BURGER KING® VALLOITTAA SAVON – AVAA RAVINTOLAN KUOPIOON

bk_www

Hampurilaisketju BURGER KING® avaa loppuvuodesta uuden ravintolan Kuopioon kauppakeskus Matkukseen.  Suomen 19. BURGER KING® -ravintola on ensimmäinen laatuaan Kuopiossa ja koko Savossa.

Hampurilaisketjun rantautumista Savon sydämeen on odotettu alueella hartaasti. ”Olemme saaneet muun muassa Facebook-sivullamme lukuisia toiveita ravintolan avaamisesta Kuopioon. Olenkin todella tyytyväinen voidessani kertoa, että pian myös Savossa herkutellaan maailmankuuluilla WHOPPER®-hampurilaisilla ja muilla korkealaatuisilla tuotteillamme”, kertoo BURGER KING® -ketjun ketjujohtaja Mikko Mollberg.

Vuonna 1954 Yhdysvalloissa perustettu BURGER KING® on tunnettu liekillä grillatuista hampurilaisistaan, jotka valmistetaan aina asiakkaiden toiveiden mukaan tilauksesta. Maailman toiseksi suurin hampurilaisravintolaketju erottuu kilpailijoistaan myös juomapuolella. BURGER KING® -ravintoloissa virvoitusjuomia saa juoda niin paljon kuin haluaa, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan myös olutta.

Kuopioon avattava BURGER KING® -ravintola työllistää noin 25 henkilöä. Kauppakeskus Matkus ottaa uuden ravintolatulokkaan avosylin vastaan. ”Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, että kansainvälinen BURGER KING® -brändi kokee Matkuksen houkuttelevana paikkana tulla uudelle markkina-alueelle. Se vahvistaa entisestään kauppakeskuksen erinomaista bränditarjontaa ja varsinkin ravintolatoimialaa”, iloitsee kauppakeskusjohtaja Miia Kautovaara.

Teatterin Grilli uudistui

f45f0b1b-153e-4b4b-a838-3e2b179f8b7e-main_image

Ravintola Teatteri, Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

Helsingin ravintolaelämän ytimessä sijaitseva Ravintola Teatteri on tämän vuoden aikana käynyt läpi merkittäviä uudistuksia. Monipuolisen ravintolakokonaisuuden keskiöön on nyt valmistunut asiakkaiden keskelle sytytetty grilli, joka tekee Teatterista aidon grilliravintolan. Teatterin muutosta täydentää jo aiemmin kesällä uudistunut Kellobaari, joka asemoituu kaupungin parhaiden cocktailbaarien joukkoon.

Puitteidensa lisäksi Teatterin Grilli on uudistanut ruokafilosofiansa huoliteltua, mutta silti mukavan rennon otteen säilyttävää tyyliään noudattaen. Keittiön pääroolissa on Wotkin’sin lihamestareiden varta vasten Teatterin Grilliin valikoima liha. Valinnassa käytettävät pihvikarjan laatukriteerit ovat korkeat, sillä vain 5 % kotimaisesta lihatuotannosta täyttää ne. Valinnan tuloksena Teatterin Grillissä nautittavan kotimaisen lihan maku ja mureus yhdistettynä lähituotannon tuomiin muihin etuihin erottuvatkin selkeästi edukseen. Myös listan kalat ja kasvikset tulevat raaka-aineiden kestävyysajattelua noudattaen mahdollisimman läheltä.

