DTM muuttaa pois Mannerheimintieltä

23845885_1762759177089279_1166612513673925909_o

Haikein mielin kerromme, että DTM suljetaan toistaiseksi. Olemme purkaneet vuokrasopimuksemme ja DTM:n toiminta ei enää jatku ravintolan nykyisessä osoitteessa Mannerheimintiellä. Tavoitteenamme on avata DTM toiseen paikkaan ja olemme jo alkaneet etsiä uutta tilaa.

Syy DTM:n sulkemiseen on naapurikiinteistöön rakennetusta uudesta hotellista tehdyt meluvalitukset sekä Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden päätös asiassa. DTM:n Puumabaarissa soitettavan musiikin ääniä kuuluu kolmeen hotellihuoneeseen.

Meluongelmaan on etsitty ratkaisua ongelman ilmenemisestä lähtien. Viime kuukausina olemme yhdessä asiantuntijoiden kanssa pyrkineet vähentämään muualle kantautuvaa melua tekemällä muutoksia DTM:n talon rakenteisiin. Valitettavasti rakenteelliset muutokset eivät riittäneet ratkaisemaan ongelmaa, vaan DTM:ssä soitettu musiikki kantautuu edelleen hotelliin. Tästä johtuen emme voi enää harjoittaa yökerhotoimintaa DTM:n nykyisessä osoitteessa.

Meluongelman lisäksi koronavirus on asettanut omat haasteensa ravintolan toiminnalle. DTM on ollut suljettuna koronaviruksen vuoksi maaliskuun alusta saakka ja toiminnan keskeyttäminen on luonnollisesti vaikuttanut DTM:n, kuten monien muidenkin ravintoloiden, tilanteeseen negatiivisesti.

Haluamme kiittää kaikkia teitä ihania ihmisiä, jotka olette käyneet juhlimassa DTM:ssä. Juuri TE teette DTM:stä ainutlaatuisen paikan. Kiitämme myös kaikkia niitä upeita tyyppejä, joiden kanssa meillä on ollut kunnia tehdä töitä viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

We Will Dance Again! Meillä on jo nyt ikävä teitä kaikkia, emmekä malta odottaa, että pääsemme taas juhlimaan yhdessä, kun uusi DTM avataan. Missä sinä haluaisit uuden DTM:n avaavan? Voit kommentoida asiaa Facebookissa.

Filed Under: DTM

Fazer sulkee kaikki kahvilansa

868de592f8bf7db4_400x400ar

Fazer vastaa Suomen hallituksen ja pääministerin pyyntöön toimia vastuullisesti ja sulkee kaikki Fazer Café-kahvilansa lauantaista 28.3.2020 lähtien toistaiseksi. Myös ikoninen Fazer Café Kluuvikatu 3 sulkee ovensa.

Viranomaisten määräyksestä johtuen tehtävä etätyö ja liikkumisen rajoittaminen ovat vaikuttaneet merkittävästi Fazer Retail liiketoiminta-alueeseen (Fazer Café – kahvilat ja Gateau leipomomyymälät). Fazer Experience -vierailukeskuksessa kävi viime vuonna 230 000 vierailijaa. Näyttelytoiminta suljettiin jo 13.3. ja eilisestä alkaen vierailukeskus on ollut suljettu.

Hallituksen esityksen mukaisesti Fazer Retail sulkee kaikki kahvilat ja ravintolat sekä pitää ne kiinni toukokuun loppuun asti. Helsingin Munkkivuoren ja Töölön Fazer Café -kahvilat muutetaan leipomomyymälöiksi ja ne pidetään auki kuluttajia palvelevina leipomomyymälöinä toukokuun loppuun asti. Fazer palvelee kuluttajia myös edelleen eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevissa Gateau- leipomomyymälöissä. Helsingin Sörnäisissä sijaitseva artesaanileipomo jatkaa leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistamista Gateau-leipomomyymälöille.

Tilanne on poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen Fazerin pitkässä historiassa. Esimerkiksi talvisodan ja jatkosodan aikana Fazerin omistuksessa tuolloin ollut Kalastajatorppa muutettiin sotasairaalaksi ja Hangossa sijainnut keksitehdas evakuoitiin kokonaan toiselle paikkakunnalle. Tehtaiden valmistusta ja Kluuvikadun ikonisen kahvilan tarjontaa muokattiin yhteiskunnan tarpeen ja sen mukaan, mitä raaka-aineita oli saatavilla. Toiminta on muuttunut mutta ei koskaan lakannut.

