Helsingin perinteikkäät huippuravintolat vauhdittamassa kansainvälistä Rôtisseurs-kilpipäivää 25.9.2015

print_OYJcyZon63

Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön suurelle yleisölle suunnattua Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään perjantaina 25.9.2015. Pääkaupunkiseudun kilpiyrityksistä mukana ovat omilla Rôtisseurs-kilpipäivämenuillaan ravintolat Savoy, Lyon, Lehtovaara, Graniittilinna ja Pörssiklubi. Lisäksi Chef Wotkin’s ja Stockmann Herkku -kilpimyymälöissä esitellään laadukkaita raaka-aineita, ruoanvalmistusta sekä järjestön toimintaa.

– Kilpipäivän tarkoituksena on nostaa esille korkeatasoista ja laaja-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Olenkin erityisen tyytyväinen saadessamme esitellä juuri nämä yritykset osana kansainvälistä tapahtumapäiväämme, kertoo Helsingin Paistinkääntäjät ry:n puheenjohtaja, Helsingin vouti Markku Veijalainen.

Kilpipäivä starttaa perjantaina 25.9.2015 aamiaistilaisuudella luksushotelli Intercontinental Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa ja kiertää päivän aikana kymmenien maiden kautta maapallon ympäri päättyen cocktail-tilaisuuteen ylellisessä Little Polynesian Resortissa Cookinsaarilla. Suomi osuu kartalla sopivasti puoleen väliin, joten maailmalla seurataan silmä tarkkana, mitä kilpipäivän synnyinmaassa tapahtuu.

Vuosikymmenestä toiseen laadukkaan ruoan ja palvelun puolesta

-Chaîne des Rôtisseurs -järjestön tunnus eli kilpi korkeatasoisesta ruoasta ja palvelusta merkitsee ravintola Savoylle perinteitä, laatua ja arvoa. Haluamme olla ja olemme suomalaisen ravintolakulttuurin ykkönen. Edistämme samalla myös suomalaista ruokakulttuuria ja Savoy-instituutiota eteenpäin. Olen itsekin Rôtisseurs-käätyjen ylpeä kantaja, kertoo ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Maître Rôtisseur Kari Aihinen.

Perinne, laatu ja arvo yhdistävät kaikkia vuonna 2015 kilpipäivään osallistuvia Helsingin voutikunnan yrityksiä: Pörssiklubillla sen jäsenet ovat ruokailleet vuodesta 1912 lähtien, ravintola Lehtovaara juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan, ravintola Savoy pian 80- ja ravintola Lyon 50-vuotisjuhlavuosiaan. Graniittilinnallakin on á la carte -ravintolana takana jo yli kymmenen vuotta ja ravintolaperinteitä rakennuksessaan vuodesta 1908.

– Unohtaa ei sovi kilpimyymälöitämme, joilla niilläkin on pitkät perinteet alan suurina vaikuttajina. Vuonna 2015 mukana ovat pääkaupunkiseudun kaikki Stockmann Herkku -myymälät sekä gastronomian harrastajien ja ammattilaisten rakastama Chef Wotkin’s. Kilpipäivänä Wotkinsilla voi tutustua mm. oman talon raakamakkaroihin, Stockmann Herkuissa taas Rôtisseurs-resepteillä valmistettuihin maistiaisiin, Veijalainen kertoo.

Upea G Lounge Skybar & Club avautuu 17.9. kauppakeskus Forumin katolle

11892287_1662961657295641_225889840510166109_o

G Lounge Skybar & Club on tuorein Helsingin harvoista kattobaareista. Sen sijainti on on uniikki – baari sijaitsee Forumin kauppakeskuksen katolla 8. ja 9. kerroksessa. 

G Lounge Skybar & Club toivottaa tervetulleeksi kaikki modernit, tyylikkäät, elämäniloiset ihmiset, jotka haluavat avoimin mielin tutustua toisiinsa. G Loungen perustajat kokevat, että aika, Helsinki ja sen ihmiset ovat ajaneet ihmisryhmien tarkoitushakuisen lokeroinnin ohi. Vaikka baarin perusta on heteroystävällisessä gay-kulttuurissa, tervetulleiksi toivotetaan kaikki avarakatseiset ja monimuotoisuutta tasavertaisesti kunnioittavat ihmiset. Tarkoitus on vain yksinkertaisesti viihtyä, tutustua uusiin persooniin, rentoutua ja pitää hauskaa.

