Kustavin Kipinän pop up -ravintola aukeaa neljättä kertaa

83bf3be6-18e7-4ee3-9c94-5c38dff201cf-main_image

 

Patxi Rincon ja Jouni Kuru.

Kustavissa sijaitseva pop up -ravintola Kipinä avaa ovensa jälleen 2. heinäkuuta. Luvassa on elämyksiä kaikille aisteille.

Huippukokit kylässä

Turun saariston luonnonkauniissa Kustavissa sijaitseva monitoimikeskus Kipinä antaa puitteet monenlaiseen toimintaan. 2.7.- 2.8. talo taipuu jo neljättä kertaa pop up -ravintolaksi, jossa eri maiden huippukokit tulkitsevat saariston parhaista raaka-aineista koostuvaa ruokakoria ja loihtivat siitä ainutlaatuisia neljän ruokalajin kattauksia.
•2.- 5.7. ja 9.-12.7. Kipinän keittiössä vierailee keittiömestari Patxi Rincon Zeanurin kylästä Baskimaalta. Rincon lupaa yhdistää saariston ja Baskimaan maut sekä perinteisillä että moderneilla tekniikoilla.
•16.-19.7. makuhermoja hellii keittiömestari Rene Uusmees tallinnalaisesta huippuravintola Mekkistä. Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon kuuluva Mekk on yksi nykyaikaisen virolaisen keittiön luojista, ja Kipinässäkin Uusmees leikittelee virolaisten perinteiden ja pohjoismaisten näkemysten ennakkoluulottomalla yhdistelyllä.
•23.-26.7. keittiön valtaa islantilainen Fannar Vernhardsson, arvostetun VOX-ravintolan keittiömestari Reykjavikista. Vernhardsson on yksi maansa parhaista keittiömestareista sekä Islannin kansainvälisesti menestyneen kokkimaajoukkueen jäsen.
•30.7.-2.8. kokataan maailman parhaista nautakarjoista aidolla hiilellä ja jätetään tilaa myös yllätyksille. Kipinän viimeisen pop up -viikon vieraileva keittiömestari ilmoitetaan myöhemmin kotisivullamme.

fd12ee1d-a2a0-4a68-9308-2c377d8c443f

 

Mansikka, kateenkorva ja sipuli.

Aikaisempina vuosina Kipinässä ovat kokanneet esimerkiksi huippukokit Matti Jämsen Bocuse d’Or tiimeineen, huippuravintoloitsija ja suomen arvostetuimpiin kuuluva Pekka Terävä ja useampanakin kesänä nähty Erik Mansikka Kaskiksesta. Siggi Hall sekä Sigurdur Haraldsson Islannista ovat tuoneet islannin makuja tutuksi.

Poptaidetta ja kansainvälistä yhteistyötä

Kipinä tarjoaa elämyksiä myös muille aisteille. Tänä kesänä makuihin yhdistyvät saariston kaunis luonto, elävä musiikki ja poptaide. Kesäkuussa avattava taidenäyttely koostuu Harro Koskisen aiemmin yhdessä esittämättömästä poptaidesarjasta sekä virolaista kuvataidetta. Kipinän sisä- ja ulkotiloihin levittäytyvä näyttely on ravintolan aukioloaikoihin vieraiden vapaasti tutustuttavissa.

“Aikaisempina vuosina Kipinän pop up -ravintolassa on vieraillut noin 1 300 ruokailijaa kesässä. Meille tullaan sekä lähiseudun mökeiltä että varta vasten kauempaakin Suomesta”, kertoo Kipinän ravintoloitsija Pekka Kuru.

“Kipinä on paikka, jossa syntyy hienoja asioita, ja se on nimensä mukaisesti toiminut sytykkeenä monille ainutlaatuisille projekteille”, lisää markkinointivastaava Jouni Kuru. “Täällä solmitut keittiömestariyhteydet ovat johtaneet Turun ja Islannin väliseen tiiviiseen yhteistyöhön muun muassa tuottamamme Food & Fun Turku-ruokafestivaalin puitteissa. Myös Baskimaan suuntaan on virinnyt uudentyyppisiä sosiaalisia projekteja, joista taatusti kuullaan myöhemmin.”