”Tilanne on erittäin vakava ja saattaa kestää vielä useita kuukausia. Teemme kaikkemme ihmisten turvallisuuden ja liiketoimintamme jatkuvuuden turvaamiseksi. Sopeutamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa. Kannamme erityistä huolta henkilöstöstämme, joka on jatkanut työtään ja palvellut asiakkaitamme esimerkillisesti.  Haluamme jatkossakin tarjota ihmisille vastuullisesti tuotettua, laadukasta ruokaa”, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum.

Fazerin tuotanto toimii normaalisti

Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti.

Talousvaliokunta tukee hallituksen esitystä ravitsemisliikkeiden aukiolon väliaikaiseksi rajoittamiseksi

restaurant-sign-11298996686NQf

Eduskunnan talousvaliokunta tukee hallituksen esityksen (HE 25/2020 vp) hyväksymistä. Hallitus ehdottaa majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaista muuttamista siten, että ravitsemisliikkeet suljettaisiin asiakkailta. Hallituksen esitys on osa toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta koronavirustilanteessa.

 Tuotteiden ulosmyynti asiakkaille ravitsemisliikkeiden tiloista olisi kuitenkin sallittua. Suoraan asiakkaille tapahtuvan myynnin ohella säännös mahdollistaisi ruokalähettipalvelujen toiminnan mukaan luettuna ravitsemisliikkeen omat ruoan toimituspalvelut.

Sulkemisen ulkopuolelle rajattaisiin lain 1 §:n 3 momentissa tarkoitetut henkilöstöravintolat. Mainittu säännös kattaa yhteisön, säätiön tai laitoksen omalle henkilökunnalle tai muuten rajoitetulle henkilöpiirille tarkoitetun ruoan tai juoman tarjoamisen.

Käytännössä säännös tarkoittaisi, että esimeriksi vanhainkodit, sairaalat mukaan lukien esimerkiksi mielisairaalat ja vammaisten hoitoon tarkoitetut yksiköt, varuskunnat, vankilat, päiväkodit ja koulut sekä teollisuuslaitosten henkilöravintolat voisivat jatkossakin olla avoinna.

Lakimuutokset on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian.

Talousvaliokunnan mietinnön voi lukea eduskunnan verkkosivuilla:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/TaVM_5+2020.aspx

Talousvaliokunta sai asiasta lausunnon perustuslakivaliokunnalta. Lausunnon voit lukea täältä: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/PeVL_7+2020.aspx

Ravintolat sulkeutuvat asiakkailta, ruokaa voi kuitenkin tilata ja noutaa

padlock-1563444487PWR

Suomessa vallitsee koronaviruksen vuoksi poikkeusolot ja koronaviruksen leviämisen estämiseksi ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat suljetaan asiakkailta mahdollisimman pian. Hallitus antoi 24.3.2020 asiaa koskevan hallituksen esityksen eduskunnalle, joka aloittaa asian käsittelyn välittömästi. Tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta. Muutokset ovat voimassa 31.5.2020 asti.

Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua. Asiakas tai ruokalähetti voi hakea valmiit annokset ravitsemisliikkeestä tai ravintola itse toimittaa annokset suoraan asiakkaille.

Sulkeminen ei koske sellaisia ravintoloita, jotka eivät ole avoinna yleisölle eli esimerkiksi henkilöstöravintoloita tai oppilaitosten ruokaloita.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee mahdollisimman pian lisätietoa yrityksille ja kansalaisille ravintoloiden sulkemisesta.

Tukea yrityksille on tarjolla

Yrittäjän kannattaa ottaa rahoitusvaikeuksissa ensimmäisenä yhteyttä omaan pankkiin ja muihin yrityksen rahoittajiin. Pankit ovat jo viestineet valmiudesta lyhennysvapaisiin ja maksuaikajoustoihin koronan aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Valtio tukee omilla toimillaan pankkien kykyä rahoittaa yrityksiä.

Yritykset voivat hakea tukea Business Finlandista, joka avasi 19.3.2020 kaksi uutta rahoituspalvelua, joilla pyritään lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Rahoituspalvelujen kohteena ovat matkailu ja matkailun oheispalvelut, mutta myös luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa. Rahoitus on tarkoitettu yritykselle uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

Myös ELY-keskukset ovat varautuneet tukemaan ravintolayrittäjiä koronaviruksen aiheuttamassa ahdingossa ja ELY-keskusten yritysten kehittämishankkeita suunnataan erityisesti palvelualojen pk-yrityksille koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten hallintaan ja ehkäisemiseen myönnettäviin avustuksiin.

