Royal Ravintolat Hernesaaren saunan ravintoloitsijaksi

36bc2d82-ac4d-48c8-9834-dfbeeb0e7855-main_image

Hernesaaren sauna- ja ravintolakeskuksen rakennuttajat, Kidvekkeli Oy:n Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia sekä Löylyn palveluista vastaava ravintolatoimenjohtaja Tiina Ropponen ja markkinointijohtaja Joonas Mäkilä Royal Ravintolat Oy:stä. Kuva: Pekka Mustonen

Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia ovat valinneet Royal Ravintolat kumppanikseen operoimaan Helsingin Hernesaareen rakenteilla olevaa sauna- ja ravintolakokonaisuuttaan. Toukokuussa valmistuva ja muotoilultaan huomiota herättävä rakennus tulee palvelemaan asiakkaitaan viikon jokaisena päivänä vuoden ympäri. Hernesaaren ”Löylystä” tulee Royal Ravintoloiden eteläisen Helsingin lippulaivakohde. Sen odotetaan houkuttelevan vuodessa jopa 200 000 asiakasta meren äärelle saunomaan ja nauttimaan ravintolapalveluista sekä Suomen suurimmasta terassista.

Hernesaaren yleisen sauna- ja ravintolakeitaan rakennustyöt alkoivat vuoden 2015 huhtikuussa. Se tulee täyttämään Helsingin kaupungin asettamat tavoitteet avata kaupunkia merelle ja tuoda rantaviivaan palveluita, sekä konkretisoida Helsinkiä ja Suomea myös saunan kotimaana.

”Olemme rakentamassa Suomen arvokkaimpiin kuuluvalle paikalle paitsi merellistä olohuonetta kaupunkilaisille myös postikorttikohdetta koko Suomelle. Hankkeen ainutlaatuinen asema edellyttää, että rakennus edustaa niin suunnittelultaan, rakenteeltaan ja puitteiltaan kuin palvelultaan ja tarjonnaltaankin parasta mahdollista laatua. Ensimmäisistä vastaamme me ja viimeisten toteuttamiseksi Royal Ravintolat on paras valinta kumppaniksi”, kertoo vielä työnimellä ”Löyly” kulkevan kohteen rakennuttaja, kansanedustajaAntero Vartia ja jatkaa: ”En voisi kuvitella antavani Löylyn operointia parempiin käsiin kuin osaajalle, jolla on jo valmiiksi Savoyn, Eliten, Sipulin ja Strindbergin kaltaisia suomalaisia ravintolainstituutteja.”

Royal Ravintolat tulee avaamaan Löylyyn ravintolan, joka täyttää useiden eri kohderyhmien tarpeet. Muuntautumiskykyä tarvitaan, sillä keittiö tulee päivittäin palvelemaan asiakkaitaan aamiaisesta pitkään illalliseen.

”Vaikka pelkkä mukaan pääsy Löylyn kaltaiseen kulttuuritekoon on jo suuri kunnia, ovat kohteen liiketoiminnalliset tavoitteet myös korkealla. Merenrannan avautuminen kaupunkilaisille siirtää vapaa-ajanvieton painopistettä keskustasta etelään. Hernesaari on osoittautunut jo pelkkien kesäravintoloidenkin kanssa vetovoimaiseksi kohteeksi ja avatessamme nyt erittäin näyttävän ja laadukkaan ympärivuotisen ravintolan ja saunan, uskomme imun kohti rantaa kasvavan entisestään”, kertoo markkinointijohtaja Joonas Mäkilä Royal Ravintoloiden uudelle ravintolalle asettamista odotuksista.

Uuden ravintolan konsepti hiotaan kevään aikana kuntoon. Sen tulee kuitenkin palvella sekä sauna- että ravintolavieraita ja etenkin kesäisin myös Suomen suurimmalla terassilla viihtyviä asiakkaita.

”Tulemme päivittäin tarjoilemaan aamiaisen, lounaan ja laadukkaan päivällisen lisäksi helppoa sauna- ja terassiruokaa. Tarjonnan ytimenä on suomalaisuus, sillä keittiön tulee ylpeänä edustaa rakennuksen ainutlaatuista ilmettä ja kotimaisuutta huokuvaa tarinaa”, jatkaa Mäkilä.

Aidot puusaunat meren rannalla, keskellä kaupunkia

Perinteisestä ravintolatoiminnasta Löyly eroaa myös siinä, että se tarvitsee osaavan keittiöhenkilökunnan ja -mestarin lisäksi myös aidon saunamajurin.  Savusauna ja perinteinen kertalämmitteinen kiuas ovat päivittäisessä käytössä ja kolmas, jatkuvalämmitteinen puusauna lämpenee ryhmille tilauksesta.

”Saunan osuutta suomalaisuudessa ei voi liioitella ja tiedämme asettuvamme koko saunovan maailman arvostelulle alttiiksi. Se, että teemme itse parhaamme ja katsomme sen riittävyyden ei tässä tapauksessa ole tarpeeksi. Olemmekin hyödyntäneet suunnittelussa Suomen, eli maailman parhaiden sauna-asiantuntijoiden osaamista ja toteutamme Löylyn ilman kompromisseja. Nähtäväksi vielä jää, miten mahdolliset saunavuorot jaetaan miesten ja naisten kesken, vai kokeillaanko täällä myös Keski-Euroopasta tuttuja sekasaunoja”, kertooJasper Pääkkönen ja jatkaa: ”Olemme myös pystyneet huomioimaan luonnon ja ympäristön rakennustöissä. Rakennuksen peittävä hulmu rakennetaan kotimaisesta FSC-sertifioitua puusta, jota olemme itse olleet kaatamassa. Ravintola tulee luonnollisesti tarjoamaan vain vastuullisesti pyydettyä kalaa ja meri ja suomalainen luonto tulevat muutenkin olemaan ruokalistan kantavana teemana.”

Hernesaaren Löyly

– Rakennuksen ovat suunnitelleet Avanto Arkkitehdit Oy:n Ville Hara ja Anu Puustinen
– Rakennuttajana toimii Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian yhteisyritys Kidvekkeli Oy
– Yksityisellä rahoituksella toteutettavan ja keväällä 2016 valmistuvan sauna- ja ravintolakeskuksen kustannusarvio on noin 5,5 miljoonaa euroa.
– Sauna- ja ravintolakeitaan operaattori on Royal Ravintolat Oy
– Ympärivuotisen ravintola-kahvilan pinta-ala on 246m2 ja saunaosaston koko 332m2.
– Rakennuksen bruttoala on 1070m2.
– Rakennuksen kattavan ”hulmun” alaista sekä taivasalla olevaa avonaista terassipintaa tulee rakennuksen ympärille ja päälle yhteensä yli 1800m2. Tämä tekee siitä Suomen suurimman terassin.
– Asiakaspaikkoja on yhteensä noin 600: Ravintolasalissa 100, terassilla 500 ja saunoissa 60.
– Hernesaaren sauna ja ravintola tulee operoidessaan työllistämään noin 40 henkilöä.
– Saunojen kolme erillistä löylyhuonetta istuttavat kymmeniä saunojia.
– Kolme saunaa ovat: savusauna, kertalämmitteinen ja jatkuvalämmitteinen.

www.facebook.com/helsinkisauna

Related Posts