Isot investoinnit herättävät Villa Sandvikenin taas henkiin – ravintolatoiminta starttaa vappuna

599c8cf8-f518-4c27-985b-eb1ff431a371-main_image

Vaasassa sijaitseva Villa Sandviken nousee vappuna 2017 avattavan ruokaravintolan myötä ansaitsemaansa loistoon. Kuva: Tuukka Kiviranta

Kulttuurihistoriallisesti tärkeä, kiinnostavia tarinoita henkivä Villa Sandviken on pian taas täynnä elämää. Kiinteistö Oy Hietalahden Villa ja Osuuskauppa KPO:n yhteistyö avaa upeissa tiloissa ravintolan. Ravintolatoiminta muuttaa viime vuosikymmeninä vuokrattavana juhlatilana palvelleen villan päivittäisen arjen.

Vaasan Villa Sandviken eli Hietalahden Villa nousee ansaitsemaansa loistoon vappuna 2017. Silloin tiloissa avataan ruokaravintola. Upeasti remontoitu villa palvelee paitsi lounastajien ja illastajien herkullisena kohtaamispaikkana, myös monipuolisena juhlatilana ja kokous- ja tapahtumapaikkana.

– Elämä villassa alkaa taas. Omat muistoni villasta ovat sellaisia, että se on ollut aina tyhjillään. Olen iloinen, että ravintola- ja juhlatilatoiminnalle on löytynyt sopiva pyörittäjä, ja Villa Sandvikenista tulee vaasalaisten yhteinen paikka. Puhallamme siihen hengen yhdessä, rakennuksen omistaja Kiinteistö Oy Hietalahden Villan Jukka Hirviniemi sanoo.

Vuonna 1845 hienostohuvilaksi rakennettu villa oli paikka, jonne kulttuurihenkilöt ja korkeat virkamiehet kokoontuivat kesäisin juhlimaan. Kaupunki sijaitsi tuolloin vielä Vanhassa Vaasassa, ja herrasväki kulki merenrantahuvilaansa vesiteitse. Huvilaa isännöitiin kuin herraskartanoa – juomalaulut kajahtelivat kesäisin huvilapuistossa niin Sibeliuksen, Järnefeltin, Kajanuksen kuin Topeliuksenkin voimin.

– Villan saneeraus toteutetaan sen vanhaa henkeä mukaillen. Haluamme, että myös tilojen sisustus henkii niitä tarinoita, joita huvilalla on syntynyt. Paikka on aivan ainutlaatuinen. En keksi mitään parempaa paikkaa kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksi.

Ravintolatoiminta on Villa Sandvikenille uutta, sillä viime vuosikymmeninä se on totuttu näkemään vain tilauksesta vuokrattavana juhlatilana. Osuuskauppa KPO:n hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja Riku Asukas sanoo, että jatkossa villa ei uinu.

– Päivittäistarjonta, mutta myös erilaiset musiikki- ja kulttuuritapahtumat rytmittävät Villa Sandvikenin elämää. Vuodenkiertoon sopivat erikoistapahtumat ovat osa paikan luonnetta ja tunnelmaa. Kesäterassilla viihtyvät kaikki. Ravintolatoiminta elävöittää koko puistoaluetta.

Ravintolan tarjonnassa satsataan paikallisiin raaka-aineisiin.

– Panostamme laatuun ja tuoreuteen. Siksi lähialueen tuotteiden käyttäminen on meille ykkösasia. Myös sesonkiherkut ovat ruokalistalla, Riku Asukas lisää.

www.villasandviken.fi