Fransmanni-ravintolat päivittyvät Frans & Les Femmes -bistroiksi

afb55c28ea740d8b_400x400ar

Ensimmäisenä avautuu Frans & Emilie Turussa helmikuussa

Fransmanni-ravintolat uudistuvat yksilöllisiksi Frans & Les Femmes -bistroiksi, joissa  paikallisuus ja persoonallisuus saavat näkyä ja maistua niin ruoassa kuin palvelussakin. Ensimmäisenä muodonmuutoksen kokeneena bistrona avautuu Frans & Emilie Turussa 26.2.2016.

Frans & Les Femmes -bistroissa asiakkaisiin, ruokaan ja viiniin suhtaudutaan ranskalaisen intohimoisesti. Tarinoita ja yksityiskohtia ruokien ja viinien takaa tuodaan esiin ja jaetaan asiakkaiden kanssa.

Ruokalistalla tarjoillaan herkullista sesonkiruokaa sekä uusvanhoja ranskalaisia klassikkoja, kuten Bouillabaissea ja ankankoipea. Ranskalaiset juustot, uunituore leipä sekä raikkaat kasvikset näyttelevät jokaisen bistron keittiössä tärkeää osaa. Jälkiruokatarjonta hemmottelee herkkusuita; suklaisissa jälkiruoka-annoksissa käytetään laadukasta Valrhona-suklaata ja reseptejä, jotka on luotu yhdessä suklaatalon mestarien kanssa.

Bistrojen ykköstuotteeksi nostetaan lounas, jonka salaattipöydässä on esillä nizzalaisten torien raikas ja värikäs anti.

Ruokalistat vaihtelevat myös bistroittain. Turun torin laidalla sijaitseva Frans & Emilie tekee raaka-ainehankintoja niin Turun Kauppahallin kuin Kauppatorin toimittajien kanssa. Ravintolan erikoisuus ovat voissa paistetut, ruisleivitetyt ahvenet.

Uusi konsepti liikkuu trendien matkassa. “Ravintolaruokailusta tulee yhä enemmän elämyksellinen kokemus. Henkilökunnan tulee mahdollistaa elämys asiakkaille. Myös halu mutkattomaan ja rentoon syömiseen sekä kiinnostus lähiruokaan kasvaa edelleen. Näistä lähtökohdista Fransmannia lähdettiin uudistamaan”, kertoo SOK:n ravitsemiskaupan kehittämisestä ja konsepteista vastaava johtaja Harri Havia .

”Vaikka tunnelma on jatkossa rento, laadusta ei tingitä, vaan intohimon palveluun ja ihmisiin on näyttävä, tunnuttava ja maistuttava”, Havia toteaa.

Sokos Hotellien hotelliravintoloina tutuiksi tulleet ravintolat uudistuvat myös tiloiltaan. Ne sisustetaan raikkaalla, modernilla otteella valoisiksi ja aiempaa selkeälinjaisemmiksi, rennoiksi ranskalaistyylisiksi bistroiksi. 
Asiakkaiksi haetaan ensisijaisesti hyvää ruokaa ja tunnelma rakastavia kaupunkilaisia, mutta myös hotelliasukkaiden toivotaan jatkossa suuntaavaan yhä useammin oman hotellin bistroon.

Vuoden 2016 aikana uudistuu 7 Fransmanni-ravintolaa, ja loput vuonna 2017. Turun jälkeen aukeaa Frans & Amélie Helsingin Kluuvikadulla 4.3. Huhtikuussa avautuvat Frans & Sophie Kuopioon ja Frans & Marie Tampereelle. Toukokuussa avautuu Rovaniemen bistro Frans & Chérie.

Suklaamaailman aatelia tarjolla Fransmanni-ravintoloissa 1.11. alkaen

840cddf51746d777_800x800ar

Ranskalaisesta keittiöstään tunnettu Fransmanni hemmottelee asiakkaitaan laatusuklaalla marraskuun alusta tammikuun loppuun. Ravintoloissa on tarjolla kolme annosta, jotka on suunniteltu yhdessä maailman johtaviin suklaanvalmistajiin kuuluvan Valrhonan oman suklaamestarin kanssa.

Caramélia-maitosuklaata sisältävä Millionaire’s Shortbread suklaamousse-mantelikeksi -annos viettelee karamellin paahteisuudella ja mantelikeksin rapeudella. Café Gourmand yhdistää pienet suklaaherkut; jäätelön, espresson ja Opalys-valkosuklaan. Suklaamousse Manjari Valrhona yllättää intensiivisen tumman suklaan ja raikkaiden marjojen yhdistelmällä. Suklaaherkut maistuvat mainiosti vaikka Fransmannin ankankoipiconfit’n tai häränrinnan jälkiruokana, tai sellaisenaan hyvän kahvin kanssa.

Talvikuukausien suklaakampanja sai alkunsa aiemmin tänä vuonna, kun osa Fransmannin henkilökunnasta oli opintomatkalla Lyonissa. Opintomatkaan sisältyi käynti myös Valrhonan suklaatehtaalla.

– Tutustuimme matkalla Valrhonan tuotantoon ja innostuimme suklaasta niin, että halusimme heti kehittää omat versiomme Fransmannille. Suklaa on sitä paitsi herkkusuiden suosikki kaikkialla maailmassa, kuvailee ketjupäällikkö Mikko Virtanen .

Kehitystiimin apujoukkoihin rekrytoitui myös Valrhonan oma suklaamestari Luke Frost . Hän saapui Suomeen ja tiimille järjestettiin intensiivinen koulutus suklaan saloihin. Frostin avulla koulutuksessa esille nousseet ideat muotoutuivat kolmeksi hyvin erilaiseksi kokonaisuudeksi.

– Frostin ammattitaito ja tuotetuntemus tekivät vaikutuksen koko tiimiin. Hänen avullaan osasimme valita ja yhdistää oikeat raaka-aineet ja suklaat toisiinsa, Virtanen kertoo.

Valrhona on yritys, joka on valmistanut laatusuklaata Tain L’Hermitagen kylässä Etelä-Ranskassa vuodesta 1922. Valrhonalla on toimintaa yli 75:ssä maassa ja oma suklaakoulu Tainin lisäksi myös Pariisissa, New Yorkissa sekä Tokiossa. Valrhonan suklaamestarien tiimiin kuuluu 20 alansa huippuammattilaista, joiden työkenttänä on jatkuva tuotekehitys ja koulutus tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yrityksen käyttämät kaakaopavut tulevat eri puolilta maailmaa tarkoin valituilta alueilta ja papujen tuottajilta.

Suklaaviettelyksiä tarjolla Fransmanneissa 1.11.2015 – 31.1.2016.