Restamax vahvistaa asemaansa Helsingissä – meksikolaisravintolat Cholo, Patrona ja Lucha Loco yhtiön ravintolasalkkuun

ac6242f4-0bb7-486c-acd8-167f88d3f198-main_image

Annankadulla toimiva meksikolaisravintola Patrona on jatkossa osa Restamax-konsernia.

Ravintolayhtiö Restamax ja ravintolakonkari Mehdi Younes ovat perustaneet yhteisyrityksen. Urban Group Oy:n myötä helsinkiläisravintolat Cholo, Patrona ja Lucha Loco tulevat osaksi Restamax-konsernia. Yhteisyritys tulee jatkossa vahvasti kehittämään kotimaista urbaania kaupunkiravintolakulttuuria.

Restamax omistaa Urban Group Oy:stä 80 prosenttia ja Younes 20. Yhteisyritys omistaa ravintolaliiketoimintaa harjoittavan Cholo Oy:n ja Sabor a México Oy:n, jotka operoivat Helsingissä sijaitsevia Cholo-, Patrona- ja Lucha Loco -ravintoloita sekä ruokarekka Taco-botia.

– Urban Groupin filosofia on uniikki: se puhuttelee elämästä nauttivia, maailmaa nähneitä, sosiaalisesti rikkaita nuorekkaita kaupunkilaisia, jotka näkyvät, kuuluvat ja kuluttavat. Kaikki tekeminen perustuu läsnäoloon, välittämiseen ja intohimoon. Tulemme tarjoamaan ennennäkemättömiä ravintolaelämyksiä uudelle sukupolvelle, uuden sukupolven tekemänä, ison yhtiön tuella, kiteyttää ravintola-alan moniottelija Mehdi Younes.

Younes on toiminut ravintola-alalla yli 20 vuotta. Osapuolet ovat tehneet yhteistyötä vuosien varrella aiemminkin.

– Nämä meksikolaishenkiset, y-sukupolven aktiivisia ja laatutietoisia maailmankansalaisia palvelevat ravintolat ovat täydellinen lisä tarjontaamme. Younes on sopiva kumppani, jonka kanssa lähteä kehittämään tämän päivän urbaaneja ravintolakonsepteja. Näemme yhteisyritystoiminnassa paljon mahdollisuuksia, toteaa Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Matka modernisoituun meksikolaismakumaailmaan

Helmikuusta 2012 Annankadulla mainetta niittänyt Patrona kumartaa värikkäälle meksikolaiselle kulttuurille, niin ruoassaan kuin miljöössään. Tarjolla on meksikolaisen keittiön parhaimmat aarteet perinteisistä meksikolaisruoista aina street food -helmiin. Lönnrotinkadulle syksyllä 2012 avattu Cholo puolestaan tarjoilee pieteetillä tehtyjä burritoja, tacoja ja tostadoja. Patronan ”hulluna pikkuveljenä” tunnetusta, maaliskuussa 2015 Korkeavuorenkadulla ovensa avanneesta Lucha Locosta saa meksikolaisherkkuja modernilla twistillä. Street tacoja tarjoileva ruokarekka Taco-bot tulee jatkossakin olemaan eri kesätapahtumien piriste.

Ravintoloita tullaan kehittämään entistä modernimpaan suuntaan. Meksikolaiselle kulttuurille ominaisesta lämpimästä palvelusta ja kotoisasta tunnelmasta pidetään tiukasti kiinni sekä raaka-aineiden laatuun ja juomavalikoimaan panostetaan vahvemmin.

– Patronassa annosten kokoon ja näyttävyyteen satsataan, ja lisäsärmää niihin tuodaan Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Cholosta saa jatkossa selkeämpää ja nopeampaa safkaa. Lucha Locolle puolestaan tehtiin face-lift, ja se avattiin uuteen kuosiin päivitettynä 6.5. Keittiöön on tuotu vahva ripaus Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa ja yleisilmeeseen sporttihenkeä. Lopputuloksena on Suomen, kenties koko Euroopan, ensimmäinen ”taco-sporttibaari”, Younes hehkuttaa.

