Teatterin Grilli uudistui

f45f0b1b-153e-4b4b-a838-3e2b179f8b7e-main_image

Ravintola Teatteri, Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

Helsingin ravintolaelämän ytimessä sijaitseva Ravintola Teatteri on tämän vuoden aikana käynyt läpi merkittäviä uudistuksia. Monipuolisen ravintolakokonaisuuden keskiöön on nyt valmistunut asiakkaiden keskelle sytytetty grilli, joka tekee Teatterista aidon grilliravintolan. Teatterin muutosta täydentää jo aiemmin kesällä uudistunut Kellobaari, joka asemoituu kaupungin parhaiden cocktailbaarien joukkoon.

Puitteidensa lisäksi Teatterin Grilli on uudistanut ruokafilosofiansa huoliteltua, mutta silti mukavan rennon otteen säilyttävää tyyliään noudattaen. Keittiön pääroolissa on Wotkin’sin lihamestareiden varta vasten Teatterin Grilliin valikoima liha. Valinnassa käytettävät pihvikarjan laatukriteerit ovat korkeat, sillä vain 5 % kotimaisesta lihatuotannosta täyttää ne. Valinnan tuloksena Teatterin Grillissä nautittavan kotimaisen lihan maku ja mureus yhdistettynä lähituotannon tuomiin muihin etuihin erottuvatkin selkeästi edukseen. Myös listan kalat ja kasvikset tulevat raaka-aineiden kestävyysajattelua noudattaen mahdollisimman läheltä.

”Grilleistä tulee usein mieleen Amerikan meininki, mikä ei toisille grilliravintoloille ole lainkaan huono viitekehys. Me kuitenkin panostamme kotimaiseen ja sitä kautta vahvasti Pohjoismaiseen keittiöön ja leppoisaan fiilikseen. Pyrimme kaikissa raaka-aineissamme mahdollisimman lähellä tapahtuvaan tuotantoon, mausta kuitenkaan koskaan tinkimättä”, kertoo Teatterin Grillin ruokapuolen uudistuksesta vastannut keittiöpäällikköJouni Jyrä, joka siluettiammunnan maailmanmestarina on kotimaisuutta korostaenkin kaikin puolin uskottava cowboy. Hän on varautunut kriittisten herkuttelijoiden lihatestausillallisiin kotimaisen lihantuotannon kuninkaalla:

”Meidän grillimme kunkku on aito kotimainen Cowboy Steak, eli vähintään 800 gr:n painoinen luullinen ja mehevästi marmoroitunut välikyljys. Siinä makua lihaan tuova luu on myös lyhyempi kuin trendikkäässä Tomahawkissa, joten se ei myöskään teetä turhaa painoa tarjoiluvadille”, paljastaa Jyrä ja jatkaa: ”Uskon, että pystymme tarjoamaan kylän parhaan hinta-laatu-määrä -suhteen, sillä yksittäisten annosten lisäksi kattavat, jaettavaksi tarkoitetut maistelumenumme ovat huolellisesti rakennettu vastaamaan käsitystämme täydellisestä grilli-illasta niin lihan, kalan kuin kasvistenkin ystäville.”

Teatterin Grillissä on kolme maistelumenua: TG-BBQ lupaa sormet tahraavaa siipi- ja kylkijuhlaa; TG-Mixed Grill pistää pöydän koreaksi leikkeleillä, grillatulla lohella, härällä ja karitsalla ja TG-Signature kattaa nimensä mukaisesti parasta pöytään hummerikeitolla, jättiravuilla, lohella, karitsalla, Filet Mignonilla asiaankuuluvine tykötarpeineen.

”Asiakkaamme arvostavat sitä, että kaikkien yksittäisten grilliannostemme hinnat sisältävät vapaavalintaisen lisukkeen ja kastikkeen, joita saa toki tilata lisää illallista täydentämään. Myös viinilistan hinnoittelu on uudistettu asiakasystävällisempään suuntaan”, kertoo Teatterin ravintolatoimenjohtaja Pekka Tyynilä ja luettelee ravintolan muita asiakasviihtyvyyttä lisääviä uudistuksia: ”Sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa ja meillä molemmat ovat nyt tikissä, sillä myös visuaalisia yksityiskohtia on hiottu samalla pieteetillä kuin ruoka- ja viinilistaakin. Meillä on tietääkseni kaupungin ainoat aidot Marttiinin TG-logolla stanssatut lihaveitset, suomalaisen muotitalo R/H:n varta vasten TG:lle suunnittelemat tarjoiluasut, suomalaista puunkäsittelyosaamista edustavat ruokalistat, uudet TG-kattaukset ja pöytäliinattomuus sekä pöytiin saakka loimuavat grillin liekit.”

Ravintola Teatteri
Pohjoisespa 2
00130 Helsinki

www.teatteri.fi