G Loungen asiakkaille tarjotaan kolme toisiinsa yhteydessä olevaa tilaa, joilla kaikilla on kuitenkin selkeästi oma funktionsa. Kahdeksannen kerroksen pääsali on tunnelmallinen lounge-tila, jossa on haluttu panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen laadukkaalla sisustuksella ja harkitulla designilla sekä modernilla yleistunnelmalla, jota tukee rento mutta tarkkaan valittu lounge-musiikki.

Yhdeksännen kerroksen lasiterassi on upea paikka ihailla Helsingin keskustaa kattojen yli. Kaikki kaupungin maamerkit ovat suoraan silmien edessä ja auringosta voi nauttia koko päivän; toisaalta lasitetun terassin näkymät kaupungin sydämeen ovat kuin vuodenaikojen mukaan vaihtuva taulu. Päivällä terassina toimiva samppanja- ja viinibaari muuttuu iltayöstä huikeaksi clubiksi DJ Awan kanssa. Kukapa voisi sanoa juhlineensa aamuun asti keskustan kattojen yllä? Tarjolla on jotain uutta, joka on pakko kokea.

VIP-loungen voi myös varata yksityistä illanviettoa varten. VIP-lounge on varustettu omalla rauhalla, sohvaryhmillä, isolla tv:llä ja omalla terassilla istuinryhmineen ja myös sen terassilta avautuu upea keskustamaisema.

G Lounge on auki joka päivä aamu 12:sta aamuyöhön kello 04:ään. Baari tarjoaa uniikin miljöön lisäksi monipuolisen valikoiman viinejä, samppanjoita, oluita, drinkkejä ja muita juomia.

Tutustu myös G Loungen mobiiliappiin ja Facebook-sivustoon ja pysyt jatkuvasti ajan tasalla vaihtuvista tuotteista ja tarjouksista.

Tervetuloa! Astu Simonkatu 8 porttikongista sisään suoraan hisseillä 8. kerrokseen.

G Lounge Skybar&Club
Forum Shopping Center
Simonkatu 8, 8. krs,
mon-sun 12-04.

WEB: http://glounge.fi
FACEBOOK: https://www.facebook.com/GloungeHelsinki
TWITTER: https://twitter.com/GLoungeHelsinki

Ravintoloiden verotarkastukset paljastavat harmaata taloutta

kitchen-31

Verohallinnon keväällä aloittamat tehostetut ravintola-alan verotarkastukset osoittavat, että useissa tarkastuksen kohteiksi valituissa ravintoloissa oli tulonsalausta. Ravintolaprojekti harmaan talouden torjumiseksi jatkuu ensi kevääseen.

Harmaata taloutta esiintyy tyypillisesti työvoimavaltaisilla toimialoilla, kuten rakennus- ja ravintola-aloilla. Ravintola-alalla harmaa talous ilmenee esimerkiksi kassanohimyyntinä, pimeästi maksettuina palkkoina ja työnantajamaksujen laiminlyöntinä.

Tähän mennessä ravintolaprojektissa on tarkastettu satoja ravintoloita ympäri maata. Näistä noin kahdensadan tarkastus on valmiina. Uusia kohteita tarkastetaan koko ajan ensi kevääseen saakka. Jo saadut tulokset osoittavat, että ravintola-alalla ilmenee tulonsalausta ja että yritysten kirjanpidoissa on usein puutteita.

“Kirjanpitokäytännöissä on todettu puutteita erityisesti kassatapahtumien osalta. Puutteellinen kassakirjanpito vie pohjaa koko yrityksen kirjanpidon luotettavuudelta. Yrittäjille onkin annettu asiasta paljon ohjeistusta, jotta he osaisivat jatkossa toimia oikein”, kertoo ylitarkastaja Pia Ansamäki Verohallinnon Yritysverotusyksiköstä.

“Toimialalla, jossa maksamista tapahtuu paljon käteisellä, ohimyynti on yleisempää kuin missä maksu tapahtuu ensisijaisesti kortilla. Tyyppihyväksytyt kassakoneet olisivat siksi tarpeen. Ne varmistavat, ettei rekisteröityneitä myyntitapahtumia voida jälkikäteen muuttaa .”

