzarellaa”, paljastaa Luca Platania ja jatkaa: ”Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja Royal Ravintoloiden mukaantulo sitä toteuttamaan on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua. Haluamme kaikkien maistavan, miten herkullista pizza voi parhaimmillaan olla.”

Royal Ravintolat Oy:n tytäryhtiö Konseptiravintolat Oy ostaa Pizzarium Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Pizzariumin perustajat Luca ja Salla Platania siirtyvät Konseptiravintolat Oy:n osakkaiksi vastaten Pizzariumin laajentumisesta.

 

McDonald’s juhlii 60-vuotista taivaltaan

hfapgatt861kwolosoqt

Vuonna 1955 Ray Kroc avasi ensimmäisen McDonald’s-ravintolan Des Plainesiin, Illinoisiin, Yhdysvaltoihin. Valikoimassa oli hampurilaisia, ranskalaisia, kahvia, maitoa ja virvoitusjuomia. Vuonna 1961 ravintoloita oli jo seitsemässä kaupungissa ympäri maailmaa.

Big Mac tuli valikoimaan 1974. Hampurilaisesta tuli välittömästi kuuluisa, ja se on ollut yksi McDonald’sin suosituimmista tuotteista yli 40 vuotta.

Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avautui vuonna 1984 Tampereen keskustorille. Avauspäivänä jono ravintolaan ulottui yli keskustorin.

Vuonna 2015 tuttu kaarikuvio kohoaa 120 maassa 36 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 69 miljoonaa asiakasta. Korkea palvelujen laatu, siisti ravintolaympäristö ja vastustamaton ruoka takaavat onnistuneen ravintolaelämyksen jokaisessa ravintolassa kaikkialla maailmassa.