Kari Aihisen ja Paul Hickmanin uudesta ravintolasta Roster Helsinki

7a101291-c133-4c53-ab08-74f0f965530d-main_image

Kari Aihisen ja Paul Hickmanin uudesta ravintolasta Roster Helsinki. Kuva: Juuso Syrjä.

Helsingin Kauppatorin laidan paraatipaikalle kesäkuussa avautuva Roster Helsinki on kahden arvostetun ravintoloitsijan kunnianhimoinen hanke Helsingin vanhan keskustan elävöittämiseksi. Kari Aihinen ja Paul Hickman rakentavat Torikortteleihin itsensä näköistä ja oloista ravintolaa, jonka ruoka ja palvelukonsepti edustavat uudenlaista ravintola-ajattelua. Ravintolan nimi viittaa Aihisen ja Hickmanin tuekseen rakentamaan ammattilaiskokoonpanoon, eli rosteriin.

Helsingin arvokkaimpiin kuuluva liikepaikka asettaa ravintolalle kovat odotukset, mutta ravintoloisijoina aloittavat Aihinen ja Hickman uskovat löytäneensä yhtälön, jolla erottautua kaupungin muista uutuusravintoloista. Roster Helsingin konsepti selkeä: rentoa, selkeää ja laadukasta. Ruokalistan rakenne on yksinkertainen ja sen erikoisuutena on makujen ja annosten välinen tasa-arvo.

”Listaa miettiessämme jäimme miettimään perinteisen alku-, pää- ja jälkiruokajaottelun merkitystä. Sehän on suoranaisesti alkuruokia syrjivää, joten otimme rohkean askeleen ja päätimme tehdä moisesta lopun. Roster Helsingin annokset ovat tasa-arvoisia, oli kyse sitten lihasta, kalasta, kasviksista tai jälkiruoista. Niitä sitten nautitaan sen mukaan, mitä itse kukin jaksaa ja hyvältä tuntuu”, perustelee Kari Aihinen uuden ravintolan linjausta ja lisää, että keittiön lähtökohta on parhaista raaka-aineista intohimolla valmistettu ruoka, joka sopii niin kokeilunhaluun, pikkunälkään kuin pitkään illalliseenkin.

Roster Helsingin kantavaa teemaa ei ole sidottu mihinkään maahan, vuodenaikaan tai sesonkiin. Peruslista vaihtuu pari-kolme kertaa vuodessa, mutta Aihinen ja Hickman tulevat sen lisäksi tarjoamaan viikoittain valmiita annoskokonaisuuksia, joissa yhdistyvät päivän parhaat maut.

”Me tulemme elämään hetkessä ja ajan hengessä. Kun Hickman vetää kaapistaan esille vielä parhaat pullot, on kokonaisuus varmasti kaikille sopiva. Me pidämme henkilökohtaisesti huolta siitä, että meille on helppo tulla ja viihtyä. Eikä se jää pukeutumisesta, ajasta tai lompakostakaan kiinni”, lupaa myös ravintola Savoyn keittiöstä vastaava Kari Aihinen.

Mutkatonta palvelua ja Suomen laajin laseittain tarjoiltavien viinien valikoima

Roster Helsingin tiimi uskoo Aihisen ruokien ohella erottautuvansa erinomaisella palvelulla. Siitä vastaa Royal Ravintoloiden ravintoloitsijatallissa aloittava, arvostetussa Pro-gaalassa vuoden 2016 ravintolapäällikkö-hovimestari-sommelier -palkinnolla palkittu Paul Hickman. Tuekseen hän on rekrytoimassa voittavaa kokoonpanoa erinomaisiksi tietämistään palvelu-alan ammattilaisista.

”Palvelun osuus ravintolaelämyksessä kasvaa jatkuvasti ja hyvä tunnelma voi nykyisin olla jopa ruokaa tärkeämpi nimittäjä. Aihisen kaltaisen mestarin vastatessa ruokapuolesta jää minulle mieluisa haaste voittavan tunnelman ylläpitämisessä”, innostuu Paul Hickman ja lisää, että haastaa itsensä myös rekrytoimalla asiakaspalvelijoiden rosteriinsa itselleen uusia kollegoita: ”Meille tulee joukkueellinen sellaisia mestareita, joiden kanssa olen aina halunnut tehdä yhteistyötä.”