”Grilleistä tulee usein mieleen Amerikan meininki, mikä ei toisille grilliravintoloille ole lainkaan huono viitekehys. Me kuitenkin panostamme kotimaiseen ja sitä kautta vahvasti Pohjoismaiseen keittiöön ja leppoisaan fiilikseen. Pyrimme kaikissa raaka-aineissamme mahdollisimman lähellä tapahtuvaan tuotantoon, mausta kuitenkaan koskaan tinkimättä”, kertoo Teatterin Grillin ruokapuolen uudistuksesta vastannut keittiöpäällikköJouni Jyrä, joka siluettiammunnan maailmanmestarina on kotimaisuutta korostaenkin kaikin puolin uskottava cowboy. Hän on varautunut kriittisten herkuttelijoiden lihatestausillallisiin kotimaisen lihantuotannon kuninkaalla:

”Meidän grillimme kunkku on aito kotimainen Cowboy Steak, eli vähintään 800 gr:n painoinen luullinen ja mehevästi marmoroitunut välikyljys. Siinä makua lihaan tuova luu on myös lyhyempi kuin trendikkäässä Tomahawkissa, joten se ei myöskään teetä turhaa painoa tarjoiluvadille”, paljastaa Jyrä ja jatkaa: ”Uskon, että pystymme tarjoamaan kylän parhaan hinta-laatu-määrä -suhteen, sillä yksittäisten annosten lisäksi kattavat, jaettavaksi tarkoitetut maistelumenumme ovat huolellisesti rakennettu vastaamaan käsitystämme täydellisestä grilli-illasta niin lihan, kalan kuin kasvistenkin ystäville.”

Teatterin Grillissä on kolme maistelumenua: TG-BBQ lupaa sormet tahraavaa siipi- ja kylkijuhlaa; TG-Mixed Grill pistää pöydän koreaksi leikkeleillä, grillatulla lohella, härällä ja karitsalla ja TG-Signature kattaa nimensä mukaisesti parasta pöytään hummerikeitolla, jättiravuilla, lohella, karitsalla, Filet Mignonilla asiaankuuluvine tykötarpeineen.

”Asiakkaamme arvostavat sitä, että kaikkien yksittäisten grilliannostemme hinnat sisältävät vapaavalintaisen lisukkeen ja kastikkeen, joita saa toki tilata lisää illallista täydentämään. Myös viinilistan hinnoittelu on uudistettu asiakasystävällisempään suuntaan”, kertoo Teatterin ravintolatoimenjohtaja Pekka Tyynilä ja luettelee ravintolan muita asiakasviihtyvyyttä lisääviä uudistuksia: ”Sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa ja meillä molemmat ovat nyt tikissä, sillä myös visuaalisia yksityiskohtia on hiottu samalla pieteetillä kuin ruoka- ja viinilistaakin. Meillä on tietääkseni kaupungin ainoat aidot Marttiinin TG-logolla stanssatut lihaveitset, suomalaisen muotitalo R/H:n varta vasten TG:lle suunnittelemat tarjoiluasut, suomalaista puunkäsittelyosaamista edustavat ruokalistat, uudet TG-kattaukset ja pöytäliinattomuus sekä pöytiin saakka loimuavat grillin liekit.”

Ravintola Teatteri
Pohjoisespa 2
00130 Helsinki

www.teatteri.fi

Fast casual haastaa pikaruokamarkkinoita – Splizzeria pyrkii pioneeriksi

10366178_251359361716920_1847667198646653286_n

Terveelliseen, tasokkaaseen ja ketterään ruokaan perustuvat fast casual -konseptit tekevät tuloaan Suomeen. Fast casual -pizzaketju Splizzeria pyrkii joukkorahoituksella alan uranuurtajaksi.

”Tavoitteenamme on tehdä Splizzeriasta kansainvälinen franchise-ketju vuoteen 2018 mennessä. Olen ollut useilla toimialoilla monessa mukana, ja tämä on ehdottomasti hienointa mitä olen koskaan tehnyt. Uskoni Splizzeriaan ja fast casualiin on äärimmäisen kova”, kertoo Splizzeria Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Saku Hautala .

Fast casual on ravintola-alan segmentti, joka on globaalisti kooltaan n. 21 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja joka kasvaa Yhdysvaltojen kilpailluilla ja pikaruokapainotteisilla markkinoillakin noin 10% vuosivauhtia verrattuna pikaruoan noin 6 % kasvuvauhtiin. Yhdysvalloissa suosittu Chipotle-ketju on yltänyt peräti 20 % vuotuiseen kasvuun.

