Rukalle uusi alppihenkinen ruokaravintola Les Alpes

d2f93c22-30c6-428e-ab53-2a8725770532

Perjantaina 6.11. Rukan hiihtokeskuksen ytimessä Kuusamossa avataan uusi alppihenkinen ravintola Les Alpes. Rukan Talvikauden avajaisten lomassa ovensa avaava uutuusravintola luottaa tuhtiin keskieurooppalaiseen ruokaan, lämminhenkiseen tunnelmaan ja palveluun sekä teemaa mukailevaan sisustukseen.

Les Alpes sijaitsee Rukan kylän keskeisimmällä paikalla, ravintola Pisteen yhteydessä omalla sisäänkäynnillään.

– Siinä missä Piste panostaa muun muassa runsaaseen ohjelmatarjontaan, Les Alpes satsaa suurella sydämellä ruoka- ja juomapuoleen, kertoo ravintolan avaavan Tunturimax Oy:n aluepäällikkö Alpo Leinonen.

Aitojen puupintojen ja punaisten villakangaskuosien keskellä voi nauttia yksin tai yhdessä fondueta, makkarapannua, meheviä pihvejä, risottoja, pastoja sekä paikallisia herkkuja. Huolella koostettu viinilista tarjoaa annoksiin sopivia alppimaiden viinejä. Illallisen voi nauttia rustiikkisten tehdasvalaisimien hämyssä rinnemaisemia ihaillen.

– Meiltä löytyy rouheaa ja rehellistä ruokaa, jolla saa vatsansa helposti täyteen. Ruokalistallemme on valittu suosittuja annoksia muun muassa Saksan, Sveitsin sekä Italian alppiruoista, lähituottajia unohtamatta. Laadukkaat sekä tuoreet raaka-aineet ja korkea omavalmistusaste takaavat maukkaat makuelämykset tunnelmallisessa miljöössä. Les Alpesiin ovat tervetulleita kaikki nälkäiset ja janoiset – lomanviettäjistä ja laskettelijoista pariskuntiin ja lapsiperheisiin, Leinonen toteaa.

Lähes sadan asiakaspaikan ravintola täydentää omaleimaisuudellaan Rukan monipuolista ravintolatarjontaa.

– Les Alpes on täydellinen lisä Rukan kylän kirjavaan ravintolakattaukseen. Toimme 80-luvulla alpeilta fonduet ja racletet Rukalle ja sitä myötä koko Suomeen. Näiden suosittujen herkkujen perään on tullut paljon kyselyjä, joten on hienoa, että Les Alpes herättää nämä alppiherkut jälleen Rukalla henkiin, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Les Alpesin näyttävästä sisustuksesta on vastannut Visionary Design Partners Helsinki Oy:n Jaana Ekman.

Les Alpes
Rukankyläntie 17, Ruka

Aukioloajat:
Ma–to klo 17–22
Pe–la klo 17–24