Mutkattomuutta Roster Helsingissä edustaa myös Hickmanin uran laajin laseittain tarjoiltavien viinien valikoima: ”Eihän kukaan viiniä pullosta juo, joten meillä saa puolia noin 200 viinin listaltamme laseittain tai karahveittain. Laitamme myös niiden mittayksikköjä uusiksi. Meillä ne ovat 12,5 cl, 25 cl, 50 cl ja koko pullo 75 cl. Näin ei tarvitse aina nauttia koko pulloa ja tarjolla on myös arvoviinejä laseittain. Viinirosteriimme tulee myös kiinteä eurokatteinen hinnoittelu, joten niitä on kaikin puolin mukava nauttia”, lupaa Paul Hickman.

Asiakaspaikkoja kaksikerroksisessa Roster Helsingissä tulee olemaan 300. Näistä 200 ruokailijoille, 60 baariin ja 40 terassille. Sisustuksesta löytyy niin tyylikästä designia, looseja, avokeittiö, baaritiski ja intiimejä nurkkauksia.

”Kahden ravintolasalin lisäksi Rosterista löytyy myös ääni- ja näköeristetty takahuone ”Omertà”, jonka seurueet voivat varata yksityistilaisuuksiinsa. Siellä vallitsee nimensä mukaisesti oma rauha ja tilaan on myös oma sisäänkäyntinsä”, jatkaa Hickman.

Muodollisuudet narikkaan

Roster Helsingin keittiöpäällikkö Kari Aihinen vastaa jatkossakin ravintola Savoyn keittiöstä. Ruoasta ei tingitä kummassakaan, mutta ravintoloiden tunnelmissa voi Aihisen mielestä havaita pieniä eroavaisuuksia:

”Rosterissa muodollisuudet jätetään narikkaan. Salaisessa takahuoneessa porukat voivat myös halutessaan luukuttaa nupit kaakossa vaikka Metallicaa läpi aterian ilman, että muut vieraat häiriintyvät. Miksikö joku haluaisi tehdä niin? Koska se on mahdollista ja itse asiassa toisinaan myös todella rentouttavaa!”

BURGER KING® -ketjulla kiireinen viikko – avaa kaksi uutta ravintolaa

Burger_King_Logo.svg

Hampurilaisketju BURGER KING® avaa tällä viikolla kaksi uutta ravintolaa: tiistaina 26.4. Vaasan Kivihakaan ja torstaina 28.4. Helsingin Meilahteen.

Meillä on edessämme historiallinen ja erittäin kiireinen viikko, sillä avaamme kaksi uutta ravintolaa eri puolille Suomea”, myhäilee BURGER KING® -ravintoloiden ketjujohtaja Mikko Mollberg. Vaasan ja Meilahden ravintola-avausten jälkeen Suomessa on yhteensä jo 22 BURGER KING® -ravintolaa. ”Tahti on kova, kasvamme noin kymmenen ravintolan vuosivauhtia”, kertoo Mollberg ja lupailee uusia ravintola-avauksia olevan luvassa lisää syksymmällä.

Meilahteen 28.4.2016 klo 11.00 avattava BURGER KING® -ravintola työllistää noin 25 henkilöä. BURGER KING® Meilahti sijaitsee toukokuussa avattavan Cumulus Meilahti -hotellin alakerrassa. Hotellin tiloihin on tulossa myös toinen Restelin luotsaama ravintola, Bistro Cumulus, joka tarjoilee mm. modernia street foodia, monipuolisia salaatteja sekä klassisia bistroannoksia, kuten simpukoita ja hitaasti haudutettuja lihaherkkuja. Sekä Bistro että BURGER KING® palvelevat yhtälailla hotellin asukkaita kuin alueella liikkuvia kaupunkilaisiakin.

Vaasaan 26.4.2016 klo 9.00 avattava BURGER KING® -ravintola työllistää noin 25 henkilöä. Asiakaspaikkoja ravintolassa on yli 100. Ravintolan erikoisuus on autokaista, jollainen löytyy ennestään vain kahdesta muusta BURGER KING® -ravintolasta.

Vuonna 1954 Yhdysvalloissa perustettu BURGER KING® on tunnettu liekillä grillatuista hampurilaisistaan, jotka valmistetaan aina asiakkaiden toiveiden mukaan. Maailman toiseksi suurin hampurilaisravintolaketju erottuu kilpailijoistaan myös juomapuolella. BURGER KING® -ravintoloissa virvoitusjuomia saa juoda niin paljon kuin haluaa, ja lisäksi ravintoloissa tarjoillaan myös olutta.

Legendaarinen Ravintola Cantina West on uudistunut täysin

1bbe7635-7780-4426-a7f1-307fa33e0818-main_image

Cantina Westin uudistettu baari.

Suomen ensimmäinen texmex-ravintola Helsingin Cantina West palvelee asiakkaitaan täysin uudistuneena!