Lisätiedot ja pöytävaraukset

Markkinoitivastaava Jouni Kuru / +358458628705 / jouni.kuru@gmail.com
www.kustavinkipina.fi

Neljän ruokalajin menu 65 €. Kattaukset torstaista sunnuntaihin klo 13.00, 16.00 ja 19.00.Pöytävaraukset: info@kustavinkipina.fi

 

Kustavin Kipinä on Turun saaristossa sijaitseva, arkkitehti Pekka Vapaavuoren suunnittelema monitoimikeskus. Vuonna 2011 toimintansa aloittanut keskus palvelee ympärivuotisena kuvataideateljeena ja -galleriana sekä kuvataidekurssikohteena, joka soveltuu myös juhla- ja ravintolatilaksi sekä työyhteisöjen monimuotoiseen kokous-, koulutus- ja kehittämistoimintaan.

LIHA ON KESÄRUOKIEN YKKÖNEN RAVINTOLA NUEVOSSA

aaae3003-7498-400b-9eb8-436afd9a5294-main_image

Ravintola Nuevo – Sofiankatu 4, 00170 Helsinki

Ravintola Nuevon kesän erikoismenu Plato de Carne hieroo makunystyröitä täydeltä laidalta: on maissikananrintaa ja karitsanniskaa, possua ja Nuevon omaa makkaraa. Väliin hiukan salaattia ja ryppyperunoita sekä Mojo Rojoa – siinä on kaikki, mitä nautintoon tarvitaan.

Kun kesäihmisen alkaa tehdä kunnon liharuokaa mieli, silloin on hyvä suunnata kulkunsa Helsingin kauppatorin tuntumassa sijaitsevaan Ravintola Nuevoon. Espanjalaistyyppinen Plato de Carne on runsas lihavati, jota ryyditetään lime coleslaw salaatilla, valkosipulimajoneesilla eli aliolilla sekä ryppyperunoilla ja Mojo Rojolla. ”Tarjolla on parhaita paloja ja yksinkertaisesti loistavia makuyhdistelmiä”, vahvistaa keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen.

Ihanteellinen yhdistelmä liharuokien viiniksi on Estola Gran Reserva 2004 (100% Cencibel-rypäle) joka on pehmeä mutta luonteikas ja tasapainoinen punaviini La Manchan alueelta. Ravintolapäällikkö Susanna Reichmuth muistuttaa että gran reserva Espanjassa tarkoittaa pitkään kypsytettyä, yli kolme vuotta sekä lisäksi vielä pari vuotta pullossa.

Plato de Carne tarjoillaan nimensä mukaisesti vadilta ja on tarkoitettu vähintään kahden hengen seurueille jaettavaksi. Kesäaikaan hyvästä ruoasta voi nauttia myös Nuevon suositulla terassilla.

Flamencokitaristi Joonas Widenius jatkaa soittotuokioitaan läpi kesän.

1b693e79-d8f6-459c-97f4-a107d8cd3851

 

Plato de Carne Nuevossa 15.6.- 30.8.2015

Sofiankatu 4, 00170 Helsinki. Varaukset ja tiedustelut, 09-6128 5900

Laktoositon ja gluteeniton, laihduttajallekin sopiva uutuuspizza Kotipizzasta – taustalla yllättävä yhteistyö

Suomen suurin pizzaketju Kotipizza lyöttäytyi yhteen Alku-valmennuksen kanssa ja lanseeraa nyt painonhallintaan sopivat pizzat. Ravitsemusvalmentajan mukaan laktoosittomien ja gluteenittomien uutuuspizzojen salaisuus on tarkoin valituissa täytteissä.

Pizzaketjun ja hyvinvointivalmennuksen ravintoasiantuntijan kumppanuudesta syntyi kaksi erilaista makumaailmaa edustavaa pizzaa: kanatäytteinen Tuplahaukka ja lihanystäville sopiva Rautanauta. Kotipizzan toimitusjohtaja uskoo epätavallisen yhteistyön hedelmiin.

– Ihmiset suosivat yhä enemmän vähähiilihydraattista ruokavaliota ja haluamme tarjota myös heille vaihtoehdon. Painonhallintaan ja hyvinvointiin keskittynyt nettivalmennus ei ole pizzaketjulle se todennäköisin kumppani, mutta Alku-valmennus jakoi kanssamme saman intohimon ja yhteistyössä syntyi kaksi maukasta vaihtoehtoa, Tommi Tervanen kertoo.

