Gastro kannustaa ravintoloita someen

gastro_www_ylapalkki_FI

Sosiaalinen media ja jakamistalouden palvelut rynnistävät ravintolamaailmaan. Gastro Helsinki ottaa selvää, miten ravintola surffaa somen aallonharjalla ja miten ravintolat ja majoituspalveluyritykset saavat sosiaalisesta mediasta myös liiketaloudellisen hyödyn irti. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattitapahtuma Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 16.–18.3.

Sosiaalisen median asiantuntijan Innastus Oy:n Inna-Pirjetta Lahden mukaan oikein valituissa some-kanavissa pienikin hotelli tai ravintola voi saavuttaa merkittävää näkyvyyttä minimaalisin kustannuksin.

– Jokaisen ravintolan ja hotellin kannattaa avata ainakin Facebook-sivu ja Instagram-tili ja ottaa viestinnässään käyttöön hashtagi sekä innostaa asiakkaita jakamaan hyviä kokemuksiaan somessa. Esimerkiksi matkailupalvelu TripAdvisorissa luodaan luottamusta uusien potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa, Lahti kannustaa.

Inna-Pirjetta Lahti ja TripAdvisorin Head of Marketing Justin Reid jakavat Gastro-messuilla vinkit asiakkaiden tavoittamiseen sosiaalisessa mediassa.

Inna-Pirjetta Lahti rohkaisee ravintoloita myös tekemään yhteistyötä sosiaalisen median sisällöntuottajien kanssa.

– Osallistamalla sisällöntuottajat omaan tuotekehitykseen voi saavuttaa näkyvyyden lisäksi myös merkittävää kilpailuetua. Esimerkiksi useat hotelliketjut ja ravintolat ovat uudistaneet lasten ruokalistansa yhteistyössä perhebloggaajien kanssa.

Asiakaspalvelua somessa

Sosiaalinen media on ravintoloille tänä päivänä tärkeä asiakaspalvelukanava, joka voi parhaimmillaan tuoda merkittäviä säästöjä ja liiketoimintaetuja. Somessa on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa asiakkaaseen ennen ja jälkeen palvelun oston.

Gastro-messuilla somessa hyvin menestyneet ravintoloitsijat keskustelevat bloggari, toimittaja ja viiniasiantuntija Arto Koskelon vetämässä paneelissa viestinnän onnistumisista ja epäonnistumisista. Koskelo vinkkaa, miten viestintää somessa ei ainakaan kannata tehdä:

– Some ryssitään viestimällä omahyväisesti ja persoonattomasti tai asettumalla asiakkaan yläpuolelle.

Gastro Helsinki 16.–18.3.2016
Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen johtava ammattikeittiö-, hotelli- ja ravintola-alan tapahtuma esittelee uutuudet ja trendit alan horeca-alan ammattilaisille. www.gastrohelsinki.fi|@gastrohelsinki |#gastrohelsinki |

Jack The Rooster palaa juurilleen uudistetulla siipi- ja burgermenulla

97628d59-1683-4d39-a3ee-19e231a6327d-main_image

Jack The Roosterin kevätmenu on voimassa 2.3.2016 alkaen.

Lukemattomia kertoja Tampereen parhaan terassin palkinnon pokannut Jack The Rooster tekee maaliskuussa paluun juurilleen. Ruokalista uudistuu, ja sen painopisteenä ovat jälleen laadukkaat burgerit ja tamperelaisten oma kulttiruoka, siivet.

– Palaamme takaisin siihen, mistä aikanaan aloitimmekin. Suositut open burger -avoburgerit palaavat listalle, ja lisäksi meiltä saa nyt perinteisten pienten siipien lisäksi myös suurempia crispy wingsejä. Uusi ruokalista on ottanut vaikutteita Amerikasta ja tarjoamme asiakkaillemme juuri sitä, mitä tamperelaiset tuntuvat rakastavan!, iloitsee Jack The Roosterin ravintolapäällikkö Jesse Salonen.

Uudelta burgerlistalta jokainen löytää makuunsa sopivan pihvin, kun valinnanvaraa löytyy Angus-naudanlihasta ylikypsään possunkylkeen ja lohesta bataatti-falafelpihveihin. Myös siipien ystäviä hemmotellaan, sillä siipikastikevalikoima laajenee entisestään. Poppamiehen suositut siipikastikkeet saavat rinnalleen mm. sweet chili- ja teriyakikastikkeet. Kesäkuntoa tavoitteleville asiakkailleen Jack The Rooster tarjoaa suolaisen, vuohenjuustomoussella ja rucolalla täytetyn vohvelin tai avokadohummuksella ja kookostofulla kyyditetyn sandwichin.

