Laadukkaiden ravintoloiden kuljetuspalvelu foodora lanseeraa Helsingissä

b57073d6-3d42-4a93-ac97-c9ebf6fda28e-email

Berliinistä lähtöisin oleva startup foodora lanseeraa palvelunsa tänään Helsingissä. foodoran pääsijoittajan Rocket Internetin tavoite on, että foodora kasvaa Euroopan johtavaksi laadukkaiden ravintoloiden kuljetuspalveluksi. Helsingissä yhteistyössä on mukana jo yli 70 ravintolaa.

foodora (www.foodora.fi) on Berliinissä lokakuussa 2014 perustettu ravintoloiden kuljetuspalvelu, joka laajentaa nyt Pariisin, Amsterdamin ja muiden suurpääkaupunkien ohella Helsinkiin. “Päätöksemme laajentua Helsinkiin oli luonnollinen. Tiedämme Helsingissä olevan kysyntää laaturavintoloiden kuljetuspalvelulle, eikä tarjolla ole vastaavaa palvelua”, sanoo Konstantin Mehl, foodoran perustaja.

Idea yritykseen lähti liikkeelle perustajien omasta tarpeesta: halusta parantaa elämänlaatua tilaamalla laadukasta ruokaa kotiin pitkän työpäivän jälkeen. Tavoitteena on myös mullistaa mielikuvia kotiinkuljetuksesta. ”Kotiinkuljetetun ruoan ei tarvitse olla aina perinteistä pizzaa tai muuta pikaruokaa”, kommentoi foodora Finlandin toimitusjohtaja Ville Vasaramäki.

Ruokaa voi tällä hetkellä tilata foodoran verkkopalvelusta yli 20 ravintolasta, ja joukko kasvaa yli 70 loppukesään mennessä. foodoran kanssa yhteistyötä tekee esimerkiksi Sushibar + Wine, Fafa’s ja Fat Ramen. “foodoran ansiosta pystymme tarjoamaan tuoretta ramenia nopeasti myös ravintolamme lähialueille ja palvelemaan asiakkaittemme tarpeita yhä paremmin”, kertoo Otto Sarpaniemi, Fat Ramenin omistaja. Ravintoloille foodora tarjoaa tehokkaan mahdollisuuden lisämyyntiin.

foodoran toimitukset tehdään vihreästi polkupyörillä ja toimitusajaksi luvataan tilaushetkestä laskien keskimäärin hieman alle 30 minuuttia. Toimitusalue on rajattu niin, että ruoan laadun säilyminen ja nopea toimitusaika varmistetaan. “foodora panostaa laadukkaaseen ruokaan, ystävällisiin pyörälähetteihin sekä nopeaan kuljetukseen”, kommentoi foodora Finlandin toimitusjohtaja Ville Vasaramäki.

Rahoittajana foodoran taustalla toimii Zalandoon ja muihin verkkokauppoihin aiemmin suuria sijoituksia tehnyt saksalainen internet-jätti Rocket Internet. Rocket Internetin tavoite on kasvattaa foodora Euroopan johtavaksi laadukkaiden ravintoloiden kuljetuspalveluksi. Myös laajeneminen Suomen sisällä on harkinnassa.

Kuinka foodora toimii?

Käyttäjä syöttää postinumeronsa www.foodora.fi-sivulle nähdäkseen ravintolat, joista hän voi tilata alueellensa. Käyttäjä valitsee mieleisestään ravintolasta aterian ja tekee tilauksen, jonka pyörälähetti toimittaa hänelle. Maksu tapahtuu foodoran verkkopalvelun kautta.

Restamax laajentaa toimintaansa Hankoon – Ravintola HSF ja Hangon Portti yhtiön omistukseen

689d6abd-ab43-4663-bfb1-46744b3f30c1-main_image

 

Ravintola HSF sijaitsee Suomen suurimmassa vierasvenesatamassa, josta pääsee vesiteitse saariravintola Hangon Porttiin (etualalla). Kuva: Hannu Vallas / Lentokuva Vallas Oy

Ravintolayhtiö Restamax Oyj laajensi ravintolatoimintaansa Hankoon. Yhtiön omistukseen kesäkuun alussa siirtyi yli 75 vuotta toiminut Ravintola HSF sekä Suomen eteläisin ravintola Hangon Portti.

