Yli 10 miljoonaa myytyä annosta ABC-ravintoloissa

b174a4c2e06a9db0_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat rikkovat ennätyksiä, kun ensimmäistä kertaa ketjun historian aikana myytiin yli 10 miljoonaa ruoka-annosta vuoden sisällä.

– Olemme asettaneet ruoan laadun ravintolakaupan keskiöön. Laatupanostukset näkyvät myynnin kasvuna ja tyytyväisinä asiakkaina, kertoo ABC:n kehitysjohtaja Antti Erikivi .

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan. Noutopöytä on ruokailijoiden suosikki, ja à la carte -listan myydyimpiä annoksia ovat alusta asti mukana olleet tuttavuudet kuten härän lehtipihvi ja hawaijinleike.

Kotimaisuus kannattaa

ABC-ravintoloiden kuluneen vuoden merkittävin laatupanostus oli siirtyminen kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Sekä noutopöytää että à la carte -annoksia on uudistettu, niiden liha on täysin kotimaista ja myynnit ovat kasvussa.

– Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille. Kotimaisuus ja sopiva hintataso ovat ravintoloidemme valttikortteja, painottaa Erikivi.

Kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen on ketjun pysyvä linjaus, joka tukee S-ryhmän strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaan liittyviin odotuksiin. Lisäksi kotimaisuus helpottaa elintarvikeketjun eettisyyden varmistamista.

ABC-ravintoloiden viisi myydyintä ruoka-annosta vuonna 2015:

1. Noutopöytä

2. Härän lehtipihvi

3. Hawaijinleike

4. Bonuspannu

5. Isoäidin lihapullat

Vuoden 2015 aikana myytyjen ruoka-annosten 10 miljoonan kappaleen rajapyykki ylittyi tiistaina 29.12.2015.

Asiakaspalvelu vetoaa ruokailijoihin – Subway® -ketju oli Suomen paras pikaruokaketju* myös vuonna 2015

2000px-Subway_restaurant.svg

Vuodesta 2000 asti Suomen pikaruokamarkkinoilla vaikuttanut Subway® -ketju on yhä vahvemmin lunastanut näiden vuosien aikana paikkansa asiakkaiden mielissä ja ruokailutottumuksissa.

Taloustutkimus Oy:n tekemän vuosittaisen tutkimuksen mukaan Subway® -ravintolaketju oli Suomen paras pikaruokaketju vastaajien antamilla kokonaisarvosanoilla mitattuna myös vuonna 2015. Tämä oli ketjulle peräti kahdeksas vuosi peräkkäin ykkössijalla. Kohderyhmänä syys-lokakuussa 2015 tehdyssä tutkimuksessa olivat Suomessa asuvat 15 79-vuotiaat; yhteensä 3 693 vastaajaa. Tutkimuksessa oli arvioitavana 24 eri pikaruoka- ja kahvilaketjua.

Kokonaismielikuvavertailussa Subway® -ravintolaketju sai parhaimman tuloksen kaikista tutkimuksessa arvioiduista ketjuista. Kokonaisarvosanaksi Subway® -ravintolat saivat 8,04, kun muilla tutkituilla arvosana jäi selkeästi alle kahdeksan. .Subway® -ravintolat sijoittuvat kokonaismielikuvan tapaan ykköseksi myös 10 mielikuvatekijän yhteisvaikutusvertailussa.

Kokonaisuudessaan Subway® -ketju on kuluttajien mielestä paras tutkimuksessa arvioiduista pikaruokaketjuista suolaisten tuotteiden maun ja valikoiman monipuolisuuden sekä palveluhalukkuuden ja palvelun nopeuden suhteen. Subway® -ravintoloille ehdottoman tärkeä valinnanvapaus ja sitä kautta valikoiman monipuolisuus ovat ketjun toiminnalle tärkeimpiä arvoja.

*Lähde: Taloustutkimus Oy, Pikaruoka- ja kahvilaketjut -tutkimus 2015, yleisarvosanojen 4 10 keskiarvo 24 ketjun joukossa.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme 152. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on ympäri maailmaa yli 44 500.