Cantina Westin ruoka, palvelu, miljöö sekä markkinointi-ilme on uusittu ja modernisoitu. Uudistuksen suunnan määritys perustuu laajaan asiakastutkimukseen. Asiakkaamme ovat puhuneet ja me olemme kuunnelleet. Raikas, tuore, tulinen, käsin valmistettu, makurikas, täysin uudistettu ruokatuote, lämminhenkinen rento palvelu sekä tunnelmallinen miljöö – tätä on uusi Cantina West. Sosiaalinen ruokailu ja jaettavat annokset on myös nostettu esille asiakkaiden toiveiden mukaisesti uudelle à la carte -listalle. Katutason baarista tuli uudistuksen myötä asiakkaidemme olohuone, jonne tullaan joukolla ja jossa viihdytään ruoan ja juoman parissa. Cantina Westissä on Suomen laajin tequila-valikoima, yli 40 eri tequilaa. Meksikolaisen musiikin tunnelmasta asiakkaamme pääsevät nauttimaan perjantai-iltaisin ravintolassa kiertävän trubaduurimme kanssa. Keittiöpäällikkönä Cantina Westin uuden lanseerauksen yhteydessä toimii Lasipalatsista tuttu Petri Simonen.

Ravintolan uudistuneet tilat ovat tunnelmalliset ja raikkaat. Muuntautumiskykyiset toisen kerroksen Juhlasali ja Peilisali toimivat jatkossa myös erilaisissa tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa à la carte -ruokailun lisäksi. Juhlasalin lämminhenkinen miljöö antaa yritysasiakkaille itse mahdollisuuden valita teeman ja tyylin tapahtumaansa. Tila soveltuu niin 200 hengen kokoustilaksi kuin myös 300 hengen yksityistilaisuuksiin. Uudistettu Cantina West on loistava yhdistelmä ravintolasta, tapahtumatilasta ja useista erilaisista kokoustiloista. Tilat muokkaantuvat asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, oli sitten kyseessä lanseeraus, konferenssi, gaalailta, yritys- tai perhejuhla

Cantina Westissä viihdytään, nautitaan upeita makukokonaisuuksia ja luodaan asiakkaille elämyksiä.

Cantina West on osa Ravintolakolmio-ryhmää, joka on lähes 40 vuotta vanha helsinkiläinen perheyhtiö. Ravintolakolmio-ryhmään kuuluu 18 ravintolaa.

Linkit

Cantina West verkkosivut

Helsingin ensimmäinen American Diner -jenkkiruokaravintola avaa Linnanmäellä lauantaina

ef36d4c9-3add-4ced-b993-820177f23564-main_image

Lintsi American Diner on järjestyksessään jo 7. Classic American Diner -konseptin ravintola. Kuva: Kari Jokinen.

Aitoamerikkalaiselle ruoalle kunniaa tekevä Lintsi American Diner avaa ovensa tulevana lauantaina 23.4. huvipuiston kesäkauden avajaisten yhteydessä. Linnanmäen ravintolamaailmaan sijoittuva uutukainen on järjestyksessään jo seitsemäs Classic American Diner -konseptin ravintola.

Koko perheen Classic American Diner -ravintolat ovat saavuttaneet vuosien varrella huiman suosion ja tästä keväästä lähtien jenkkiherkuista pääsee nauttimaan myös Linnanmäellä. Konsepti pohjaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja rentoon tunnelmaan, minkä viimeistelee huolellisesti toteutettu teeman mukainen sisustus.

– Konseptin monipuolisuus ja helppous sekä kiinnostava miljöö ovat selkeitä American Dinerin vahvuuksia. Ravintola täydentää hyvin huvipuiston ruokatarjontaa ja tarjoaa lapsiperheille oivan mahdollisuuden tutustua kattaviin tuotteisiimme. Linnanmäki on Dinerille erinomainen ympäristö, toteaa Restamax Oyj:n ruokaravintoloiden linjajohtaja Tero Kaikkonen.

Lintsi American Diner tukee ravintolayhtiön kasvustrategiaa laajentua eteläiseen Suomeen.

– Avasimme helmikuussa Classic American Dinerin Vantaan Jumboon ja viime viikolla siipiravintola Hookin Helsingin keskustaan. Samoin olemme tulevana kesänä vahvasti mukana Hernesaaren Rannan ravintoloiden sekä Namun ja Showroomin toiminnoissa. Aiomme kasvattaa asemaamme pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa entisestään, Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen sanoo.