Yrittäjille suunnattu Talousapu-neuvontapalvelu neuvoo yrittäjiä talous- ja maksuvaikeuksissa. Neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 02950 24880 (arkisin 9.00–16.00)

Ravintola Palace voittaja Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 -äänestyksessä – pohjoisen maut ja keittiöt vahvassa nousussa

72693214_968722820149230_7749454073933332480_n

Helsinkiläinen Ravintola Palace on maan paras ravintola tällä hetkellä. Palace äänestettiin selvästi voittajaksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 -äänestyksessä. Seuraaviksi sijoittuivat helsinkiläiset Baskeri & Basso Bistro, Inari ja Olo. Kahden edellisen vuoden voittaja, helsinkiläinen Grön, oli viides. Listan tulokset julkistettiin tänään avautuneilla Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa.

Keittiöpäällikkö Eero Vottosen luotsaama Ravintola Palace otti oman paikkansa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen kärjessä. Helsingin Etelärannassa sijaitseva fine dining -ravintola sai listauksessa selvästi eniten ääniä. Äänestykseen osallistui noin 350 ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa eri puolilta maata.

Palace äänestettiin myös voittajaksi kolmessa eri kategoriassa. Se oli ykkönen sarjoissa Paras ruoka, Paras kalaravintola ja Paras kahvi. Ravintolalla on myös yksi Michelin-tähti.

”Eero Vottosen johtama nuori kokkitiimi lähtee tasapainoisen kokonaisuuden luomisesta. Makumaailma etenee harkittujen etappien kautta, joka on koettavissa makuprofiilien ja rakenteiden kautta, joihin pelkistetty visuaalisuus liittyy”, kirjoittaa perusteluissa Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki.

Äänestyksessä kuusi seuraavaa kärkisijaa menivät nekin Helsinkiin. Toiseksi sijoittui Baskeri & Basso Bistro (Paras palvelu ja Paras työnantaja). Ravintola tunnetaan myös nimellä BasBas. Seuraavina olivat Inari, Olo, kahden edellisen vuoden voittaja Grön, Vinkkeli ja Savoy. Paras Helsingin ulkopuolinen ravintola oli kahdeksanneksi sijoittunut Kaskis Turusta.

Ensimmäistä kertaa äänestyksessä annettiin myös henkilölle eli vuoden ravintolavaikuttajalle.  Ammattilaisten ammattilainen (kumppanina Gastro Helsinki -messut) on pitkän linjan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Pekka Terävä Olo-Groupista Helsingistä. Äänestäjiltä kysyttiin ennakkoluulotonta ja idearikasta alan kehittäjää. Hän luo hyvän pössiksen, joka välittyy myös asiakkaille, ja toimii alan esimerkkinä jakamalla oppeja ja asennetta.

Listan ja äänestyksen toteutti horeca-alojen media Viisi Tähteä pääkumppaninaan ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste. Muita yhteistyökumppaneita ovat Gastro Helsinki 2020 -messut sekä Artek / Vitra, Wihuri-Aarnio-Metro-tukku ja Fredman.

Pohjoinen keittiö nostaa arvostustaan

Suomen 50 parhaan ravintolan listalla on jälleen uusia ravintoloita ja nousijoita. Samalla moni tuttu ravintola jäi listauksen ulkopuolelle. Varsinkin nousijoista on tehtävissä johtopäätös, että pohjoiset maut ja keittiö ovat nostaneet arvostustaan.

”Viime vuonna klassisuus ja klassinen keittäminen nousivat selvästi trendiksi, joka vahvistui tänä vuonna entisestään. Taustalla on löytää vakaa peruskallio epävarmoina aikoina. Lisäksi on välillä katsottava taakse päin, jotta voi jälleen olla innovatiivinen uudistaja”, päätoimittaja Eeropekka Rislakki analysoi.

Rislakin mukaan tämän vuoden selkeä ilmiö on pohjoisten raaka-aineiden ja keittiön esiin nousu Lapin voimalla.

”Asialla on merkitystä, koska alueellisen keittiön korostuminen kertoo siitä, että ruokakulttuurimme ytimen pohdinta jatkuu – ei ole olemassa suomalaista yhtenäistä ruokakulttuuria, joka olisi kaikille yhteinen paketti vaan se on monta pientä sisäkkäistä pakettia: Lappia, Karjalaa, Järvi-Suomea, saaristoa jne.”, Rislakki jatkaa.

Listan ravintoloista 17 on Helsingin ulkopuolelta

Ravintoloita listalla on 33 Helsingistä ja 17 muualta maasta, joista viisi on Turusta ja neljä Tampereelta. Kaukaisin ravintola etelästä katsottuna on Aanaar Inarista (23.). Pohjois-Suomen ravintoloista listalla ovat mukana myös Tapio Posiolta (14.), Ostroferia Oulusta (22.) ja Sky Kitchen & View Rovaniemeltä (31.).

