Suomen suurin sushiravintolatoimija Hanko Sushi tarjoaa vain sertifioituja mereneläviä

0fce15cd-roof_sushi_menu

Hanko Sushi tarjoaa ainoastaan MSC- ja ASC-sertifioituja mereneläviä

Hanko Sushin kaikille 24 ravintolalle on myönnetty kestävää kalastusta ja vastuullista vesiviljelyä edistävät MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit. Ravintolat tarjoavat Suomen ensimmäisenä sushiravintolaketjuna vain sertifioiduista, kestävästi kalastetuista ja vastuullisesti kasvatetuista kaloista ja äyriäisistä tehtyä sushia.

MSC:n sininen ja ASC:n turkoosi ympäristömerkki kertovat kuluttajalle, että merenelävät ovat peräisin kestävästä kalakannasta tai vastuullisesta kalankasvatuslaitoksesta ja ne ovat jäljitettävissä koko matkan merestä tai vesiviljelylaitoksesta aina ravintolaan asti. Sertifioinnit suoritti puolueeton sertifiointilaitos Kiwa Inspecta.

”Onnittelemme Hanko Sushia tästä upeasta saavutuksesta. Sertifioinnin myötä kuluttajilla ympäri Suomen on mahdollisuus valita todennetusti vastuullinen vaihtoehto myös sushiravintolassa ja sertifioimalla koko merenelävien valikoimansa Hanko Sushista tulee alalla todellinen suunnan näyttäjä”, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Pohjoismaiseksi trendiksi on nyt muodostumassa se, että sushiravintolat siirtyvät tarjoamaan MSC- ja ASC-sertifioituja mereneläviä. Hanko Sushi ottaa viestikapulan Tanskan Letz Sushilta ja Ruotsalaiselta REKO Sushi & Bowlsilta, jotka myyvät myös ainoastaan sertifioitua kalaa ja äyriäisiä. Hanko Sushi on jo pitkään suosinut valikoimissaan kestäviä kalakantoja ja MSC- ja ASC -sertifioituja toimittajia. Ravintoloiden sertifiointi mahdollistaa myös asian tiedottamisen kuluttajille.

”Meille on erittäin tärkeää, että meillä on täysi jäljitettävyys kaikissa tuotteissamme ja tuntuu hienolta olla edelläkävijänä tällä kestävyysmatkalla, jolle koko ravintola-alan olisi nyt lähdettävä. Nykyään on saatavilla suuri valikoima MSC- ja ASC-sertifioituja raaka-aineita, mikä mahdollisti sataprosenttisen sitoutumisemme sertifiointiin. Kaikki käyttämämme merenelävät lukuun ottamatta lohta ovat olleet jo useamman vuoden sertifioituja. Alkusyksystä otimme menuumme myös ASC-sertifioidun lohen. Mielestäni meillä on Suomen suurimpana sushiketjuna myös vastuullamme näyttää muille esimerkkiä”, sanoo Hanko Sushin tuotepäällikkö Jesper Björkell.

Noin kolmannes maailman luonnonkalakannoista on ylikalastettu ja monet aiemmin yleiset kalalajit ovat tulleet uhanalaisiksi. Meistä jokainen voi kuitenkin osaltaan edistää ekologisesti kestävää kalastusta valitsemalla MSC-merkinnällä varustettuja tuotteita.

”Aloita uusi vuosi keskittymällä elämään pinnan alla! Me täällä MSC:llä toivomme, että vuosi 2020 tulee olemaan se vuosi, jolloin monet muutkin suomalaiset ravintolat tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden valita vastuullisia mereneläviä sertifioimalla ravintolansa ja laittamalle ympäristömerkkimme selkeästi näkyville”, Johanna Vepsä toteaa.

Hanko Sushi

Hanko Sushi on kotoisin eteläisen Suomen merellisestä Hangosta, jonne ensimmäinen sushi-ravintola avattiin vuonna 2009. Nimi kertoo myös toiminnan tärkeimmän periaatteen; Han ko on japania ja tarkoittaa sinettiä, henkilökohtaista laatuleimaa. Kaikki annokset tehdään käsin, paikan päällä, käyttäen vain parhaita raaka-aineita. Annokset ovat aina uniikkeja ja niissä on tuoreustakuu.

Hanko Sushi ravintoloita on 24 ympäri Suomea.

https://www.hankosushi.fi/

Royal Ravintolat tuo ravintolaosaamisensa kauppakeskuksiin

7d4fff44-3251-4963-ac3e-6562d33e0054-main_image
Tasokkaista ravintoloistaan ja hotelleistaan tunnettu helsinkiläinen Royal Ravintolat Oy perustaa tytäryhtiön, jonka tarkoituksena on luoda houkuttelevia ravintolakonsepteja koko Suomeen. Uusi Konseptiravintolat Oy ottaa vauhdikkaan lähdön ostamalla jo kahdeksalla paikkakunnalla toimivan Hanko Sushi -ketjun.

– Royal Ravintolat haluaa tarjota ihmisille hyvää palvelua ja intohimolla, hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Perinteisesti tämä on yhdistetty pelkästään ravintolohin, mutta ajat ovat muuttumassa. Me haluamme palvella ihmisiä siellä missä he ovat.  Myös kauppakeskuksissa pitää voida syödä hyvin, sanoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Uusi Konseptiravintolat keskittyy monistettaviin, fast casual -tyyppisiin ravintolakonsepteihin: aidoista raaka-aineista hyvin valmistettua ruokaa, ilman perinteisten illallispaikkojen täyttä pöytiintarjoilua. Uusi avaus tarkoittaa Royal Ravintoloille samalla maantieteellistä laajentumista, sillä tähän asti yhtiö on toiminut lähes yksinomaan Helsingissä.