Tuplahaukka- ja Rautanauta-pizzat ovat saatavilla 18.5. alkaen kaikista täyden ruokalistan Kotipizza-kivijalkaravintoloista ja isoimmista shop-in-shop-ravintoloista.

Vihdoin pizzaa hyvällä omatunnolla?

Pizzaa pidetään painonhallinnan arkkivihollisena. Alku-valmennuksen ravintoasiantuntija Sami Sundvik muistuttaa kuitenkin, että tosiasiassa onnistunut painonpudottaminen tai painonhallinta ei saa tarkoittaa sataprosenttista askeettisuutta, vaan mukaan mahtuu järkevästi myös herkuiksi koettuja ruokia. Ruokavalion tulee olla sellainen, että sitä pystyy helposti noudattamaan vaikka koko loppuelämän, siksi järkevä ja oikein koostettu pizzakin sopii herkutteluhetkiin.

– Uutuuspizzat sopivat myös erikoisruokavalioihin, sillä niissä käytetty juusto on täysin laktoositonta ja pizza leivotaan gluteenittomaan pohjaan. Terveellisyydellekin löytyy perusteita: esimerkiksi tomaattikastike sisältää paljon lykopeenia, joka on vahva antioksidantti. Avokadosta taas saa hyviä rasvahappoja, ja pizzat ovat Alku-valmennuksen ohjeiden mukaan täysin gluteenittomia, Alku-valmennuksen ravintovalmentaja Sami Sundvik sanoo.

Pizzan kalorimäärä vaihtelee täytteistä riippuen, mutta jos sitä vertaa vaikka runsaasti kastiketta sisältävään caesar-salaattiin, jossa on jokseenkin saman verran kaloreita, on proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävä laadukas pizza ravintoasiantuntijan mukaan paljon parempi vaihtoehto.

Tuotetiedot:

print_xQ8XmVFdzA

Tuplahaukka, gluteeniton pohja, puoli juustoa, pariloitua kananpoikaa tuplana, avokadoa, rucolaa
Kcal: 805,4, rasvaa: 30,3 g, hiilihydraatteja: 90,7 g, proteiinia: 52,8 g, kuituja: 6,3 g

print_2LToxNUnyZ

Rautanauta, gluteeniton pohja, puoli juustoa, beef&roast -naudanjauhelihaa tuplana, punasipulia, rucolaa
Kcal: 826,2, rasvaa: 46,4 g, hiilihydraatteja: 85 g, proteiinia: 48,6 g, kuituja: 6,5 g

Ravintola Wanha Pankki Pubi & Keittiö avataan tänään Hämeenlinnan ytimeen

5bdec3e7-8801-42cc-9798-baea06c2f356

Wanhan Pankin holvit aukeavat tänään 13.5. hämeenlinnalaisille, kun Raatihuoneen kadulle asettautunut ravintolatulokas avaa ovensa klo 17. Keittiöllä varustettu uutuuspubi lupaa loistavan sijainnin lisäksi kävijöilleen rentoa tunnelmaa, rehtiä juomaa ja rehellistä ruokaa.

Keskelle kaupunkia sijoittuva Wanha Pankki Pubi & Keittiö palvelee keskiviikosta 13.5. lähtien joka viikonpäivä. Perinteikkään ja monipuolisen pubiruoan ja -juoman lisäksi ravintola tarjoaa vierailijoilleen akustista livemusiikkia. Ravintolayhtiö Restamaxin luotsaama Wanha Pankki sijoittuu entisen ravintola Villisian tiloihin.

– Aikoinaan näissä tiloissa on toiminut pankki, joten mikä nyt olisikaan voinut olla luontevampi nimi pubiuutuudelle. Vaikka huonekalut huokuvat vanhaa brittiläistä arvokkuutta, tänne on helppo tulla ja viihtyminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja rennoksi, ravintolauutuutta kuvailee Restamaxin linjajohtaja Tero Lahtinen.