Suomalaisessa ravintolaelämässä ja gastronomiassa tapahtuu todella paljon. Innovatiivista ja laadukasta jälkeä syntyy pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mitä alan ammattilaiset myös arvostavat. Etelässä asuvat ruokakulttuurin vaikuttajat ja ravintolaväki käy myös ilahduttavasti eri puolilla maata tutustumassa hyviin ravintoloihin. Niiden tekemistä ja osaamista arvostetaan ennakkoluulottomasti.

Suomen 50 parhaan listalle nousi ravintoloita Helsingin ohella Inarista, Joensuusta, Kangasalta, Kirkkonummelta, Porvoosta, Posiolta, Oulusta, Rovaniemeltä, Tampereelta ja Turusta. Maakuntien ykköspaikat peittosivat jälleen monet pääkaupungin klassikot ja uudet kokeelliset ravintolat.

Horeca-alojen ammattilaiset antoivat äänensä

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä mm. ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

Listaus nostaa esiin ravintoloita ja niiden takana olevaa antaumuksellista työtä, tekeviä ihmisiä, ideoiden maailmaa, huippuosaamista, ruokakulttuuria, palvelua, bisnesosaamista, filosofiaa, kekseliäisyyttä sekä ravintoloiden design managementia. Tuloksena on kuluttajaa tiukempi ravintolan konseptin, palvelun, ruoan ja juoman yhdistämisen, kokemuksen ja tunnelman arviointi.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan lisäksi nousevat esille eri sarjat. Alakategorioita ovat Paras ruoka, Paras eettinen, Paras innovatiivinen, Paras työnantaja, Paras sisustus, Paras tunnelma, Paras liha, kala ja kahvi sekä Ammattilaisten ammattilainen.

Kunkin ravintolan perustelut ovat luettavissa Viiden Tähden verkkosivuilta www.viisitahtea.com. Siellä julkistetaan myös sijoille 51-100 päätyneiden ravintoloiden nimet.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020

1. Palace, Helsinki
2. Baskeri & Basso Bistro, Helsinki
3. Inari, Helsinki
4. Olo, Helsinki
5. Grön, Helsinki
6. Vinkkeli, Helsinki
7. Savoy, Helsinki
8. Kaskis, Turku
9. Ora, Helsinki
10. Demo, Helsinki

11. C, Tampere
12. Kuurna, Helsinki
13. Alexanderplats, Helsinki
14. Tapio, Posio
15. Muru, Helsinki
16. Mami, Turku
17. Ultima, Helsinki
18. Finnjävel, Helsinki
19. Nolla, Helsinki
20. Wino, Helsinki

21. Bistro O Mat, Kirkkonummi
22. Ostroferia, Oulu
23. Aanaar, Inari
24. Ravinteli Huber, Tampere
25. Ravinteli Bertha, Tampere
26. Nokka, Helsinki
27. Kakolanruusu, Turku
28. SicaPelle, Porvoo
29. Gastro Cafe Kallio, Helsinki
30. Kajo, Tampere

31. Sky Kitchen & View, Rovaniemi
32. Kultá Kitchen & Bar, Helsinki
33. Paakari, Kangasala
34. Pastis, Helsinki
35. Hello Stranger, Helsinki
36. Yes Yes Yes, Helsinki
37. Kosmos, Helsinki
38. Farang, Helsinki
39. Ragu, Helsinki
40. Penélope, Helsinki

41. Local Bistro, Joensuu
42. Nude, Helsinki
43. Maannos, Helsinki
44. Spis, Helsinki
45. Gaijin, Helsinki
46. Plein, Helsinki
47. Smör, Turku
48. Sikke’s, Helsinki
49. Ludu, Turku
50. Old Boy BBQ, Helsinki

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 – Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit.

KRISTIAN VUOJÄRVI TIIMEINEEN AVAA KORKEATASOISEN RAVINTOLAN HELSINGIN KESKUSTAAN

f4eae15a-b2f5-429e-b7cf-e40757de98f3-w_576_h_2000

Mallinnuskuva ravintolasta

KV Restaurants Oy:n kasvu jatkuu, kun Kristian Vuojärvi tiimeineen avaa 50 paikkaisen ravintolan Wuorion historialliseen taloon Unioninkadulle. Ravintola avautuu Vapuksi 2020 ja ravintolan ensimmäinen kattaus kantaa nimeä ”Ylellinen Vappu”.

Tämän uuden korkeatasoisen ravintolan makumaailma rakentuu Ranskalais- skandinaavisista valmistustavoista. KV Restaurants Oy:n tyyliin ravintolassa tullaan maistamaan sesonkien laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet pöytiin saatettuna.