Vaikka Suomessa terveellisyys on ravitsemuksessa hyvin korostunut trendi, puuttuvat kotimaasta toistaiseksi vakiintuneet fast casual -ketjut. Kotipizza pyrkii meksikolaishenkisellä Chalupa-konseptillaan segmenttiin ensimmäisten joukossa, kun taas toinen edelläkävijä on pienempi haastaja, Splizzeria .

Salossa alkunsa saaneen Splizzerian perusidean voisi tiivistää fast casual -ideologialla toteutettuihin, makumaailmaltaan huolella suunniteltuihin, kustomoitaviin pizzoihin ja salaatteihin, jotka toteutetaan skaalautuvalla liiketoimintamallilla. Ketjulla on tällä hetkellä kolme omaa lippulaivaravintolaa Salossa, Turussa ja Helsingissä sekä neuvottelut menossa kuuden potentiaalisen franchise-toimijan kanssa.

Splizzeria hakee nyt osakepohjaista joukkorahoitusta markkinoinnin kasvattamiseen ja franchise-toiminnan aloittamiseen. Osakeannilla haetaan 250 000–707 850 euroa uutta pääomaa.

”Splizzerian joukkorahoituskampanja on keino kuluttajille vaikuttaa suoraan Suomen pikaruokakentän muutokseen. Fast casual on kuuma trendi ja alalta puuttuvat vielä vakiintuneet toimijat, joten tämä voi olla sijoittajille mielenkiintoinen ajankohta”, sanoo Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä .

Splizzerian joukkorahoituskampanjassa sijoittajat saavat vastikkeeksi Splizzeria Oy:n osakkeita. Kaikista Splizzerian osakkeenomistajista tulee myös omistajakerhon jäseniä. Omistajakerholaiset saavat muun muassa alennuksia, lahjakortteja ja kutsuja uusien tuotteiden maistelutilaisuuksiin. Splizzerian osakkaaksi pääsee noin 250 eurolla.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry: Harmaa talous on merkittävä ongelma ravintola-alalla

empty-plate

Harmaa talous on iso ongelma ravintola-alalla. Se aiheuttaa vakavaa haittaa alalla rehellisesti toimiville yrityksille. Eilen käynnistynyt Harmaa talous – musta tulevaisuus -kampanja herättää kuluttajia pohtimaan arkisten valintojen merkitystä harmaan talouden ja laittoman toiminnan torjumisessa. Harmaan talouden yrittäjä ei yleensä maksa veroja eikä työehtosopimuksen mukaisia palkkoja.   

Ravintola-alan harmaa talous on tyypillisimmillään pimeitä palkkoja, veronkiertoa ja ohimyyntiä. Tyypillisimmin harmaasti toimivan ravintolan tunnistaa siitä, ettei ostosta lyödä kassaan ja aterian hinta on huomattavasti yleistä hintatasoa edullisempi. Harmaasta ravintolasta voi olla kyse myös silloin, kun samalla liikepaikalla toimiva ravintola vaihtaa tiheästi nimeään.

Verojen ja työehtosopimusten mukaisten palkkojen osuus ravintola-aterian hinnasta on useita kymmeniä prosentteja. Kun ravintola jättää nämä maksamatta, annokset voi hinnoitella edullisemmaksi. Keskimäärin pizzan raaka-aineiden osuus ravintola-annoksen hinnasta on 35 prosenttia. Työvoimakulujen osuus on 36 prosenttia, arvonlisäveron 12 prosenttia, vuokran 9 prosenttia ja muiden kiinteiden kulujen 8 prosenttia.