Keskellä ravintolatiloja sijaitsee ravintolan sydän eli baaritiski, joka on kaupunkilaisten palveluksessa aamupäivästä yömyöhään. Keittiö tarjoilee nälkäisille näppärää pubiruokaa ja simppeliä sormisyötävää. Listalta löytyy niin burgereita, fish & chipsejä, etanoita, siipiä, dipattavaa ja salaatteja kuin myös helpotusta makeannälkään. Janoisten tarpeet tyydyttävät tutut ja turvalliset pubituotteet, erikoisoluet ja laaja viinivalikoima.

– Tämä ravintola on suunniteltu ja tehty hämeenlinnalaisille. Halusimme luoda selkeälinjaisen, mutkattoman ja leppoisan pubin, jossa ei tarvitse jännittää. Rennolle Chesterfield-nojatuolille on helppo istahtaa vaikkapa työpäivän päätteeksi, yksin tai porukalla ja nauttia niin keittiön kuin pubin antimista, Lahtinen tiivistää.

Avausviikolla pubikansaa viihdyttää joka ilta livemusiikki, kun eri duokokoonpanot nousevat pubin lauteille.

– Avajaisiltaa tahdittaa huikea coverduo Acoustic Hobbits ja myös loppuviikon musiikkikattaus todella kova. Wanhassa Pankissa tullaan kuulemaan jatkossakin akustisia esiintyjiä ja tulevaisuudessa myös karaokea – joka tapauksessa varmaa on, että laulu raikaa!, Lahtinen lupaa.

Wanhan Pankin MM-kisakatsomossa pelejä voi seurata kymmeneltä screeniltä. Myös iso ulkoterassi on valmiina palvelemaan kesäkansaa.

– Terassimme sijaitsee kaupungin parhaimmalla ja aurinkoisimmalla paikalla. Tähän on helppo kesäeläjän suunnistaa, nautiskella lämmöstä, viileistä juomista ja terassimenun antimista ja jatkaa halutessaan seuraaviin kaupungin rientoihin, Lahtinen kiteyttää.

Wanha Pankki Pubi & Keittiö kuuluu Ravintola.fi-kanta-asiakasjärjestelmään ja Restamax-konserniin.

Avausviikon ohjelma:
ke 13.5. Acoustic Hobbits
to 14.5. Erik Valkama & Matthau Mikojan
pe 15.5. Erik Valkama ja Louie So
la 16.5. Concorde Duo

Wanha Pankki
Raatihuoneenkatu 10, Hämeenlinna
Puh. 010 4233 249

Avoinna:
Joka päivä klo 11–
Pe–la klo 11–04

McDonald’s aloittaa kesän jääkylmillä smoothie-juomilla

qnqg0rs2gfybcayb6qld

Suomen McDonald’s-ravintoloiden valikoimaan tulevat herkullisen hedelmäiset smoothiet 13. toukokuuta 2015 alkaen. Smoothiet ovat 70 McDonald’s-ravintolan valikoimassa Suomen 81 ravintolasta.

Maailmalla yhä suuremman suosion saavuttaneet smoothiet ovat tarjolla myös McDonald’s-ravintoloissa toukokuusta alkaen. Kuumaa kesää varten lanseeratut uutuustuotteet sisältyvät normaalivalikoimaan suurimmassa osassa McDonald’s-ravintoloita.

Aitoa hedelmää ja jogurttia sisältävät Mango-Ananas-smoothie ja Mansikka-Banaani-smoothie ovat saatavilla kahdessa eri koossa. McDonald’sin smoothiet sisältävät aidoista hedelmistä ja marjoista valmistettuja pastöroituja pyreitä ja mehuja.

”Jääkylmä smoothie on tervetullut uutuus kesäkuumalla ja raikas juomavaihtoehto. Tässä mielessä on siis luvassa pitkä kylmä kesä. Smoothie-juomien pilottikokeilun aloitimme muutamassa ravintolassa jo viime vuonna. Asiakkaidemme suosikiksi nousi Mango-Ananas-smoothie”, kertoo McDonald’sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad.

Osana mittavaa lanseerauskampanjaa McDonald’s aloittaa kiertueen smoothie-autolla, joka kiertää kesän festareissa ja tapahtumissa ympäri Suomea.

