Hesburger avasi ravintolan Kiovaan

8dd4d96c-0d33-498b-b6c3-df34f39dbea0-main_image

Hesburger Kiova Novus -ravintolan henkilökunta ravintolan avajaisissa 28. elokuuta 2015

Kauppakeskusmiljöössä sijaitseva Hesburger Kiova Novus hyödyntää paikallisia raaka-aineita. Markkina-asetelma Ukrainassa näyttää lupaavalta ja syksyn aikana maahan avataan toinenkin Hesburger-ravintola.

Perjantaina Kiovassa vietettiin uuden Hesburger-ravintolan avajaisia. Hesburger Kiova Novus sijaitsee Osokorkin kaupunginosassa Novus-nimisessä kauppakeskuksessa. Ravintolaan on investoitu kaikkiaan noin 300 000 euroa ja se työllistää parisenkymmentä henkeä. Ravintolassa on 72 asiakaspaikkaa ja leikkialue lapsille. Ruokalista koostuu Hesburgerin tuotevalikoiman peruspalikoista: hampurilaisaterioista, tortilloista, välipaloista ja jälkiruoista.

– Pyrimme käyttämään paikallisia raaka-aineita ja tavarantoimittajia. Hesburgerin kastikkeet, jotka valmistetaan Kaarinan tuotantolaitoksellamme ja jotka ovat olennainen osa tuotteidemme makua, viedään Ukrainaan Suomesta, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Toinenkin ravintola valmisteilla

Ravintolan toiminta on alkanut myynnin kannalta lupaavasti. Toistaiseksi Ukrainan pikaruokamarkkina on melko vähän kilpailtu.

– Myynti on lähtenyt hienosti käyntiin ja henkilökunta on omaksunut Hesburgerin konseptin. Ukraina on mielenkiintoinen ja haastava markkina, jossa aiomme myös laajentaa toimintaamme. Olemme avaamassa sinne toisen ravintolan vielä tulevan syksyn aikana, Vuoti sanoo.

– Olen hyvin iloinen, että Hesburger on avannut ravintolan Ukrainaan. Maa tarvitse investointeja kehittyäkseen, ja on hienoa nähdä, että ulkomaiset investoijat tulevat Ukrainaan, toteaa avajaisiin osallistunut lähetystöneuvos Jussi Soini Suomen Kiovan suurlähetystöstä.

Avauksen myötä Hesburgerin ravintoloiden määrä nousee 432:een. Hesburger-ravintoloita on nyt Suomen (277) lisäksi Latviassa (42), Liettuassa (41), Virossa (35), Venäjällä (31), Saksassa (3), Turkissa (1), Kazakstanissa (1) ja Ukrainassa (1).

ABC-ravintolat siirtyvät kokonaan kotimaiseen lihaan

ABC!-n_logo.svg

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat käyttäneet alkuvuodesta lähtien vain kotimaista broileria, ja marraskuun alkuun mennessä kaikki muutkin lihatuotteet vaihtuvat kotimaisiksi. Näin ABC-ketju haluaa vastata asiakkaiden toiveisiin.

S-ryhmän toiminta-ajatuksen mukaisesti sen tärkein tehtävä on omistajiensa eli suomalaisten kuluttajien kuunteleminen. Suomalaiset haluavat kotimaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa ja tähän toiveeseen ABC nyt vastaa.
Ensimmäisessä vaiheessa, syyskuun puolivälissä, kotimaisiksi vaihtuvat kaikki ABC-liikennemyymälöiden noutopöydän liharaaka-aineet. Marraskuuhun mennessä myös ravintoloiden koko à la carte -listan lihatarjonta on kotimaista alkuperää.
Muutos koskee kaikkea ABC-ketjun omaa tarjontaa. ABC-yksiköiden osana toimivien muiden ketjujen ja yhteistyökumppaneiden tuotevalikoimasta ja raaka-aineista vastaavat toimijat itse.

