Ravintola Lehtovaara täyttää 100 vuotta 25.8.2016

kuva2

Töölöläisenä tunnettu ravintola Lehtovaara aloitti toimintansa Viipurissa tasan sata vuotta sitten. Liikemies-kondiittori Emil Lehtovaara perusti sen alun perin kahvilaksi. Vuonna 1920 Lehtovaaran osti Ruotsista Viipuriin tullut Ragnar Hansson, joka teki siitä arvostetun ruokaravintolan. Hansson evakuoi ravintolan talvisodan pommien alta ja hankki sille Töölöstä uudet tilat, joissa ravintola yhä edelleen toimii.

kuva1

Lehtovaara on yksi Helsingin arvostetuimmista klassikkoravintoloista. Se tunnetaan sekä korkeatasoisista kotimaisista että traditionaalisista kansainvälisistä annoksistaan. Ravintolan ilmapiiriä on ylistetty hienostuneeksi, mutta silti kodikkaaksi. Usein toistetun sanonnan mukaan siellä elää ikiaikainen porvariston hillitty charmi.

Ravintola Lehtovaara julkaisee 100-vuotisjuhlan kunniaksi juhlakirjan: ”Ravintola Lehtovaara 1916–2016”, jonka on kirjoittanut historioitsija FT Henrik Tala ja tuottanut Bränn & Bränn Oy.

Juhlakirjassa esitellään ravintolan vaiheet suuriruhtinaskunnan Viipurista Suomen itsenäistymisen ja sotien kautta vaurastuvaan Helsinkiin ja nykyaikaiseen kansainvälistyvään ravintolakulttuuriin. Lehtovaara on läpi vuosien edustanut pysyvyyttä, traditionaalisuutta ja korkeaa laatua. Klassisesta tyylistä on tullut ansio.

Related Posts