Pupu-salaattiravintolaketju laajentaa toimintaansa

simo-hurme-ja-petri-hotti

Simo Hurme ja Petri Hotti

Suomessa uraauurtava ruokakonsepti on saanut lentävän lähdön, ja pyrkii nyt hyödyntämään green dining -markkinan rajun kasvun.

Pupu avaa seuraavan uuden ravintolansa Stockmannin taloon Pohjoisesplanadille toukokuussa 2018.  Huhtikuun 3. päivä päättyvä julkinen osakeanti toteutuu onnistuneesti ja tuo Pupulle pitkälti toistasataa uutta omistajaa. Tämä luo resurssit Pupulle avata jopa kuusi uutta ravintolaa pääkaupunkiseudulla jo vuoden 2018 loppuun mennessä – toimipisteitä olisi tuolloin yhteensä 10. 

Syömisen tulevaisuus on vihreä

Kasvava joukko ihmisiä kaikkialla maailmassa muuttaa ruokavaliotaan kasvipainotteisemmaksi. Myös Suomessa kasvissyöjien ja kasviksia suosivien määrä on tasaisessa nousussa. Trendi korostuu kaupungeissa sekä nuorten ja koulutettujen kohderyhmien valinnoissa, mutta green dining on tullut jäädäkseen.

Kasvipainotteisen ruokavalion kasvava suosio johtuu monesta tekijästä: kasvisruoka on todistetusti terveellisempää ja sen koetaan pitävän mieli vireänä ja energiat korkealla. Lisäksi kasvipainotteinen ruokavalio on ympäristölle tutkitusti ystävällisempää, ja se koetaan enenevässä määrin eettisesti positiivisena valintana.

Pupun herkulliset salaatit valmistuvat samalla tavalla kuin mikä tahansa kunnianhimoinen ravintolaruoka – alusta loppuun käsin, markkinoiden parhaista raaka-aineista. Reseptiikka on korkeaa gastronomista tasoa – Pupun keittiötoimen johtaja ja yksi perustajista Petri Hotti on edustanut Suomea sekä maajoukkuetasolla että toiminut suurlähetystön keittiömestarina. ”Meidän salaattimme ovat tinkimätöntä käsityötä niin laadun, ulkonäön kuin nautinnon osalta”, toteaa Petri Hotti.

Vakaan kasvun edellytykset

Pupu on ensimmäinen ketju Suomessa, joka on täysin valmiina vastaamaan täydellä voimalla herkullisen kasvispainotteisen ruuan kasvavaan kysyntään. 

”Meidän asiakkaamme arvostavat herkullista ruokaa, haluavat tehdä kestäviä valintoja arjessaan ja kiinnittävät huomiota ruoan laatuun sekä puhtauteen. Terveellinen ja kasvispainotteinen ruoka on megatrendi, joka kasvaa kaikkialla maailmassa”, perustelee toimitusjohtaja Simo Hurme.

Pupu on tehokas: konsepti on alusta alkaen perustunut pienehköihin ravintoloihin ja toimipisteisiin sekä niitä palvelevaan keskuskeittiöön. Malli on kustannustehokas heti kättelyssä, ja muuttuu vielä kustannustehokkaammaksi toimipisteiden määrän lisääntyessä. Ja koska tuotteet eivät vaadi kypsennystä ennen tarjoilua, uuden ravintolan avaamiseen tarvittava investointi on alan keskiarvoa pienempi.

Palveluntarjoaja Invesdorin kautta on mahdollista merkitä Pupun osakkeita aina 3. päivään huhtikuuta asti.

Lisää tietoa osoitteessa pupu.fi sekä Invesdor.com/pupu

Legendaarinen Kalaravintolat parvi uudistuu

fovlhcwagy2kggkvfkrh

Jo 26 vuotta helsinkiläisiä palvellut Kalaravintolat parvi uudistaa huhtikuussa visuaalista ilmettään ja laittaa lisää panoksia asiakkaisiinsa.

Kalaravintoloiden matka osana helsinkiläisten asiakkaiden arkea alkoi tammikuussa 1992, kun Janoinen Lohi avasi ovensa Linnankoskenkadulle Taka-Töölöön. Pari päivää myöhemmin vanhan Tennispalatsin tiloissa avasi ovensa Vastarannan Kiiski, joka löysi uuden kotinsa Runeberginkadulta Etu-Töölöstä vuonna 1999. Kalaperhe on vuosien mittaan kasvanut kuuden ravintolan kokoiseksi parveksi ja nykyään Kaloja löytyy seuraavista kaupunginosista Helsingissä:

Taka-Töölö: Janoinen Lohi

Etu-Töölö: Vastarannan Kiiski

Harju: Hilpeä Hauki

Kamppi: Leijuva Lahna

Rööperi: Punavuoren Ahven

Laru: Kaunis Kampela

Paikallisuus ja omaleimaisuus

Vaikka Kalaravintolat ulkoiselta ilmeeltään näyttävät samanlaisilta, ovat toiminnan keskiössä aina olleet asiakkaat. Yhdessä heidän kanssaan jokaiseen Kalaravintolaan saadaan luotua uniikki tunnelma, joka huokuu oman kaupunginosan ja alueen henkeä.

