NoHo Partners Allas Sea Poolin ravintoloitsijaksi

a89d597e-4cb9-4110-9bc2-c1838aabc862-w_576_h_2000

NoHo Partners vastaa jatkossa Allas Sea Poolin ravintolapalveluista, jotka kattavat monipuolisesti ravintola-, kahvila-, terassi- sekä tapahtumatoimintaa. Kuva: Allas Sea Pool

Ravintolayhtiö NoHo Partners on valittu Helsingin Katajanokalla sijaitsevan Allas Sea Pool -merikylpylän ravintolaoperaattoriksi. Jatkossa NoHo Partners tulee vastaamaan suositun elämyskeitaan monipuolisesta ravintola- ja anniskeluliiketoiminnasta. Toimijoiden yhteisenä tulevaisuuden tavoitteena on panostaa kaupunkikulttuurin elinvoimaisuuteen ja sen kehittämiseen.

Allas Sea Pool on urbaani hyvinvointikeskus, joka on toiminut Kauppatorin laidalla vuodesta 2016 ja kehittynyt yhdeksi Helsingin suosituimmista käyntikohteista. Altaalla on vuosittain noin 800 000 kävijää. Uinnin, saunomisen ja ravintolapalvelujen lisäksi Altaalle tulijat osallistuvat yhä useammin myös hyvinvoinnin ja kaupunkikulttuurin tapahtumiin. Altaan ympärivuotista toimintaa kehitetään yhteistyössä sen 1 000 omistajan ja 2 000 jäsenen kanssa.

NoHo Partners vastaa jatkossa Altaan ravintolapalveluista, jotka kattavat monipuolisesti ravintola-, kahvila-, terassi- sekä tapahtumatoimintaa. Sekä Allasta että NoHoa yhdistää voimakas halu uudistaa ja kehittää kaupunki- ja tapahtumakulttuuria. Yhteistyöhön ryhtyminen oli näin ollen molemmille toimijoille luontevaa. Ruoka- ja juomatarjontaa kehitetään yhteistyössä ja uusi konsepti lanseerataan myöhemmin tänä vuonna.

– Yhtenä missionamme on luoda uusia elämyksiä ja kohtaamisia kaupunkilaisille. Allas Sea Pool on yksi Helsingin kiinnostavimpia kohteita, joilla on laajempi merkitys koko keskustan elinvoimaisuudelle. Samalla tämä on yksi lippulaivahankkeitamme, kun laitamme oman panoksemme kaupunkikulttuurin ja toimialan jälleenrakentamiseen. Ymmärrämme Allas Sea Poolin merkityksen kaupunkilaisille ja tartummekin tähän haasteeseen nöyrin ja innokkain mielin, sanoo NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

– NoHo tuo mukanaan vankkaa ravintola- ja palveluosaamista sekä hyviä verkostoja Altaan ravintolatoiminnan luotsaamiseen. NoHo Partnersin valikoituminen ravintola- ja anniskelutoiminnan kumppaniksi parantaa mahdollisuuksiamme kehittää yhteistyössä Altaan monipuolista, pohjoismaiseen elämäntapaan sopivaa ruoka- ja juomakonseptia. Tarjoamme konseptia myös muihin pohjoismaisiin kaupunkeihin suunnittelemiimme Allas-hankkeisiin, toteaa Altaan emoyhtiö Nordic Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünstein.

Allas Sea Poolin ravintolatoiminta siirtyy NoHo Partnersille, josta tulee merikylpylän vuokralainen 1.2.2021 lähtien. Altaan ravintolahenkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden ravintolaoperoijan palvelukseen.

Sikke Sumari avaa merellisen ravintolan Espoon Haukilahteen

5985ceb8-3ec5-40f9-8371-8550d77e4ef8

Sumarin Sikke’s-ravintola on palvellut asiakkaitaan Tehtaankadulla pari vuotta.