Aitoja amerikkalaisia makuja terassin paisteessa

Lintsi American Diner tulee tarjoilemaan tuhteja burgereita ja sandwichejä, mehukkaita pihvejä, maukkaita wingsejä ja raikkaita salaatteja. Jälkiruokavaihtoehtoina on pirtelöitä, piirakkaa, kakkua ja jäätelöä.

– Menu on monipuolinen läpileikkaus perinteiseen jenkkidiner-tyyliseen rentoon ja runsaaseen ruokaan. Erityisesti Classic Burger -sarjan ateriat sekä amerikkalaiset pannukakut ja pirtelöt ovat pitäneet pintansa listamme suosikkeina, Kaikkonen summaa.

Peacock-teatterin tuntumassa sijaitsevaan Lintsi American Dineriin tulee noin 150 asiakaspaikkaa ja ravintolan terassille noin 60. Linnanmäen avajaisissa nähdään lauantaina 23.4. esiintymässä mm. Anna Abreu (klo 18) ja sunnuntaina 24.4. Olavi Uusivirta (klo 18). Classic American Diner -ravintoloita on ennestään Vantaan Jumbossa, Jyväskylässä, Seinäjoella sekä Tampereella Finlaysonilla, Koskikeskuksessa ja Lielahdessa.

Lintsi American Diner

Tivolikuja 1, Linnanmäki

Avoinna huvipuiston aukioloaikojen mukaan. Katso tarkemmat aukioloajat www.linnanmaki.fi/aukioloajat.

Porvoo saa uuden huippuravintolan – Samuli Wirgentius ja Riku Stenros avaavat luomuliharavintolan

8f3f715e003005f0_800x800ar

Samuli Wirgentius ja Riku Stenros. Kuva: Johannes Romppanen

Ravintola SicaPellen omistajat Samuli Wirgentius ja Riku Stenros avaavat 22. huhtikuuta Porvoon vanhaan kaupunkiin ravintola Meat Districtin. Italialaisen ruuanlaiton käsityöperinnettä kunnioittava ravintola sijaitsee samassa museosuojellussa puutalokiinteistössä, johon kaksikko avasi maaliskuussa artesaanikahvila Café Postresin. 

Meat Districtin filosofiana on alusta asti itse tehty ruoka. Liha tulee aina orgaanisilta tiloilta ja riiputetaan itse paikan päällä. Ravintolan erikoisuutena ovat kylmät leikkeleet, joista esimerkiksi salami on täysin itse tehtyä. Lihan rinnalla kulkevat orgaanisesti tuotetut juustot ja kasvikset. Talon oma mozzarella luvataan tarjoilla aina korkeintaan kaksi tuntia valmistamisesta. Myös viinivalikoima on tarkkaan harkittu.

–      Uskomme, että asiakkaat ovat valmiita marmoroituvalle, maukkaalle lihalle. Mozzarellamme on varmasti tuoreinta mahdollista, mitä Suomessa saa. Viineissä panostamme eurooppalaisiin viineihin, erityisesti alkuviineihin eli luomuviinejäkin puhtaampiin viineihin, kertoo keittiötoimenjohtaja Samuli Wirgentius .

Meat Districtissä voi nauttia esimerkiksi laardoon käärittyä porkkanaa tai skandinaavista rotukarjatuotantoa esittelevän tastingmenun. Ruokalistan kuninkaallinen on neljäntoista ruokalajin MD all in , jota Riku Stenros kuvailee ”sosiaalisen syömisen turnaukseksi”.

–      Meat Districtiin tullaan syömään rennolla otteella ja hauskaa pitäen. Tärkeintä ei ole hienostella annosten esillepanossa, vaan tarjota puhdasta ruokaa uudella tavalla. Vanhan puutalon tunnelma yhdistettynä huippulaadukkaaseen ruokaan tarjoaa poikkeuksellisen ravintolaelämyksen, sanoo Stenros.

Ruoka valmistetaan avokeittiössä, josta löytyy myös 500 asteeseen puilla lämmitettävä aito napolilainen uuni. Yhtä tilaa hyödyntävässä ravintolassa ole ainuttakaan tiskiä asiakkaan ja henkilökunnan välillä.

–      Edes baarissamme ei ole baaritiskiä. Haluamme, että asiakkaat ja henkilökunta kohtaavat aidosti toisensa, kertoo Stenros.

Meat Districtin keittiömestarina toimii Peter Elfving ja hänen oikeana kätenään Juuso Tuomola. Sommelierina toimii Lauri Vainio. Ravintolassa on 60 asiakaspaikkaa, joista 20 pidetään aina vapaana varauksista, jotta ravintolaan pääsee myös ilman pöytävarausta.