Ravintola HSF (Hangö Segelförening) on ollut perinteikäs osa Hankoa ja sen kesää vuodesta 1938 lähtien. Suomen suurimmassa koti- ja vierasvenesatamassa, Hangon Itäsatamassa, sijaitseva ravintola kesäterasseineen ja merinäkymineen on kiistatta paikkakunnan suosituimpia. Ravintola tarjoaa kesäasiakkailleen laadukkaita makuja, niin ruoan kuin juomien osalta, sekä musiikkia ja tapahtumia. Talvisin ravintola muuntautuu tilausravintolaksi.

Hangon Portti on Suomen eteläisin ravintola. Se sijaitsee Smultrongrundet-luodolla, Itämeren Portin osakaspohjaisessa koti- ja vierasvenesatamassa. Keväällä 2013 täysin uusittu saariravintola tarjoaa häikäisevät panoraamamaisemat Saaristomerelle sekä tyylikkäät puitteet herkutteluun ja kesäillanviettoon. Luodolle pääsee Itäsatamasta ahkerasti liikennöivällä yhteyslautalla tai omalla veneellä.

– Molemmat ravintolat ovat suosittuja, asiakaskuntansa löytäneitä ja erittäin hyvin toimivia konsepteja. Odotamme yhteistyötä ja tulevaa kesää innolla. Tämän yrityskaupan myötä monipuolinen ravintolatarjontamme ulottuu Pyhätunturilta Hankoon saakka, kertoo Restamaxin kehitysjohtaja Perttu Pesonen.

Saaristolaismakuja ja lämmintä kesätunnelmaa

Ravintola HSF toimii maineikkaan HSF-pursiseuran paviljongin tiloissa. Seura järjestää vuosittain useita purjehduksen arvokisoja, joista tunnetuin lienee Hangon Regatta. HSF on kuulu paitsi vilkkaasta terassistaan ja vireästä menostaan, myös maittavista ruoistaan. Saaristolaisläheisyyttä huokuva Hangon Portti puolestaan huolehtii veneilijöiden retkieväistä, oli tähtäimessä kupillinen kahvia tai tuhdimpi ateria.

– HSF tarjoilee tänäkin kesänä raikkaan, merellisen ja lihaisan menun, jonka pääroolissa ovat puhtaat saaristolaismaut ja tuoreet lähiraaka-aineet. Hangon Portin ruokalistalla komeilevat niin oman savustamon kala- ja lihaherkut, kattava viinivalikoima kuin veneilijöiden matkaeväät. Taattua on se, että tältä luodolta ei lähdetä nälkäisenä, tuumaa ravintoloiden pääkokki Tero Hällfors.

Vastikään pintaremontoidussa HSF:ssä on mahdollista järjestää myös yksityis- ja yritystilaisuuksia. Lukuisat artistit, DJ:t ja laituritanssit pitävät yllä sataman kesäistä saaristolaistunnelmaa. Hangon Portissa puolestaan soi soul ja jazz.

– Tulemme yhdessä Restamaxin kanssa panostamaan aiempaa vahvemmin ravintoloiden alku- ja loppukesän tapahtumatarjontaan. Restamax on suuri organisaatio ja pitkänlinjan ravintola-alan konkari, jonka ammattilaisilta saamme vahvaa tukea toiminnallemme. Läheinen suhde asiakkaisiimme on meille kaikista tärkeintä ja tämän yhteistyön avulla voimme lujittaa näitä suhteita entisestään, toteaa HSF:n ja Hangon Portin kehitysjohtaja Toni Kallinen.

Ravintola HSF ja Hangon Portti kuuluivat aiemmin Vanajanlinna Groupiin.

Ravintola Näsinneula grillaa maan tasalla

85f795f8348a2d65_800x800ar

Ensi viikonloppuna Ravintola Näsinneula jalkautuu Särkänniemeen valmistamaan herkullisia makupaloja Särkänniemen uudessa Terassiravintola Neulasessa.

Viikonloppuna 13.–14. kesäkuuta Ravintola Näsinneulan kokit laskeutuvat maan tasalle valmistamaan herkkuja poikkeuksellisesti pikana ja 120 metriä tavallista matalammalla Neula Goes BBQ -tapahtumassa. Terassiravintola Neulasen terassilla grillaillaan esimerkiksi Paijan porsaan grillikylkeä ja savustettua porsaan niskaa, jotka tarjoillaan raikkain lisäkkein. Lisäksi saatavilla on kasvisvartaita ja erilaisia laadukkaita hot dogeja. Herkkuja voi valikoida myös Terassiravintola Neulasen omalta ruokalistalta läpi tapahtuman.