 

Fazer avaa ravintolan Porvoon Taidetehtaalle

kpnkfotiy3totubwhgzp

Fazer Food Services avaa heinäkuun lopussa Porvoon Taidetehtaalle lounas- ja tilausravintolan. Taidetehtaan catering-palveluista vastaava Vuoristo-Yhtiöt Oy luopuu Ravintola Vitriinin liiketoiminnasta ja keskittyy hotelli Haikon Kartanon kehittämiseen.

Fazer tarjoaa uudessa ravintolassa arkisin herkullista lounasta ja ravintola on muuten auki myös yleisötapahtumien yhteydessä. Fazer hoitaa Taidetehtaan kaikki catering-palvelut tilausravintola Vitriinissä, lämpiössä, teatteritiloissa ja Avanti-salissa. Tiloissa voidaan järjestää jopa 1000 hengen tilaisuuksia.

”Porvoon Taidetehdas on elävä ja monipuolinen kohtauspaikka ja haluamme osaltamme tuoda tapahtumakeskukselle lisää kiinnostavuutta. Lähdemme innolla mukaan järjestämään mieleenpainuvia kokemuksia ja makuelämyksiä kaupunkilaisille, kokousvieraille ja turisteille”, kertoo Fazer Food Servicesin toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Fazer Food Services on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluihin keskittynyt palveluiden tuottaja, jonka ydinosaamista ovat hyvä ruoka ja sen ympärille liittyvät palvelut. Fazer Food Services toimii tällä hetkellä Porvoossa oppilaitoksissa ja henkilöstöravintoloissa.

Fazer Food Servicesillä on laajaa kokemus tapahtumien ja suurtapahtumien hoitamisesta, markkinoinnista ja myynnistä. Taidetehtaan uusi ravintola avataan heinäkuun lopussa.

Helsingin Citykäytävällä avautuva jäätelöbaari Tötterö kehittää jäätelöitä aikuiseen makuun

bbaa95ce82276b18_400x400ar

Helsingin Keskuskadulla avautuu 7.5. innovatiivisia jäätelömakuja, kuten savuista vaniljaa, tarjoileva jäätelöbaari Tötterö. Tötterö on myös jäätelöiden testilaboratorio, jossa asiakkaiden vinkkaamia uusia jäätelömakuja testataan ja maistatetaan. Tötterön testijäätelömaut valmistetaan paikan päällä nestemäisellä typellä, joka antaa niille ihanan samettisen rakenteen. Tötterössä tarjoillaan lisäksi perheyritys Caminiton valmiita jäätelöitä erilaisilla lisukkeilla ja innovatiivisilla esillepanoilla.

Tötterön jäätelöannokset rakentuvat suutuntumien, erilaisten rakenteiden sekä erikoisten raaka-aineiden, kuten matchan, inkiväärin ja savuisen vaniljan ympärille. Innovatiivista on myös annosten näyttävä esillepano tarjottimilla, kulhoissa ja esimerkiksi hot dog -sämpylän ja cookien välissä. Jäätelöiden kanssa tarjoillaan pientuottajien kahvia.

– Tötterön jäätelöiden tuotekehityksen taustalla on huomioitu ajan ruokatrendit; ekologisuus, lähiruoan kasvanut kysyntä ja yksilöllisyys. Tötterössä jäätelön tulee olla luonnollista, makurikasta ja niin tuoretta kuin mahdollista. Suosimme tuotteissamme luomuraaka-aineita, kertoo kehityspäällikkö Petri Martola SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Valmiita jäätelömakuja asiakkaiden vinkeistä kehittämällä

Tötterön vieraiden toivotaan osallistuvan tuotekehitykseen. Kävijöiltä toivotaan vinkkejä uusista jäätelömauista, ja niitä voi myös vinkata Food Labin facebook-ryhmässä . Ehdotetut maut testataan Tötterössä.

–        Parhaat ideat päätyvät Caminitolle ja heidän jäätelömestariensa käsissä artesaanijäätelöksi. Meillä suunniteltuja makuja ja jäätelö-annoksia tarjoillaan mahdollisesti tulevaisuudessa myös muissa S-ryhmän ravintoloissa.

Asiakkaat ovat kaivanneet lisää jälkiruokavaihtoehtoja ravintoloiden ruokalistoille ja niitä olemme nyt tuottamassa, sanoo Food Lab Manager Anne-Maria Mikkonen HOK-Elannosta.