Ravintola-alan tunnuslukujen perusteella alle 6,5 euron pizzaa ei voida jatkuvasti myydä, jos yritys huolehtii kaikista yhteiskunnallisista velvoitteistaan. Kampanjaluontoisesti hinta voi olla alempi tai mikäli yrittäjällä ei ole työntekijöitä, hän ei maksa itselleen palkkaa eikä halua omistamalleen liiketilalle tuottoa. MaRan tekemän laskelman perusteella ei voida osoittaa, että yksittäinen yrittäjä toimii harmaassa taloudessa, mutta se voi olla viite siitä.

Harmaa talous vaikuttaa rehellisen yrittäjän arkeen esimerkiksi vääristämällä kilpailua ja palveluiden hintoja. Rehellinen yritys ei pysty kilpailemaan velvoitteensa laiminlyövän ravintolan kanssa.

”Poliisi on nostanut ansiokkaasti esiin ilmiön, joka aiheuttaa merkittävää haittaa yhteiskunnalliset velvoitteensa hoitaville ravintolayrittäjille. Jokainen voi omilla arkisilla valinnoillaan torjua harmaata taloutta. Yksi kuititon pizza-ostos ravintolassa ei välttämättä tunnu isolta asialta, mutta harmaa talous vahingoittaa sekä yksittäisiä ihmisiä että koko yhteiskuntaa”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Vahingot yhteiskunnalle verojen ja lakisääteisten maksujen laiminlyönneistä majoitus- ja ravintola-alalla ovat 300-400 miljoonaa euroa vuodessa. Noin 8-10 prosenttia ravintola-alasta on harmaan talouden piirissä. Matkailu- ja ravintola-alan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö MaRa ry on ollut vuodesta 2012 asti yksi poliisin yhteistyökumppani harmaan talouden vastaisessa kampanjassa.

Viron ensimmäinen ravintolaviikko kutsuu herkuttelemaan

b48756cb70d3725d_800x800ar (1)

Ravintola Kaheksa Jalga. Kuva: Mart Vares

Kaikkien aikojen ensimmäistä Viron ravintolaviikkoa vietetään 12.–25. lokakuuta. Mukaan on valittu 21 huippuravintolaa. Ravintolat sijaitsevat ympäri Viroa, ja ne tarjoavat kampanjan ajan mestarikokkien valmistamia aterioita edullisin hinnoin. Ravintoloiden lisäksi kampanjaan osallistuu kaksitoista neljän ja viiden tähden hotellia, jotta gastronomian ystävät pääsevät majoittumaan mukavasti reissunsa aikana.

Viron ravintolaviikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua laadukkaisiin ravintoloihin eri puolilla maata. Moderni virolainen keittiö on ainutlaatuinen sekoitus vanhoja perinteitä ja uusimpia tuulia, ja maanläheiset sesonkiainekset ovat viikon keskeinen teema. Ravintolaviikon aikana Viron moninaiseen kulttuuriin ja ihmisiin voi tutustua makumatkalla aina Tallinnasta Tarttoon.

Idea Viron ravintolaviikolle syntyi halusta tuoda esille etelänaapurimme nousevaa kulinaristikulttuuria. Ravintolaviikko on ”TASTE ESTONIA. Travel less. Taste more.” -kampanjan päätapahtuma. Tarkoituksena toivottaa tervetulleeksi ne, joille Viron ravintolakulttuuri on vielä verrattain vierasta, sekä ne, jotka haluavat uppoutua entistä syvemmälle moderniin virolaiseen gastronomiaan.

Huippuluokan menut ja parhaat hotellit

Jokainen ravintolaviikkoon osallistuva ravintola on räätälöinyt tapahtumalle erikoismenut ruokalistojensa parhaimmistosta, ja ravintoloiden ainutlaatuiset tyylit ja maut tulevat niissä varmasti esille. Mukana on nimekkäitä ravintoloita kuten muun muassa Tchaikovsky, MEKK ja Alexander.

