Royal Ravintoloiden meksikolaishenkinen Ahorita tuo katuruoan kautta maan

916ee5ba-6f4e-4e2c-bace-493806ef1038

Ivan/Ahorita

Katuruokaguru Richard McCormickin ja Royal Ravintoloiden ideoiman Ahorita-ketjun lippulaivaravintola avautuu Helsingin Kluuvi-keskukseen juhannusviikolla. Royal Ravintoloiden operoima meksikolaishenkinen Ahorita laajenee avauksen jälkeen 4-6 ravintolan vuosivauhdilla. Kluuvin jälkeen seuraavat Ahoritat avautuvat kesällä Vantaan Jumboon ja syksyllä Raision Myllyyn.

Suomen ruoka- ja ravintolakulttuurin rohkeimpiin tekijöihin kuuluva Richard McCormick uskoo, että uutta nousukauttaan elävän meksikolaiskeittiön suosio tulee kestämään pitkään. 80-luvun valmistacoaterioista on suuri harppaus moderniin meksikolaisruokaan, jossa raaka-aineet ovat tuoreita ja raikkaita makuja on terveellisen ruokavalion varmistamiseksi laaja valikoima. Valtaosa Ahoritan annoksista pohjautuu pehmeään maissitortillaan, jota varten ravintolaketjulle hankittiin Meksikosta aito tortillakone. Asiakkaan valitsema annos valmistetaan hänen silmiensä edessä, joten ruoantilauksesta voi myös saada inspiraatiota kotikeittiöön.

”Tiedän, että suomalaiset osaavat arvostaa tuoreita ja raikkaita raaka-aineita ja Ahoritan tarjonnalla on tilausta myös kehäteiden ulkopuolella. Syvään maustettu ruoka sopii hyvin suomalaiseen suuhun ja se tuo raikasta vaihtelua arvostamaani suomalaiseen kotiruokaan. Kun ravintolaan mennään, on kiva syödä jotain ihan erilaista”, tietää Richard McCormick ja perustelee meksikolaistyyppistä linjaa myös omilla kotitottumuksillaan: ”Isäni on kotoisin Kaliforniasta ja nämä ovat makuja, joiden parissa vartuin. Olen enemmän kuin innoissani siitä, että rakastamaani katuruokakokemusta on Ahoritan kautta mahdollisuus levittää yhä useampien helposti saataville. Hyvä ruoka on kuin halaus – kaikki tarvitsevat molempia.”

9bd9a5ed-5230-4a51-b6a3-f87429f7011b-main_image

Meksikolaishenkinen Ahorita

Ahorita tuo meksikolaishenkisen katuruoan sinne, mistä asiakkaat sen helposti ja vaivattomasti löytävät. Suomessakin aletaan esimerkiksi kauppakeskuksilta odottaa pikaruoan oheen myös laadukkaamman ravintolatason ruokailumahdollisuuksia. Tällaista ravintolaketjua mukana kehittämässä ollut Helsingin kaupungin entinen ruokastrategi ja Streat Helsinki -tapahtuman isä Ville Relander kokee, että Ahoritan kohdalla voidaan olla erityisen ylpeitä raaka-aineesta ja annosten valmistuksesta, joissa tehokkuuden sijaan on panostettu laatuun.

”Hyvä katuruoka on Suomessa aiemmin keskittynyt lähinnä tapahtumiin ja ruokarekkoihin, mikä on pitänyt sen verrattain pienen piirin ulottuvilla. Ahorita muuttaa käytäntöä. Siinä yhdistyvät intohimoisella fiiliksellä valmistettu ruoka, tarjoilun nopeus ja syömisen helppous ilman, että pitää erikseen selvittää missä hyvää ruokaa milloinkin liikkuu”, kertoo Royal Ravintoloiden Ville Relander ja lisää, että moderni meksikolaistyyppinen keittiö on yleisesti kovassa nousussa: ”Maailman uudella TOP50-listalla olevat meksikolaisravintolat, Helsingin uudet tacoravintolat ja nyt aukeava Ahorita ovat kaukana siitä texmex-mätöstä, joka usein virheellisesti mielletään meksikolaiseksi ruoaksi. Asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia hyvästä olosta, minkä kevyempi ja silti hyvänmakuinen ruoka synnyttää.”

Ahoritan suomalaiselta kuulostava nimi on Meksikon espanjaa ja kuvastaa ravintolan rentoa ajatusmaailmaa: ”Ahorita on nyt tai vähän myöhemmin – ihan miten itse kullekin parhaalta tuntuu. Meillä se tarkoittaa sitä, että voit syödä heti tai ottaa herkut mukaasi”, selittää Ahoritan toimitusjohtaja Rolf Wirta.

Royal Ravintoloiden operoima meksikolaistyyppinen Ahorita on erikoistunut paikan päällä, asiakkaan silmien edessä valmistettuihin aitoihin pehmeisiin tacoihin ja salaatteihin. Täytteinä on valinnan mukaan pitkään haudutettuja pehmeitä kastikkeita, kasviksia ja halutessa lihaa, kanaa tai kalaa. Meksikolaistyyppiset taco-annokset nautitaan oikeaoppisesti käsin ja ne ovat gluteenittomia sekä myös vegaaniruokavaliota noudattaville sopivia.

Ahorita Kluuvi (Aleksanterinkatu 9, 00100 Helsinki) avautuu juhannusviikolla
72-paikkainen ravintola on avoinna viikon jokaisena päivänä.

Related Posts