Ravintola Lehtovaara täyttää 100 vuotta 25.8.2016

kuva2

Töölöläisenä tunnettu ravintola Lehtovaara aloitti toimintansa Viipurissa tasan sata vuotta sitten. Liikemies-kondiittori Emil Lehtovaara perusti sen alun perin kahvilaksi. Vuonna 1920 Lehtovaaran osti Ruotsista Viipuriin tullut Ragnar Hansson, joka teki siitä arvostetun ruokaravintolan. Hansson evakuoi ravintolan talvisodan pommien alta ja hankki sille Töölöstä uudet tilat, joissa ravintola yhä edelleen toimii.

kuva1

Lehtovaara on yksi Helsingin arvostetuimmista klassikkoravintoloista. Se tunnetaan sekä korkeatasoisista kotimaisista että traditionaalisista kansainvälisistä annoksistaan. Ravintolan ilmapiiriä on ylistetty hienostuneeksi, mutta silti kodikkaaksi. Usein toistetun sanonnan mukaan siellä elää ikiaikainen porvariston hillitty charmi.

Ravintola Lehtovaara julkaisee 100-vuotisjuhlan kunniaksi juhlakirjan: ”Ravintola Lehtovaara 1916–2016”, jonka on kirjoittanut historioitsija FT Henrik Tala ja tuottanut Bränn & Bränn Oy.

Juhlakirjassa esitellään ravintolan vaiheet suuriruhtinaskunnan Viipurista Suomen itsenäistymisen ja sotien kautta vaurastuvaan Helsinkiin ja nykyaikaiseen kansainvälistyvään ravintolakulttuuriin. Lehtovaara on läpi vuosien edustanut pysyvyyttä, traditionaalisuutta ja korkeaa laatua. Klassisesta tyylistä on tullut ansio.

Restamax ja Lunchie yhteistyöhön – ravintoloiden ruokahävikki minimiin

c339e54d-ce75-4a08-a7da-7b46c9fb8300-main_image

Muun muassa pastoistaan ja pizzoistaan tunnettu Bella Roma kuuluu jatkossa Lunchie-palveluun. Kuva: Jonathan Melartin

Ravintolayhtiö Restamax Oyj:n 12 ravintolaa löytyy jatkossa suositusta Lunchie-palvelusta. Lunchie-mobiilisovelluksen myötä asiakkaat saavat laadukkaita annoksia take awayna entistä edullisemmin ja ravintoloiden ruokahävikki pienenee huomattavasti.

Lunchie-mobiilisovellus perustuu ylijäävän laaturuoan hyödyntämiseen vastuullisella, kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Ravintola päivittää kätevästi esimerkiksi lounaasta ylijäävät annokset sovellukseen ja asettaa erikoistarjouksia. Asiakas puolestaan näkee sovelluksesta ravintoloiden reaaliaikaisen Lunchie-annosten valikoiman ja lähimmät Lunchie-ravintolat.

Kymmenkunta Restamaxin Ravintola.fi-ravintolaa Tampereella ja Kuopiossa löytyy nyt Lunchie-palvelusta. Helppokäyttöinen sovellus on kehitetty yhdessä ravintola-alan ammattilaisten kanssa.

– Lunchie on edistyksellinen ratkaisu: annosten laatu on priimaa, mutta asiakas saa ne tavallista edullisemmin. Tällä hetkellä ravintoloidemme Lunchie-annokset ovat pääasiassa lounaita, mutta tulemme jatkossa lisäämään palveluun myös à la carte -annoksia ja muita ruokatuotteita sekä uusia ravintoloita. Lunchiessa on valtava potentiaali ja uskomme sen monipuolisiin mahdollisuuksiin, Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtajaEero Aho kertoo.

Uusia elämyksiä ja vastuullisia valintoja

Lunchien takana on suomalainen vuonna 2015 perustettu startup-yritys ByteBuffet Oy. Lunchieen kuuluu tällä hetkellä yli 200 ravintolaa Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Lempäälässä – sovelluslatauksia palvelulla on yhteensä jo yli 15 000.

– Olen innoissani yhteistyöstä Restamaxin kanssa. Restamaxin keskittyminen vastuullisuuteen ja kannattavaan kasvuun Suomen suurimmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa on yhdensuuntainen oman visiomme kanssa urbaanista ja kehittyvästä elämäntavasta. Yhdessä pystymme auttamaan kuluttajia löytämään uusia tapoja syödä hyvin ja löytää loistavia elämyksiä, Lunchien taustajoukoissa vaikuttava Ville Virmala julistaa.

– Sovelluksen avulla tarjoamme asiakkaillemme uusia annosvaihtoehtoja ja tutustutamme heitä monipuoliseen ravintolatarjontaamme. Toinen tärkeä syy uudelle yhteistyölle on konsernimme vahva halu edistää vastuullisia ja ympäristöystävällisiä toimintatapoja. Lunchien myötä ennakoimme ja minimoimme ravintoloiden ruokahävikkiä merkittävästi, Aho summaa.

Lunchie on ladattavissa ilmaiseksi iPhonen ja Androidin sovelluskaupoista. Käyttäjä rekisteröi luottokorttinsa tiedot kerran sovellukseen, ja jatkossa maksu tapahtuu automaattisesti ja kätevästi annosvalinnan yhteydessä.

Lunchiessa ovat mukana seuraavat Restamaxin ravintolat:

Tampere:
Classic American Diner, Lielahti
Chicago Foodpark
Bodega Salud
The Grill
Como Ristorante
Pizzeria Bella Roma
Villisika

Lempäälä:
Bella Roma & Daddy’s Diner
Coyote Bar & Grill

Kuopio:
Bella Roma & Daddy’s Diner