Suomen ensimmäinen Mäkkäri väistyy Friends & Brgrsin tieltä

Helsinki-story-wall-905x509

Fresh casual hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa kolmannen ravintolansa McDonald’sin vanhoihin tiloihin Tampereella. Alustavan aikataulun mukaan avajaisia päästään viettämään helmikuussa 2016.

Friends & Brgrs on etsinyt sopivia tiloja Tampereelta jo kesästä lähtien ja lopulta sellaiset löytyivät Hämeenkatu 17:sta, josta vielä tällä hetkellä löytyy McDonald’s. Tärkeintä uuden ravintolan sijainnin suhteen oli keskeinen sijainti, joka on olennainen osa yrityksen konseptia.

Tilojen remontointi alkaa heti vuoden alusta. Uuteen ravintolaan kaavaillaan 90 istumapaikkaa ja toiminnan käynnistämisen myötä syntyy noin 20 uutta työpaikkaa.

“Vastaanotto Helsingissä on ollut erittäin positiivista ja olemme saaneet etenkin sosiaalisessa mediassa lukuisia kyselyitä ravintolan avaamisesta myös Tampereelle”, kertoo toimitusjohtaja Kaj Fagerholm.

Friends & Brgrs avasi ensimmäisen ravintolansa Pietarsaaressa keväällä 2014. Vuotta myöhemmin vietettiin avajaisia Helsingin ravintolassa.

Luonto- ja elämysmatkailupalveluyhtiö Villi Pohjola avaa Ylläkselle myös ravintolan

30c132e6-93f3-4188-8f62-f5f25620a5c3-main_image

Kahvila-ravintola Villi Pohjola avautui Ylläksen luontokeskus Kellokkaassa.

Lomarengas-konserniin kuuluva Villi Pohjola Oy on vuokrannut Metsähallitukselta Ylläksen luontokeskus Kellokkaan ravintolatoiminnot sekä safaritilat. Konserniin kuuluva Ylläksen Matkailu Oy siirtää Kellokkaaseen myös majoituspalvelupisteensä. Kellokas tarjoaa näin Ylläksen alueen matkailijoille kansainvälisen tason palvelupaketin, joka sisältää kahvila- ja ravintolapalvelut, mökkimajoitusta sekä Lapin alueen parhaita luonto-, safari- ja ohjelmapalveluita.

Suomen johtava mökkimatkailutoimija Lomarengas haki ratkaisua, jolla Ylläksellä toimivien konserniyhtiöidensä toiminnat saadaan saman katon alle. Luontokeskus Kellokas osoittautui parhaaksi kohteeksi, sillä siitä löytyvät tilat paitsi toimistotarpeisiin, myös erinomaiset puitteet Villi Pohjolan ja Ylläksen Matkailun asiakaspalvelupisteille. Kellokkaassa vierailee vuodessa noin 80 000 matkailijaa, joille Villi Pohjola ja Ylläksen Matkailu voivat tuoda lisäarvoa omilla palveluillaan.

”Luontomatkailun kansainväliseksi edelläkävijäksi tähtäävä Villi Pohjola aloittaa nyt toden teolla toimintansa Ylläksellä ja palaa tietyllä tavalla kotipesäänsä. Onhan tuotemerkki Metsähallituksen lanseeraama ja pitkään myös hallinnoima, joten on luontevaa, että Villi Pohjola ja Wild Nordic -nimillä tullaan myös pyörittämään luontokeskus Kellokkaan ravintolaa. Kun kokonaisuuteen liitetään myös Villi Pohjolan palkittu safari- ja ohjelmapalvelutoiminta sekä Ylläksen Matkailun majoituspalvelut, tulee Kellokkaasta täyden palvelun piste kaikille alueen matkailijoille”, kertoo Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola. Kellokkaan Villi Pohjola -ravintola tulee palvelemaan asiakkaitaan alueen hinta-laatusuhteeltaan parhaimmaksi tähtäävällä lounaalla ja usein vaihtuvilla annoksilla. Villi Pohjola -kahvila tarjoaa laadukkaiden kahvilaruokien lisäksi retkeilijöille myös valmiiksi suunniteltuja ja helposti mukaan otettavia eväspaketteja. Ravintolassa ja kahvilassa on A-oikeudet.