Ravintoloissa on yhteensä noin 40 työntekijää, jotka siirtyvät yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Näiden ravintoloiden staffi on huikea. Meillä on duunissa jengiä noin 20 eri maasta ja kulttuurista. He todella tietävät, mitä tekevät tarjotakseen vierailijoille miniloman toiseen maailmaan – ja mahdollisuuden olla hetken oman elämänsä anthony bourdaineja, Younes tuumaa.

Vahvempaa läsnäoloa pk-seudun ravintolamarkkinoilla

Restamax on lähiaikoina laajentanut toimintaansa vahvasti Etelä-Suomeen. Kevään aikana Vantaalle Kauppakeskus Jumboon ja Helsinkiin Linnanmäelle avattiin Classic American Diner -ravintolat. Lisäksi yhtiö osti Namun ja Showroomin liiketoiminnat ja osake-enemmistön ravintolatoimintaa Hernesaaressa operoivasta Hernesaaren Ranta Oy:stä.

– Näiden ravintola-avausten ja liiketoimintakauppojen myötä voimme olla vahvemmin läsnä pääkaupunkiseudun ravintolamarkkinoilla. Toimintamme laajentaminen Etelä-Suomeen tukee vahvasti kasvustrategiaamme, Virtanen toteaa.

Muita pääkaupunkiseudulla sijaitsevia konsernin ravintoloita ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Henry’s Pub, Pub Ikkuna, karaokeravintola Iloinen Katupoika sekä yökerho The Circus.

Urban Group -liiketoimintakauppa tehtiin 29.4.2016, jolloin Lucha Loco, Patrona, Cholo ja Taco-bot tulivat osaksi Restamax-konsernia.

Cholo – Mexican Street Kitchen
Lönnrotinkatu 9, Helsinki

Patrona
Annankatu 20, Helsinki

Lucha Loco
Korkeavuorenkatu 4 B, Helsinki

McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen osti Aki Soinisen McDonald’s-ravintolat pääkaupunkiseudulla

yqkbxw41bfjctkla0bkm

McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen osti Aki Soinisen neljä McDonald’s-ravintolaa, jotka sijaitsevat Helsingissä ja Vantaalla. Yrityskaupan myötä Siitarinen on yksi Suomen suurimmista McDonald’s-yrittäjistä niin ravintoloiden lukumäärän kuin konsernin yhteenlasketun liikevaihdon mukaan mitattuna.

Yli 20 vuotta yrittäjänä toimineen Hannu Siitarisen omistukseen siirtyivät Vantaan Vaaralan sekä Helsingin Herttoniemen, Vuosaaren ja Teollisuuskadun McDonald’sit. Näiden neljän ravintolan yhteenlaskettu myynti on noin 9 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Siitarinen on yksi Suomen suurimmista McDonald’s-yrittäjistä. Uusien ravintoloidensa lisäksi hän omistaa Kirkkonummen sekä Espoon Niittykummun, Kauniaistentien, Friisilän ja Lommilan McDonald’s-ravintolat. Myös Helsingin Ruoholahden McDonald’s on Siitarisen omistama.

”Kymmenen McDonald’s-ravintolaani työllistää yhteensä 380 henkilöä. Työntekijöiden keski-ikä on noin 23 vuotta. On hienoa tarjota näin monelle nuorelle työpaikka – ja joillekin jopa se ihan ensimmäinen työpaikka”, sanoo McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen.

Aki Soininen aloitti toisen polven McDonald’s-yrittäjänä jo vuonna 2001. Pitkäaikaisesta yhteistyöstä tyytyväisenä hän luovuttaa nyt kaikkien ravintoloidensa omistajuuden toiselle pitkäaikaiselle McDonald’s-yrittäjälle. Ravintoloiden henkilökunta siirtyy yrittäjä Hannu Siitarisen yhtiöiden palkkalistoille vanhoina työntekijöinä.

Fazer saapuu Vaasaan – Fazer Café Vaasa avataan yrityksen 125-vuotisjuhlavuotena

95a0160f2ee7e319_800x800ar

Fazer on avannut Fazer Café -kahvilan Vaasan keskustaan. Tänä vuonna 125 vuotta täyttävän Fazerin juhlavuosi näkyy myös yrityksen kahvilaketjussa, jonka uusin kahvila, Fazer Café Vaasa avasi ovensa 3.5.2016 toripaviljongissa Vaasan kauppatorin laidalla. Fazer Café tarjoaa Fazerin klassikkoja ja uusia makuelämyksiä vaasalaisille viikon jokaisena päivänä. Kahvilamiljöössä yhdistyvät art deco ja moderni ilme paviljongin tarjoamassa valoisassa ympäristössä.