Tötterö avautuu yleisölle 7.5. klo 11 osoitteessa Keskuskatu 6.

Tötterön jäätelöitä päästään nauttimaan 7.5. alkaen myös Sokos Café Helsingissä. Toukokuun viimeisellä viikolla avautuvat Tötterön pienet jäätelöbaarit Coffee House -kahviloiden yhteyteen kauppakeskus Iso Omenassa, Hyvinkään kauppakeskus Willassa sekä kauppakeskus Kaaressa .

Café Europa avasi ovensa Poriin – Keski-Eurooppa keskelle kaupunkia

222e572e-c84f-438c-a3fa-c9c0cc350783-main_image

 

Porin Café Europan sisustus on Jaana Ekmanin ja Visionary Design Partners Helsinki Oy:n käsialaa. Kuva: Kim Ekman / Vision 51

Porin ravintolakulttuuri sai raikkaan tuulahduksen, kun kansainvälisyyttä huokuva Café Europa avattiin kaupungin sydämeen viime viikolla osoitteeseen Yrjönkatu 10. Täydellisen muodonmuutoksen kokeneissa tiloissa toimi aikaisemmin Bar Passion.

Tampereella 20-vuotisen historian ja legendaarisen maineen saavuttanut kaikkien kaupunkilaisten Café Europa avattiin nyt myös porilaisten iloksi. Eurooppalaista kuppilakulttuuria vaaliva tapaus on kuuluisa mutkattomasta palvelustaan, laadukkaasta olutvalikoimastaan, maistuvista drinkeistään sekä harvinaisen leppoisasta tunnelmastaan.

95028af3-53bc-4cc5-a39b-c92b4dd0f82f

 

94bc8bf6-97f7-41b5-8d51-7d72392fe559

 

14c96ff6-3537-4ecf-ab36-2a706111ac11

 

Kuvat: Kim Ekman / Vision 51

Restamaxin linjajohtaja Tero Lahtisen mukaan Café Europa tarjoaa puitteet viihtymiseen keskipäivästä aina yömyöhään saakka.

– Se, mikä erottaa Café Europan muista seurusteluravintoloista, on keskieurooppalaisuutta huokuva rento tunnelma. Pori on kaivannut juuri tämänkaltaista paikkaa: Europaan voi tulla after workeille, päiväkahville tai aloittamaan illanvieton – milloin tahansa, Lahtinen sanoo.

Kokonaisuutta täydentävät laaja juomavalikoima ja maukkaat pikkupurtavat.

– Listalta löytyy salaatteja, täytettyjä lämpimiä leipiä ja Passionissa suosikkeihin kuuluneita tulisia siipiä. Oluet tulevat muun muassa Amerikasta, Meksikosta, Saksasta ja Porista. Siidereissä suosimme pääasiassa kotimaisia, tanskalaisia ja englantilaistyylisiä tuotteita ja viinien kanssa luotamme puolestaan ranskalaiseen eleganssiin, ravintolapäällikkö Jarkko Mäkisalo summaa.

Suven suosikkiterassi lämmittää koko kesän

Oman lisänsä Porin kesään tuo myös Café Europan yhteyteen ja näin ollen kaupungin keskeiselle paikalle avattu perinteinen terassi. Terassin vieressä Kauppatorin nurkilla sijaitsee myös esiintymislava, jonka ohjelmaa voi seurata vilvoittavan lasillisen ääreltä.

– Terassi on kulkuväylien keskipisteessä ja sopii paitsi sijaintinsa myös rennon fiiliksensä puolesta kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi – aurinkokin paistaa siinä kohdin iltakymmeneen. Talvikuukausiksi olemme sitten kaavailleet erilaisia tapahtumia ja vaihtuvia teemoja. Mutta otetaan nyt tämä lämmin kesä ensin vastaan!, Mäkisalo toteaa.

Café Europa on avattu osoitteeseen Yrjönkatu 10. Seurusteluravintola on osa ravintolayhtiö Restamaxia.

Aukioloajat:
Ma–La 12–02
Su 14–02

Kotipizza Group lanseeraa meksikolaishenkisen ravintolaketjun

Food-truck-660x321

Kotipizza Group Oyj lanseeraa meksikolaishenkisen Chalupa-ravintolaketjun.