Kampanjan aikana useamman ruokalajin tarkkaan valikoitu lounas maksaa 20 euroa ja illallinen 35 euroa. Tapahtumaa varten on varattu etukäteen yli 10 000 paikkaa ravintoloista, ja näitä paikkoja voi varata Viron ravintolaviikon nettisivujen kautta. Koska ravintolaviikkoa varten on

tarjolla vain rajoitettu määrä paikkoja, kannattaa varausten kanssa toimia ajoissa. Varaus onkin tehtävä viimeistään edellisenä päivänä.

Kauempaa saapuvien ei tarvitse vaivata päätään majoituksen suhteen, sillä ravintolaviikkoon on valittu mukaan myös kaksitoista Viron tasokkainta hotellia Tallinnassa, Pärnussa, Tartossa ja Muhun saarella. Hotellit tarjoavat huoneita kolmeen eri hintaan: joko 80 euroa, 110 euroa tai 130 euroa yöltä kahden hengen huoneessa aamupaloineen.

McDonald’sin aamiainen täydentyy kotimaisilla Elovena-puuroilla

bdntv1cfz15r6fkbcap4

Tarjoamme jatkossa aamuvirkuille uutuutena maittavaa Elovena-puuroa. Puuroa on saatavilla kaksi makua: Vadelma ja Omena-kaneli. Puuroon saa pyynnöstä tilkan maitoa, sokeria tai kauhallisen mansikkahilloa.

”Puuro kuuluu kiinteästi suomalaiseen aamiaiseen. McDonald’s tarjoaa aamiaisella tunnettuja kansainvälisiä aamiaistuotteita ja perinteisiä suomalaisen aamiaisen tuttuja makuja, kuten Elovena-kaurapuuroa, Valion maitoa, tuoremehua ja tietysti Pauligin kahvia”, McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo.

Puurot tarjotaan joka päivä edulliseen euron hintaan.

Aamiaiselta saa tuttuun tapaan myös seuraavia tuotteita puuron lisäksi: Double Fresh McMuffin™, Bacon McMuffin™ & Egg, Sausage McMuffin™ & Egg, Fresh McMuffin™ ja Ruis Fresh. Aamiaistuotteet ovat myynnissä yksittäin tain yhdessä normaalikokoisen kahvin (0,3 l) kanssa.

Ristorante Bella Romasta suomenmestaruusluokan pizzeria

8e39378b-4d02-4073-8e17-aa9ce676b67b-main_image

Pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi luotsaa Pizzeria Bella Romaa. Kuva: Mika Mettälä

Tampereella jo yli 25 vuotta toiminut Ristorante Bella Roma on muuttunut Pizzeria Bella Romaksi. Jatkossa ravintolan listalta löytyy jopa 50 erilaista pizzaa, joiden takana on pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi.

Aidoista italialaisista mauistaan tunnetun Bella Roman ruokatarjonta muuttui pizzavetoisemmaksi viime viikolla, kun ravintolan keittiötä lähti luotsaamaan pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi. Hänen myötään Mustanlahteen kesällä avatun sesonkiravintola Café & Pizzeria Ankkurin suursuosion saaneet pizzat ovat saapuneet nyt Bella Romaan.

Klassikoita sekä päärynä-, entrecôte- ja bambupizzaa

Bella Roman pizzatarjonta on tätä nykyä varsin laaja ja monipuolinen. Listan 50 pizzan joukosta löytyy vaihtoehtoja kaikille – niin lihansyöjille, kalan ja äyriäisten ystäville, kasvissyöjille, tulisuutta kaihtamattomille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Bella Roman pizzoissa tavataan perinteisten täytteiden lisäksi hieman harvinaisempia makuja, kuten härän entrecôtea, sinisimpukkaa, päärynää, taleggio-juustoa sekä pinjan- ja seesaminsiemeniä. Listalta löytyy myös italialaisista keittiöistä tuttuja ”valkoisia” Bienche-pizzoja sekä erilaisia pizzarullia. Suositut Ankkurin pizzat ovat myös löytäneet tiensä listalle.