Ravintoloitsija Kristian Vuojärvi:

”Tämänkaltainen ravintola on puuttunut Helsingin ja Suomen ravintolatarjonnasta vuosia. Haluamme tuoda suomalaiset klassiset maut sekä ranskalaisen keittotaidon takaisin ravintolakulttuuriin. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoka tullaan valmistamaan erilaisin tekniikoin ja annokset on koottu tarkoin harkituista elementeistä yhdistäen perinteisiä makumaailmoja uusilla raikkailla tavoilla. Ravintolan annoksissa ja makumaailmassa maistuu tulevan ravintolan keittiömestarin Simo Pietarisen ja minun yhteinen näkemyksemme tämän päivän huippugastronomiasta.”

Tulevan ravintolan keittiöpäällikkö Simo Pietarinen lisää:

”Haluan tuoda esiin yhteistä taivaltamme Suomen kokkimaajoukkueessa, molempien vahvuuksia erilaisissa keittiötyyleissä ja yhdistää ne unohtumattomaksi illalliseksi riippumatta syökö asiakas lyhyesti tai keittiön suositusmenun mukaisesti.”

Ravintola avataan historialliseen Wuorion taloon. Wuorion talo on kokenut täydellisen muodonmuutoksen vuoden 2019 lopulla.

Ravintolan nimi pidetään vielä salaisuutena ja julkaistaan viimeistään 1.3.2020 ”Ylellisen Vappu”- kattauksien ennakkomyynnin yhteydessä. Kattauksien myynti julkaistaan KV Restaurants Oy:n Facebook- ja Instagram- sivuilla (@kvrestaurants), paikat täytetään varausjärjestyksessä ja niitä tulee vain rajoitetusti.

KV Restaurants Oy
Pohjoisesplanadi 21
00100 Helsinki

http://www.kvrestaurants.fi

Suomen suurin sushiravintolatoimija Hanko Sushi tarjoaa vain sertifioituja mereneläviä

0fce15cd-roof_sushi_menu

Hanko Sushi tarjoaa ainoastaan MSC- ja ASC-sertifioituja mereneläviä

Hanko Sushin kaikille 24 ravintolalle on myönnetty kestävää kalastusta ja vastuullista vesiviljelyä edistävät MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit. Ravintolat tarjoavat Suomen ensimmäisenä sushiravintolaketjuna vain sertifioiduista, kestävästi kalastetuista ja vastuullisesti kasvatetuista kaloista ja äyriäisistä tehtyä sushia.

MSC:n sininen ja ASC:n turkoosi ympäristömerkki kertovat kuluttajalle, että merenelävät ovat peräisin kestävästä kalakannasta tai vastuullisesta kalankasvatuslaitoksesta ja ne ovat jäljitettävissä koko matkan merestä tai vesiviljelylaitoksesta aina ravintolaan asti. Sertifioinnit suoritti puolueeton sertifiointilaitos Kiwa Inspecta.

”Onnittelemme Hanko Sushia tästä upeasta saavutuksesta. Sertifioinnin myötä kuluttajilla ympäri Suomen on mahdollisuus valita todennetusti vastuullinen vaihtoehto myös sushiravintolassa ja sertifioimalla koko merenelävien valikoimansa Hanko Sushista tulee alalla todellinen suunnan näyttäjä”, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Pohjoismaiseksi trendiksi on nyt muodostumassa se, että sushiravintolat siirtyvät tarjoamaan MSC- ja ASC-sertifioituja mereneläviä. Hanko Sushi ottaa viestikapulan Tanskan Letz Sushilta ja Ruotsalaiselta REKO Sushi & Bowlsilta, jotka myyvät myös ainoastaan sertifioitua kalaa ja äyriäisiä. Hanko Sushi on jo pitkään suosinut valikoimissaan kestäviä kalakantoja ja MSC- ja ASC -sertifioituja toimittajia. Ravintoloiden sertifiointi mahdollistaa myös asian tiedottamisen kuluttajille.

”Meille on erittäin tärkeää, että meillä on täysi jäljitettävyys kaikissa tuotteissamme ja tuntuu hienolta olla edelläkävijänä tällä kestävyysmatkalla, jolle koko ravintola-alan olisi nyt lähdettävä. Nykyään on saatavilla suuri valikoima MSC- ja ASC-sertifioituja raaka-aineita, mikä mahdollisti sataprosenttisen sitoutumisemme sertifiointiin. Kaikki käyttämämme merenelävät lukuun ottamatta lohta ovat olleet jo useamman vuoden sertifioituja. Alkusyksystä otimme menuumme myös ASC-sertifioidun lohen. Mielestäni meillä on Suomen suurimpana sushiketjuna myös vastuullamme näyttää muille esimerkkiä”, sanoo Hanko Sushin tuotepäällikkö Jesper Björkell.