Uusittua ruokalistaa Jack The Roosterissa juhlitaan ennennäkemättömillä siipiarvonnoilla, kun maaliskuun jokaisena aukiolopäivänä asiakkaiden kesken arvotaan 1 kg eli noin 45 kpl siipiä vapaavalintaisella kastikkeella. Palkinto tulee lunastaa kuukauden sisällä voitosta ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Keväällä myös suursuosion saavuttaneet kymppiburgerit palaavat ohjelmistoon. Joka keskiviikko ja torstai tarjolla on kymppiburgerilista, jonka burgerannokset maksavat nimensä mukaisesti 10 euroa. Opiskelijoita Jack The Rooster muistaa kahden euron alennuksella, jonka saa esittämällä voimassaolevan opiskelijakortin.

Jack The Roosterin kevätmenu on voimassa 2.3.2016 alkaen.

Jack the Rooster kuuluu Priima-Ravintolat Oy:hyn, joka on ravintolayhtiö Restamaxin tytäryhtiö.

Jack the Rooster
Satakunnankatu 13 B
33100 Tampere

Aukioloajat:
ke 16–23
to–pe 16–04
la–su 13–04

Linkit

Jack The Rooster

Fransmanni-ravintolat päivittyvät Frans & Les Femmes -bistroiksi

afb55c28ea740d8b_400x400ar

Ensimmäisenä avautuu Frans & Emilie Turussa helmikuussa

Fransmanni-ravintolat uudistuvat yksilöllisiksi Frans & Les Femmes -bistroiksi, joissa  paikallisuus ja persoonallisuus saavat näkyä ja maistua niin ruoassa kuin palvelussakin. Ensimmäisenä muodonmuutoksen kokeneena bistrona avautuu Frans & Emilie Turussa 26.2.2016.

Frans & Les Femmes -bistroissa asiakkaisiin, ruokaan ja viiniin suhtaudutaan ranskalaisen intohimoisesti. Tarinoita ja yksityiskohtia ruokien ja viinien takaa tuodaan esiin ja jaetaan asiakkaiden kanssa.

Ruokalistalla tarjoillaan herkullista sesonkiruokaa sekä uusvanhoja ranskalaisia klassikkoja, kuten Bouillabaissea ja ankankoipea. Ranskalaiset juustot, uunituore leipä sekä raikkaat kasvikset näyttelevät jokaisen bistron keittiössä tärkeää osaa. Jälkiruokatarjonta hemmottelee herkkusuita; suklaisissa jälkiruoka-annoksissa käytetään laadukasta Valrhona-suklaata ja reseptejä, jotka on luotu yhdessä suklaatalon mestarien kanssa.

Bistrojen ykköstuotteeksi nostetaan lounas, jonka salaattipöydässä on esillä nizzalaisten torien raikas ja värikäs anti.

Ruokalistat vaihtelevat myös bistroittain. Turun torin laidalla sijaitseva Frans & Emilie tekee raaka-ainehankintoja niin Turun Kauppahallin kuin Kauppatorin toimittajien kanssa. Ravintolan erikoisuus ovat voissa paistetut, ruisleivitetyt ahvenet.

Uusi konsepti liikkuu trendien matkassa. “Ravintolaruokailusta tulee yhä enemmän elämyksellinen kokemus. Henkilökunnan tulee mahdollistaa elämys asiakkaille. Myös halu mutkattomaan ja rentoon syömiseen sekä kiinnostus lähiruokaan kasvaa edelleen. Näistä lähtökohdista Fransmannia lähdettiin uudistamaan”, kertoo SOK:n ravitsemiskaupan kehittämisestä ja konsepteista vastaava johtaja Harri Havia .

”Vaikka tunnelma on jatkossa rento, laadusta ei tingitä, vaan intohimon palveluun ja ihmisiin on näyttävä, tunnuttava ja maistuttava”, Havia toteaa.

Sokos Hotellien hotelliravintoloina tutuiksi tulleet ravintolat uudistuvat myös tiloiltaan. Ne sisustetaan raikkaalla, modernilla otteella valoisiksi ja aiempaa selkeälinjaisemmiksi, rennoiksi ranskalaistyylisiksi bistroiksi. 
Asiakkaiksi haetaan ensisijaisesti hyvää ruokaa ja tunnelma rakastavia kaupunkilaisia, mutta myös hotelliasukkaiden toivotaan jatkossa suuntaavaan yhä useammin oman hotellin bistroon.

Vuoden 2016 aikana uudistuu 7 Fransmanni-ravintolaa, ja loput vuonna 2017. Turun jälkeen aukeaa Frans & Amélie Helsingin Kluuvikadulla 4.3. Huhtikuussa avautuvat Frans & Sophie Kuopioon ja Frans & Marie Tampereelle. Toukokuussa avautuu Rovaniemen bistro Frans & Chérie.