KOTIPIZZA GROUP OYJ : KOTIPIZZA GROUPIIN KUULUVA HELSINKI FOODSTOCK YHTEISTYÖHÖN FAFA’S-KETJUN KANSSA

Kotipizza Groupiin kuuluva Helsinki Foodstock yhteistyöhön Fafa’s-ketjun kanssa

Kotipizza Group Oyj:hin (“Kotipizza Group”) kokonaisuudessaan kuuluva osto- ja logistiikkaoperaattori Helsinki Foodstock Oy (“Helsinki Foodstock”) on solminut Fafa’s Plats Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan se vastaa Fafa’s-ravintolaketjun tavaravirran hallinnasta. Koko Suomen kattava tavaravirran hallinta mahdollistaa Fafa’s-ketjun laajentumisen valtakunnalliseksi.

Helsinki Foodstock vastaa ketjun logistiikkakumppanina toimitusketjusta tavarantoimittajalta ravintoloihin. Sopimuksella ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta Kotipizza Groupin taloudelliseen tulokseen vuonna 2015.

“Uskomme vahvasti Fafa’sin konseptiin ja olemme ylpeitä mahdollistaessamme ketjun laajenemisen. Yhteistyö on luontevaa, sillä olemme  erikoistuneet logistiikkapalvelujen tarjoamiseen ketjuohjatuille yrityksille”, Helsinki Foodstock Oy:n toimitusjohtaja ja Kotipizza Group Oyj:n hankintajohtaja Anssi Koivula sanoo.

Helsinki Foodstock Oy tarjoaa hankinta-, logistiikka- ja valikoimapalveluita HoReCa-alan asiakkaille ja ruokaa valmistavalle teollisuudelle sekä innovaatiotuotteita ruoan vähittäiskaupalle.  Helsinki Foodstockin tärkeimpiä asiakkaita ovat Kotipizza-ketjuun kuuluvat ravintolat, Suomessa toimivat Subway-ravintolat sekä Rolls-ravintolat.
“Helsinki Foodstockin logistiikka mahdollistaa ketjun valtakunnallisen laajentumisen. Odotamme menestyksekkään yhteistyön alkamista”, sanoo Fafa’s Plats Oy:n toimitusjohtaja Doron Karavani.

Fafa’s-ketjulla on tällä hetkellä neljä ravintolaa Helsingissä. Ketju suunnittelee laajentumista franchising-periaatteella myös muualle Suomeen. Yritys tarjoaa myös catering-palveluita.

KOTIPIZZA GROUP OYJ: KOTIPIZZA GROUPIIN KUULUVAT HELSINKI FOODSTOCK JATKAA YHTEISTYÖTÄ SUBWAY-KETJUN KANSSA SUOMESSA

378650_10150486427165630_1413186743_n

Kotipizza Groupiin kuuluvat Helsinki Foodstock jatkaa yhteistyötä SUBWAY-ketjun kanssa Suomessa

Kotipizza Group Oyj:hin (“Kotipizza Group”) kokonaisuudessaan kuuluva osto- ja logistiikkaoperaattori Helsinki Foodstock Oy (“Helsinki Foodstock”) on saanut aiesopimuksen EIPC Limitediltä uusiakseen sopimuksensa ja vastatakseen edelleen Subway-ravintolaketjun tavaravirran hallinnasta Suomessa. EIPC Limited on Euroopan SUBWAYn franchising-yrittäjien omistama voittoa tavoittelematon organisaatio. Helsinki Foodstock vastaa ketjun logistiikkakumppanina toimitusketjusta tavarantoimittajalta ravintoloihin.

Lopullisella sopimuksella ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta Kotipizza Groupin taloudelliseen tulokseen vuonna 2015.

Vuonna 2001 perustetun EIPC:n tarkoituksena on saada SUBWAYn franchising-yrittäjille taloudellisia ja palveluetuja, joita saadaan suurten määrien hankinnasta ja jakelusta.

Helsinki Foodstock Oy tarjoaa hankinta-, logistiikka- ja valikoimapalveluita HoReCa-alan asiakkaille ja ruokaa valmistavalle teollisuudelle sekä innovaatiotuotteita ruoan vähittäiskaupalle.  Helsinki Foodstockin tärkeimpiä asiakkaita ovat Kotipizza-ketjuun kuuluvat ravintolat, Suomessa toimivat Espresso House -kahvilat sekä Rolls-ravintolat.