Tarkastuksen kohteeksi valituissa yrityksissä yli 60 prosentin osalta havaittiin eriasteisia veronmaksupuutteita, suuressa osassa myös tulonsalausta. Yleensä seurauksena on paitsi maksamattomien verojen maksaminen myös sanktiot. Joistakin tarkastuksen kohteista Verohallinto on tehnyt rikosilmoituksen poliisille.

Tarkastuksia tehdään viranomaisyhteistyönä

Harmaan talouden torjunnassa viranomaisyhteistyö on merkittävässä roolissa. Ravintola-alan tarkastuksissa Verohallinto tekee yhteistyötä varsinkin Aluehallintoviraston alkoholitarkastajien, sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran sekä poliisin kanssa.

Viranomaisyhteistyö näkyy esimerkiksi tietojen vaihtona kohdevalinnan tueksi, ja tarkastuskäynteihin verotarkastajat saavat tarvittaessa apua poliisilta. Poliisin virka-apua voidaan pyytää myös kirjanpitoaineistojen saamiseksi verotarkastajien käyttöön.

“Tapauksissa, joissa kohteeksi valitun toiminnassa tulee esille rikosepäily, Verohallinto voi tehdä poliisille rikosilmoituksen. Niin kutsutuissa reaaliaikaisesti tutkittavissa rikosepäilyissä poliisi voi käynnistää viipymättä esitutkinnan, jota Verohallinnon tarkastustoiminta tukee”, kertoo poliisitarkastaja Tarmo Lamminaho Poliisihallituksesta .

“Poliisin reaaliaikaisesti ja viranomaisyhteistyössä tutkituilla rikosepäilyillä on todettu saavutettavan parhaimmat tulokset muun muassa vaikuttavuuden ja rikoshyödyn takaisinsaannin kannalta”, hän jatkaa.

Ravintolaprojekti kestää vuoden 2016 kevääseen , jolloin Verohallinto tiedottaa projektin lopullisista tuloksista. Koko projektin ajan kohdevalintaa kehitetään, jotta tarkastukset kohdentuvat tehokkaasti. Ravintolaprojektin tavoitteena on kitkeä harmaata taloutta ravintola-alalta ja sitä kautta vähentää verovajetta. Samalla puututaan epäterveeseen kilpailuun ja helpotetaan rehellistä ravintolatoimintaa harjoittavien tilannetta. Vastaavia tehotarkastuksia on aiemmin tehty esimerkiksi rakennusalalla.

 

Tiedote 11.3.2015: Verohallinto aloitti ravintola-alan valtakunnalliset tarkastukset
Pia Ansamäen kirjoitus Verona- blogissa : ”Apua – verotarkast us!”

Pizzarium Helsingin Kluuviin

79564a68-5f8a-493a-8a42-fa2ab9e12e43-main_image

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzarium laajenee Turustaja avasi ensimmäisen uuden toimipisteen Helsingin Kluuvi-keskukseen. Suositun pizzailmiön luojat Luca ja Salla Platania toteuttavat laajentumisen myötä visiotaan tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville.

Turun Hansakortteliin vuonna 2012 avattu ensimmäinen Pizzarium valloitti pizzanystävien sydämet heti lanseerauksestaan lähtien. Perustaja, italialainen Luca Platania, on panostanut erityisesti täydelliseen pizzapohjaan ja sen oikean reseptin kehittämiseen.

“Liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eikä sitä syödä haarukalla ja veitsellä, vaan rennosti sormin”, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen reseptillään valmistetun artesaanipizzan pohjataikinan hitaan nostatuksen ansiosta pizza on myös helposti sulavaa.

Pizzariumin omistava Royal Ravintolat uskoo Luca Platanian unelmaan näyttää kuluttajille, miltä suomalaisten eräänlaisen kansallisruoan asemaan nousseen pizzan tulisi oikeasti maistua: “Ei ole ihme, että Pizzarium on noussut sosiaalisen median kanavissa jonkinlaiseen kulttisuosioon pelkästään yhden ainoan toimipisteen myötä. Tällaisen helmen laajentaminen täytyykin tehdä huolella, jokaista yksityiskohtaa miettien ja artesaanin ote säilyttäen. Luca ja Salla Platania kuitenkin suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla, joten heidän menestykseensä on helppo uskoa”, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston esimerkiksi kotiin tai toimistolle. Oikeaoppinen levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

“Aidossa italialaisessa pizzassa on hillitysti täytteitä, mutta ne ovat sitäkin parempia. Tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi. Juustonkaltaisten tuotteiden sijaan käytämme esimerkiksi vain aitoa mozzarellaa, eikä pizzoistamme löydy jauhelihaa tai ananasta”, paljastaa Luca Platania ja jatkaa: “Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja laajentuminen Royal Ravintoloiden tuella on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua. Haluamme kaikkien maistavan, miten herkullista pizza voi parhaimmillaan olla.”