Noin kolmannes maailman luonnonkalakannoista on ylikalastettu ja monet aiemmin yleiset kalalajit ovat tulleet uhanalaisiksi. Meistä jokainen voi kuitenkin osaltaan edistää ekologisesti kestävää kalastusta valitsemalla MSC-merkinnällä varustettuja tuotteita.

”Aloita uusi vuosi keskittymällä elämään pinnan alla! Me täällä MSC:llä toivomme, että vuosi 2020 tulee olemaan se vuosi, jolloin monet muutkin suomalaiset ravintolat tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden valita vastuullisia mereneläviä sertifioimalla ravintolansa ja laittamalle ympäristömerkkimme selkeästi näkyville”, Johanna Vepsä toteaa.

Hanko Sushi

Hanko Sushi on kotoisin eteläisen Suomen merellisestä Hangosta, jonne ensimmäinen sushi-ravintola avattiin vuonna 2009. Nimi kertoo myös toiminnan tärkeimmän periaatteen; Han ko on japania ja tarkoittaa sinettiä, henkilökohtaista laatuleimaa. Kaikki annokset tehdään käsin, paikan päällä, käyttäen vain parhaita raaka-aineita. Annokset ovat aina uniikkeja ja niissä on tuoreustakuu.

Hanko Sushi ravintoloita on 24 ympäri Suomea.

https://www.hankosushi.fi/

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 julkistetaan maaliskuussa Gastro-messuilla

suomen-50-parasta-ravintolaa-2020

Valtakunnan merkittävin ravintolalistaus, Suomen 50 Parasta Ravintolaa, julkistetaan Gastro Helsinki 2020 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.3.2020. Äänestys järjestetään jo 12. kerran. Äänestäjiksi kutsutaan yli tuhat ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen tulosten julkistamisen yhteydessä paljastetaan ensimmäistä kertaa koko äänestyksen historiassa sijoille 51–100 päätyneiden ravintoloiden nimet. Listauksesta syntyy nettijulkaisun ohella 50 + 50 ravintolaa -vuosikirja, joka on jaossa listan ravintoloiden, kumppanihotellien ja mm. kaupunkien matkailuinfopisteiden kautta.

Äänestyksen toteuttavat verkkomedia Viisi Tähteä ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste, jotka ovat solmineet kumppanuussopimuksen Gastro Helsinki 2020 -messujen kanssa. Suomen 50 Parhaan Ravintolan lista julkistetaan Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 11. maaliskuuta 2020.

Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki sanoo, että Gastro-messut ovat Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen julkistukselle luonteva, koska kyse on yhteisistä kohderyhmistä ja yhtestyökumppaneista.

”Lisäksi yhteistyöllämme on jo perinteitä. Ensimmistä kertaa julkistus tehtiin Gastrossa jo vuonna 2010. Toivon, että yhteistyö antaa alan ammattilaisille hyvän syyn saapua eri puolilta Suomea messuille ja muistamaan arjen väännöistä huolimatta, kuinka hienosta ja luovasta alasta on kyse”, Rislakki perustelee.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 nostaa esiin ravintoloita ja niiden takana olevia antaumuksellista työtä tekeviä ihmisiä, ideoiden maailmaa ja huippuosaamista. Gastro Helsinki 2020 on yksi merkittävimmistä suomalaisista ravintola- ja ruoka-alan tapahtumista.

”Olemme Gastro-tiimissä iloisia yhteistyöstä ja siitä, että Suomen 50 Parasta Ravintolaa julkistetaan juuri messuilla – alan ammattilaisten tärkeimmässä kohtaamispaikassa. Julkistus tuo kiinnostavaa ohjelmasisältöä ja jännittäviä hetkiä Gastron avauspäivään”, kertoo Gastro-messujen ohjelmatuottaja Mari Katajamäki.

Viisi Tähteä käynnisti 50 Parasta Ravintoa -listauksen vuonna 2004. Äänestys oli tauolla vuodet 2013–2017. Uuden tulemisen tehneen ravintolalistan parhaimmaksi alan ammattilaiset valitsivat vuosina 2018 ja 2019 ravintola Grönin Helsingistä.

“Suomen 50 Parasta Ravintolaa on arvostetuin ja luotettavin ravintolalistaus Suomessa. Perustuuhan se satojen alan ammattilaisten arvioon. Lista saa ruokaharrastajien, median ja alan ammattilaisten huomion”, Rislakki muistuttaa.

Äänestäjiksi kutsutaan valtakunnallisesti yli 1000 ravintola-, juoma- ja ruoka-alan ammattilaista. Heidän joukkoonsa kuuluu ravintoloitsijoita, keittiömestareita, salivastaavia sekä alkoholialan ja mm. ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaisia.