Bodega Salud uudistaa tarjontaansa – kaupungin paras on nyt entistäkin parempi

d601deb0-9cfd-4c08-b381-5f2bc2eba658

Bodega Salud on palvellut asiakkaitaan Tampereella yli 40 vuotta. Kuva: Salud

Jo yli 40 vuotta Tampereen ravintolakentällä vaikuttanut espanjalaistyylinen ravintola Bodega Salud uudistaa tarjontaansa ja panostaa jatkossa entistä vahvemmin kotimaisen rotukarjan laatulihaan.

Tunnustusta ulkomaita myöten kerännyt tamperelaisravintola Bodega Salud tunnetaan niin eksoottisia makuja tarjoavasta ruokalistastaan kuin laadukkaista pihveistään. Pidetty ravintola satsaa vastaisuudessa entistä enemmän siihen, että lautasella lepäävä pihvi on ehtaa kotimaista laatua ja peräisin parhaasta rotukarjasta.

– Kotimaisuus ja vastuulliset valinnat tulevat näkymään Saludin tarjonnassa entistäkin vahvemmin. Ruokalistaa on uudistettu perinteitä kumartaen, valikoimaa on laajennettu ja raaka-aineisiin panostettu, kertoo Restamaxin linjajohtaja Eero Aho.

Entistäkin mureampaa laatulihaa lautasille

Salud aloittaa yhteistyön Lihatukku Harri Tammisen kanssa. Vuonna 1994 perustettu perheyritys on erikoistunut kotimaisen laatulihan leikkaamiseen. Tammisen sopimuskasvattajatiloilla karjan hyvinvointi on huomioitu niin liikkumatilan, ravinnon kuin eläinten välisen kanssakäymisen suhteen.

– Meillä suurin osa työvaiheista tehdään käsityönä. Kaikki pihvimme leikataan käsin, ja ne käyvät vaa’an päällä yksitellen. Maun ja laadun takuuna on, että kaikki fileet mureutetaan ennen leikkuuta mureutusvarastossamme, kertoo Tammisen myyntipäällikkö Petri Huhta.

Suomessa kasvatettavista naudoista vain noin 10 % on rotukarjaa. Sen liha on tunnettu mureudestaan, mehukkuudestaan ja herkullisesta maustaan. Jatkossa kaikki Saludin sisäfileetuotteet, mukaan lukien maankuulu pippuripihvi, tulevat Tammisen rotukasvattajatiloilta.

– Kaikki lihamme ovat peräisin pihvikarjasta, joka on kasvatettu syötäväksi. Meille eettisyys ei ole pelkkä mainoslause, vaan me myös noudatamme sitä ja vaadimme toimittajiltamme samoja arvoja. Lihojemme jäljitettävyys on omaa luokkaansa. Tarjoilija pystyy kertomaan asiakkaalle liharodun ja miltä tilalta se on lähtöisin, Huhta toteaa.

Tamminen on tehnyt yhteistyötä Restamaxin kanssa aiemminkin. Muun muassa Särkänniemen ja Linnanmäen Midhillien rotuburgereiden liha on Tammiselta peräisin.

– Restamax on meille täydellinen kumppani, sillä arvostamme laatua, kotimaisuutta ja lihan grillausvalmistustapaa. Saludissa yhdistyvät nämä kaikki elementit, ja siksi tuotteidemme saaminen maineikkaan ravintolan listalle on meille ilo ja kunnia, Huhta ylistää.

Uusi menu, uudet konkarit

Espanjalaisia makuja suomalaisittain tarjoileva Bodega Salud perustettiin vuonna 1974. Siihen aikaan hämmästystä aiheuttivat muun muassa paella ja tuoreista kasviksista ja hedelmistä koottu salaattipöytä.

– Suositun salaattipöydän tarjontaa on lisätty ennestään, ja se pitää jatkossa sisällään enemmän variaatioita. Vihreitä valintoja, hedelmiä, salaatteja, pähkinöitä ja juustoja, kertoo Saludin ravintolapäällikkönä aloittanut pitkänlinjan ravintolakonkari Mika Lintula.

Saludin pippuripihvi äänestettiin Suomen parhaaksi ravintolaruoaksi vuonna 2005. Pihviklassikon lisäksi Salud on hurmannut kävijänsä erikoisuuksillaan, kuten alligaattorin, biisonin, emun ja strutsin lihalla.