Meat Districtin yksityiskohtia pähkinänkuoressa:

  • Ravintolan pöydät, hyllyt, viinitelineet ja astialaatikot ovat porvoolaisen puutaiteilija Tebianin käsialaa.
  • Raka Rå -astiasto on keramiikkataiteilija Leena Kouhian valmistama.
  • Porvoolainen säveltäjä Viljami Mehto on suunnitellut ravintolan tunnelman ja musiikin.
  • Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola on ravintolan sisustuksen taustalla. Silvola on suunnitellut myös ravintola SicaPellen sisustuksen.

http://www.meatdistrict.fi

Parsaviikot alkoivat Stefan’sissa, Saludissa ja Comossa – teemamenut yhteistyössä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa

ccad4fd1-d46f-4bed-9acc-746cf093b8cb-main_image

Stefan’s Steakhousen parsamenu pitää sisällään mm. vihreää parsaa savustetun kananmunan ja hollandaisekastikkeen kera. Kuva: Eva Tordera Nuño

Parsaviikot ovat alkaneet Stefan’s Steakhousessa, Ristorante Comossa ja Bodega Saludissa. Kolmelle eri ravintolalle räätälöidyt keväiset teemamenut syntyivät yhteistyössä Suomen kokkimaajoukkueen sekä Ab Chipsters Food Oy:n kanssa. Parsaviikkoja vietetään aina 22.5. saakka Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Varma merkki kesän saapumisesta on parsa, joka on ja pysyy lukuisten ruokaravintoloiden kevään kestosuosikkina.

– Tänä keväänä halusimme keksiä jotain aivan uutta. Monivuotinen yhteistyökumppanimme Chipsters saattoi meidät yhteen kokkimaajoukkueen kanssa, joka edustaa ruoanvalmistuksen terävintä osaamista. Yhteistyön lopputuloksena on kolme poikkeuksellisen kiintoisaa ja laadukasta menukokonaisuutta, kertoo Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Eero Aho.

Kauan kaivattu kausiklassikko

Parsa on keväällä parhaimmillaan. Sen kotimainen sesonki alkaa toukokuussa ja kestää noin puolitoista kuukautta. Mikä parsassa sitten jaksaa viehättää vuodesta toiseen?

– Parsa on ollut keittiöiden klassikko jo vuosikymmeniä – eikä turhaan. Se on todella maukas, ravinteikas ja monipuolinen raaka-aine, jonka maku on autenttisimmillaan näin keväällä. Koska parsaa ei talvisin juurikaan tapaa ravintoloiden ruokalistoilta, on se aina keväisin odotettu tulokas, toteaa teemamenut loihtinut Suomen kokkimaajoukkueen varakapteeni Jarkko Pulkkinen.

Parsamenujen suunnittelussa on tarkoin huomioitu eri ravintoloiden tyyli, erityispiirteet ja valmistustavat. Parsa taipuu moneen, ja menuissa korostuukin sen erilaiset ja monipuoliset käyttötavat.

– Saludin menusta löytyy muun muassa puuhiiligrillissä valmistettua parsaa ja Pata Negra -kinkkua espanjalaiselle tyylille uskollisesti. Stefan’sin menussa puolestaan komeilee vasikanleike jättikatkaravunpyrstöillä, vihreällä parsalla, maa-artisokkapyreellä ja béarnaisekastikkeella. Comossa taas voi nauttia siikaa yhdessä jättikatkaravunpyrstöjen, lämpimän parsasalaatin, hernepyreen ja simpukka-beurre blanc -kastikkeen kera. Jälkiruoaksi kaikkiin menuihin on valikoitunut raikas, keväinen raparperi kaverinaan jogurttikreemi ja valkosuklaa, Pulkkinen kuvailee.

Vastuullisia valintoja – niin elimistölle kuin ympäristölle

Parsan lisäksi menujen pääraaka-aineet, kuten siika, lohi, jättikatkaravut, kirjolohen mäti ja vasikka tulevat ahvenanmaalaiselta Ab Chipsters Food Oy:ltä, joka on yksi Suomen johtavista kalan jalostajista ja markkinoijista.

– Vaalimme toiminnassamme vastuullisuutta kaikin tavoin. Ruoan alkuperä, sen jäljitettävyys sekä eettinen valmistus ja jalostus ovat tulleet kuluttajille yhä tärkeämmiksi. Ruoka, joka tekee hyvää niin elimistölle kuin ympäristölle, on arvossaan. On mahtavaa tehdä yhteistyötä samanlaiset arvot jakavien alojensa ykkösasiantuntijoiden kanssa. Kumppanuus Restamaxin sekä kokkimaajoukkueen kanssa aateloi raaka-aineemme, iloitsee Chipstersin HoReCa-myyntipäällikkö Susanna Paavilainen.