Yhteistyö Toptasten ja Gastro Helsinki 2020 -messujen kanssa tuo äänestykselle mahdollisimman laajan näkyvyyden ammattilaisten ohella myös ravintola-asiakkaiden keskuudessa. Kotimaan ohella listaukset julkistetaan mm. Tallinnassa ja Pietarissa, joissa on suurta kiinnostusta suomalaisia ravintoloita kohtaan.

Äänestyksessä on listauksen ohella eri alakategorioita, joita ovat esimerkiksi paras palvelu, ruoka, viinilista, olutvalikoima, ravintola-alan tapahtuma, klassikkoravintola, tunnelma ja mm. eettinen ravintola. Ensimmäistä kertaa äänestyskategoriana on myös alan ansioitunut henkilö.

Oldboy BBQ – uusi korealainen ravintola avataan Helsinkiin 5.11.2019

71829668_141216087261168_5804669637941526528_n

“I´m full, but i’ll have some more, please!” Korealainen keittiö hurmaa muun maailman lisäksi myös pohjoismaalaisten sydämet! Oldboy BBQ avautuu Helsinkiin 5.11.2019.

Ragusta ja Shelteristä tutut ravintoloitsijat Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää yhdessä Hanne Honkasen sekä Jan-Martin Rossin kanssa tuovat palan upeaa korealaista ruokakulttuuria Suomeen. Marraskuussa avautuva ravintola Oldboy BBQ tuo oivan lisän Helsingin hienoon ravintolatarjontaan.

Ludviginkadulle avautuva Oldboy BBQ tarjoaa virikkeitä kaikille aisteille. Maukkaan ruoan ja monipuolisen juomavalikoiman lisäksi suurta osaa näyttelevät yksityiskohtainen interiööri, rento musiikki ja taide, josta hyvänä esimerkkinä Taneli Stenbergin loihtima kahden seinän kokoinen muraaliteos.

– Korealaiset ovat hillittyä kansaa, kunnes soju-pullon korkki rusautetaan auki – sama pätee suomalaisiin! Korealainen illallinen on sosiaalinen tapahtuma, ja sellaiselle luomme oivat puitteet. Hyvää ruokaa, lämminhenkisen rentoa palvelua ja hyvää musiikkia, joiden myötä toivomme onnellista puheensorinaa ja lasien kilinää, ravintoloitsija Asujamaa maalailee.

Oldboy BBQ:n ruoka on sielukasta ja helposti lähestyttävää: autenttisia ja kekseliäitä makuja herkkusuille. Kaiken takana seisoo osaava ja omistautunut keittiöhenkilökunta.

Ruokalistalla on valmiiksi rakennettuja menuja, mutta myös yksittäisiä korealaisen keittiön klassikoita, kuten bulgogi, fried chicken, mandut sekä korealaiset pannukakut. Asujamaa ja Honkanen ovat poimineet ideoita ja oppeja keittiön saloihin pitkin Etelä-Koreaa korealaisen kokkiystävän Bona Kimin opastuksella. Honkanen vastaa keittiön toiminnasta ja on myös ravintolan osakas.

Keittiön ehdoton sydän on hiiligrilli, jossa kypsennetään kaikki lihat, merenelävät ja kasvikset täydellisyyteen pyrkien. Ne tarjoillaan käsintehdyissä keraamisissa hiilipöytägrilleissä.

Korealaiseen ateriaan vahvasti kuuluvat elementit, itse tehty kimchi, riisi ja vaihtelevat seitsemän lisuketta tarjoillaan aina pääraaka-aineen vierelle. Lisukkeina tarjoillaan erilaisia maustekastikkeita, pikkeleitä, salaatteja ja kimchejä. Tämä antaa mahdollisuuden kokea useita eri makuyhdistelmiä illallisen aikana ja säädellä itse annoksen mausteisuutta ja tulisuutta.

Juomapuolesta vastaa osakkaana ja ravintolapäällikkönä toimiva pitkän linjan ammattilainen Jan-Martin Rossi. Ruoan alas huuhtomiseen on tarjolla kattava ja mielenkiintoinen lista erilaisia viinejä, korealaisia klassikoita kuten sojua ja makgeollia sekä useita kotimaisten pienpanimoiden oluita. Kuivin suin on käytännössä mahdoton jäädä, sillä rento, ystävällinen ja asiantunteva salihenkilökunta pitää huolen siitä, ettei lasi ehdi tyhjäksi asti.

Mielettömät naiset muun muassa ravintola Shelterin interiöörin takaa eli Kaheli Design vastaa Ludviginkadun ravintolatilan sisustuksesta.