Kotimaisuus nostaa ABC-ravintoloiden myyntiä

8397d198f3202ba7_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat siirtyneet syksyn aikana kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Uudistus on vauhdittanut ravintola-annosten myyntiä kiitettävästi.

‒ Uusittujen à la carte -annosten myynti on noussut kuusi prosenttia. Panostuksemme kotimaiseen lihaan on nostanut myyntien lisäksi myös asiakastyytyväisyyttä, kertoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi .

ABC kuuntelee korva tarkkana asiakkaiden toiveita, ja ketjun toimintaa kehitetään palautteiden avulla. Asiakaspalautteet olivat yksi syy kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtymisessä. Lisäksi kotimaisuus helpottaa elintarvikeketjun eettisyyden varmistamista.

Puhdasta suomalaista ruokaa kaikille

ABC on saanut positiivista palautetta myös annosten hintatasosta. Kevyemmällekin lompakolle sopiva hinnoittelu mahdollistaa puhtaan suomalaisen ruoan nauttimisen kaikille ja kaikkialla ympäri Suomea.

‒ Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta ja kuuntelemme heitä mielellämme tässäkin asiassa. Kotimainen kysyntä ja kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeitä. Haluamme myös osaltamme tukea suomalaisen ruokateollisuuden arvoketjua ja työllisyyttä, painottaa Erikivi.

ABC-ketjun kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen on pysyvä linjaus, joka tukee S-ryhmän strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaan liittyviin odotuksiin.

Jatkuvasti kasvava kauppakeskus Forum jatkaa strategiansa toteuttamista avaamalla katutasoon Pohjoismaiden suurimman kahvilaketjun kahvilan

81a2b2a476165755_800x800ar

Pohjoismaiden suurin kahvilaketju Espresso House avaa kahvilan kauppakeskus Forumiin Helsinkiin tammikuussa 2016. Espresso Houselle vuokrattu tila sijaitsee kauppakeskuksen katutasossa. Kahvilatarjontaan panostaminen on osa uudistuneen kauppakeskuksen strategiaa, joka tähtää erityisesti valikoiman laajuuteen ja asiakkaiden viihtyvyyteen. Onnistunut strategian toteutus näkyy jo kauppakeskuksen huimissa myyntiluvuissa ja kävijämäärissä.

Kauppakeskus Forumiin on avattu monivuotisen uudistuksen myötä useita uusia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita, joiden avulla kauppakeskus on vakiinnuttanut asemaansa Helsingin keskustan monipuolisimpana palveluntarjoajana. Kahvilaketju Espresso House on uudistuneen Forumin uusin vuokralainen.

“Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta tuoda Espresso House Helsingin ytimeen yhteistyössä Forumin kanssa.”, sanoo Espresso House Finlandin toimitusjohtaja Anssi Thureson. ”Kahvilasta tulee upea kohtaamispaikka isojen tilojen ja viihtyisän sisutuksen ansiosta. Uskomme, että niin sijainnin kuin miljöönkin puolesta Forum tarjoaa meille loistavan liikepaikan”, Thureson jatkaa.

Kahvilan avaaminen on osa Forumin strategiaa, jossa keskitytään kauppakeskuksen valikoiman monipuolistamiseen ja asiakasviihtyvyyden lisäämiseen. Strategia onkin toiminut jo erittäin hyvin: Forumin myynti ja kävijämäärät ovat kasvaneet merkittävästi uudistusten myötä. Kauppakeskuksen myynti on kasvanut vuonna 2015 20 prosenttia edelliseen vuoteen nähden ja kävijämäärät puolestaan ovat nousseet 10 prosenttia syksyn 2015 aikana. Tammikuussa avattava kahvila tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden strategian toteuttamisen jatkamiselle vuonna 2016.

HYY Ravintoloiden yt-neuvottelut päätökseen

HYY Ravintolat Oy:ssä 14.10. – 1.12.2015 käydyt yhteistoimintaneuvottelut on saatettu päätökseen.