Määrätietoista kehitystyötä

ABC-ketjun myyntivolyymit ovat suuret, joten raaka-aineiden vaihdokset vaativat pitkäjänteistä kehitystyötä ketjulta ja sen yhteistyökumppaneiltamme.
– Laajassa ruokatuotteiden valikoimassa tarvitaan monia erilaisia tuotteita ja raaka-aineita, joiden laadun, säilyvyyden, maun, rakenteen ja muiden ominaisuuksien on täytettävä kriteerimme. Lisäksi raaka-aineiden saatavuuden on oltava aukotonta kaikkina vuodenaikoina. Tavoitteenamme on tarjota joka päivä hyvää kotiruokaa ja tehdä se ylpeydellä suomalaista arkiruokaa kohtaan, kehitysjohtaja Antti Erikivi ABC-ketjuohjauksesta kertoo.

Suuressa ketjussa suuret kilot

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan. Näin ollen raaka-aineiden kotimaisuudella on merkittäviä vaikutuksia koko suomalaiselle elintarvikeketjulle.
– Esimerkiksi naudan- ja porsaanlihan osalta kokonaiskulutus ABC-ketjussa on noin miljoona kiloa vuodessa. Muutoksen jälkeen myymme noin 700 000 kiloa nykyistä enemmän suomalaista lihaa. Kotimaista broilerinlihaa myymme jo nyt yli 400 000 kiloa vuodessa, Antti Erikivi valottaa.
Lihan lisäksi tavoitteena on myös muiden raaka-aineiden kotimaisuusasteen nostaminen, mutta täysin kotimaiseen tarjontaan on käytännössä mahdotonta päästä esimerkiksi raaka-aineiden saatavuudessa tapahtuvien kausivaihteluiden vuoksi.
– Joka tapauksessa jatkamme tätä äärimmäisen inspiroivaa kehitystyötä. ABC-ketjulla on jo pitkään ollut Avainlippu-merkki 4 000 henkeä työllistävänä suomalaisena palveluinnovaationa. Nyt etenemme myös tuotetarjontamme osalta kohti yhä suurempaa kotimaisuusastetta.

Hesburger lanseeraa uusia tuotteita

2221e283-5602-43f4-887b-e79f03b81c32-main_image

Hesburgerin uusi Ruisfilehampurilainen rakentuu Reissumies Tosi Tumma -täysjyväruisleivän väliin.

Hesburgerin uusi Ruisfilehampurilainen rakentuu Reissumies Tosi Tumma -täysjyväruisleivästä, porsaanfileestä ja sipulirenkaista. Klassikkotuote Kanahampurilainen puolestaan saa pyöreän muodon.

Hesburgerin Ruishampurilaisen tilalle on tullut Ruisfilehampurilainen, jossa runsaskuituisen Reissumies Tosi Tumma -täysjyväruisleivän sisällä on porsaan ulkofilee, sipulirenkaat ja Hesburgerin tuttu paprikamajoneesi.

Huippusuosion saavuttanut lisäaineeton Reissumies Tosi Tumma leivotaan Oulussa ja sen pehmeä maku tulee maltaasta ja tammisavuaromista. Leivän pinnalla on mustia ja valkoisia unikonsiemeniä.

– Teemme jatkuvaa tuotekehitystä asiakkaiden toiveiden pohjalta. Porsaanfileen palauttamista listalle on toivottu paljon, ja halusimme tuoda tarjolle entistäkin paremman suomalaisen ruisleipätuotteen, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Kana on nyt pyöreä

Yksi Hesburgerin klassikkotuotteista, Kanahampurilainen, muuttuu soikeasta pyöreäksi. Kanahampurilaisen täytteet pysyvät samoina: paneroitu broilerinfileepihvi, Hesburgerin kurkkumajoneesi, maustekurkku ja jäävuorisalaatti.

911a87c4-3bcf-4566-b1f4-97c1f40ec588

 

Hesburgerin Kanahampurilainen on nyt pyöreä.

Myös Hesburgerin kuumien juomien annoskoot muuttuvat. Nyt kahvin, teen tai kaakaon voi valita joko isona (4 dl), normaalina (3 dl) tai pienenä (2 dl).