– Vuosien varrella suosituiksi muodostuneet klassikkoannokset, kuten rosvopaisti ja valkosipulihärkä, tulevat olemaan uudistuneessa menussa isossa roolissa. Kevään mittaan tulemme yllättämään vierailijamme myös erilaisilla teemamenuilla, Lintula raottaa tulevaa.

Saludin uutena keittiöpäällikkönä on aloittanut toinen pitkään alalla vaikuttanut tekijä Lasse Niemelä. Uudistunut menu on saatavilla 26.2. alkaen. Bodega Salud kuuluu ravintolayhtiö Restamaxin omistukseen.

Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
Puh. +358 20 741 2121
www.salud.fi

Aukioloajat:
Ma–to 11–23
Pe 11–24
La 13–24
Su 13–21

Suosittu italialaisravintola Pizzeria Bella Roma saapui Jyväskylään

d8832d6b-774f-4519-a755-d55986312d49-main_image

Pizzeria Bella Roma avataan Jyväskylän keskustassa Vanhassa Tiilitalossa keskiviikkona 24.2. Kuva: Pizzeria Bella Roma, JKL

Italialaisravintoloiden kotimainen aatelinen, Pizzeria Bella Roma hurmaa nyt myös keskisuomalaiset pizzoillaan ja pastoillaan. Helposti lähestyttävä koko perheen ravintola avaa ovensa Jyväskylän keskustassa Kauppakadulla tänään keskiviikkona 24.2. klo 16.

Vuodesta 1989 asti tamperelaisia palvellut ja kaupungin ravintolakartalla paikkansa vakiinnuttanut Bella Roma avataan keskelle Keski-Suomea. Lämminhenkinen, italialaistyyppinen ravintola tunnetaan ennen kaikkea laadukkaasta, persoonallisesta ja monipuolisesta pizzavalikoimastaan.

– Jyväskylän keskusta kaipaa ehdottomasti hyvää italialaista ravintolaa ja erityisesti laatupizzoja. Pizzerioita tässä kaupungissa riittää, mutta uskomme Bella Roman erottuvan tarjonnallaan edukseen. Luotamme huolella rakennettuun menuun, hyvään palveluun ja tunnelmaan sekä edulliseen hintatasoon, vakuuttaa ravintolapäällikkö Taru Viinikainen.

Lisäksi yksi ravintolan ehdottomista valteista on sen keskeinen sijainti kävelykadulla.

– Sijoittuminen kaupungin ytimeen Kauppakadulle, Vanhan Tiilitalon ”bingokulmaan” on oivallinen. Tänne on helppo tulla viihtymään, mihin aikaan tahansa, Viinikainen iloitsee.

12284872-7390-45d2-bdb5-aa9e8151773d

Pizzeria Bella Roma on tunnettu laadukkaasta pizzavalikoimastaan. Kuva: Pizzeria Bella Roma, JKL

Klassikoista moderneihin makuihin

Jyväskylän Bella Romassa nälkäisille tarjoillaan niin klassisia kuin vähän persoonallisempiakin makuja. Pizzojen täytevaihtoehdoissa on vanhojen tuttujen lisäksi myös erikoisempia tuttavuuksia, kuten vaikkapa saksanpähkinää, karamellisoitua munakoisoa, pinjansiemeniä, italialaista panchettaa sekä portobellosieniä. Listalta löytyy myös “valkoisia” bianche-pizzoja, herkullisia antipasteja, täyteläisiä pastoja ja raikkaita salaatteja.

– Menu on passeli niin kalan ja äyriäisten ystäville, lihasta pitäville, kasvissyöjille kuin gluteenitonta ruokavaliotakin noudattaville. Bellasta löytyy myös kattava ja laadukas viinivalikoima. Ja syömisen sijaan meille voi tulla vaikkapa vain nautiskelemaan cocktaileista!, Viinikainen vinkkaa.

Konstailematon koko kansan ravintola

Jokaisena viikonpäivänä palveleva, noin sadan asiakaspaikan Bella Roma tarjoaa myös arkilounasta. Lounasmenusta löytyy pizzoja, pastoja ja salaatteja, ja lounasaikaan on mahdollisuus myös rakentaa itselle mieluinen ruokaisa salaattiannos. Kesällä ravintola saa kupeeseensa 80-paikkaisen terassin, joka palvelee niin ruokailijoita kuin viileistä juomista nautiskelevia.

Ravintolan italialaishenkiseen sisustukseen on huolella panostettu. Tunnelmalliseen ja eteläeurooppalaistyyliseen ravintolaan ovat tervetulleita niin perheet, pariskunnat kuin työ- ja kaveriporukat. Asiakkaiksi tavoitellaan kaikenikäisiä hyvän ruoan ystäviä.