Parsamenut ovat saatavilla 22.5.2016 saakka Saludissa ja Comossa Tampereella sekä Stefan’s Steakhousessa Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Ravintoloiden parsamenuihin voi tutustua täällä: http://www.ravintola.fi/ajankohtaista/parsaviikot

Linkit

Suomen kokkimaajoukkue

Chipsters

Restamax Oyj

Ristorante Como

Stefan’s Steakhouse

Bodega Salud

Legendaarinen siipiravintola Hook lennähtää Helsinkiin – avajaiset 14.4. klo 14

68ae0a8c-8efc-4b0e-8b2b-f7495e848ff8

Vuodesta 1997 Tampereella toiminut, tulisilla kanansiivillään kulttimaineen saavuttanut Hook Wings avaa ovensa huomenna torstaina myös Helsingissä. Ravintola luottaa jäljittelemättömiin makuihin ja kotimaisiin raaka-aineisiin. Samoin urheilu on konseptin mukaisesti isossa roolissa.

Helsingin Hook Wings viettää avajaisiaan huomenna torstaina 14.4. kello 14 alkaen. Siipiravintola tulee sijoittumaan Kisahallin päätyyn, entisen Gringos Locosin tilalle. Vaikka Hookilla on useita kilpailijoita Suomen siipipääkaupungissa Tampereella, on se läpi vuosien ylläpitänyt vankan suosionsa.

– Haluamme ehdottomasti vastata Tampeerella saavutettuun maineeseen ja laatuun. Hook perustuu yksinkertaisiin asioihin, jotka tehdään huolella: laadukkaisiin tuotteisiin, uniikkiin miljööseen ja iloiseen palveluun. Siivet ovat rentoa ja maukasta fast foodia, josta on lupa jäädä nauttimaan, Hookissa osakkaana vaikuttava Juha Vuorio kertoo.

Hook on Tampereella profiloitunut omintakeisten makujensa lisäksi vahvasti myös ottelukatsomoiden isäntänä. Vuorion mukaan urheilu ja viihde ovat voimakkaasti esillä myös Helsingissä.

– Teemoina uudessa Hookissa ovat muun muassa ToPo ja Helsingin olympiakisat. Samoin ravintolaan tulee näyttävät screenit otteluiden seuraamista varten. Hook on konseptina tunnettu viihdepainotteisuudestaan ja tulemmekin olemaan paljon julkisuudessa erilaisilla tempauksilla, joita on juonittu yhdessä mm. omistajiemmeRaimo “Raipe” Helmisen ja Eppu Salmisen kanssa. Ja paikka seuraavallekin Hookille on jo tiedossa: Turku saa tästä pian osansa, Vuorio povaa.

Siipikastikkeilla salainen reseptiikka

Ruokalista pohjaa nimensä mukaisesti siipiin ja toinen toistaan tulisempiin kastikkeisiin. Suurin osa kastikkeista ja majoneeseista valmistetaan Tampereella salaisten reseptien mukaan ja toimitetaan sieltä Helsinkiin.

– Tuoreet vastapaistetut wingsit ovat meillä tietysti kaiken keskiössä. Puoli ruokaa tässä tapauksessa on kuitenkin onnistunut kastike. Kastikkeissamme on monta vaihtoehtoa aina ”mildistä suicideen” – ja tietysti täältä saa myös legendaarista Buffalo-kastiketta. Perinteisten siipien lisäksi Hookissa tarjoillaan aitoamerikkalaisia ribsejä, finger foodia, salaatteja ja jopa burgeria. Raaka-aineiden kotimaisuus on meille ehdoton edellytys, Vuorio jatkaa.

Helsingin Hookiin valmistuu kevään aikana iso, noin 400 m² suuruinen kesäterassi, jonka auringonpaisteessa kelpaa nauttia siipiaterian jos toisenkin. Yksityistilaisuuksia ja muita ryhmävarauksia varten asiakkailla on mahdollisuus myös erilliselle VIP-loosille. Hook Wingsin omistaa Suomen Siipiravintolat Oy, jonka osake-enemmistön ravintolayhtiö Restamax Oyj osti viime vuonna. Restamaxin ja Juha Vuorion lisäksi osakkaina ovat Raimo Helminen, Helena Van Woerden-Vuorio ja Eppu Salminen.