Salaattien lisukevalikoimaan on kesän aikana lanseerattu uutuutena Meiran siemensekoitus, joka sisältää pinjan-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

Espresso House avaa kahvilan Stockmannilla Helsingissä

espresso-house-1

Pohjoismaiden suurin kahvilaketju Espresso House avaa kahvilan Stockmannin Helsingin-lippulaivatavaratalossa marraskuussa 2015. Espresso Houselle vuokrattu tila sijaitsee tavaratalon katutasossa, Keskuskadun puolella. Kahvilan käyttöön tulee myös terassi Keskuskadulla.

“Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta tuoda Espresso House Helsingin ytimeen yhteistyössä Stockmannin kanssa.”, sanoo Espresso House Finlandin toimitusjohtaja Anssi Thureson. ”Haluamme olla siellä missä asiakkaammekin ovat ja tarjota heille parhaita kahvinautintoja. Uskomme, että niin sijainnin kuin miljöönkin puolesta Stockmann tarjoaa meille loistavan liikepaikan”, Thureson jatkaa.

Stockmann keskittyy jatkossa entistä vahvemmin muotiin, kosmetiikkaan, ruokaan ja kodin tuotteisiin. Strategian mukaisesti omaa tarjontaa täydennetään houkuttelevilla vuokralaisten tuotteilla ja palveluilla. ”Espresso House laajentuu kovaa vauhtia ja se on jo nyt todella suosittu Ruotsissa ja Norjassa. Ketjun ainutlaatuinen konsepti täydentää hyvin tavaratalomme kahvilatarjontaa ja luo laatutietoisille asiakkaillemme paikan levähtää, virkistäytyä ja inspiroitua ostostenteon lomassa”, kertoo Stockmannin Real Estate -yksikön kaupallisten toimintojen johtaja Seppo Oksanen.
www.espressohouse.com

BURGER KING® AVAA SYKSYLLÄ KAKSI RAVINTOLAA ESPOOSEEN

Burger_Kingin_logo.svg

Hampurilaisketju BURGER KING® avaa lokakuussa uuden ravintolan Espoossa kauppakeskus Selloon ja marraskuussa kauppakeskus Lippulaivaan.  Sellon Burger King on Espoon ensimmäinen Burger King ja järjestyksessään jo 17. ketjun ravintola Suomessa.

Espooseen avattavat kaksi Burger Kingiä työllistävät yhteensä noin 60 henkilöä. Burger Kingin hampurilaisille on ollut paljon kysyntää pääkaupunkiseudulla, joten uusien ravintoloiden avaaminen keskeisille kauppapaikoille oli luonteva valinta.

–       Olemme ilahtuneita uudesta ravintolasta Kauppakeskus Sellossa, joka on vetovoimainen ja vilkas kauppapaikka. On hienoa, että pääsemme vihdoinkin laajentumaan Espooseen – ja vieläpä kahden ravintolan voimin, iloitsee Burger Kingin Suomen ketjujohtaja Mikko Mollberg.

Myös kauppakeskus Sello on innoissaan uudesta BURGER KING®-ravintolasta, joka on yksi syksyn uusista kauppakeskukseen avattavista ravintoloista ja kahviloista.

–       Toivotamme Burger Kingin erittäin tervetulleeksi Sellon kauppakeskuksen kahvila- ja ravintolapalvelujen valikoimaan. Kauppakeskuksiin tullaan ostosten lisäksi entistä enemmän myös viihtymään ja viettämään aikaa ja näin ollen kahvila- ja ravintolapalvelujen merkitys on korostunut, kertoo kauppakeskus Sellon markkinointipäällikkö Sanna Kouvalainen.

RESTEL LAAJENTAA O’LEARYS-SPORTTIRAVINTOLOIHIN

download

Hotelli- ja ravintolayritys Restel laajentaa valikoimaansa avaamalla syksyllä kaksi O’Learys-sporttiravintolaa pääkaupunkiseudulla. Helsingin O’Learys tulee legendaarisen yli 100-vuotiaan Bakers-ravintolan tilalle aivan kaupungin ydinkeskustaan, ja toinen ravintola avautuu Espooseen kauppakeskus Sellon yhteyteen.

Bostonista inspiraationsa saanut O’Learys-ravintolaketju työllistää yhteensä noin 40 henkilöä Bakersin ja Sellon toimipisteissä. Molemmat ravintolat tarjoavat saman katon alla pohjoisamerikkalaisvaikutteista ruokaa sekä ainutkertaisia urheiluelämyksiä. Ravintoloissa on runsaiden à la carte -annosten lisäksi arkisin tarjolla lounas sekä viikonloppuisin juhlatunnelmaa aina aamuyön tunneille saakka.