– Lämminhenkinen ja konstailematon Bella Roma on ehdottomasti koko kansan ravintola, kuvailee Viinikainen.

Bella Roman ovet avautuvat keskiviikkona 24.2. klo 16 osoitteessa Kauppakatu 41.

Jyväskylän ja Tampereen lisäksi Bella Romat löytyvät Lempäälän Ideaparkista sekä Kuopion Matkus-kauppakeskuksesta. Jyväskylän Bella Roma tuli omana tytäryhtiönään osaksi Restamax Oyj -konsernia. Uuden yhtiön osakkaana aloitti Jouko Sipponen.

Pizzeria Bella Roma
Kauppakatu 41, Jyväskylä

Avoinna:
Ma–to 11–22
Pe–la 11–23
Su 12–21

Lounas:
Ma–pe 11–14

Michelin Nordic Guide 2016 julkaistiin tänään

83eca6e9bd258cfd_800x800ar

Pohjoismaat saivat kaksi 3 tähden ravintolaa ja yhden uuden 2 tähden ravintola!

Tänään julkaistaan Michelin Nordic Guide 2016 , josta löytyy kaksi uutta kolme Michelin-tähteä ansainnutta ravintolaa.Maaemo Oslossa ja Geranium Kööpenhaminassa ovat ensimmäiset ravintolat Pohjoismaissa, jotka saavat tavoitellun arvion liittyen samalla eksklusiiviseen kerhoon, johon kuuluu vain 116 ravintolaa maailmassa.

”Tämän vuoden pohjoismainen oppaamme on jännittävä kahdestakin syystä. Ensinnäkin sieltä löytyy kaksi uutta, upeaa kolmen tähden ravintolaa. Lisäksi olemme ensimmäistä kertaa laajentaneet oppaamme sisällön maaseudulle, suurten kaupunkien ulkopuolelle. Olemme huolellisesti poimineet kaikkein parhaat ravintolat ja hotellit kaikkialta Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta – minkä myötä on annettu ennätysmäärä uusia tähtiä vuodelle 2016” , kertoo Rebecca Burr , Michelin Nordic Guiden päätoimittaja.

Oppaan laajemman kattavuuden myötä muun muassa Fåviken Magasinet on mukana ensimmäistä kertaa. Tuo Ruotsissa, Järpenissä sijaitseva ravintola, jonka yhteydessä on myös huoneita yöpymiseen, liittyy komeasti mukaan nousten heti kaksi tähteä saaneiden joukkoon.

”Fåviken Magasinet tarjoaa ainutlaatuisen ruokailukokemuksen idyllisessä ympäristössä, kaukana kiireestä sijaitsevalla metsästystilalla. Ruoanlaiton taso on erittäin vakuuttavaa ja niin ruokalajit kuin niiden ainekset ovat lähiympäristöstä”, kuvailee Burr ravintolaa.

Ruotsin ruoanlaittotaito vakuuttaa tänä vuonna, sillä uuden kaksi tähteä saaneen ravintolan lisäksi viisi ravintolaa on ansainnut ensimmäisen tähtensä: Sushi Sho tarjoilee nimensä mukaisesti erinomaista sushia Tukholmassa. Borgholmkeskittyy herkullisiin, taiteellisiin ruokalajeihin Öölannin saarella, Upper House ja sen hienostunut keittiö löytyvät 25. kerroksesta Göteborgista. Daniel Berlin pyörittää nimeään kantavaa perheravintolaa Skoonen Tranåsissa ja PM & Vännermenestyy Växjössä pitkälle kehitetyllä ruoalla aiheista ”metsä, järvi ja niitty”.

Tanska kasvattaa tähtiloistoaan neljällä uudella neljän tähden ravintolalla yhdessä kolmella tähdellä palkitun Geraniumin kanssa. Kadeau tarjoaa perinteisiä tanskalaisruokia kaukana kaaoksesta, rannalla Bornholmissa sijaitsevassa ravintolassa.Frederiksminde on erikoistunut luoviin ruokalajeihin samannimisessä hotellissa Præstossa. Henne Kirkeby Kro perustaa ruokalistansa ympäristön maatilojen tarjontaan sekä oman keittiöpuutarhan raaka-aineisiin. Myös klassista ranskalaista ruokaa Kööpenhaminan keskustassa tarjoava Kong Hans Kælder saa tauon jälkeen uudelleen Michelin-tähden.

Norjassa Kontrast (Oslo) ja RE-NAA (Stavanger) ovat niin ikään pohjoismaiden yhden tähden ravintoloita yhdessä kolmeen tähteen yltäneen Maaemon kanssa.