Myös Villi Pohjola Oy:n toimitusjohtaja Sami Päivike kiittelee uutta toimipistettä, joka tulee hyödyntämään ja myös tukemaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontomatkailumahdollisuuksia ja -reitistöä: ”Pallas-Yllästunturin yli puoli miljoonaa vuotuista kävijää ja Kellokkaassa vierailevat 80 000 matkailijaa tarjoavat hyvän pohjan Villi Pohjolan toiminnalle Ylläksellä. Tulemme myös tuomaan mukanamme kansainväliset myyntikanavamme ja niiden myötä alueelle myös lisää ulkomaisia turisteja.”

Luonto- ja elämysmatkailupalveluita tarjoavalla Villi Pohjolalla on nyt avattavan Ylläksen lisäksi toimipisteet Rovaniemellä, Rukalla, Pyhällä ja Hailuodossa. Johtavat kansainväliset matkanjärjestäjät valitsivat lappilaisia kokemuksia Rovaniemellä tarjoavan Villi Pohjolan ”On the Trails of the Arctic Culture” -ohjelmapaketin yhdeksi Suomen kiinnostavimmaksi kulttuurimatkailutuotteeksi. Ylläkselle Villi Pohjola rakentaa omat, alueen luontoon räätälöidyt matkailu- ja elämystuotteensa.

Linkit

Ylläksen kattavin lomamökkipalvelu Ylläksen matkailu

Villi Pohjola -luontomatkailupalvelut

Suomen johtava vuokattavien lomamökkien välittäjä Lomarengas

BAR LILLA E:N UUSI DRINKKILISTA RIKKOO RAJOJA INNOVATIIVISUUDELLAAN

image001 (1)

BAR LILLA E:N UUSI DRINKKILISTA RIKKOO RAJOJA INNOVATIIVISUUDELLAAN –
makuina mm. paahdetut luut, tuhka ja hibiscus.

Hotel Lilla Robertsin yhteydessä toimiva Bar Lilla e tarjoaa moderneja cocktaileja keittölähtöisellä ideologialla toteutettuna. Kansainvälisissä kisoissa ansioituneet baarimestarit ovat luoneet elokuussa avatulle baarille nyt uuden drinkkilistan, jossa erilaiset makuyhdistelmät, visuaalisus sekä juomien yllättävät tarjoilutavat näyttelevät suurta roolia. Uudessa listassa korostuvat puhtaus, selkeys ja moderni yksinkertaisuus, vaikka raaka-aineilla leikitelläänkin.

Pekka Välitalo, Turo Kotajärvi, Jarkko Issukka ja Sanna Tuomola ovat luoneet baarin, joka haastaa cocktailien rajoja, koskettaa asiakastaan kaikilla aisteilla ja tarjoilee cocktaileja gastronomisella otteella. Inspiraatiota tarjoiluun, makuihin ja tarjoiluastioihin haetaan eri kulttuureista, rituaaleista sekä perinteistä, makujen pohjautuen useimmin eri mausteisiin. “Lilla e:n tuleva lista on ollut meille vähän sama kuin taiteilijalle kanvas, tyhjä pohja mihin me voidaan maalata meidän sen hetkisen inspiraation tuotos” kertoo Turo Kotajärvi.

Ensimmäinen drinkkilista perustui pääosin Pohjois-Afrikan makuihin, jossa drinkeissä maistuivat mm. ras el hanout ja sumac. Nyt-liite valitsi lokakuussa Garam Masala & Omena -mocktailin kaupungin parhaaksi.  Uudella drinkkilistalla leikitellään mm. mustekalan musteella, merilevällä, tuhkalla ja paahdetuilla luilla; unohtamatta kuitenkaan persikan, seljankukan ja hibiscuksen helpommin lähestyttävää raikkautta.
Oleellista osaa drinkeissä näyttelevät poikkeuksellisen näyttävät tarjoiluastiat, jotka tuovat uuden ulottuvuuden kokonaisvaltaiseen kokemukseen. Lopputulos on modernia, rajoja rikkovaa, mutta ennenkaikkea rennosti lähestyttävää cocktail-kulttuuria.