– Valmistamme pieniä makupaloja Neulan tyyliin ja rennolla otteella, kuten Neulasessa yleensäkin, kommentoi Ravintola Näsinneulan keittiömestari Eeva Kokko.
– Samalla tuomme Neulasta paremmin Tampereen ruokapiirien tietoisuuteen.

Gourmet-annokset maksavat vain 6,50–8,50 euroa kappaleelta.

Neulanen on Tampereen uusi terassitulokas

Pikaneulailu ei suinkaan jää yhteen päivään, vaan Terassiravintola Neulanen palvelee Särkänniemen vieraita päivittäin klo 11.00 alkaen maan tasossa, Näsinneula-rakennuksen nurkalla Tornadon-mäen yläpäässä. Tarjolla on läpi kesän Ravintola Näsinneulan keittiön valmistamia, laadukkaista raaka-aineista tehtyjä ruokia pikaruokatwistillä: listalla on esimerkiksi erilaisia hot dogeja, pitaleipiä ja salaatteja.

b89a23b83ffb6c8a_800x800ar

 

Pita

Neulasessa on A-oikeudet, ja myynnissä on esimerkiksi kuohuviiniä ja erikoisoluita. Koska Särkänniemeen on ilmainen sisäänpääsy, alueelle voi helposti tulla vaikka pelkästään syömään.

Pizzeria Pellessä pizzaperjantai

Tänä kesänä Särkänniemen Pizzeria Pellessä on listapizzojen sijaan tarjolla pizza- ja salaattibuffet. Perjantaina 12.6. Särkänniemessä vietetään pizzaperjantaita, jolloin buffet maksaa 10 € (norm. 12,50 €), 3–6-vuotiaille lapsille 5 € (norm. 5,50 €). Pellen buffet on paljon muutakin kuin pelkkä pizzabuffet, sillä monipuolisen pizza- ja salaattipöydän lisäksi tarjolla on esimerkiksi lasagnea, sipulirenkaita ja wingsejä. Hinta sisältää myös juomat.

Tarkista laaja ohjelmatarjontamme, aikataulut ja lippujen hinnat sekä tutustu kaikkiin muihin herkku- ja ruokapisteisiimme osoitteessa www.sarkanniemi.fi .

Fazer vahvistaa Tampereen kahvilakulttuuria

9c7785fe8d480131_800x800ar

Fazer avasi 30. toukokuuta uuden kahvilan Tampereen keskustaan ikoniseen Tempon taloon ja palautti näin kahvilaperinteen taloon lähes puolen vuosisadan jälkeen. Uudessa Fazer Café Tampereen miljöössä yhdistyvät art deco ja moderni ilme ainutlaatuisessa ympäristössä. Myös Tampereen Stockmannin Fazer-kahvilan konseptia uudistettiin palvelemaan paremmin tavaratalon asiakkaita.

Toukokuun lopussa Tampereen ydinkeskustaan Hämeensillan kupeeseen avautunut Fazer Café Tampere jatkaa tarinaa, jonka Karl Fazer aloitti vuonna 1891 perustaessaan alkuperäisen Karl Fazer Cafén Kluuvikadulle Helsinkiin. Historiallisessa Tempon talossa (Hämeenkatu 15) sijaitseva kahvila juurruttaa Fazerin entistä lujemmin Tampereelle.

”Olemme erittäin onnellisia, että uusin Fazer Café avattiin keskelle kauneinta Tamperetta historialliseen rakennukseen, jonka ainutlaatuinen miljöö henkii kahviloidemme laadukasta tyyliä”, toteaa Fazer Cafés -liiketoiminnan vetäjä Kristian Helanne .

Klassikoita ja moderneja makuelämyksiä ainutlaatuisessa miljöössä

Uuden Fazer Café Tampereen valikoimiin kuuluu perinteisten ja vakiintuneiden kahvilaherkkujen lisäksi monenlaiset erikoiskahvit, smoothiet, laadukkaat käsintehdyt leivät sekä suklaat ja leivonnaiset. Kahvilan lounasvalikoima koostuu kevyistä salaateista ja keitoista. ”Haluamme tarjota asiakkaillemme uusia makuelämyksiä, joten tuomme valikoimaan uutuuksia kolme kertaa vuodessa. Fazerin tutut klassikkotuotteet – kuten Bebe-leivokset, Menorca-kakku ja Perunaleivos – pysyvät kuitenkin valikoimissa myös tulevaisuudessa” Kristian Helanne kertoo.

