Gastro kannustaa ravintoloita someen

gastro_www_ylapalkki_FI

Sosiaalinen media ja jakamistalouden palvelut rynnistävät ravintolamaailmaan. Gastro Helsinki ottaa selvää, miten ravintola surffaa somen aallonharjalla ja miten ravintolat ja majoituspalveluyritykset saavat sosiaalisesta mediasta myös liiketaloudellisen hyödyn irti. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattitapahtuma Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 16.–18.3.

Sosiaalisen median asiantuntijan Innastus Oy:n Inna-Pirjetta Lahden mukaan oikein valituissa some-kanavissa pienikin hotelli tai ravintola voi saavuttaa merkittävää näkyvyyttä minimaalisin kustannuksin.

– Jokaisen ravintolan ja hotellin kannattaa avata ainakin Facebook-sivu ja Instagram-tili ja ottaa viestinnässään käyttöön hashtagi sekä innostaa asiakkaita jakamaan hyviä kokemuksiaan somessa. Esimerkiksi matkailupalvelu TripAdvisorissa luodaan luottamusta uusien potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa, Lahti kannustaa.

Inna-Pirjetta Lahti ja TripAdvisorin Head of Marketing Justin Reid jakavat Gastro-messuilla vinkit asiakkaiden tavoittamiseen sosiaalisessa mediassa.

Inna-Pirjetta Lahti rohkaisee ravintoloita myös tekemään yhteistyötä sosiaalisen median sisällöntuottajien kanssa.

– Osallistamalla sisällöntuottajat omaan tuotekehitykseen voi saavuttaa näkyvyyden lisäksi myös merkittävää kilpailuetua. Esimerkiksi useat hotelliketjut ja ravintolat ovat uudistaneet lasten ruokalistansa yhteistyössä perhebloggaajien kanssa.

Asiakaspalvelua somessa

Sosiaalinen media on ravintoloille tänä päivänä tärkeä asiakaspalvelukanava, joka voi parhaimmillaan tuoda merkittäviä säästöjä ja liiketoimintaetuja. Somessa on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa asiakkaaseen ennen ja jälkeen palvelun oston.

Gastro-messuilla somessa hyvin menestyneet ravintoloitsijat keskustelevat bloggari, toimittaja ja viiniasiantuntija Arto Koskelon vetämässä paneelissa viestinnän onnistumisista ja epäonnistumisista. Koskelo vinkkaa, miten viestintää somessa ei ainakaan kannata tehdä:

– Some ryssitään viestimällä omahyväisesti ja persoonattomasti tai asettumalla asiakkaan yläpuolelle.

Gastro Helsinki 16.–18.3.2016
Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen johtava ammattikeittiö-, hotelli- ja ravintola-alan tapahtuma esittelee uutuudet ja trendit alan horeca-alan ammattilaisille. www.gastrohelsinki.fi|@gastrohelsinki |#gastrohelsinki |

Related Posts