Tavoitteena on rehellinen ja viihtyisä meininki, jossa yksityiskohdat ja upeat värit luovat tiloista aistikkaat ja mielenkiitoiset. Tilan kolme täysin erilaisilla tunnelmilla pelaavaa salia mahdollistavat vierailijalle joka kerta uuden kokemuksen.

“If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”

Grillit kuumana ja juomat kylmässä aina maanantaista lauantain myöhäisiltaan:

Ma – to 17- 23 (21.30 viimeiset ruokatilaukset)
Pe – la 17 – 01 (23.30 viimeiset ruokatilaukset)

Yhteystiedot:
Oldboy BBQ
Ludviginkatu 5,
00130 Helsinki
+358 10 207 3000
reservations@oldboy.fi
https://www.oldboy.fi

Seuraa sosiaalisessa mediassa:
Facebook: oldboybbq
Instagram: oldboybbq

Ylpeys Lapin ruokaa kohtaan tuo posiolaisen Tapio-ravintolan vierailulle Kultá Kitchen & Bariin Helsinkiin

img_4817

Alkuvuodesta Bulevardille avannut lappilainen Kultá Kitchen & Bar tarjoaa pääkaupungissa maailman puhtaimpia raaka-aineita ja moderneja makuja. Ylpeydellä pohjoisen ruokakulttuuriin suhtautuva ravintola on kutsunut vieraakseen maineeseen nousseen posiolaisen Tapio-ravintolan. Kaksipäiväinen ravintolavierailu toteutetaan 31.10.–1.11.2019.

Kultá-ravintola on tunnettu sekä intohimoisesta suhtautumisestaan pohjoisen raaka-aineisiin että menun modernin laadukkaasta otteesta. Lappi ja sen luonto ovat ravintolassa kaiken tekemisen keskiössä. Raaka-aineiden alkuperä ja läheiset tuottajasuhteet ovatkin ravintolalle tärkeitä.

Loka-marraskuun vaihteessa Kultá saa vieraakseen Tapio-ravintolan. Alle vuosi sitten avattu Tapio on lyhyessä ajassa ehtinyt niittää mainetta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ravintola sai suomalaisravintoloista parhaat pisteet kestävää kehitystä arvioivassa pohjoismaisessa 360° Eat Guide -oppaassa.

Pieni posiolaisravintola nojaa Kultá-ravintolan lailla vahvasti pohjoisen paikallisiin raaka-aineisiin ja suhtautuu kokonaisvaltaiseen ravintolaelämykseen kunnianhimoisesti. Vastuullisuus ja luonnonläheisyys ovat molempien ravintoloiden toiminnan ytimessä.

– Jaamme Tapio-ravintolan kanssa samat arvot ja raaka-aineet. Halusimme tuoda Tapion vierailulle Helsinkiin ja näyttää, miten siistejä juttuja me pohjoisessa osaamme tehdä. Connor Laybourne hyppäsi innostuksesta, kun kysyin häntä vierailulle ravintolaamme, Lapland Hotelsin keittiömestari Tero Mäntykangas kertoo.

Yhteisen intohimon ja arvojen lisäksi vierailulla halutaan tarjota helsinkiläisille jotain uutta.

– Olemme toteuttaneet ennenkin keittiömestarivierailuja ravintoloissamme muissa kaupungeissa. Ei oikein ollut mieltä tuoda Helsinkiin vierailulle toista helsinkiläistä keittiömestaria. Halusimme tuoda jotain, mitä täällä ei muuten pääse kokemaan, Mäntykangas jatkaa.

Kahden päivän erikoismenu Connor Laybournen käsialaa

Vierailun aikana puikoissa häärii Tapion keittiöstä vastaava Connor Laybourne sekä salista vastaava Johanna Mourujärvi yhdessä Kultá-ravintolan henkilökunnan kanssa. Vierailun aikana tarjolla on Laybournen suunnittelema viiden ruokalajin menu. Menukokonaisuutta täydentää Kultá-ravintolan huolella valitsemat viinit.

– Annoimme Connorille raaka-aineet, ja hän suunnitteli niistä menun. Tarjolla tulee olemaan ravintolamme asiakkaille tuttuja raaka-aineita kuten kuningasrapua, rautua, tattia ja tietenkin poroa, Mäntykangas avaa.

Ravintola Tapio on marraskuussa 2018 keskelle Posion korpimetsää avattu ravintola. Aiemmin muun muassa Lontoossa asunut ja työskennellyt pariskunta Connor Laybourne ja Johanna Mourujärvi päättivät palata Johannan kotitilalle Posioon ja perustaa ravintolan. Lähiruokaa painottavan ravintolan raaka-aineista lähes 90 prosenttia tulee Posiolta ja muualta Lapista.