Lilla e on tekijöidensä näköinen cocktailbaari, jossa luksusbaari tarkoittaa aitoa välittämistä, maailmanluokan cocktaileja, sekä lämmintä ja henkilökohtaista palvelua ja kotoista tunnelmaa, jota Lilla Robertsissa myös hyggeksi kutsutaan. Baarin tiimi tunnetaan mm.  Groteskista, American Barista, Trillby & Chadwickistä sekä Teatterin Kellobaarista.
www.facebook.com/lillaelephant/
www.lillaroberts.com
www.kampgroup.fi

Syksyn satoa Ravintola Näsinneulassa

1555511_208050986047442_1484948318_n

Tampereen symbolin Näsinneulan huipulla sijaitseva Ravintola Näsinneula on uudistanut ruokalistansa sesongin parhailla antimilla. Laadukkaat ateriakokonaisuudet syntyvät omilta lähituottajilta hankituista raaka-aineista, rohkeiden makuyhdistelmien kokeilemisesta sekä taidosta ja tahdosta tehdä kaikki alusta loppuun itse. Kattavana teemana ovat kotimaiset, puhtaat maut yhdistettynä huolella valittuihin juomiin.

”Ravintola Näsinneulassa valmistetaan syyssadon paikallisista raaka-aineista monipuolisia makuelämyksiä”, kertoo Ravintola Näsinneulan keittiöpäällikkö Eeva Kokko .  ”Tarjolla on esimerkiksi riekkoa, hirveä, pihlajanmarjaa ja kotimaisia sieniä yhdistettynä herkullisiin itävaltalaisiin Esterházy viinitalon viineihin.” kuvailee Eeva Kokko.

Ravintola Näsinneulassa tarjoillaan syksyn sadon teemamenua 10.11.-29.11.2015 välisenä aikana. Lisäksi ruokalistalta löytyy useita valmiita menukokonaisuuksia, joista viiden ruokalajin Finlandia menu on ollut vuodesta toiseen ravintolan suosituimpia menuja. Menujen lisäksi maistuvia sekä mieleisiään kokonaisuuksia saa koottua à la carte-listalta löytyvistä alku-, pää- ja jälkiruuista.

Ravintola Näsinneula tarjoaa tunnelmallisen miljöön, upeine kaupunki- ja järvimaisemineen 124 metrin korkeudessa. Ruokailu Ravintola Näsinneulassa on yhdistettävissä myös erilaisiin Särkänniemien yrityspaketteihin. Tervetuloa Arjen Yläpuolelle!

Ravintola Näsinneula
Särkänniemi
Pöytävaraukset: puh. 0207 130 234
Avoinna: ti-la 11-23.30, su 11-21.20, ma suljettu
www.nasinneula.fi

 

 

Citykäytävään avautuva keittobistro Suup laittaa sopat uusiksi

bf75c52a18edb6df_800x800ar

Helsingin Citykäytävässä 11.11.2015 avautuvassa keittobistro Suupissa suomalaisten rakastamat keitot tuodaan tarjolle yllätyksellisellä tavalla. Asiakas saa pistää lusikkansa soppaan ehdottamalla uusia makuja listalle sekä viimeistelemällä oman keittonsa mieleisillä liemillä ja mausteilla. Suupissa vannotaan maultaan rikkaiden liemien, tuoreiden raaka-aineiden ja ruokasesonkien nimeen.

Keittolistalta löytyy niin ennakkoluulottomasti uudistettuja klassikkoannoksia kuin täysin uudenlaisia, maailman mauista ja trendeistä inspiroituneita soppia.

”Suupissa kaikki on kiinni liemestä. Se on keiton vahva juuri. Liemet keitetään meillä itse, ja niitä kehitetään koko ajan edelleen asiakkaidemme kanssa. Tarjoilemme joka päivä soppia eri tulisuusasteisilla liemillä”, sanoo Food Lab Manager Anne-Maria Mikkonen.

”Keittojen raaka-aineet ovat tuoreita ja huolellisesti viimeisteltyjä. Vihannekset on viipaloitu paperinohuiksi ja kala tai liha ensiluokkaista. Makua keittoihin tuovat raikkaat yrtit sekä tulisina hehkuvat mausteet. Asiakas viimeistelee annoksensa itse valitsemalla haluamansa liemen ja lisukkeet. Keveytensä vuoksi keitot hemmottelevat vatsaa ja niitä voi nauttia hyvällä omallatunnolla”, Mikkonen kertoo.