– Olemme erittäin innoissamme O’Learys-sporttiravintoista, jotka ovat saaneet kulttimaineen synnyinmaassaan Ruotsissa. On mahtavaa saada tällaiset ainutlaatuiset ravintolat pääkaupunkiseudun keskeisimmille liikepaikoille, iloitsee ketjupäällikkö Saija Gerpe Resteliltä.

O’Learys-ravintolat tarjoavat rennon tunnelman sekä ennen kaikkea suurta urheilujuhlaa. Sellon ravintolassa screenejä on jopa yli 80 kappaletta, ja niistä nähdään suurempien urheilutapahtumien lisäksi harvinaisempiakin pelejä sekä kilpailuja, joita ei valtavirtakanavilla ole tarjolla.

– Urheilun seuraamisen lisäksi ravintoloissamme tullaan kokemaan syksyllä ennennäkemättömiä elämyksiä tunnettujen sporttitähtien seurassa. Myös erilaisia aktiviteetteja on tulossa, vinkkaa Brand Manager Hanne-Mari Ahonen.

Erityisesti kauppakeskus Sellon O’Learys-ravintolassa riittää monipuolista tekemistä, sillä RAY ja Restel Ravintolat Oy suunnittelevat tiivistä yhteistyötä kauppakeskus Sellossa.

O’Learys Bakers avataan syyskuun alussa ja O’Learys Sello lokakuussa 2015.

Thornbridge-panimo avaa ravintolan Helsinkiin

8e1f66aa80757bb7_800x800ar

Oluen ystävien silmissä kulttimaineen saavuttanut Thornbridge-panimo suunnittelee ravintolan avaamista Helsinkiin. Pienpanimon tyyliin sopivan kiinteistön etsinnät on käynnistetty ja ravintolan ovien on määrä aueta kuuden kuukauden sisällä.

Thornbridge tuo ravintolan Helsinkiin yhteistyössä panimon tuotteiden maahantuonnista Suomessa vastaavan Brew Seeker Oy:n emoyhtiön Captol Invest Oy:n kanssa, Captolin MYBAR-konseptin mukaisesti. ”On upea päästä työstämään tällaista projektia yhden olutmaailman innovatiivisimman ja mielenkiintoisimman panimon kanssa”, toteaa Captol Invest Oy:n toimitusjohtaja Teemu Lehto. ”Uskomme suomalaisten olutharrastajien innostuvan uudenlaisesta konseptista. Lisäksi näin korkeasti arvostetun toimijan saaminen Helsinkiin nostaa varmasti myös Suomen profiilia pienpanimo-oluiden tarjonnan edelläkävijämaana.”

Kymmenvuotista taivaltaan tänä vuonna juhlistavan Thornbridge-panimon oluet ovat voittaneet yli 350 palkintoa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Panimon tunnetuin tuote, Jaipur IPA, on Britannian viime vuosien palkituin olut. ”Oman ravintolan aukaiseminen Englannin ulkopuolella on mitä hienoin tapa juhlistaa merkkivuottamme. Meistä oluen valmistus on hauskaa ja on aina upeaa, kun uudet tahot pääsevät nauttimaan tuotoksistamme”, iloitsee Jim Harrison, panimon toimitusjohtaja. Thornbridge on yksityinen pienpanimo, joka valmistaa olutta hieman alle kolme miljoonaa litraa vuodessa. Derbyshirestä, Bakewellin kylästä kotoisin oleva panimo on perustettu alun perin kauniiseen Thornbridge Hall -kartanoon, jossa sen omistaja vielä tänäkin päivänä asuu ja valmistaa olutta.

Olut Expo -tapahtuman järjestäjänä tunnettu yrittäjä Mikki Nyman on valittu Thornbridge-ravintolan ravintoloitsijaksi. ”Paikan valikoima tulee olemaan kerrassaan upea ja listalta tulee löytymään säännöllisesti erikoiseriä panimolta”, kertoo Mikki. ”Aiomme luoda ravintolasta oluttarjonnan ja sisustuksen keinoin modernin tulkinnan klassisesta brittipubista. Kaikkea toimintaamme tulee luonnollisesti ohjaamaan Thornbridge-panimon sloganin mukaisesti innovaatio, intohimo sekä osaaminen.”