Helanne uskoo, että uuden kahvilan tarjooma, erinomainen palvelu, viihtyisä miljöö sekä keskeinen sijainti Hämeenkadun varrella takaavat sen, että kahvila tulee varmasti löytämään tiensä niin tamperelaisten kuin vierailijoiden sydämiin. Uudessa kahvilassa ihastuttaa myös sen sijainti historiallisessa Tempon talossa Hämeenkadun ja Tammerkosken kulmassa.

Aiemmin paikalla sijaitsi renessanssityylinen Sumeliuksen palatsi, joka kuitenkin purettiin 1930-luvun lopulla nykyisen rakennuksen tieltä. Vuonna 1939 valmistuneen Bertel Strömmerin suunnittelemasta funkkistyylisestä rakennuksesta tuli kaikkien tamperelaisten tuntema maamerkki, ja siellä viihdyttiin niin ostoksilla kuin satapaikkaisessa kahvila-baarissa. Rakennuksessa sijainnut Tampereen ensimmäinen tavaratalo Tempo sulki ovensa 1970-luvun puolivälissä, mutta talon tarina jäi elämään. Nyt lähes 50 vuotta myöhemmin Tempon talon kahvilaperinne saa jatkoa modernia ilmettä ja art decoa yhdistävän Fazer Café Tampereen muodossa.

”Fazerin uusi kahvila Tempon talossa yhdistää viihtyisällä tavalla historiallisen talon arkkitehtuurin modernin kahvilan tyyliin. Halusin ilmentää tätä mielenkiintoista kombinaatiota myös sisustuksessa, joka on samaan aikaan moderni mutta henkii myös 1930-luvulle – eli Tempon talon synnyn ajalle – tyypillistä art deco -tyyliä”, kertoo kahvilan miljöön suunnitellut Senior Designer Aino Brandt KOKO3:sta.

Myös Stockmannin kahvila-ravintolan tarjonta uudistui

Fazerin Tampereen Stockmannin tavaratalossa sijaitseva kahvila-ravintolan tarjonta on uudistettu, ja se toimii jatkossa Kitchen & Café -konseptilla. Kahvila-ravintolan uudistus toteutettiin vastaamaan paremmin tavaratalon asiakkaiden tarpeita. Uudistunut Kitchen & Café Stockmann Tampere tarjoaa nyt laadukkaiden kahvilapalvelujen lisäksi myös tunnelmaltaan rennon ja viihtyisän paikan lounaan nauttimiseen. Kahvila-ravintola palvelee edelleen samassa tutussa osoitteessa Hämeenkatu 4. Syksyn aikana uudistetaan myös Turun sekä Tapiolan tavaratalojen ravintolat saman konseptin mukaiseksi.

 

Verkkosivu: www.fazer.fi/cafetampere 

 

 

Mustalahden kesätarjonta monipuolistui: Kaisla uudistui ja kahvila–pizzeria Ankkuri avasi ovensa

94297ee2-8a2d-4249-afec-a6c930183d7c-main_image

Cafe & Pizzeria Ankkurissa voi nauttia pizzanpaiston SM 2014 Riina Kuntsin taidonnäytteistä. Kuva: Mika Mettälä

Tampereella Mustalahden satamassa tapahtuu: uudistettu ja remontoitu Kaisla on avannut ovensa kesäkauteen ja satama on saanut uuden ravintolatulokkaan. Kaislan kupeeseen on avattu Cafe & Pizzeria Ankkuri, joka tarjoaa laadukkaita kahvilatuotteita ja suomenmestaruusluokan pizzaa.

Satamaravintola Kaisla on uudistunut – tiloja on remontoitu, asiakaspaikkoja on tullut lisää ja ruokalistaa on monipuolistettu. Kesäkaudella Kaislassa tarjoillaan à la carte -listan antimia, lounasta joka päivä kello 11–15 sekä huikea artistikattaus.

Sataman tarjonta laajeni entisestään viime viikolla, kun ovensa avasi Ståhlbergin kahvilatuotteita ja laatupizzoja tarjoileva Cafe & Pizzeria Ankkuri. Kesätiistaisin ja -keskiviikkoisin Ankkurin kupeessa sijaitseva Tampereen Lihajalosteen makkarakioski huolehtii moottoripyöräilijöiden ja mobilistien taukopurtavista.

Satamaravintoloiden ravintolapäällikkö Katja Merinen odottaa tulevaa kesää innolla.