Itse rakennettavien keittojen rinnalla ravintolassa on myös päivittäin vaihtuva keittolista, jolta löytyvät kunkin sesongin suosituimmat maut. Keittoannoksen kanssa tarjoillaan tuoretta leipää.

Suupin keiton voi nauttia lounasaikaan paikan päällä tai noutaa mukaansa kätevissä take away -astioissa.

”Suup on myös keittojen testilaboratorio, jossa soppia keitellään yhdessä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on luoda terveellinen, makurikas, tuore ja kiinnostava lounastuote kaupunkilaisten nautittavaksi. Suupissa kehitettyjen keittojen on tarkoitus matkata testijakson jälkeen S-ryhmän kahviloiden ja päivittäistavarakauppojen valikoimiin”, kertookehityspäällikkö Petri Martola SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta .

Suupin edeltäjä Food Labissa oli jäätelöbaari Tötterö, jonka suosituimmiksi jäätelömauiksi osoittautuivat suolainen kinuski sekä vadelma-chili-salmiakki. Jäätelöitä voi ostaa jatkossa Ison Omenan Coffee Housessa Espoossa sekä kauppakeskus Kaaressa ja Sokoksen kahvilassa Helsingissä.

Suup. Keskuskatu 6. Avautuu yleisölle 11.11.2015 klo 11. s

Mikä on Food Lab?

Food Lab on SOK:n ja HOK-Elannon yhteinen kehitysprojekti, joka avautui keväällä 2013. Food Labin testissä ovat olleet täytettyjä leipiä tarjoava Subille, Smoothieita ja hodareita tarjoava Smoothdog Machine, salaattibaari Urban Farm, suomalainen Katuruoka Koju sekä jäätelöbaari Tötterö. Testattuja konsepteja otetaan testijakson jälkeen käyttöön S-ryhmän ravintoloissa ja kahviloissa. Muun muuassa Subille löytyy Vaajakosken  ABC liikennemyymälästä, Smoothdogin hodarit Pitkälahden ABC liikennemyymälästä, Urban Farmin salaatit Lappeenrannan Momento-kahvilasta ja Tötterön jäätelöt Ison Omenan Coffee House -kahvilasta.

 

Bulevardille avataan uusi samppanja- ja viinibaari – BLVD26

blvd26-logo-sin

Luvassa on kuplivaa kuohujuomaa, maistuvia palanpainikkeita sekä tyylikästä tunnelmaa, kun Restel avaa marraskuussa ainutlaatuisen samppanja- ja viinibaarin Helsinkiin. Parahiksi pikkujoulukaudelle valmistuva BLVD26 sijaitsee Bulevardilla, Punavuoren design-kaupunginosassa.

Trendikäs ja intiimi BLVD26 on sekoitus bistroa, baaria ja loungea. Ravintolan tila- ja sisustussuunnittelusta vastaa Jaana Ekman Visionary Design Partnersilta. Inspiraatiota ravintolan ilmeeseen ja värimaailmaan on haettu sekä viineistä että ravintolan naapurustosta.

BLVD26 sijaitsee nimensä mukaisesti Bulevardi 26:ssa. ”Uskon, että Punavuoresta löytyy kysyntää tunnelmalliselle juoma- ja seurusteluravintolalle, jonka laadukas viinivalikoima on vertaansa vailla”, sanoo Restel Ravintoloiden ketjujohtaja Jan-Erik Lagerström. ”Alueella asuvien ja liikkuvien kaupunkilaisten lisäksi tavoittelemme asiakkaiksemme esimerkiksi viereisen Hotel Indigon vieraita sekä alueen yrittäjiä ja työntekijöitä”, hän jatkaa.

Laadukkaita erikoisviinejä myös maisteluannoksina

Laatutietoisille nautiskelijoille suunnatun samppanja- ja viinibaarin valikoima koostuu tarkkaan valituista ja laadukkaista erikoisviineistä. Kärkituotteina toimivat kohtuuhintaiset samppanjat, viinit ja kuohuviinit, mutta tarjolla on myös hinnakkaampia premium-tuotteita. Lisäksi valikoimaan kuuluu myös harvinaisempia pientuottajien viinejä, luomuviinejä unohtamatta.