Bib Gourmand ravintoloiden joukkoon nousivat Pohjoismaissa uusina tulokkaina Smalhans (Oslo), Nook (Tukholma) jaSomm (Göteborg).

”Bib Gourmand arvio kertoo lukijoillemme, mistä voi löytää erittäin hyvin valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan. Iloitsemme siitä, että pohjoismaisesta oppaasta löytyy 30 ”Bibsiä” , Burr toteaa.

Michelin Nordic Guide 2016 on saatavissa pohjoismaissa mobiilisovelluksena, jonka voi ladata Iphoneen sekä Android-puhelimiin. Sovelluksen sisältö päivitetään pian kirjan julkistamisen jälkeen.

Michelin Nordic Guide 2016 löytyy monipuolisen valikoiman omaavista kirjakaupoista perjantaista 26. helmikuuta 2016 alkaen.

Koko lista Pohjoismaiden tähtiravintoloista: Nordic Guide Award List 2016 .

Suomen Gastronomien Seura: Roux on Vuoden ravintola 2016

c84c12c2-e973-4ab4-86b2-043babbf8432

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.

Ravintoloitsijapariskunta Kati ja Sami Häkkisen liki satavuotiaaseen lahtelaisapteekkiin rakentama ja mestaroima Roux on sinnikkäästi pitänyt kiinni kunnianhimoisesta linjastaan. Positio talviurheilu- ja hiphopkaupungin ainoana fine dining -tasoista ruokaa tarjoavana ravintolana ei kuitenkaan ole helppo. Yhden ravintolan on haastavaa synnyttää muuten ketjuvetoiseen Lahteen korkealaatuisen syömisen kulttuuria. Siinä Roux on kuitenkin onnistunut ja pystynyt koulimaan alueelle asiakaskunnan, joka osaa vaatia ravintolaltaan yhä parempaa ruokaa.

”Tyylipuhtaan fine dining -ravintolan tapaan Roux viehättää kokonaisuutena. Siellä on loistava ruuan ja viinin yhdistelmä, kaunis miljöö sekä erinomainen palvelu. Sami Häkkinen liputtaa keittiössään klassisen ranskalaisen ruoanlaittoperinteen puolesta ja salista vastaava vaimonsa Kati pitää huolen siitä, että palvelu pelaa moitteettomasti ja huolellisesti valitut juomat täydentävät annokset”, kertoo Vuoden ravintola -valinnasta vastaavan Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä.

Asiakaskuntansa ohella Roux on valmentanut menestyksekkäästi myös henkilökuntaansa. Ravintolassa nautitaan erinomaisen ruoan ohella myös erinomaisesta palvelusta, ja ravintola onkin toiminut monen nuoren kilpailuvalmennettavan kouluttajana.
”Suomen tunnetuimmat ravintolatähdet ovat lähes poikkeuksetta sijainneet Helsingissä ja viime vuosina myös Turussa ja Tampereella. Onkin hienoa huomata, että myös Lahdessa kukoistaa vuodesta toiseen ravintola, joka periksi antamattomasti uskoo viihtyisän miljöön ja erinomaisen ruoan ja palvelun yhdistelmään. Roux on ansainnut paikkansa Vuoden ravintolana ja toimii varmasti kannustavana esimerkkinä myös pienempien kaupunkien ravintoloitsijoille”, perustelee Lähteenoja-Niemelä Vuoden Ravintola 2016 -valintaa.

Vuoden ravintola jo 31 vuotta

Arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, jolla asiakas tuntee itsensä arvostetuksi. Sillä on myös hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.

Vuonna 2007 avatun Rouxin ravintoloitsijat Kati ja Sami Häkkinen toimivat aiemmin Luostolla, kunnes saivat mahdollisuuden perustaa historialliseen lahtelaisapteekkiin ravintolan. Museoviraston suojelema huoneisto on rakennettu perinteitä kunnioittaen tyylikkääksi laaturavintolaksi, jossa uskotaan suomalaisesta valtavirrasta poiketen laadukkaista raaka-aineista huolella valmistettuihin kauniisiin annoksiin, erinomaisiin viineihin, henkilökohtaiseen palveluun ja valkoisiin pöytäliinoihin.