Visuaalinen Ilme

Kalaravintolat juontaa juurensa hollantilaisiin olutkahviloihin, eritoten “brown café” -tyyliin. Vanha ilme huokuu tätä miljöötä ja myös uudistuksessa on pyritty pitämään henki samana tuoden ilmettä kuitenkin tähän päivään ja luomaan kokonaisuus, joka kestää myös seuraavat 25 vuotta.

Uudessa logoilmeessä painotetaan vahvasti paikallisuutta yksiköiden alueen myötä, sekä historiaa perustamisvuosien myötä.

Visuaalisen ilmeen päivityksellä luodaan myös asiakkaille tunne ja lupaus jatkuvuudesta sekä laadusta.

Kalajuttuja asiakkaiden kanssa

Kanta-asiakkaat ovat aina olleet yksi Kalaravintoloiden tärkeimmistä voimavaroista ja myös jatkossa panostetaan yhdessä tekemiseen entistä enemmän sekä täten luodaan tarinoita ja kalajuttuja muille kerrottavaksi. Kalaravintolat tekevät kanta-asiakkaidensa kanssa paljon erilaisia asioita vuoden aikana esim:

Fish Bowl Cup: Helmikuussa järjestettävä keilaturnaus, jossa ratkotaan Kalojen kovimmat keilaajat.

Kalakierros: Huhtikuussa järjestettävät Kalaviikot huipentuvat Kalakierrokseen, jolloin kierretään asiakkaiden kanssa kaikki Kalaravintolat läpi.

Kalapesäpallo: Kesäkuulle on suunnitelmissa järjestää asiakkaille pesäpalloturnaus, Kalapesäpallo, jossa otetaan selvää, mistä Kalasta löytyy kovimmat pesäpallonpelaajat.

KalaCup: Elokuussa on luvassa jalkapalloturnaus, KalaCup, jossa otetaan selvää, mistä Kalasta löytyy kovimmat jalkapalloilijat.

Kalaolut: Kaksi kertaa vuodessa Kalaravintolat käyvät kanta-asiakkaidensa kanssa Mallaskosken Panimolla tekemässä oman kalaoluen, jota myydään ainoastaan Kalaravintoloissa.

Kaunis Kampela uudistuu ensimmäisenä

Larun oma kala, Kaunis Kampela, aloitti kokonaisvaltaisen uudistumisen helmikuun 2018 alussa ja ravintola uudistetaan kokonaisuudessaan uuden Kalaravintolat ilmeen mukaiseksi. Ravintolan sisustuksessa on kunnioitettu alkuperäistä “brown café” -tyyliä kalusteissa sekä tiskisuunnittelussa. Paikallista sävyä on tuotu mukaan seinien värityksellä. Kampelassa ei missään nimessä ole unohdettu perinteitä, esimerkiksi edesmenneen Tommy Tabermannin nimikkopöytä on jätetty alkuperäiselle paikalleen.

Uudistunut Kaunis Kampela avaa ovensa remontin jälkeen huhtikuun puolivälissä. Seuraa ilmoittelua Kaunis Kampelan Facebookissa, niin kuulet ensimmäisten joukossa virallisen avajaispäivän!

Uudistuneet Kalaravintoloiden nettisivut aukeavat huhtikuun alkupuolella osoitteessa: www.kalaravintolat.fi.

Hesburger avaa Bulgariaan yhdeksän uutta ravintolaa

2b695a74-1ea7-456d-a10a-7f4dbe33ada3-w_960

Bulgarian Burgasissa avattiin eilen uusi Hesburger-ravintola.

Hesburgerin herkut tulevat tänä keväänä entistä tutummaksi bulgarialaisille, kun ravintoloiden määrä Bulgariassa yli kaksinkertaistuu uusien investointien myötä.

Bulgariassa juhlittiin eilen maan kahdeksannen Hesburger-ravintolan avajaisia.

– Ostimme seitsemän liikepaikkaa entisiltä Burger King -yrittäjiltä. Niiden lisäksi olemme avaamassa Hesburger-ravintoloita myös kahteen muuhun uuteen liikepaikkaan. Kauppojen myötä Hesburger nousee varteenotettavaksi tekijäksi Bulgarian pikaruokamarkkinoilla. Bulgarian uudet Hesburger-ravintolat avataan lähiviikkojen aikana, kertoo Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela.

Hesburger-ravintoloita avataan muun muassa Sunny Beachille sekä Slivenin ja Plodivin kaupunkeihin. Ravintolat sijaitsevat otollisilla liikepaikoilla, kuten pääteiden varsilla.

– Bulgarian markkina on meille sopivan kokoinen. Tänä vuonna haluamme saada asiakkaat kokeilemaan tuotteitamme ja tehdä Hesburgerin brändiä tunnetuksi, Salmela toteaa.

Maanlaajuiseksi ravintolaketjuksi

Hesburger kertoi viime vuonna aikovansa avata seuraavien kymmenen vuoden aikana Bulgariaan jopa 50 uutta ravintolaa. Tämän tavoitteen osalta ollaan hyvässä vauhdissa ja Hesburgerista on tulossa koko maan kattava pikaruokaketju. Kokonaisinvestointi ravintoloihin on tänä vuonna noin 6–7 miljoonaa euroa.

Bulgariassa Hesburgerin tuotevalikoima koostuu tutuista tuotteista: hampurilaisista, tortilloista, aterioista, välipaloista ja jälkiruoista. Listalta löytyy myös juomaerikoisuus, jogurttipohjainen ayran.