”Myymme viinejä sekä laseittain että kolmen viinin maistelumenuina. Tarjolla on myös perinteistä pienempiä annoskokoja. Pienimmillään 2 cl viinilasillinen tuo kalliimmatkin laatuviinit kaikkien saataville”, kertoo Restelin juomatuoteryhmäpäällikkö Slava Arion.

Vaihtuvan viinivalikoiman lisäksi BLVD26:ssa tarjoillaan muun muassa erikoisoluita ja palanpainikkeeksi kevyitä, tapastyylisiä buleteja. Lisäksi saatavilla on erikoiskahveja ja tilauksesta valmistettavia mehuja, joita voi ostaa myös mukaan.

BLVD26:ssa panostetaan henkilökohtaiseen palveluun

Laadukkaan valikoiman ohella BLVD26:ssa panostetaan henkilökohtaiseen ja asiantuntevaan palveluun. ”Henkilökunta tulee olemaan suuressa roolissa ravintolan ilmapiirin luomisessa”, Lagerström sanoo.

Tulevaisuudessa ravintolassa tullaan järjestämään myös erilaisia tapahtumailtoja vaihtuvien life style -teemojen, kuten korujen, kellojen, laukkujen ja kenkien ympärille. Unohtamatta tietenkään viinejä!

BLVD26

Samppanja- ja viinibaari BLVD26 sijaitsee Helsingissä, Bulevardi 26:ssa. Tunnelmallisen juoma- ja seurusteluravintolan valikoima koostuu tarkkaan valituista ja laadukkaista erikoisviineistä, joita myydään sekä laseittain että kolmen viinin maistelumenuina. Vaihtuvan viinivalikoiman lisäksi BLVD26:ssa tarjoillaan mm. erikoisoluita ja -kahveja, tilauksesta valmistettavia mehuja sekä palanpainikkeeksi tapastyylisiä buleteja.www.blvd26.fi

Kotipizza valitsi Huttulan Kukon

12184985_10153590241540630_8423685931801786514_o

Kotipizza on valinnut Huttulan Kukon kananpoikansa uudeksi toimittajaksi. Huttulan Kukon kananpoika on tarjolla kaikissa ravintoloissa marraskuun aikana.

Kotipizza valitsi uudeksi kananpojan toimittajakseen Huttulan Kukon. Kananpojat tuotetaan vastuullisesti kotimaassa, ja ne saavat ravinnoksi kauraa, vehnää, hernettä, härkäpapua, rypsiä ja rapsia. Huttulan Kukon kananpojat kasvatetaan täysin ilman geenimuunneltua rehua.

Olemme Kotipizzassa sitoutuneet kasvattamaan tuotteidemme kotimaisuusastetta ja siirrymme käyttämään kotimaisia lihatuotteita. Haluamme tarjota vastuullisesti tuotettua ja herkullista kananpoikaa. Siksi valitsimme uudeksi toimittajaksemme Huttulan Kukon. Myös teettämissämme makutesteissä Huttulan Kukko nousi ykköseksi”, Kotipizza-ketjun toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

Kotipizza on meille ihanteellinen yhteistyökumppani, sillä se jakaa arvomme ruuantuotannon vastuullisuudesta. Samalla yhteistyö tarjoaa meille päänavauksen ravintolamarkkinoille ja tilaisuuden päästä ruokapöytiin kaikkialla Suomessa”, Huttulan Kukon emoyhtiön Kronfågel Oy:n luova johtaja Jyrki Sukula sanoo.

Kotimainen kananpoika on saatavilla kaikista lähes 270 Kotipizza-ravintolasta marraskuun aikana. Toimitukset ravintoloihin ovat jo alkaneet.

ABC-ravintoloiden kaikki liha on nyt kotimaista

b0aded7cc95db821_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat siirtyneet syksyn aikana kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Uudistuksen viimeinenkin vaihe on nyt toteutettu, kun myös à la carte -listan lihat ovat suomalaisia. Samalla à la carte -tarjontaan on tehty asiakkaiden toiveiden mukaisia uudistuksia.

– Viime vuonna tehty päätös on noin vuoden jälkeen maalissa eli kaikki ABC-liikennemyymälöiden ravintoloiden liharaaka-aineet ovat nyt kotimaisia. Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille, ABC-ketjuohjauksen kehitysjohtaja Antti Erikiviiloitsee.