Maamme vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura ry, on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Roux on 26. tunnustuksen saanut ravintola. Ruokakulttuuria vaaliva seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

Suomen Gastronomien Seura ry:n Vuoden ravintola -tunnustukset

2016 Ravintola Roux, Lahti
2015 Ravintola SPIS, Helsinki
2014 Ravintola ASK, Helsinki
2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki
2012 Ravintola Muru, Helsinki
2011 Ravintola C, Tampere
2010 Ravintola Juuri, Helsinki
2009 Ravintola OLO, Helsinki
2008 Ravintola Postres, Helsinki
2007 Ravintola Savoy, Helsinki
2006 Ravintola Demo, Helsinki
2005 Ravintola George, Helsinki
2004 Palace Gourmet, Helsinki
2003 Panimoravintola Herman, Turku
2001 G.W.Sundmans, Helsinki
2000 Chez Dominique, Helsinki
1999 Ravintola Savoy, Helsinki
1998 Kanavaranta, Helsinki
1996 Lyon, Helsinki
1994 Safka, Helsinki
1993 Pamir, Strand Inter-Continental, Helsinki
1992 Julia, Turku
1991 Lehtovaara, Helsinki
1990 Amadeus
1989 Ravintola Henrik´s, Tampere
1988 Ravintola Bellman, Helsinki
1987 Ravintola George, Helsinki
1986 Celine
1985 Palace Gourmet, Helsinki
www.gastronomit.fi,

www.facebook.com/SuomenGastronomienSeura

Atria avasi pop up -keittoravintolan Helsingin keskustaan

print_ZjdNGDtEKn

Atria avasi pop up -keittoravintolan Helsingin keskustaan

Atria avasi eilen ensimmäistä kertaa pop up -ravintolan. Ravintola on nimeltään Lounaskeittola ja siellä tarjoillaan ilmaiseksi Atrian uusia itämaisia broilerikeittoja. Pop up -ravintola on avoinna kaikille keitonystäville joka arkipäivä ensi viikon loppuun saakka.

Atrian ensimmäisessä pop up -ravintolassa on tarkoituksena tuoda esille kevään uusia itämaisia keittoja. Pop up -ravintola on Atrialle uudenlainen tapa maistattaa uutuuksia.

”Halusimme kokeilla jotain uutta ja erilaista. Toivomme, että ihmiset tulevat Lounaskeittolaan nauttimaan lämpimästä keitosta ja tunnelmasta. Uusissa keitoissa Aasian maut kohtaavat suomalaisen kanan. Nämä itämaiset keitot tuovat sopivasti lämpöä talven keskelle,” kertoo Atrian brändijohtaja Sanna Päällysaho.

Keittoravintolassa on maisteltavana kotimaisesta broilerista valmistetut itämaisittain maustetut keitot: Green Curry ja Red Curry. Tunnelmalliseen keittolaan voi piipahtaa lounaalle tai illalla työpäivän jälkeen. Lounaskeittola on auki 9.2.–19.2.2016 välisen ajan joka arkipäivä lounasaikaan klo 11–14 ja iltaisin klo 16–19 Bassoradion tiloissa, osoitteessa Unioninkatu 25, Helsinki.

Classic American Diner avataan Kauppakeskus Jumboon

e9ca5db8-99d1-40b5-9052-e0b136ad8cb2

Suosittu koko perheen jenkkiruokaravintola Classic American Diner rantautuu Vantaalle Kauppakeskus Jumboon. Keskiviikkona 17.2. avattava ravintola on Classic American Diner -ravintolaperheen kuudes. 

Ravintolayhtiö Restamax avaa ravintolasalkkunsa suosituimman jenkkiravintolan kauppakeskus Jumboon. Näyttävä Classic American Diner tulee sijaitsemaan Jumbon uusimmassa siivessä Stockmannin kupeessa. Asiakaspaikkoja ravintolassa on noin 180.

– Olemme etsineet Classic American Diner -konseptille pitkään sopivia liiketiloja pääkaupunkiseudulta. Suomen suurimpiin lukeutuva kauppakeskus Jumbo on täydellinen kohde tälle casual-ravintolalle, joka puhuttelee monipuolisella tarjonnallaan laajasti kauppakeskuksessa asioivia, kertoo Restamaxin linjajohtajaTero Kaikkonen.

Aitoa amerikkalaisuutta alusta loppuun

Classic American Diner haluaa tarjota aidon amerikkalaisen ravintolakokemuksen perinteisen jenkkidinerin hengessä. Ravintola tarjoaa kauppakeskuksen asiakkaille lukuisia herkutteluvaihtoehtoja jenkkityylisestä all day breakfastista arkilounaaseen ja viikonlopun tuhteihin burger-nautintoihin. Listalta löytyy niin runsaita hampurilaisaterioita, sandwichejä, pihvejä, wingsejä kuin kevyitä salaatteja. Jälkiruokalista pitää sisällään amerikkalaiselle tyylille uskollisia pannukakkuja, pirtelöitä ja kakkuja.