Uudet salaatit saapuivat McDonald’s-ravintoloihin

kx50bmp244rraiwdqh6a

Raikkaat salaatit uudistuivat McDonald’s-ravintoloissa. Uusia, lihansyöjiäkin ilahduttavia salaatteja on tarjolla kuusi erilaista. Salaattiseoksessa on jatkossa frisee-, romaine- ja punasalaattia. Uudet salaatit ovat tarjolla 11. elokuuta alkaen.

McDonald’sin uuteen Ceasar-salaattiin voi valita joko grillattua tai rapeaa kanafilettä. Lisäksi suosittu Fiesta-salaatti palaa valikoimaan. Siihen voi valita täytteeksi mausteisen Chili Beefin, grillatun kanafileen tai rapean kanafileen.

Myös lisukesalaatti uudistuu ja sen voi valita jokaiseen ateriaan ranskalaisten tilalle. McDonald’sin uudistettu lisukesalaatti tarjoillaan Balsamico-salaatinkastikkeella.

Kaikki McDonald’sin salaattilajikkeet käsitellään Salicon tehtaalla Juvalla. Kotimaisen satokauden aikana frisee-, romaine- ja punasalaatti tulevat lähiviljelijöiltä. Amerikansalaatista noin 65 prosenttia tulee paikallisilta viljelijöiltä.

Kotimaisen salaatin tuoreus varmistetaan siten, että se nostetaan aamulla, jonka jälkeen se käsitellään tehtaalla ja pakataan. Juvalta salaatti kuljetetaan Suomen McDonald’s-ravintoloihin, joissa se on tarjolla asiakkaille 48 tunnin sisällä nostamisesta.

Sunborn Catering Oy ja Logomo uusivat yhteistyösopimuksensa

26edb00e-c8ed-4e37-bce6-6269d3dcea1c-main_image

Sunborn Catering Oy vastaa yksinoikeudella Logomon catering- ja ravintolatoiminnasta.

Sunborn Catering Oy on solminut viiden vuoden jatkosopimuksen tapahtumakeskus Logomon kanssa ja vastaa siten Logomon catering- ja ravintolatoiminnasta myös vuosina 2016–2020.

Uusittu sopimus kattaa tapahtuma- ja väliaikatarjoilujen lisäksi lounas-, brunssi- ja tapahtumaravintolana tunnetun Logomo Kitchenin toiminnan. Hyvin alkanutta yhteistyötä päästään jatkamaan ja kehittämään samalla, kun koko Logomo sekä sen lähialue jatkavat uudistumistaan. Lähivuosina Logomon viereen nousee uusi Fabriikki-asuinalue ja Logomolle radan yli johtavan sillan sekä uuden parkkialueen suunnitelmat ovat jo pitkällä. Huomionarvoista on myös, että Turun Kaupunginteatteri jatkaa Logomon väistötiloissa ainakin vuoteen 2017.

e165e130-5a69-4c63-849e-414661b10847

 

Sunborn Catering Oy pyörittää Turun Logomossa tyylikästä lounas-, brunssi- ja tapahtumaravintola Logomo Kitcheniä.

Sunborn Catering Oy:n operatiivinen johtaja Juha Leinonen painottaakin, että yrityksellä on vahva halu jatkaa myös Logomon ravintolatoiminnan kehittämistä. Eikä Logomolle tuoda pelkkiä makuelämyksiä: Sunborn Cateringin omaan tapahtumatuotantoon panostetaan jatkossakin. Sunborn Live -konseptin alla Logomolle on tuotettu jo mm. Leningrad Cowboysien suurkeikka sekä Yön ja Popedan yhteiskonsertti. Tulevana syksynä on jälleen luvassa useita huippuesiintyjiä kattavasti eri musiikkigenreistä, blues-legenda John Mayallista aina raskaamman sarjan In Flamesiin, Leinonen vinkkaa.