Uudistuksia asiakkaita kuunnellen

– Saamme asiakkailtamme vuoden varrella paljon palautetta ja kehitysehdotuksia, joista olemme todella kiitollisia. Ne ovat vahvasti mielessämme, kun suunnittelemme valikoimiamme. Asiakkaiden palautteet olivat keskeisessä roolissa myös kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtymisessä, ABC-ketjuohjauksen ravintolakaupan kehityspäällikkö Tero Hänninen kertoo.

Ruokalistoja on uudistettu hienovaraisesti pitäen mielessä myös asiakkaiden suosiossa olevat klassikkotuotteet. ABC-ravintoloiden listalla pysyvät muun muassa alusta lähtien mukaan ollut Bonuspannu sekä lihapullat ja häränlehtipihvi, jotka ovat myös myydyimpiä tuotteita.

– Uutena tuoteryhmänä listalle tulevat aiemmin kampanjatuotteena asiakkaiden suosion saaneet possunlehtipihvit. Lisäksi moneen ravintolaamme tulee uudistuksen yhteydessä tarjolle erinomaisia talon lautasburgereita laadukkaalla briossisämpylällä. Myös pizzavalikoimaamme on panostettu ja klassikkopizzojen rinnalle tulee premiumpizzavalikoima uusilla makuyhdistelmillä, Tero Hänninen luettelee.

Eettisyys varmistetaan yhteistyöllä

Viime aikoina esille tulleet asiat osoittavat, että kotimaisuuskaan ei aina takaa toiminnan eettisyyttä. S-ryhmässä ei hyväksytä eläinten kaltoin kohtelua ja asioiden edellytetään olevan kunnossa koko arvoketjussa. Siksi epäkohtien tultua esille käynnistettiin välittömästi auditoinnit toimittajien alihankkijoille.

–  Isossa kuvassa kotimainen elintarvikeketju on tehnyt paljon eläinten hyvinvoinnin eteen. Uskomme, että tiivistämällä yhteistyötä koko arvoketjussa saamme korjattua myös esille tulleet epäkohdat. ABC:n osalta siirtyminen kotimaiseen lihaan tarkoittaa, että meillä on paljon paremmat mahdollisuudet tarkastella koko ketjua ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä eettisyyden varmistamiseksi, SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen kertoo.

ABC-ketjun keskeisiä periaatteita on avoimuus ja läpinäkyvyys ja siksi ketjun verkkosivuilta löytyvät muun muassa lihaa toimittavat yhteiskumppanit ja niiden käyttämät teurastamot: http://www.abcasemat.fi/abc/ruokailu-ja-ostokset/kotimaiset-raaka-aineet

Suklaamaailman aatelia tarjolla Fransmanni-ravintoloissa 1.11. alkaen

840cddf51746d777_800x800ar

Ranskalaisesta keittiöstään tunnettu Fransmanni hemmottelee asiakkaitaan laatusuklaalla marraskuun alusta tammikuun loppuun. Ravintoloissa on tarjolla kolme annosta, jotka on suunniteltu yhdessä maailman johtaviin suklaanvalmistajiin kuuluvan Valrhonan oman suklaamestarin kanssa.

Caramélia-maitosuklaata sisältävä Millionaire’s Shortbread suklaamousse-mantelikeksi -annos viettelee karamellin paahteisuudella ja mantelikeksin rapeudella. Café Gourmand yhdistää pienet suklaaherkut; jäätelön, espresson ja Opalys-valkosuklaan. Suklaamousse Manjari Valrhona yllättää intensiivisen tumman suklaan ja raikkaiden marjojen yhdistelmällä. Suklaaherkut maistuvat mainiosti vaikka Fransmannin ankankoipiconfit’n tai häränrinnan jälkiruokana, tai sellaisenaan hyvän kahvin kanssa.

Talvikuukausien suklaakampanja sai alkunsa aiemmin tänä vuonna, kun osa Fransmannin henkilökunnasta oli opintomatkalla Lyonissa. Opintomatkaan sisältyi käynti myös Valrhonan suklaatehtaalla.

– Tutustuimme matkalla Valrhonan tuotantoon ja innostuimme suklaasta niin, että halusimme heti kehittää omat versiomme Fransmannille. Suklaa on sitä paitsi herkkusuiden suosikki kaikkialla maailmassa, kuvailee ketjupäällikkö Mikko Virtanen .