Vaasan kauppatorin laidalle osoitteeseen Hovioikeudenpuistikko 15 avattu Fazer Café Vaasa jatkaa tarinaa, jonka Karl Fazer aloitti 125 vuotta sitten, perustaessaan ranskalais-venäläisen konditoriansa Kluuvikadulle Helsinkiin. Fazer Café -kahvilan avauksen myötä Fazer tulee osaksi Vaasaa ja vaasalaisten jokaista päivää, tarjoamalla nautinnollisia hetkiä ja kahvilaelämyksiä.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme avata Fazer Cafén Vaasaan Fazerin 125-vuotisjuhlavuotena. Vaasassa on elävä kahvilakulttuuri ja uskomme tuovamme siihen toivotun lisän tarjoamalla perinteikkäitä ja moderneja Fazerin makuelämyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia jokaiseen päivään”, iloitsee Fazer Cafés -liiketoiminnan johtaja Miika Kostilainen .

”Kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita makuelämyksiä vaasalaisille aamusta iltaan, seitsemänä päivänä viikossa. Kahvilan koti, toripaviljonki sopii meille täydellisesti. Se tarjoaa upeat puitteet Fazer Cafén toiminnalle”, Kostilainen jatkaa.

Klassikoita ja moderneja makuelämyksiä viikon jokaisena päivänä

Uuden Fazer Café Vaasan valikoimiin kuuluu perinteisten ja vakiintuneiden kahvilaherkkujen lisäksi monenlaiset erikoiskahvit, smoothiet, laadukkaat käsintehdyt leivät sekä suklaat ja leivonnaiset. Kahvilan lounasvalikoima koostuu kevyistä salaateista ja keitoista. Jatkossa myös vaasalaiset saavat nauttia Fazerin supersuosituista viikonloppubrunsseista ja arkiaamiaisista.

Vaasaan avattu Fazer Café on ketjun kymmenes kahvila Suomessa. Muut kahvilat sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Fazerin yli satavuotinen perintö kietoutuu voimakkaasti kahvilaliiketoimintaan. Kahviloissa yhdistyvät makuelämykset sekä ensiluokkainen palvelu ja kahvilat ilahduttavat samoilla laadukkailla tuotteilla ja erinomaisella palvelulla kaikissa toimipisteissä.

125 syytä juhlaan

Ensi syyskuussa tulee kuluneeksi 125 vuotta siitä, kun Karl Fazer avasi ranskalais-venäläisen kahvilan Helsingin Kluuvikadulle. Hän oli ennakkoluuloton sokerileipuri, jonka rohkeus ja yrittäjähenki ohjaavat edelleen yrityksen toimintaa. Fazer on perheyritys, joka kuuntelee tarkasti asiakkaitaan, poimii tuoreita ideoita maailmalta sekä kehittää edelleen parhaita käytäntöjä. Fazer haluaa olla osa ihmisten juhlahetkiä ja tehdä elämästä maukasta joka päivä. Juhlavuoden tapahtumat keskittyvät loppuvuoteen – päätapahtuma on uuden vierailukeskuksen avaaminen Vantaalle syksyllä.

”Olen iloinen ja ylpeä Fazerista, niin yrityksestä kuin hyvistä ja laadukkaista tuotteistamme. On huikea ajatus, että isoisoisäni avasi pienen konditorian 125 vuotta sitten, ja nyt siitä on kasvanut iso konserni – joka edelleen on perheyritys”, sanoo Majlen Fazer , yrityksen neljännen sukupolven edustaja ja Fazer-konsernin suklaa- ja kaakaoasiantuntija.

Vuosi 2016 on Fazerille kaksinkertaisen juhlan aihe. Karl Fazerin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta.

Verkkosivu: www.fazer.fi/cafevaasa, #fazercafe #125syytäjuhlaan

Aukioloajat: ma-pe 8–20, la 9–20, su 10–18