Hook Wings, Helsinki
Mannerheimintie 17
Avoinna: ma–pe 16–23, la 14–24 ja su 14–22.
Kesän laajennetuista aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

Hook Wings

Ravintolaketju Royal Ravintolat alkaa operoida merimieskapakka Salvea Helsingissä

salve

Tasokkaista ravintoloistaan tunnettu Royal Ravintolat Oy saa vuoden vaihteessa operoitavakseen kaupungin maineikkaimpiin kuuluvan merimieskapakka Salven. Uusi ravintoloitsija vaalii 110-vuotiaan ravintolalegendan historiaa ja tulee kiinnittämään erityistä huomiota ravintolan alkuperäisen hengen, maun ja tunnelman säilyttämiseen.

Ravintola Salven tarina alkoi nykyisellä paikallaan vuonna 1897, jolloin silloisessa puutalossa avautui merimiehiä ja satamajätkiä palveleva ruokakioski. Uusi Salve avautui nykyisen kivitalon valmistuessa vuonna 1927, josta lähtien paikalla on toiminut ns. merimieskapakka. Ensi vuonna 110-vuotisjuhliaan viettävä Salve saa Royal Ravintoloista historiansa yhdeksännen ravintoloitsijan.

”Meille on kunnia asia päästä kauhan varteen myös Salven paikalla. Se on yksi Stadin legendoista ja tulemme pitämään huolen siitä, että Hietsun rannassa päästään nauttimaan kaupungin parhaista silakoista ja tunnelmasta myös seuraavat 110 vuotta”, kertoo Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström ja jatkaa: ”Salve nousee meillä luonnollisesti klassikoiden sarjaan. Se on merkittävä osa helsinkiläisen ravintolakulttuurin historiaa ja tulemme huolellisesti vaalimaan ravintolan tunnelmaa. Panostukset tehdään erityisesti ruokaan ja tuoreisiin raaka-aineisiin, hintoja kuitenkaan nostamatta.”

Salven vuokraisäntä Asunto Oy Hietala Bostads Ab:n hallituksen puheenjohtaja Markku Häyrinen on iloinen löytäessään legendaariselle ravintolalle uuden jatkajan.

”Tässä tilassa on toiminut merimieskapakka jo 110 vuotta. Viimeiset vuodet ravintoloitsijana on toiminut HOK-Elanto ja katsoimme, että nyt on aika vahvistaa Salven legendaa ja tasoa. Asetimme riman korkealle ja löysimme tarjouskilpailun kautta uudeksi ravintoloitsijaksi Royal Ravintolat. Heidän avullaan varmistamme, että kapakka pysyy suosiossa ja pystyssä seuraavankin vuosisadan. Taloyhtiölle on luonnollisesti ylpeyden aihe, että meillä on jatkossakin yksi kaupungin parhaita ravintoloita”, kommentoi Markku Häyrinen perusteita uuden ravintoloitsijan hakemiselle.

Ison Omenan uuden ravintolamaailman nimeksi M.E.E.T

891f921ac44a1d21_800x800ar

Kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan uuden ravintolamaailman nimeksi tulee M.E.E.T – meet, eat, enjoy, together. Nimeä etsittiin laajan yleisökilpailun avulla, joka osoittautui erittäin suosituksi. Ravintolamaailman uudeksi nimeksi jätettiin määräajassa yli 3 000 ehdotusta. Näiden joukosta valittiin viisi finalistia, joista voittajan valitsi Cityconin edustajista ja ulkopuolisista asiantuntijoista koostunut jury. Asiantuntijajäseniä olivat ruokavaikuttaja- ja bloggaaja Hanna Gullichsen, ravintoloitsijat Merja Rahkola-Toivanen ja Kim Heiniö sekä Espoon Yrittäjien ja YritysEspoon toimitusjohtaja Erkki Pärssinen. Jury päätyi keskustelun jälkeen yksimielisesti M.E.E.T –nimen kannalle.

”Tavoitteenamme oli löytää nimi, joka on moderni, omaleimainen ja erottuva, mutta silti helposti ymmärrettävä. Toivoimme, että nimessä olisi jokin ilahduttava juju tai idea. On myös tärkeää, että nimi taipuu puheessa monelle eri kielelle, Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi sanoo.

Voittaneen ehdotuksen teki espoolainen Ison Omenan kanta-asiakas Leena Hyyryläinen, joka odottaa jo Ison omenan laajennuksen ja erityisesti ravintolamaailman avautumista. Hän voikin nautiskella ravintolatarjonnasta monta kertaa. Palkinnoksi voittaneesta nimiehdotuksestaan hän nimittäin saa 2 000 euron arvoisen lahjakortin Ison Omenan ravintoloihin tutustumista varten.