Kehitystiimin apujoukkoihin rekrytoitui myös Valrhonan oma suklaamestari Luke Frost . Hän saapui Suomeen ja tiimille järjestettiin intensiivinen koulutus suklaan saloihin. Frostin avulla koulutuksessa esille nousseet ideat muotoutuivat kolmeksi hyvin erilaiseksi kokonaisuudeksi.

– Frostin ammattitaito ja tuotetuntemus tekivät vaikutuksen koko tiimiin. Hänen avullaan osasimme valita ja yhdistää oikeat raaka-aineet ja suklaat toisiinsa, Virtanen kertoo.

Valrhona on yritys, joka on valmistanut laatusuklaata Tain L’Hermitagen kylässä Etelä-Ranskassa vuodesta 1922. Valrhonalla on toimintaa yli 75:ssä maassa ja oma suklaakoulu Tainin lisäksi myös Pariisissa, New Yorkissa sekä Tokiossa. Valrhonan suklaamestarien tiimiin kuuluu 20 alansa huippuammattilaista, joiden työkenttänä on jatkuva tuotekehitys ja koulutus tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yrityksen käyttämät kaakaopavut tulevat eri puolilta maailmaa tarkoin valituilta alueilta ja papujen tuottajilta.

Suklaaviettelyksiä tarjolla Fransmanneissa 1.11.2015 – 31.1.2016.

Rukalle uusi alppihenkinen ruokaravintola Les Alpes

d2f93c22-30c6-428e-ab53-2a8725770532

Perjantaina 6.11. Rukan hiihtokeskuksen ytimessä Kuusamossa avataan uusi alppihenkinen ravintola Les Alpes. Rukan Talvikauden avajaisten lomassa ovensa avaava uutuusravintola luottaa tuhtiin keskieurooppalaiseen ruokaan, lämminhenkiseen tunnelmaan ja palveluun sekä teemaa mukailevaan sisustukseen.

Les Alpes sijaitsee Rukan kylän keskeisimmällä paikalla, ravintola Pisteen yhteydessä omalla sisäänkäynnillään.

– Siinä missä Piste panostaa muun muassa runsaaseen ohjelmatarjontaan, Les Alpes satsaa suurella sydämellä ruoka- ja juomapuoleen, kertoo ravintolan avaavan Tunturimax Oy:n aluepäällikkö Alpo Leinonen.

Aitojen puupintojen ja punaisten villakangaskuosien keskellä voi nauttia yksin tai yhdessä fondueta, makkarapannua, meheviä pihvejä, risottoja, pastoja sekä paikallisia herkkuja. Huolella koostettu viinilista tarjoaa annoksiin sopivia alppimaiden viinejä. Illallisen voi nauttia rustiikkisten tehdasvalaisimien hämyssä rinnemaisemia ihaillen.

– Meiltä löytyy rouheaa ja rehellistä ruokaa, jolla saa vatsansa helposti täyteen. Ruokalistallemme on valittu suosittuja annoksia muun muassa Saksan, Sveitsin sekä Italian alppiruoista, lähituottajia unohtamatta. Laadukkaat sekä tuoreet raaka-aineet ja korkea omavalmistusaste takaavat maukkaat makuelämykset tunnelmallisessa miljöössä. Les Alpesiin ovat tervetulleita kaikki nälkäiset ja janoiset – lomanviettäjistä ja laskettelijoista pariskuntiin ja lapsiperheisiin, Leinonen toteaa.

Lähes sadan asiakaspaikan ravintola täydentää omaleimaisuudellaan Rukan monipuolista ravintolatarjontaa.

– Les Alpes on täydellinen lisä Rukan kylän kirjavaan ravintolakattaukseen. Toimme 80-luvulla alpeilta fonduet ja racletet Rukalle ja sitä myötä koko Suomeen. Näiden suosittujen herkkujen perään on tullut paljon kyselyjä, joten on hienoa, että Les Alpes herättää nämä alppiherkut jälleen Rukalla henkiin, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Les Alpesin näyttävästä sisustuksesta on vastannut Visionary Design Partners Helsinki Oy:n Jaana Ekman.

Les Alpes
Rukankyläntie 17, Ruka

Aukioloajat:
Ma–to klo 17–22
Pe–la klo 17–24