– Listalla tuttujen ja turvallisten klassikoiden lisäksi komeilee esimerkiksi aasialaistyyppinen erikoisuus, jossa jättirapujen kaverina on bambua, korianteria ja wasabia. Myös gorgonzolalla, vaahterasiirapilla, rucolalla ja ranskankermalla viimeistelty punajuuripizza on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, Amerikassakin kilpailemassa kiertänyt Kuntsi raottaa listaa.

Pizzamestari Kuntsi vakuuttaa, että vaikka valikoima on laaja, määrä ei korvaa laatua.

– Kaikkia pizzojamme yhdistää kaksi asiaa: lähituottajien laadukkaat raaka-aineet sekä hartaudella tehty ja vuosien treenin tuloksena syntynyt pizzapohja. Kaikki pizzamme saa myös gluteenittomalla pohjalla.

Laatupizzerialle kova kysyntä

Italialaiset pastat ja raikkaat salaatit pysyvät jatkossakin pitkään palvelleen ravintolan menussa. Myös lounasta tarjoillaan joka arkipäivä.

– Suositut pasta- ja salaattiannokset eivät ole kadonneet mihinkään. Sama koskee myös ravintolan eteläeurooppalaistyylistä, välitöntä ja lämmintä tunnelmaa, toteaa Restamaxin linjajohtaja Tanja Virtanen ja lisää:

– Bella Roma on yli 25-vuotisen olemassaolonsa aikana saavuttanut suuren suosion paikkana niin perhekokoontumisille kuin kahdenkeskisille illanvietoille. Nyt oli kuitenkin aika uudistua. Koemme kaupungissa olevan tilausta tämänkaltaiselle valikoimalle – ja sen hyvin osoitti Ankkurin kesäinen menestys!

Bella Roma avattiin Tampereella vuonna 1989. Finlaysonin alueelle ravintola muutti vuonna 2014. Tänä päivänä Bella Roma on osa ravintolayhtiö Restamaxin ravintolaperhettä. 170 asiakaspaikan ravintolasta löytyy myös kabinettitilat kokouksiin ja yksityisjuhliin. Bella Roma -ravintolat löytyvät myös Kuopion Matkuksesta sekä Lempäälän Ideaparkista.

Ristorante Bella Roma
Itäinenkatu 5-7, 33210 Tampere
Puh. 010 4233 212

Avoinna ma–ti 11–22, ke–to 11–23, pe 11–24, la 12–24, su 13–21
Lounas: ma–pe 11–14
bellaroma@ravintola.fi

HYY Ravintoloille Luomu SM -kultaa

HYY Ravintolat ylsi korkeimmalle palkintokorokkeelle toista kertaa käydyssä Luomu SM -kilpailussa. EkoCentrian järjestämä kilpailu oli avoin kaikille luomua käyttäville yksityisen ja julkisen sektorin ammattikeittiöille.

Kilpailussa tarkasteltiin osallistujien vuoden 2014 luomun käyttömääriä. Ravintola- ja ruokapalvelusektorin monimuotoisuus huomioiden sekä yksityisen että julkisen sektorin osallistujat mittelivät paremmuuttaan pieni , keskisuuri jasuuri toimija -sarjoissa.

HYY Ravintolat ylsi kärkisijalle Yksityinen suuri toimija -sarjassa. Luomun osuus ravintolayhtiön vuosittaisista kokonaishankinnoista on neljä prosenttia.

– Luomutuotteiden tuominen opiskelijan lautaselle on ollut kunnianhimoinen tavoitteemme ja voimme ylpeästi sanoa olevamme siinä edelläkävijöitä. Tämä voitto kertoo osaltaan onnistumisestamme ja tuntuu hyvältä, HYY Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Arja Kosonen kertoo.