– Meillä on niin kovat tekijät, että tässä on ilo olla mukana. Ankkurissa aloitti pizzanpaiston Suomen mestari 2014 Riina Kuntsi, joka on kiertänyt kilpailemassa myös Amerikassa. Olemme halunneet tehdä Ankkurista viihtyisän ravintolan, josta löytyy purtavaa moneen makuun, aina kahvilatuotteista uniikkeihin pizzoihin. Kaislan kalaherkkuihin ja raikkaisiin salaatteihin painottuvan menun taustajoukoissa puolestaan on vaikuttanut Top Chef -voittaja Akseli Herlevi, Merinen toteaa.

– Tarkoituksenamme on tarjoilla tamperelaisille paikkakunnan ja luultavasti koko Suomen parhaimmat pizzat. Listalta löytyy klassisia italialaistyyppisiä pizzoja kuin myös vähän erikoisempia tuttavuuksia. Esimerkiksi Merimiehen kirous pitää sisällään paahdettua punajuurta, gorgonzolaa ja vaahterasiirappia, Ankkurin pizzamestari Kuntsi kertoo.

Satamassa tapahtuu koko kesän

Mustalahden ravintolat tarjoavat ohjelmaa läpi kesän. Kesän 2015 esiintyjäkattaus viihdyttää pop- ja iskelmätaivaan kuumimmilla nimillä. Tanssipaviljonki Reuharin lavalla tullaan näkemään kesä–elokuussa mm. Irina, Maija Vilkkumaa, A. Aallon Rytmiorkesteri, Sami Saari, Niko Ahvonen, Sir Elwood, Kauko Röyhkä ja Eva & Manu.

– Tavoitteenamme on paitsi ruoan suhteen myös artistikattauksen kanssa olla monipuolinen. Odotan todella vilkasta, tapahtumarikasta ja aurinkoista kesää, Merinen toteaa.

Kesän päättää näyttävästi Mustalahden Venetsialaiset

Elokuun lopulla koko Mustalahti muuttuu vilkkaaksi tapahtumatantereeksi, kun satamassa järjestetään 29.8. uutuustapahtuma Mustalahden Venetsialaiset.

– Tampereen kesä tulee saamaan todella näyttävän päätöksen, kun lavan valtaavat Suomen kuumimmat ja suurimmat artistit ja taivas värittyy ilotulituksista. Tulemme infoamaan tästä kesäspektaakkelista myöhemmin lisää, Restamaxin kehitysjohtaja Perttu Pesonen raottaa tulevaa.

Kaisla on avoinna ma–pe kello 11 alkaen ja la–su klo 12 alkaen (säävaraus). Ankkuri on avoinna ma–su klo 8 alkaen, pizzerian puoli ma–su klo 15 alkaen ja juhannuksen jälkeen klo 11 alkaen. Molempien ravintoloiden pöytävaraukset puh. 010 321 3700 (ark. 9–17). Tampereen Satamaravintolat kuuluvat Restamax-konserniin.

Royal Ravintoloiden meksikolaishenkinen Ahorita tuo katuruoan kautta maan

916ee5ba-6f4e-4e2c-bace-493806ef1038

Ivan/Ahorita

Katuruokaguru Richard McCormickin ja Royal Ravintoloiden ideoiman Ahorita-ketjun lippulaivaravintola avautuu Helsingin Kluuvi-keskukseen juhannusviikolla. Royal Ravintoloiden operoima meksikolaishenkinen Ahorita laajenee avauksen jälkeen 4-6 ravintolan vuosivauhdilla. Kluuvin jälkeen seuraavat Ahoritat avautuvat kesällä Vantaan Jumboon ja syksyllä Raision Myllyyn.

Suomen ruoka- ja ravintolakulttuurin rohkeimpiin tekijöihin kuuluva Richard McCormick uskoo, että uutta nousukauttaan elävän meksikolaiskeittiön suosio tulee kestämään pitkään. 80-luvun valmistacoaterioista on suuri harppaus moderniin meksikolaisruokaan, jossa raaka-aineet ovat tuoreita ja raikkaita makuja on terveellisen ruokavalion varmistamiseksi laaja valikoima. Valtaosa Ahoritan annoksista pohjautuu pehmeään maissitortillaan, jota varten ravintolaketjulle hankittiin Meksikosta aito tortillakone. Asiakkaan valitsema annos valmistetaan hänen silmiensä edessä, joten ruoantilauksesta voi myös saada inspiraatiota kotikeittiöön.