Neuvottelut on käyty tuotannollisista ja taloudellisista syistä työnantajan harkittua liiketoimintansa sopeuttamista ravintolamäärän pienenemiseen, yrityksen taloudellisen tilanteen ja tulevaisuuden tulosnäkymien johdosta.

HYY Ravintoloiden liiketoiminnan päättyminen Metropolian Ammattikorkeakoulussa tarkoittaa yrityksen ravintoloiden määrän vähenevän kolmanneksella nykyisestä 31 ravintolasta 21:een. Opiskelija-aterian hintaan ei ole tiedossa myöskään muutoksia, hinnan oltua sama 1.3.2012 lähtien vaikuttaen vahvasti yrityksen kannattavuuteen opiskelijaravintolapalveluiden tuottajana.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan ravintolatoiminnan esimiestason, ketjunohjauksen ja tukipalveluiden tehtävät sekä kulurakenne sopeutetaan pienenevään ravintolamäärään. Liiketoiminnan jatkuvuuden ja kannattavuuden varmistamiseksi toteutetaan yrityksen johtamisjärjestelmän muutos sekä luovutaan myös osasta nykyisiä tehtäviä sekä toimintoja.

Kaikille yhteistoimintaneuvotteluiden alaisille työntekijöille on tarjottu uutta työtä HYY Ravintolat Oy:ssä avoinna olevista tehtävistä irtisanomisten välttämiseksi. Irtisanottavien lopullinen määrä on 11.

– Neuvottelujen nyt päätyttyä voimme todeta, että irtisanottavien määrä toteutui huomattavasti ennakoitua vähäisempänä, kertoo HYY Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Arja Kosonen .

– Tehtyjen sopeutusten myötä varmistamme kannattavan liiketoiminnan myös jatkossa. Toimintamallimme raaka-aineiden vastuullisuudessa on toimialallamme aidosti ainutlaatuinen ja olen siitä ylpeä. Keskittymällä tuohon ydinosaamiseemme tulemme varmasti menestymään, Antti Kerppola , HYY Yhtymän toimitusjohtaja toteaa.

Ari Taivalsaari valittiin vuoden McDonald’s-yrittäjäksi

zo8jckinlesjy5fdrw3v

Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun McDonald’s-ravintoloiden yrittäjä Ari Taivalsaari valittiin Vuoden McDonald’s Yrittäjäksi. Valinta tehtiin 19 yrittäjän joukosta.

McDonald’sin Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen valintaperusteita ovat muun muassa henkilökunnan tyytyväisyys, asiakasmäärän ja myynnin kasvu, palvelun laatu ja ravintoloiden siisteys.

”Ari Taivalsaari on onnistunut erinomaisesti sisäisessä viestinnässään ja työntekijöidensä sitouttamisessa. Taivalsaaren ravintoloiden johdossa olevat ravintolapäälliköt ovat olleet hänen palveluksessaan pisimmillään jo yli kaksikymmentä vuotta. Työntekijöiden sitoutuneisuus ja motivaatio näkyvät suoraan ravintoloiden hyvässä asiakaskokemuksessa ja sitä kautta myös myynnissä”,sanoo McDonald’sin toimitusjohtaja Thomas Kelly.

”Tämä tunnustus kuuluu ennen kaikkea henkilökunnalleni. Uskon tiiviiseen yhteistyöhön sekä työntekijöidemme että eri sidosryhmien kanssa. Vain hyvällä yhteistyöllä voimme varmistaa että liiketoimintamme kehittyy tulevaisuudessakin positiivisesti”, toteaa McDonald’s-yrittäjä Ari Taivalsaari.

Ari Taivalsaari omistaa yhteensä kuusi McDonald’s-ravintolaa Jyväskylässä, Kuopiossa ja Joensuussa. Taivalsaari on Suomen ensimmäinen toisen polven McDonald’s-yrittäjä. Hän aloitti yrittäjänä vuonna 1998. Tällä hetkellä Taivalsaaren McDonald’s-ravintolat työllistävät 240 henkilöä.

Tampere-talo ja Royal Ravintolat yhteistyöhön: Tampereelle uusia ravintoloita

3b1e6778-3026-4516-a39f-bdea3c4ed9f0-main_image

Aku Vikström ja Paulina Ahokas. Kuvaaja Anne Sivula.