HYY Ravintolat on määrätietoisesti edistänyt luomutuotteiden saatavuutta opiskelija- ja henkilöstöravintoloissaan jo usean vuoden ajan. Vuonna 2013 ravintolayhtiö liittyi Portaat luomuun –ohjelmaan, kaikki UniCafe-opiskelijaravintolat sijoittuivat tuolloin suoraan portaalle neljä. Elokuussa 2015 oli vuorossa loikka viidennelle luomuportaalle, joka edellyttää vähintään 20 luomutuotteen pysyvää käyttöä.

Luomuraaka-aineet ovat HYY Ravintoloissa vakiintuneet luonnolliseksi osaksi tarjontaa: luomua on tarjolla aamiaistuotteista lounasruokiin ja salaattipöydästä leivonnaisiin ja sämpylöihin. Tämä on luonteva osa ravintolayhtiön halua tarjota asiakkailleen laadukkaista, tuoteturvallisista ja vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

– Töitä tehdään jatkuvan kehittämisen periaatteella yhdessä asiakkaidemme kanssa. Olemme ravintoloitsijana sikäli onnellisessa asemassa, että asiakkaamme ovat meille loistavia sparraajia ja osaavat myös arvostaa eettisesti sekä ympäristön kannalta kestävien vaihtoehtojen tarjoamista – työllämme olemme onnistuneet todistamaan, että se on mahdollista myös opiskelijalounaan tiukoissa hintaraameissa, Kosonen iloitsee.

Oma McWrap saapuu McDonald’s-ravintoloihin

fkabhlic2mfspzxntmwo

Oma McWrapit ovat kokonaan uusi aluevaltaus McDonald’sille. Jokainen voi koota Oma McWrapinsa makunsa mukaan: saatavilla on kolme maukasta täyte- ja kastikevaihtoehtoa.

Oma McWrapin vehnätortillan väliin voi itse valita sisällön kolmesta maittavasta vaihtoehdosta. Lämpimäksi täytteeksi voi valita rapean 100 prosenttista kananfilettä sisältävän Crispy Chickenin, valmiiksi miedosti maustetun Grilled Chicken -kanafileen tai herkullisen kasvispihvin. Tuote tilataan kassalla, ja se valmistetaan välittömästi tilauksen jälkeen asiakkaan toiveiden mukaan.

Kastikkeen voi valita seuraavista vaihtoehdoista: Salsa & Sour Cream, BBQ ja Sweet Chili. Salsa & Sour Cream -kastikkeen kanssa Oma McWrapeihin tulee itsevalitun täytteen lisäksi juustoraastetta, salaattia ja tomaattia. BBQ-kastikevaihtoehdon kanssa tarjoiltaviin Oma McWrapeihin tulee täytteeksi majoneesia, juustoraastetta, salaattia ja tomaattia. Sweet Chili -kastikkeella maustetuissa Oma McWrapeissa on puolestaan majoneesia, juustoraastetta, salaattia ja kurkkua. Kaikki McDonald’sin salaatti ostetaan Salicolta Juvalta.

Mikäli Oma McWrapiin kaipaa lisää lihaisuutta, mukaan voi valita kaksi siivua rapeaksi paistettua pekonia 50 sentin lisähintaan.

”Olemme panostaneet tuotekehitykseen merkittävästi, ja uudistettu tuotevalikoimamme on saanut todella hyvän vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa tänä vuonna. Jatkamme tätä työtä, ja Oma McWrap tuo lisää valinnanvapautta sekä vastaa asiakkaidemme haluun personoida tuotteet. Kätevän pakkauksen ansiosta Oma McWrap on helppo myös napata mukaan ja syödä matkalla”, McDonald’sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad sanoo.