”Tiedän, että suomalaiset osaavat arvostaa tuoreita ja raikkaita raaka-aineita ja Ahoritan tarjonnalla on tilausta myös kehäteiden ulkopuolella. Syvään maustettu ruoka sopii hyvin suomalaiseen suuhun ja se tuo raikasta vaihtelua arvostamaani suomalaiseen kotiruokaan. Kun ravintolaan mennään, on kiva syödä jotain ihan erilaista”, tietää Richard McCormick ja perustelee meksikolaistyyppistä linjaa myös omilla kotitottumuksillaan: ”Isäni on kotoisin Kaliforniasta ja nämä ovat makuja, joiden parissa vartuin. Olen enemmän kuin innoissani siitä, että rakastamaani katuruokakokemusta on Ahoritan kautta mahdollisuus levittää yhä useampien helposti saataville. Hyvä ruoka on kuin halaus – kaikki tarvitsevat molempia.”

9bd9a5ed-5230-4a51-b6a3-f87429f7011b-main_image

Meksikolaishenkinen Ahorita

Ahorita tuo meksikolaishenkisen katuruoan sinne, mistä asiakkaat sen helposti ja vaivattomasti löytävät. Suomessakin aletaan esimerkiksi kauppakeskuksilta odottaa pikaruoan oheen myös laadukkaamman ravintolatason ruokailumahdollisuuksia. Tällaista ravintolaketjua mukana kehittämässä ollut Helsingin kaupungin entinen ruokastrategi ja Streat Helsinki -tapahtuman isä Ville Relander kokee, että Ahoritan kohdalla voidaan olla erityisen ylpeitä raaka-aineesta ja annosten valmistuksesta, joissa tehokkuuden sijaan on panostettu laatuun.

”Hyvä katuruoka on Suomessa aiemmin keskittynyt lähinnä tapahtumiin ja ruokarekkoihin, mikä on pitänyt sen verrattain pienen piirin ulottuvilla. Ahorita muuttaa käytäntöä. Siinä yhdistyvät intohimoisella fiiliksellä valmistettu ruoka, tarjoilun nopeus ja syömisen helppous ilman, että pitää erikseen selvittää missä hyvää ruokaa milloinkin liikkuu”, kertoo Royal Ravintoloiden Ville Relander ja lisää, että moderni meksikolaistyyppinen keittiö on yleisesti kovassa nousussa: ”Maailman uudella TOP50-listalla olevat meksikolaisravintolat, Helsingin uudet tacoravintolat ja nyt aukeava Ahorita ovat kaukana siitä texmex-mätöstä, joka usein virheellisesti mielletään meksikolaiseksi ruoaksi. Asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia hyvästä olosta, minkä kevyempi ja silti hyvänmakuinen ruoka synnyttää.”

Ahoritan suomalaiselta kuulostava nimi on Meksikon espanjaa ja kuvastaa ravintolan rentoa ajatusmaailmaa: ”Ahorita on nyt tai vähän myöhemmin – ihan miten itse kullekin parhaalta tuntuu. Meillä se tarkoittaa sitä, että voit syödä heti tai ottaa herkut mukaasi”, selittää Ahoritan toimitusjohtaja Rolf Wirta.

Royal Ravintoloiden operoima meksikolaistyyppinen Ahorita on erikoistunut paikan päällä, asiakkaan silmien edessä valmistettuihin aitoihin pehmeisiin tacoihin ja salaatteihin. Täytteinä on valinnan mukaan pitkään haudutettuja pehmeitä kastikkeita, kasviksia ja halutessa lihaa, kanaa tai kalaa. Meksikolaistyyppiset taco-annokset nautitaan oikeaoppisesti käsin ja ne ovat gluteenittomia sekä myös vegaaniruokavaliota noudattaville sopivia.

Ahorita Kluuvi (Aleksanterinkatu 9, 00100 Helsinki) avautuu juhannusviikolla
72-paikkainen ravintola on avoinna viikon jokaisena päivänä.

Rosso-ravintoloiden uutuus on pizzan ja salaatin yhdistävä Pizzla

8a611d2708890f0b_400x400ar

Kesän tullen Rosson ruokalista kevenee. Kesälistan uutuustuote on Pizzla, jossa yhdistyvät pienempään kokoon leivottu Rosson pizza raikkaaseen, minttujugurtilla höystettyyn salaattiin. Pizzla (12,90 e) on oiva tuote lounasan noksena ja milloin tahansa pienempään pizzanälkään.

Rosso-ravintolat ovat aina olleet uranuurtajia uusien makujen esittelyssä suomalaisille. Muun muassa valkosipuli, homejuusto, katkaravut ja ruispohjapizza ovat tulleet Suomessa tutuiksi Rossojen kautta. 1990-luvun puolivälissä Rossoihin tuli raastepöytä, jonka kautta totuttiin syömään myös salaattia ravintolaillallisella.