Suomen vetovoimaisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo ja ravintola-alan suurin yksityinen yrityskokonaisuus Royal Ravintolat yhdistävät voimansa vuodenvaihteessa. Yritykset ovat tehneet yhteistyösopimuksen ravintolatoiminnan aloittamisesta, minkä seurauksena Tampere-taloon tulee uusia ja laadukkaita ravintola- ja kahvilakonsepteja. Ensimmäinen niistä avataan marraskuussa 2016. Kyseessä on Royal Ravintoloiden ensimmäinen ravintolakokonaisuus Helsingin ulkopuolella.

Kumppanuus Royal Ravintoloiden kanssa liittyy Tampere-talossa parhaillaan käynnissä olevaan toiminnalliseen uudistushankkeeseen ja on merkittävä panostus talon tulevaisuuteen. Talo käynnisti viime kesänä mittavat laajennustyöt ja remontin, joiden yhteydessä uudistetaan ja rakennetaan ravintola-, kahvila- ja aulatiloja sekä kokous- ja monitoimitiloja. Uuden laaturavintoloistaan tunnetun kumppanin kanssa talo kehittyy palvelemaan entistä suurempia kulttuuri- ja kongressivierasjoukkoja sekä myös kaupunkilaisia ravintolatarpeineen. Taloon remontoidaan myös uudet tilat Tampereen Muumimuseon kansainvälisesti merkittäville taideaarteille. Muumimuseo avautuu Tampere-talossa toukokuussa 2017, ja sen tavoitteena on kasvattaa talon vuosittaista kävijämäärää 355 000 kävijästä 420 000 kävijään.

Royal Ravintolat kehittää Tampere-taloon uudenlaisia, talon toimintaan ja keskeiseen asemaan sopivia ravintola- ja kahvilakonsepteja. Näistä ensimmäinen avautuu asiakkaille marraskuussa 2016. Kaikki uudet ravintolapalvelut ovat valmiina uuden Tampere-talon ja Muumimuseon toukokuussa 2017 vietettäviin avajaisiin mennessä.

– Tampere-talosta tulee uudistusten myötä entistäkin vetovoimaisempi, kaikille kaupunkilaisille ja vieraille avoin kulttuuri- ja tapahtumakeskittymä, jossa tarvitaan alati kehittyviä, laadukkaita ja monia eri kohderyhmiä palvelevia ravintolapalveluita. Siksi päätimme partneroitua Suomen laadukkaimman ravintolatoimijan kanssa. Royal Ravintoloiden osaaminen ja laatu niin tilausravintoloissa kuin maamme arvostetuimpien ravintoloiden ja kahviloiden operoinissa ovat omaa luokkaansa. Meille molemmille tärkeintä on asiakkaan kokema arvo sekä laatu ja heidän tinkimätön palvelunsa hyvällä henkilöstöllä. Royal Ravintolat oli meille selkeä valinta, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Royal Ravintoloille Tampere-talo on merkittävin avaus pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ravintolayhtiössä nähdään, että yhteistyö Pohjoismaiden suurimman konsertti- ja kongressikeskuksen kanssa osuu yrityskulttuurin ytimeen.

– Tampere on yksi Suomen ruokapääkaupungeista, ja Tampere-talo tapahtuma- ja kulttuuri-instituutiona omaa luokkaansa. Tampere-talo on pohjoismaisessa mittakaavassakin palkittu laatu- ja asiakastyytyväisyysjohtaja, jonka arvot osuvat täydellisesti yhteen Royal Ravintoloiden kulttuurin kanssa. Meille on kunnia-asia ja upea mahdollisuus olla mukana tekemässä Tampere-talon kunnianhimoista tulevaisuutta kaupunkilaisten elämysten eteen, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Tampere-talon ravintolat tullaan rakentamaan viihtyvyys edellä, laadusta ja mausta tinkimättä. Ravintolat tulevat sisällössään hyödyntämään talon asemaa kaupungin johtavana kulttuurikeskuksena, ja niissä tullaankin näkemään ja kuulemaan elävää musiikkia, teatteria, taidetta ja muuta esittävää kulttuuria.

www.royalravintolat.com

www.tampere-talo.fi