Pääkaupungissa Royal Ravintolat tunnetaan ennen kaikkea yksilöllisistä illallis-, kokous- ja juhlaravintoloistaan. Nokka, Savoy, Elite, Teatteri, Strindberg ja noin 30 muuta Royal Ravintoloiden klassikkopaikkaa jatkavat toimintaansa tuttuun tapaan.

Uuden yhtiön ensimmäinen valtakunnallinen konsepti on Hanko Sushi

9ed61552-1eba-46fd-9035-be712e77e9ea

Tuoreen tytäryhtiön ensimmäinen tuote on Suomen suurin sushiravintolaketju Hanko Sushi. Juuri solmitun yrityskaupan myötä Hanko Sushin 14 ravintolaa kahdeksalla paikkakunnalla siirtyvät Konseptiravintoloiden omistukseen. Ketjun noin 100 työntekijää jatkavat uuden yhtiön palkkalistoilla.

Myös Hanko Sushin perustajat Rolf Wirta ja Mika Laakio jatkavat uudessa Konseptiravintolat-yhtiössä osakkaina ja operatiivisina johtajina.

fb34591a-a718-499e-a723-9c397c83d58b

– Hanko Sushi on laajentuessaan tuonut sushikulttuurin yhä useamman suomalaisen ulottuville. Suosiomme perustuu tuoreisiin raaka-aineisiin, jokaiselle asiakkaalle tilauksesta valmistettavaan herkulliseen sushiin ja mutkattomaan palvelun. Mikään tästä ei muutu uuden omistajan myötä, sen enempää asiakkaiden kuin henkilökunnankaan näkökulmasta. Yrityskauppa on osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä. On mahtavaa, että Konseptiravintolat saa juuri Hanko Sushin malliksi ketjukonseptista, jonka kaltaisia luomme jatkossa lisää, Rolf Wirta sanoo.

Jatkossa Konseptiravintolat tulee sekä tekemään omaa kehitystyötä että kartoittamaan kehityskelpoisia konsepteja muualta. Yritysostotkin ovat mahdollisia, ja seuraavat lanseeraukset saatetaan nähdä vielä tämän vuoden puolella.

Myös Hanko Sushin kehittyminen jatkuu: ketjun viidestoista toimipiste avataan tällä viikolla Helsingin Unioninkadulle tapahtumatalo Bankin yhteyteen, ja syksyn aikana perustetaan vielä neljä uutta sushiravintolaa eri puolille Suomea.

–  Kansainvälistymisen mahdollisuuksiakin on pohdittu. Esimerkiksi Ruotsissa ei ole vielä lainkaan kauppakeskuksissa toimivaa sushiketjua, Wirta huomauttaa.

Konseptiravintolat tuo kiinnostavaan markkinaan yhdistelmän tasoa ja tehokkuutta

Konseptiravintolat haluaa olla liikepaikkojen omistajille varteenotettava kumppani kauppakeskusten kehittäjänä ja asiakasvirtojen luojana.

– Tarjoamme yhdeltä luukulta monipuolisen valikoiman ravintolavaihtoehtoja, Royal Ravintoloiden laadulla ja yrittäjän intohimolla ladattuna. Konseptien yhteisistä taustatoiminnoista ja tavaravirroista saadaan tehokkuutta ilman, että ravintolaelämyksen houkuttelevuuden ja persoonallisuuden tarvitsee kärsiä, Aku Vikström kuvaa.

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen mukaan Suomessa oli vuoden 2013 lopussa 87 kauppakeskusta, joista kaksi kolmasosaa sijaitsee pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kokonaisuudessaan kauppakeskukset ovat pärjänneet hyvin suhteessa muuhun vähittäiskaupan kehitykseen, ja lukuisia uusia keskuksia valmistuu taas tänä ja ensi vuonna.

Joka seitsemäs kauppakeskuksessa sijaitseva liike on kahvila tai ravintola.

– Näemme kauppakeskusten kasvun jatkuvan. Muuttoliike suuntautuu kasvukeskuksiin, ja ihmiset etsivät aitoja ajanviettopaikkoja kaiken digitaalisuuden vastapainoksi. Uskomme, että tässä yhtälössä löytyy kysyntää myös erinomaisista raaka-aineista antaumuksella rakennetuille ruokaelämyksille, ei vain pikaruoalle, Vikström arvioi.

Royal Ravintolat on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluvat emoyhtiö Royal Ravintolat Oy sekä sen kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Union Hotels Ab. Toimipisteitä ovat mm. Hotel Haven, Hotel Fabian sekä yhteensä 33 ravintolaa 26 eri toimipisteessä. Nämä yhdessä työllistävät Helsingissä 600 -700 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 76 miljoonaa euroa.

Hanko Sushi on Suomen suurin sushiravintolaketju. Ensimmäinen Hanko Sushi perustettiin kesäiseen Hankoon 2009, ja saariston henkeä ja japanilaisuutta yhdistävä ravintola sai suuren suosion. Nyt toimipisteitä on 14 aina Hangosta Kuopioon. Hanko Sushi työllistää noin 100 henkilöä, ja yhtiön liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 8 miljoonaa euroa.

Linkit