Pizzarium, Kauppakeskus Kluuvi, Aleksanterinkatu 9, Helsinki.
Avoinna arkisin klo 11-21, lauantaisin 11-18 ja sunnuntaisin 12-17.

www.pizzarium.fi #pizzariumfinland

Ensimmäinen Chalupa-ravintola avaa Kalliossa

2015-09-08 15_06_25-Chalupa _ Food Machete

Meksikolaistyylinen fast casual -ravintola Chalupa avaa ensimmäisen ravintolansa Helsingin Kallioon keskiviikkona 9.9. Ravintolakonseptissa on mukana Kotipizza Group, joka panostaa nyt fast casual -ravintolakonseptien kehittämiseen.

Meksikolaistyylistä ruokaa tarjoava Chalupa Oy on osa Kotipizza Groupia ja siitä on tarkoitus rakentaa franchising-ketju. Tavoitteena on avata tänä vuonna neljä Chalupa-ravintolaa pääkaupunkiseudulle. Syyskuun aikana avataan ravintola Hietaniemen kauppahalliin ja myöhemmin syksyllä Punavuoreen.

Chalupan perustajat, veljekset Amin ja Iman Gharagozlu ovat kokeneita ravintoloitsijayrittäjiä, jotka ovat toimineet ravintola-alalla jo 20 vuotta. He ovat olleet mukana muun muassa Shanghai Cowboyssa ja New York Ninjassa.

”Chalupa on meidän unelmakonseptimme. Sain idean jo 12 vuotta sitten ja olen kehittänyt konseptia tähän asti. Aikaisemmin Suomesta oli vaikeaa saada meksikolaistyyppiseen ravintolaan hyviä raaka-aineita, mutta yhteistyö Kotipizza Groupin ja Helsinki Foodstockin kanssa ratkaisivat sen ongelman”, sanoo Chalupa-yrittäjä Iman Gharagozlu.

”Suomi kaipaa Chalupan kaltaisia freesejä ja persoonallisia fast casual -ravintoloita. Chalupassa panostetaan Kotipizzan tavoin kohtuuhintaiseen, mutta perinteistä pikaruokaa aidompaan ja laadukkaampaan ruokakokemukseen”, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

www.chalupa.fi

www.kotipizzagroup.com

Subway® -ketjun tuorein ravintola avattiin Klaukkalaan syyskuun alussa

11921887_10153619565699700_5250098554296941282_n

Nurmijärven Klaukkala sai oman Subway® -ravintolansa, kun ketju avasi ravintolan 2.9. osoitteessa Myllärintie 4.

Klaukkalan Subway® -ravintolan yrittäjänä toimii kokenut ravintolayrittäjä Manav Phull. Hän toimii yrittäjänä myös Helsingin Maunulan Subway® -ravintolassa. ”Vaikka ravintoloitsijana toimiminen onkin tuttua jo reilusti yli 10 vuoden ajalta, niin olen innoissani saadessani avata toisen ravintolani osana isoa franchising-ketjua. Ketjun vahva tuki takanamme auttaa monessa asiassa, ja yrittäjien vahva yhteisö antaa myös tukea ja synergiaa kaikelle toiminnalle. Kokemuksesta tiedän, että myös asiakkaat odottavat varmasti innoissaan uuden ravintolan avaamista ja lisävalikoimaa Klaukkalan ja toki koko Nurmijärven alueen ravintolatarjontaan,” kommentoi yrittäjä Manav Phull.

”Sijainnin kannalta tämä Klaukkalan Subway-ravintola on asiakkaillemme loistava. Tänne on helppo pääsy myös omalla autolla, joten asiakkaiksi odotetaan niin lapsiperheitä kuin muitakin ohikulkijoita ,” Phull kertoo.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 150. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on ympäri maailmaa yli 44 000.