Tutustu Oma McWrap -videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=8ggAb6vC8io

Lapset tilaavat pizzan lisäksi maissia, avokadoa ja popcornia – Rosso keräsi lasten unelma-annokset

b7d299d1f3cec757_800x800ar

Suomalaislapset ovat jälleen kertoneet toiveannoksistaan Rossolle. Ruokasuosikin ykköspaikkaa pitää yhä pizza. Uusia toiveruokia ovat muun muassa grillattu maissintähkä, avocado, pinaatti ja bataattilohkot. Kisan yllättäjä oli annos, jossa pizza yhdistyy lasten toisiin suosikkeihin, nakkeihin ja lihapulliin.

”Järjestämme annoskisan lapsille aina ennen uuden ruokalistan laatimista. Tämä on jo perinteeksi muodostunut tapa kerätä kohderyhmältä itseltään vinkkejä heidän suosikkiruoistaan. Hyödynnämme lasten toiveita ja ideoita ruokalistasuunnittelussamme”, kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.

Lapset toivovat edelleen eniten pizzoja ja pastoja. Pizzojen suosikkitäytteitä ovat kinkku, pepperoni, tonnikala ja katkarapu. Ehdotuksissa lapset lisäävät pizzalautaselle lähes poikkeuksetta salaattia ja vihanneksia. Ruokatrendit tavoittavat lapsetkin; aikuiset Suomessa villinnyt avokadopasta ja maailmanlaajuisen suosion saavuttanut popcorn löytyivät myös lasten suosikkien joukosta.

”Kisavastausten perusteella lapset syövät yhä terveellisemmin. Pääruokiin halutaan lisukkeiksi salaatteja ja jälkiruokiin hedelmiä”, Helistö toteaa. ”Kastike ei taida olla tulevaisuudessa niin isossa roolissa kuin nykyään. Lapset nauttivat mielellään lohen kanssa pinaattia ja pastan kanssa kasviksia”, Helistö jatkaa.

84a219143eed0024_800x800ar

Erityisesti Savon seudun lapset ovat kalan ystäviä. Listalle toivottiin muikkuja, siika-lohikeittoa ja paistettua lohta.

Joka neljäs vastaaja ehdotti kisassa jälkiruoka-annosta. Ehdottoman ykkösen paikkaa pitää vuosi toisensa jälkeen jäätelö. Jäätelöön yhdisteltiin tänä vuonna esimerkiksi hedelmiä, donitseja ja vaahtokarkkeja. Jälkiruokapizzaa toivottiin listalle, useimmin jäätelön ja marjojen kanssa.

Rosso-ravintoloissa järjestettiin kesällä annoskisa, jossa saatiin yli 700 vastausta lapsilta ympäri Suomen. Kisassa lapset saivat ehdottaa unelmiensa ruoka-annosta Rosson uudelle lasten listalle. Voittaja-annos julkistetaan alkukeväällä 2016 ja se nousee myös Rosson uudelle lasten listalle.

Rosso haluaa totuttaa perheen pienimmät maistelemaan erilaisia makuja. Rosson antipasto-pöytä on noussut myös lasten suosikiksi ja aikuisten listan annoksia valmistetaan lapsille pienemmässä koossa ja lapsiystävälliseen hintaan. Rosso-ravintoloissa myydään vuosittain 200 000 lasten annosta.

 

Rosso

Rosso-ravintolat ovat tarjonneet italialaishenkistä ruokaa suomalaiseen makuun jo yli 37 vuoden ajan. Rosson ruokatarjonta pizzoineen, pastoineen ja pihveineen on vuosien myötä pysynyt aina ajan hengessä, italialaisen keittiön klassikoita kunnioittaen.

Ruokien terveellisyyteen kiinnitetään Rossoissa erityishuomiota mm. valmistustavoilla.

Lapsille on oma ruokalista, jonka lisäksi lapset voivat tilata pienempiä annoksia aikuisten listalta.

Lasten annoksiin ei lisätä keittiössä suolaa ja juomina tarjoillaan mm. tuulivoimalla tuotettua limonadia.

Rosso on S-ryhmän ja koko Suomen suurin ravintolaketju.

www.raflaamo.fi/rosso