Pursiseura Espoon Merenkävijät on valinnut kotisatamaansa Espoon Haukilahteen uuden ravintoloitsijan. Kokki, ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari avaa yhdessä NoHo Partnersin kanssa seuran tiloihin Haukilahden rantaan uudistetun makasiiniravintolan kesäkaudelle 2021.

Ravintola tulee olemaan auki vuoden ympäri tarjoten sesonkien mukaan valmistettua lounasta ja illallista, moninaisia yksityistilaisuuksia ja tapahtumia sekä kaikkea sitä, mitä niin alueen asukkaat kuin pursiseuralaiset ravintolaltaan toivovat.

– Uskon, että Haukilahti ja koko pääkaupunkiseutu on valmis astumaan uuteen upeaan ravintolaani ja nauttimaan sen tunnelmasta ja herkullisesta ruoasta ravintolan avautuessa kesäkuussa. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on, ei enempää eikä vähempää, kuin avata maailman paras pursiseuran tiloissa toimiva ravintola, sanoo Sikke Sumari, joka on jo täydessä työn touhussa suunnitellessaan ravintolan uutta ilmettä ja makumaailmaa sekä etsiessään sopivaa henkilökuntaa.

Tilojen uudistuksessa tullaan keskittymään viihtyisyyden lisäämiseen sekä ravintolasalissa että ulkotiloissa. Kohteen ylpeys tulee olemaan terassi, jossa on mahdollista nauttia ravintolan antimista ympäri vuoden. Salista tulee olemaan näkyvyys keittiöön, jotta myös kokkien on mahdollista kommunikoida asiakkaiden kanssa. Sisustuksessa tullaan huomioimaan vuodenaikojan vaihtelut niin, että ravintola kutsuu nauttimaan myös kesäsesongin ulkopuolella.

– Matalan kynnyksen ja helposti lähestyttävän palvelun avulla haetaan sopivalla tavalla kotoisaa tunnelmaa, jotta espoolaiset voivat tuntea ravintolan ikiomaksi olohuoneekseen. Asiakkaiksi odotetaan alueen asukkaiden, pursiseuran jäsenien sekä matkailijoiden lisäksi kaikkia heitä, joita herkullinen ruoka merellisessä miljöössä houkuttaa, kertoo Sumari.

Kohti jälleenrakentamisen aikakautta

Haukilahden uudet ravintolaoperoijat Sikke Sumari ja NoHo Partners valikoituivat vuokrasopimuksen kilpailutuksen kautta useiden hakijoiden joukosta. Vuokrasopimus alkaa 1.5.2021.

– NoHo Partners on yksi maamme merkittävimpiä ravintola-alan toimijoita ja Sikke intohimoinen visionääri. Uskomme sopimuksen tuovan meille vakautta sekä mahdollisuuden ravintolatoiminnan uudistamiseen huomioiden alan uusimmat tuulet ja kunnioittaen lähes 60-vuotiaan seuramme jäsenistön tarpeita, sanoo Espoon Merenkävijöiden kommodori Jan Tjurin.

Sumari aikoo itse olla Haukilahdessa läsnä samoin kuin omassa Sikke’s-ravintolassaan Tehtaankadulla, jota hän on luotsannut menestyksekkäästi parin vuoden ajan.

– Sikke Sumari on minulle esikuva yrittäjyydestä, sinnikkyydestä ja korkean laatutason vaalimisesta. Nämä ovat niitä ominaisuuksia, joita alamme tarvitsee noustakseen taas jaloilleen koronaiskun jälkeen. Espoo taas on Suomen toiseksi suurin ja kehittyvä kaupunki, jonka ravintolamarkkinaa olemme pitkään tutkineet ja etsineet sopivaa kohdetta. Haukilahden makasiiniravintola on yksi Espoon salaisista helmistä, jonka kukoistukseen herättäminen on Sikelle ja meille kunnia-asia, kommentoi NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.