Lisätietoja:
www.subway.fi

Ravintola Kappelilla ennätyskesä

2015-09-03 14_11_29-Kappeli - ravintola - kahvilat - helsinki - esplanadi

Ravintola Kappelin kesä on ollut menestys. Taantumasta ja koleasta ilmasta huolimatta Kappelin myyntiluvut ovat kasvaneet huippulukemiin. Matkailusesongin päätyttyä ravintola jatkaa panostamistaan ympärivuotiseen tarjontaan ja tavoittelee myös yritysasiakkaita.

Koko Suomea horjuttavan taantuman keskellä ravintola Kappelissa asiakasvirta on käynyt vilkkaana. Risteilyvieraat ja aasialaiset turistit ovat täyttäneet venäläisten matkailijoiden jättämän aukon. Viileä kesä on puolestaan ohjannut asiakkaita terassin sijaan sisälle ruokailemaan.

– Olemme tehneet tänä kesänä kaikkien aikojen ennätysmyynnin. Huonoilla keleillä asiakkaat ovat tulleet sisälle syömään, jolloin keskiostosten volyymi on kasvanut. Aurinkoisina päivinä terassimme on ollut puolestaan täynnä. Viereinen Espan lava ohjelmineen tuo kiitettävästi väkeä myös meidän terassillemme, Kappelin ravintolajohtaja  Santeri Uusitalo  kertoo.

Matkailijoita Kappelissa on riittänyt tänä kesänä jopa aiempaa enemmän.

– Turisteja on ollut todella paljon. Varsinkin isojen risteilyalusten matkustajia on näkynyt tavallista runsaammin. Myös aasialaiset turistit ovat löytäneet meidät todella hyvin, Uusitalo valottaa.

Sijainti ja historiallinen miljöö houkuttelevat

Lähes 150-vuotiaan Kappelin vaikuttava historia ja keskeinen sijainti antavat sille etulyöntiaseman moniin muihin ravintoloihin nähden. Kappeli on se ravintola, joka esitellään ensimmäisenä omille vieraille.

– Sijaitsemme Helsingin sydämessä tapahtumien keskipisteessä, Kauppatorin ja satamien kupeessa. Lisäksi Kappeli on merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. Kappelissa ovat viettäneet aikaansa Suomen suurmiehet  Eino Leinosta Jean Sibeliukseen.  Tällaiset yksityiskohdat kiinnostavat monia asiakkaita, Uusitalo luettelee syitä suosioon.

Matkailusesongin jälkeen on yritysasiakkaiden vuoro

Erinomaisen kesän jälkeen ravintola panostaa entistä enemmän ympärivuotiseen tarjontaan. Jo heti matkailukauden päätyttyä, syyskuun alussa, Kappeli tavoittelee kantakaupungin yritysväkeä. Tarjolla on uusi bisneslounas, joka elää vuodenaikojen ja Kauppatorin tarjonnan mukaan.

– Olemme uudistaneet lounaskonseptimme. Sesongin parhaat raaka-aineet saadaan suoraan lautaselle. Kilpailuetujamme on myös kiitosta kerännyt henkilökuntamme, joka tuntee liikeasiakkaiden tarpeet. Lounastajat voivat istahtaa rauhassa alas kollegoidensa tai asiakkaidensa kanssa pidemmäksikin aikaa, Uusitalo sanoo ja viittaa samalla jopa kolmen ruokalajin lounasmenuun.

Uuden lounaan lisäksi Ateneumin taidemuseon kanssa toteutetut taidemenut jatkuvat vielä syyskuun lopulle. Syyskuussa juhlitaan myös 150-vuotiasta Jean Sibeliusta. Marraskuussa on isänpäiväkattaus, ja loppuvuosi huipentuu joulupöytään. Kappelin Kellarin tilauslista täyttyy niin ikään jo vilkkaasti syksyn yksityistapahtumia silmällä pitäen.

Eteläesplanadilla sijaitseva ravintola Kappeli on HOK-Elannon ravintoloiden lippulaiva. Vuonna 1867 toimintansa aloittanut Kappeli on Helsingin perinteikkäimpiä ja maineikkaimpia ravintoloita. Kappelissa on kotimaisuuteen keskittyvä ruokaravintola, kahvila, baari, kuuluisa kesäterassi sekä tilauskäyttöön varattava Kellari. Lisätietoja: www.kappeli.fi