Ristorante Bella Romasta suomenmestaruusluokan pizzeria

8e39378b-4d02-4073-8e17-aa9ce676b67b-main_image

Pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi luotsaa Pizzeria Bella Romaa. Kuva: Mika Mettälä

Tampereella jo yli 25 vuotta toiminut Ristorante Bella Roma on muuttunut Pizzeria Bella Romaksi. Jatkossa ravintolan listalta löytyy jopa 50 erilaista pizzaa, joiden takana on pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi.

Aidoista italialaisista mauistaan tunnetun Bella Roman ruokatarjonta muuttui pizzavetoisemmaksi viime viikolla, kun ravintolan keittiötä lähti luotsaamaan pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi. Hänen myötään Mustanlahteen kesällä avatun sesonkiravintola Café & Pizzeria Ankkurin suursuosion saaneet pizzat ovat saapuneet nyt Bella Romaan.

Klassikoita sekä päärynä-, entrecôte- ja bambupizzaa

Bella Roman pizzatarjonta on tätä nykyä varsin laaja ja monipuolinen. Listan 50 pizzan joukosta löytyy vaihtoehtoja kaikille – niin lihansyöjille, kalan ja äyriäisten ystäville, kasvissyöjille, tulisuutta kaihtamattomille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Bella Roman pizzoissa tavataan perinteisten täytteiden lisäksi hieman harvinaisempia makuja, kuten härän entrecôtea, sinisimpukkaa, päärynää, taleggio-juustoa sekä pinjan- ja seesaminsiemeniä. Listalta löytyy myös italialaisista keittiöistä tuttuja ”valkoisia” Bienche-pizzoja sekä erilaisia pizzarullia. Suositut Ankkurin pizzat ovat myös löytäneet tiensä listalle.

– Listalla tuttujen ja turvallisten klassikoiden lisäksi komeilee esimerkiksi aasialaistyyppinen erikoisuus, jossa jättirapujen kaverina on bambua, korianteria ja wasabia. Myös gorgonzolalla, vaahterasiirapilla, rucolalla ja ranskankermalla viimeistelty punajuuripizza on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, Amerikassakin kilpailemassa kiertänyt Kuntsi raottaa listaa.

Pizzamestari Kuntsi vakuuttaa, että vaikka valikoima on laaja, määrä ei korvaa laatua.

– Kaikkia pizzojamme yhdistää kaksi asiaa: lähituottajien laadukkaat raaka-aineet sekä hartaudella tehty ja vuosien treenin tuloksena syntynyt pizzapohja. Kaikki pizzamme saa myös gluteenittomalla pohjalla.

Laatupizzerialle kova kysyntä

Italialaiset pastat ja raikkaat salaatit pysyvät jatkossakin pitkään palvelleen ravintolan menussa. Myös lounasta tarjoillaan joka arkipäivä.

– Suositut pasta- ja salaattiannokset eivät ole kadonneet mihinkään. Sama koskee myös ravintolan eteläeurooppalaistyylistä, välitöntä ja lämmintä tunnelmaa, toteaa Restamaxin linjajohtaja Tanja Virtanen ja lisää:

– Bella Roma on yli 25-vuotisen olemassaolonsa aikana saavuttanut suuren suosion paikkana niin perhekokoontumisille kuin kahdenkeskisille illanvietoille. Nyt oli kuitenkin aika uudistua. Koemme kaupungissa olevan tilausta tämänkaltaiselle valikoimalle – ja sen hyvin osoitti Ankkurin kesäinen menestys!

Bella Roma avattiin Tampereella vuonna 1989. Finlaysonin alueelle ravintola muutti vuonna 2014. Tänä päivänä Bella Roma on osa ravintolayhtiö Restamaxin ravintolaperhettä. 170 asiakaspaikan ravintolasta löytyy myös kabinettitilat kokouksiin ja yksityisjuhliin. Bella Roma -ravintolat löytyvät myös Kuopion Matkuksesta sekä Lempäälän Ideaparkista.

Ristorante Bella Roma
Itäinenkatu 5-7, 33210 Tampere
Puh. 010 4233 212

Avoinna ma–ti 11–22, ke–to 11–23, pe 11–24, la 12–24, su 13–21
Lounas: ma–pe 11–14
bellaroma@ravintola.fi