Café Europa avasi ovensa Poriin – Keski-Eurooppa keskelle kaupunkia

222e572e-c84f-438c-a3fa-c9c0cc350783-main_image

 

Porin Café Europan sisustus on Jaana Ekmanin ja Visionary Design Partners Helsinki Oy:n käsialaa. Kuva: Kim Ekman / Vision 51

Porin ravintolakulttuuri sai raikkaan tuulahduksen, kun kansainvälisyyttä huokuva Café Europa avattiin kaupungin sydämeen viime viikolla osoitteeseen Yrjönkatu 10. Täydellisen muodonmuutoksen kokeneissa tiloissa toimi aikaisemmin Bar Passion.

Tampereella 20-vuotisen historian ja legendaarisen maineen saavuttanut kaikkien kaupunkilaisten Café Europa avattiin nyt myös porilaisten iloksi. Eurooppalaista kuppilakulttuuria vaaliva tapaus on kuuluisa mutkattomasta palvelustaan, laadukkaasta olutvalikoimastaan, maistuvista drinkeistään sekä harvinaisen leppoisasta tunnelmastaan.

95028af3-53bc-4cc5-a39b-c92b4dd0f82f

 

94bc8bf6-97f7-41b5-8d51-7d72392fe559

 

14c96ff6-3537-4ecf-ab36-2a706111ac11

 

Kuvat: Kim Ekman / Vision 51

Restamaxin linjajohtaja Tero Lahtisen mukaan Café Europa tarjoaa puitteet viihtymiseen keskipäivästä aina yömyöhään saakka.

– Se, mikä erottaa Café Europan muista seurusteluravintoloista, on keskieurooppalaisuutta huokuva rento tunnelma. Pori on kaivannut juuri tämänkaltaista paikkaa: Europaan voi tulla after workeille, päiväkahville tai aloittamaan illanvieton – milloin tahansa, Lahtinen sanoo.

Kokonaisuutta täydentävät laaja juomavalikoima ja maukkaat pikkupurtavat.

– Listalta löytyy salaatteja, täytettyjä lämpimiä leipiä ja Passionissa suosikkeihin kuuluneita tulisia siipiä. Oluet tulevat muun muassa Amerikasta, Meksikosta, Saksasta ja Porista. Siidereissä suosimme pääasiassa kotimaisia, tanskalaisia ja englantilaistyylisiä tuotteita ja viinien kanssa luotamme puolestaan ranskalaiseen eleganssiin, ravintolapäällikkö Jarkko Mäkisalo summaa.

Suven suosikkiterassi lämmittää koko kesän

Oman lisänsä Porin kesään tuo myös Café Europan yhteyteen ja näin ollen kaupungin keskeiselle paikalle avattu perinteinen terassi. Terassin vieressä Kauppatorin nurkilla sijaitsee myös esiintymislava, jonka ohjelmaa voi seurata vilvoittavan lasillisen ääreltä.

– Terassi on kulkuväylien keskipisteessä ja sopii paitsi sijaintinsa myös rennon fiiliksensä puolesta kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi – aurinkokin paistaa siinä kohdin iltakymmeneen. Talvikuukausiksi olemme sitten kaavailleet erilaisia tapahtumia ja vaihtuvia teemoja. Mutta otetaan nyt tämä lämmin kesä ensin vastaan!, Mäkisalo toteaa.

Café Europa on avattu osoitteeseen Yrjönkatu 10. Seurusteluravintola on osa ravintolayhtiö Restamaxia.

Aukioloajat:
Ma–La 12–02
Su 14–02