– Myynti- ja kävijämäärällä mitattuna Jumbo on Suomen suurin kauppakeskus, jossa on parikymmentä kahvila- ja ravintolapistettä. Uskon, että erotumme tällä konseptilla ja ruokatuotteella kauppakeskuksen ravintolatarjonnasta, ja täydennämme ja monipuolistamme sitä entisestään, Kaikkonen toteaa.

Vahvasti kasvava ravintolakonsepti

Vantaan ravintolakuopuksen lisäksi Classic American Dinerit sijaitsevat Jyväskylässä, Tampereella ja Seinäjoella. Tampereella ravintoloita on kolme: Finlaysonilla, Koskikeskuksessa ja Lielahdessa.

– Classic American Diner -ravintolat ovat välittömiä ja monipuolisia ravintoloita, joiden kohderyhmä on laaja. Strategiamme mukaisesti haemme kasvua Suomen suurimmista kaupungeista ja kauppakeskuksista, joten avaus Jumboon tukee tätä loistavasti. Eikä tämä jää tähän – tulemme tuomaan lähitulevaisuudessa Classic American Dinerin vieläkin vahvemmin eteläiseen Suomeen, kertoo Restamax Oyj:n toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Classic American Diner
Kauppakeskus Jumbo
Vantaanportinkatu 3, 01510 Vantaa
Puh. 0300 870 459

Aukioloajat:
ma–la 11–21
su 12–18

Jyväskylän uusi Passion Food & Bar juhli avajaisiaan perjantaina

f6d7af38-8ae5-45c0-8206-c45669159133

Bar Passion yhdistyi tammikuisen remontin aikana seinänaapuri Food Bar & Kitchenin kanssa uudeksi upeaksi kokonaisuudeksi. Merkittävän laajentumisensa myötä ravintola viihdyttää läpi viikon: arkena nautitaan täyttävistä lounaista, iltaisin katsotaan screeneiltä peliä ja sunnuntaisin tullaan tuhdille brunssille.

Jyväskylän Passion Food & Barissa vietettiin avajaisia yllätysesiintyjä Reino Nordinin johdolla viime perjantaina. Uusi ravintola jakaantuu selkeästi kahteen osaan, jotka ovat niin tyylillisesti kuin tarjontansa puolesta virkistävän erilaiset. Ruokapuoli on hillitty, lämmintunnelmainen ja tyylikäs kokonaisuus. Tikityylinen baaripuoli lainelautoineen ja palmuineen taas tiivistää onnistuneen kesän ainekset: hauskanpidon, hyvän ruuan ja värikkäät drinkit. Myös juomalista mukailee teemaa rennoilla cocktaileilla ja kuplivilla kuohuviineillä.

Ravintolapäällikkö Juuso Puustisen mukaan uudistuksessa oli tärkeää säilyttää molempien ravintoloiden parhaat ominaisuudet.

– Ruokapuolen listasta haluttiin tehdä kattava ja monipuolinen. Meiltä löytyy niin salaatteja, täytettyjä leipiä, burgereita, burritoja, wok- ja pannuannoksia, wingsejä kuin esimerkiksi paistettua lohta ja porsaankylkeä. Jälkkäreiden puolelta uskon itse tuunattavien vohveleiden ja Banana split towerin nousevan suosikeiksi. Arkisin tarjoiltava lounas on entiselle Foodille uskollinen – se oli suosittu ja halusimme ehdottomasti sisällyttää sen myös uuteen Passioniin, Puustinen kertoo.

Baarin puolella löysätään paidankaulusta ja rentoudutaan urheilun ääressä.

– Remontin myötä näytöt ja äänentoisto on pelien katsomista varten hiottu viimeisen päälle kuntoon. Ja nälän yllättäessä erilliseltä snack-listalta löytyy wingsejä, nachoja, sipulirenkaita ja muuta fingerfoodia, hän jatkaa.

Tältä brunssilta ei lähdetä nälkäisenä

Merkittävänä uutuutena on Passionin sunnuntaibrunssi, missä pöydät notkuvat croissanteista, erilaisista leikkeleistä, wingseistä, tuoreista kasviksista ja tapas-tyylisistä pikkunaposteltavista, houkuttelevia jälkiruokia unohtamatta.

– Brunssimme tarjoiltiin eilen ensimmäisen kerran ja vastaanotto oli erittäin positiivinen. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi myös tunnelmaan on panostettu: sunnuntaisin paikalla on aina DJ soittamassa, Puustinen summaa.

Sunnuntaibrunssi tarjoillaan kello 12–16. Passion Food & Barin kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset. Ravintola tuli omana tytäryhtiönään osaksi Restamax Oyj -konsernia. Uuden yhtiön osakkaana on aloittanut Jouko Sipponen.

Passion Food & Bar, Jyväskylä
Kauppalaispiha 3
Ikäraja K-18