Ketjun ensimmäinen ravintola on tarkoitus avata Helsingin Kalliossa heti, kun tarvittavat rakennusluvat on saatu.
Lisäksi ravintolaketjulla tulee olemaan Suomen kesätapahtumissa kiertävä ruokarekka.

Chalupa-konseptia tulee hallinnoimaan Chalupa Oy -niminen yhtiö, joka tulee olemaan Kotipizza Groupin ja
Think Drinks Oy:n omistama yhteisyritys. Kotipizza Groupin omistusosuus yhteisyrityksestä tulee olemaan
60 prosenttia ja Think Drinks Oy:n 40 prosenttia. Kotipizza Group ja Think Drinks Oy ovat allekirjoittaneet
yhteisyritystä koskevan osakassopimuksen, joka sisältää vastaaville sopimuksille tavanomaisia ehtoja muun
muassa Chalupa Oy:n osakkeiden omistuksesta ja osakkeita koskevista luovutusrajoituksista samoin kuin
yhteisyrityksen hallinnointiin, kehittämiseen ja liiketoiminnan hoitamiseen liittyvistä yhteistyöjärjestelyistä.
Think Drinksin pääomistajia ovat ravintoloitsijat Iman ja Amin Gharagozlu, jotka ovat aiemmin osallistuneet
esimerkiksi helsinkiläisen Shanghai Cowboy -ravintolan luomiseen ja kehittämiseen.

”Kansainvälisen ravintola-alan suurin trendi on fast casual eli epämuodollinen ruokailu, jossa panostetaan
Kotipizzan tavoin kohtuuhintaiseen, mutta perinteistä pikaruokaa aidompaan ja laadukkaampaan
ruokakokemukseen. Chalupa on tuore, meksikolaishenkinen näkemys tästä trendistä”, Kotipizza Groupin
toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

Kotipizza Groupin tavoitteena on avata tänä vuonna neljä Chalupa-ravintolaa Helsingissä ja kehittää
konseptista jatkossa franchising-pohjainen ketju. Chalupa-ketjulla ei odoteta olevan olennaista vaikutusta
Kotipizza Groupin taloudelliseen asemaan vuonna 2015.

JUSSI69 AVAA HELSINKIIN OMAN BAARIN

bc5e2ccaaadb6e96b7791abd414da14e

Suomalaisen vientibändin The 69 Eyesin rumpalitähtenä tunnettu Jussi69 on yhtyeensä ohella tunnettu radioääni ja nyt myös ravintoloitsija. Miehen omistama the RIFF -baari avaa ovensa Helsingin ytimeen osoitteeseen Iso Roba 3 helatorstain aattona keskiviikkona 13.5. Tyyliltään baari on rockia rakastavan yleisön freesi ja viihtyisä olohuone, jossa musiikkiin ja äänentoistoon on kiinnitetty erityistä huomiota.

Jussi69:n yhtiökumppaneina toimivat Helsingin baarikulttuurista tutut toimijat Veikka Moilanen ja Oskari Kovalainen.

Jussi69 on tuoreesta aluevaltauksestaan innoissaan:
“Olen kiertänyt maailman rock clubit Osakasta Teksasiin, joten mielestäni tiedän, mikä baareissa toimii ja minkälaisessa baarissa itse viihdyn. Olen pitkään haaveillut omasta baarista ja kollegoideni kanssa suunnitellut tätä kauan. Nyt löysimme täydellisen tilan parhaalla mahdollisella paikalla keskellä Helsinkiä. the RIFF on cool, silti olematta hienosteleva. Täydellinen paikka, jossa itse haluaisin hengata tyylikkäällä terassilla tai bilettää pikkutunneille asti. RIFFissä soi stadin paras musa ja juomavalikoima on erittäin laadukas.”
Kutsuvierasavajaisia the RIFF-ravintolassa vietetään keskiviikkona 13.5. klo 18.00-20.00. Yleisölle ovet avautuvat klo 20.00. Baari on avoinna avajaisten jälkeen joka päivä klo 12.00-03.00.
www.theriff.fi
FB: The Riff Helsinki
Instagram: THERIFFHELSINKI
Twitter: @TheRiffHelsinki