Uusin innovaatio on Pizzla, jonka pizzatäytteen voi valita neljästä herkullisesta vaihtoehdosta: broileria ja mozzarellaa, parmankinkkua ja cantaloupe-melonia, papupyöryköitä ja artisokkaa tai kylmäsavulohta ja katkarapua.

– Erityisesti naisille Rosson normaalikokoinen pizza saattaa joissakin tilanteissa olla liian iso, mutta pizzaa tekisi kuitenkin mieli. Pizzla ratkaisee tämän ongelman; pizza on annoksessa pienempi ja mukaan tulee raikastava salaatti, kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö. – Pizzla nautitaan hyvällä omallatunnolla ja hintakin on sopivan edullinen, jatkaa Helistö.

Rosson listalla on muitakin hyviä vaihtoehtoja kevyempään herkutteluun. Kesän listalta löytyvät täyteläiset lohi- ja tomaattikeitto sekä runsaan ruokaisat feta-, maalais-, caesar- ja broilerisalaatit.

Rosson lasten kesä tarjoilee uusia makuja ja osallistaa kokkailuun annoskisalla

b96e8d1aad837e32_800x800ar

Kesällä lapset ovat kunniavieraita Rosso-ravintoloissa . Lasten ruokalistalla on monipuolinen valikoima italialaisen keittiön herkkuja kestosuosikkien pizzan ja lihapullien lisäksi. Uusia makuja syntyy lisää suositussa lasten ruoka-annosten suunnittelukisassa, joka alkaa 1. kesäkuuta. Annoskisaan voi osallistua kaikissa Rossoissa. Myös kesän lasten juhlat järjestetään vaivattomasti Rossoissa.

Rosso totuttaa uusiin makuihin

Tänä päivänä perheet ovat tottuneita matkailijoita sekä ravintoloissa kävijöitä ja kodeissakin kokkaillaan ahkerasti. Niinpä ruokatottumukset ja makutoiveetkin ovat monipuolistuneet. Rosso haluaa tarjota kaikille sopivia vaihtoehtoja ja kannustaa lapsia maistelemaan erilaisia makuja. Maistelu alkaa Rosson antipasto-pöydästä. Lisäksi pikkuvieraat voivat syödä aikuisten listan annoksia, kuten katkarapurisottoa, pastoja ja bruschettaa, pienemmässä koossa ja edulliseen hintaan.

bfbc49aa6034e32b_800x800ar

Suosikkikombot Onnin pizza-ateria (alk. 8,80 e) ja Velhon eväs -ateria (alk. 8,30 e) jatkavat lasten listalla. Ateriat sisältävät pizzan tai nakkien ja lihapullien lisäksi ranskalaiset, lasten juoman ja jäätelöannoksen. Myös eri ruokavaliot huomioidaan Rosson lasten listalla gluteenittomilla, laktoosittomilla ja vegaanivaihtoehdoilla.

Annoskisassa lapset ovat huippukokkeja

Rosson perinteinen lasten ruoka-annosten suunnittelukisa käynnistyy jälleen 1.6. Kisassa lapset saavat ideoida unelmiensa ruoka-annoksen. Lihaa, kalaa vai kanaa ja millä lisukkeilla – pikkukokit päättävät. Voittaja palkitaan limusiinikuljetuksella ja koko perheen Rosso-illallisella. Lisäksi voittajan annos nostetaan Rosson syksyllä ilmestyvälle lasten listalle. Annoskisaan voi osallistua kaikissa Rossoissa elokuun loppuun asti.

Hauskimmat lasten kutsut vietetään Rossossa

Rosson lasten kutsut -paketti on helppo tapa lasten juhlien järjestämiseen. Vanhempien ei tarvitse huolehtia leipomisesta eikä siivoamisesta, kun koko juhla katetaan Rossoon. Paketti sisältää juhlakutsut, oman juhlapöydän Onni Orava -teemaisine koristeluineen, yllätyslahjan päivänsankarille sekä lasten suosikkitarjoilut; popparit, juomat, pizzaa, ranskalaisia ja jäätelöä.

Muita lasten etuja S-ryhmän ravintoloissa:

Fransmanni-ravintolat tarjoavat kesäloman ajan kaikki lasten annokset hintaan 4 euroa .

PizzaBuffa -ravintoloissa lapset herkuttelevat heinäkuussa ilmaisella jäätelöbuffalla ruokailun yhteydessä.