”Ehdotus syntyi melko spontaanisti, kriteerinä oli keksiä helppo, lyhyt, ytimekäs nimi, joka ihmisten on helppo oppia muistamaan. ”Tavataan M.E.E.T:ssä” kuulosti suuhun sopivalta”, Hyyryläinen sanoo.

Ison Omenan uudelle ravintola-alueelle tulee yli 30 erilaista ravintolaa. Yhteensä koko kauppakeskuksen alueelta löytyy laajennuksen jälkeen noin 8 000 neliötä ravintola-pinta-alaa ja yli 40 ravintolaa sekä kahvilaa. Ravintolamaailma avataan kahdessa vaiheessa elokuussa 2016 ja keväällä 2017.

Ison Omenan ravintolatarjonta on monipuolisuudessaan ainutlaatuisen suomalaisten kauppakeskusten joukossa. Ravintolamaailman suunnittelun tueksi tehtiin muun muassa perusteellinen kuluttajatutkimus, jonka avulla kartoitettiin millaisia ravintoloita espoolaiset asiakkaat kaipaavat.

”Ison Omenan asiakkailla on vahva ostovoima ja he syövät paljon ulkona. Tähän saakka he ovat joutuneet usein lähtemään Helsingin keskustaan saakka löytääkseen riittävän ravintolavalikoiman. Pian voimme tarjota yhdessä vuokralaistemme kanssa todella runsaan kattauksen; rentoja tapaamispaikkoja, pidemmän viipymän illallisravintoloita, perheravintoloita, keskenään erilaisia nopean asioinnin katukeittiöitä ja hyvin laajan valikoiman kahviloita. Tätä asiakkaat ovat meiltä toivoneet ja olemme iloisia, että voimme vastata toiveeseen”, Sanna Yliniemi toteaa.

Cityconin tavoitteena on rakentaa ravintolamaailmasta vahva kokonaisuus, josta löytyy aina jokaiselle sopiva vaihtoehto. Asiakkaat toivat sopia tapaamisen M.E.E.T:ssä ja päättää sen jälkeen mihin siellä mennään syömään. Ravintolamaailmasta tulee erottuva, mielenkiintoinen kokonaisuus kauppakeskuksen sisällä. Sille tehdään esimerkiksi omat web-sivut, joiden kautta asiakkaille tarjotaan useita digitaalisia lisäpalveluita.

Forum Marinumin ravintoloitsija vaihtuu syksyllä

397851_325330694166502_1972381514_n

Merikeskus Forum Marinumin yhteydessä toimiva ravintola Daphne uudistuu. Forum Marinum -säätiön hallitus on valinnut uudeksi ravintolatoimijaksi Voiveljet Oy:n. Yrityksellä on viisi muuta ravintolaa Turun keskustassa, mm. Smör, E.Ekblom ja Tiirikkala.

Turku on viime vuosina nostanut profiiliaan ravintolakaupunkina, ja myös entinen satama-alue ja Turun linnan ympäristö tulevat kehittymään lähivuosina voimakkaasti.  Haluamme olla siinä kehityksessä mukana. Voiveljet-ravintolat pyrkivät aina olemaan ajan hengessä ja jopa edelläkävijöitä, sanoo Voiveljet Oy:n toimitusjohtaja Janne Juvonen.

Ravintola Daphne on toiminut Forum Marinum -säätiön omistamassa Kruununmakasiinin kiinteistössä vuodesta 2005 alkaen. Kirjailija Göran Schildtin purjeveneen mukaan nimetty Daphne on vakiinnuttanut asemansa suosittuna lounaspaikkana ja merellisten tapahtumien kohtaamispaikkana.

Edellisen toimijan vuokrasopimus oli katkolla, ja nyt haluttiin katsoa raikkain mielin kohti tulevaisuutta. Tarkoituksena on kehittää merikeskuksen palveluita ja tehdä Forum Marinumista entistäkin kiinnostavampi kohde turkulaisille ja matkailijoille, muotoilee Forum Marinumin toimitusjohtaja Tapio Maijala.

Nykyinen ravintoloitsija jatkaa tiloissa vielä elokuun loppuun, minkä jälkeen Voiveljet Oy aloittaa toimintansa mahdollisimman nopeasti. Toimijan vaihtuminen ei tule aiheuttamaan pitkää katkosta ravintolapalveluiden saatavuudessa. Uudistuneen ravintola Daphnen tavoitteena on olla mukana lokakuussa järjestettävässä Food & Fun -ruokafestivaalissa.