S-ryhmän ravintolatarjonta ja kesän edut löytyvät kätevästi yhdestä paikasta:

www.raflaamo.fi

Hesburgerin marjat kotimaisiksi

i

Kesäkuun alusta alkaen Hesburgerin Smoothie- ja Fruitie-juomissa käytetään ainoastaan suomalaisia marjoja. Marjat toimittaa suomussalmelainen Kiantama Oy.

– Olemme jo parin vuoden ajan etsineet kotimaista kumppania, joka voisi toimittaa meille smoothie-tuotteisiin tarvittavia marjasekoituksia. Nyt sellainen on löytynyt ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä voidessamme tarjota asiakkaillemme kotimaisen vaihtoehdon, iloitsee Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Marjojen kotimaistumisen myötä Hesburgerin Smoothie- ja Fruitie-juomien makuvalikoima muuttuu. Aiemmin listalla olleen marjamix-maun tilalle tulee suomalaiseen suuhun sopiva mustikka-banaani ja kotimaisia mansikoita tarjoilee mansikka-banaani. Hedelmäinen vaihtoehto mango-päärynä säilyy ennallaan.

Marjamakuja ympäri vuoden

Makujen kehittämisessä on otettu huomioon kotimaisten marjojen saatavuus. Vuoti muistuttaa, että Hesburgerin tarvitsemat raaka-ainevolyymit ovat suuria ja saatavuus pitää varmistaa ympäri vuoden.

– Kiantamalla on koko poimintaprosessi omissa käsissä, mikä varmistaa sen, että marjoja riittää. Esimerkiksi mustikasta valtaosa jää vielä metsiin, kertoo Kiantaman markkinointi- ja viestintäpäällikkö Teija Ruokamo.

– Kotimaisten marjojen käyttö tuotteissa on hieno suunta. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Hesburgerin kanssa, hän jatkaa.

Kaverina kotimainen luonnonjogurtti

Tuotteiden korkea laatu on Hesburgerille ensisijaisen tärkeää. Sen lisäksi, että pohjoisissa metsissä kasvaneet marjat sisältävät erityisen paljon vitamiineja ja hivenaineita, ne myös kulkevat lyhyemmän matkan asiakkaan tarjottimelle.

Hesburgerin smoothiet sisältävät kotimaisten marjojen lisäksi niin ikään kotimaista Valion A+ luonnonjogurttia, joka sisältää asidofilus- ja bifidobakteereita.

Stefan’s Steakhousen uudessa menussa maistuu kesä: jokainen ravintola saa omat herkulliset erikoisannoksensa

d8cdf7ca-42c5-4061-8078-b25d602a649c-main_image

Huippukokki Stefan Richterin luotsaamissa Stefan’s Steakhouse -ravintoloissa siirryttiin viime viikolla raikkaaseen kesämenuun. Listoihin on haluttu tuoda yhteneväisyyttä, mutta kukin kaupunki saa myös omat House Special -annoksensa.

Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä toimivien Stefan’s Steakhouse -ravintoloiden kesämenu on maittava ja monipuolinen. Richter on onnistunut parantamaan makumaailmaa entisestään: pääruokiin uutuutena on tullut esimerkiksi ankankoipea confit, joka tarjoillaan käsintehdyn makkaran, mausteisen riisin ja katkarapujen kera. Jälkiruokapuolen mainittava kesätulokas on ehdottomasti Nutella crème brûlé. Ravintoloitsija on uudesta kokonaisuudesta innoissaan.

– Halusin tuoda kaikkiin ravintoloihini klassikkoannoksista omat suosikkini tarjolle, mutta ottaa kuitenkin mukaan myös yksilöityjä erikoisuuksia. Kesän vivahteita löytyy esimerkiksi makuvoiden valikoimasta: oma suosikkini on tervan ja timjamin makuinen uutuus, Richter vinkkaa.

Myös Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Saija Mattila on uuteen kattaukseen silminnähden tyytyväinen.

– Stefanin paikat ovat tunnettuja laadukkaista pihveistään ja ne edellä haluamme jatkossakin mennä. Listalta löytyy niin arvostettujen australialaisten Wagyu- ja Black Angus -karjojen lihaa kuin kotimaista laatua Pohjanmaalta. Samoin paikkakohtaiset House Special -annokset ovat mielestäni todella onnistuneita, Mattila jatkaa.

Stefan’s Steakhousen kesämenu astui voimaan 27.5. Ravintolakohtaiset listat, yhteystiedot sekä pöytävaraukset www.ravintola.fi. Ryhmävaraukset myyntipalveluun soittamalla puh. 010 4233 200 (ma–pe klo 9.30–17.00).