Legendaarinen Kalaravintolat parvi uudistuu

fovlhcwagy2kggkvfkrh

Jo 26 vuotta helsinkiläisiä palvellut Kalaravintolat parvi uudistaa huhtikuussa visuaalista ilmettään ja laittaa lisää panoksia asiakkaisiinsa.

Kalaravintoloiden matka osana helsinkiläisten asiakkaiden arkea alkoi tammikuussa 1992, kun Janoinen Lohi avasi ovensa Linnankoskenkadulle Taka-Töölöön. Pari päivää myöhemmin vanhan Tennispalatsin tiloissa avasi ovensa Vastarannan Kiiski, joka löysi uuden kotinsa Runeberginkadulta Etu-Töölöstä vuonna 1999. Kalaperhe on vuosien mittaan kasvanut kuuden ravintolan kokoiseksi parveksi ja nykyään Kaloja löytyy seuraavista kaupunginosista Helsingissä:

Taka-Töölö: Janoinen Lohi

Etu-Töölö: Vastarannan Kiiski

Harju: Hilpeä Hauki

Kamppi: Leijuva Lahna

Rööperi: Punavuoren Ahven

Laru: Kaunis Kampela

Paikallisuus ja omaleimaisuus

Vaikka Kalaravintolat ulkoiselta ilmeeltään näyttävät samanlaisilta, ovat toiminnan keskiössä aina olleet asiakkaat. Yhdessä heidän kanssaan jokaiseen Kalaravintolaan saadaan luotua uniikki tunnelma, joka huokuu oman kaupunginosan ja alueen henkeä.

Visuaalinen Ilme

Kalaravintolat juontaa juurensa hollantilaisiin olutkahviloihin, eritoten “brown café” -tyyliin. Vanha ilme huokuu tätä miljöötä ja myös uudistuksessa on pyritty pitämään henki samana tuoden ilmettä kuitenkin tähän päivään ja luomaan kokonaisuus, joka kestää myös seuraavat 25 vuotta.

Uudessa logoilmeessä painotetaan vahvasti paikallisuutta yksiköiden alueen myötä, sekä historiaa perustamisvuosien myötä.

Visuaalisen ilmeen päivityksellä luodaan myös asiakkaille tunne ja lupaus jatkuvuudesta sekä laadusta.

Kalajuttuja asiakkaiden kanssa

Kanta-asiakkaat ovat aina olleet yksi Kalaravintoloiden tärkeimmistä voimavaroista ja myös jatkossa panostetaan yhdessä tekemiseen entistä enemmän sekä täten luodaan tarinoita ja kalajuttuja muille kerrottavaksi. Kalaravintolat tekevät kanta-asiakkaidensa kanssa paljon erilaisia asioita vuoden aikana esim:

Fish Bowl Cup: Helmikuussa järjestettävä keilaturnaus, jossa ratkotaan Kalojen kovimmat keilaajat.

Kalakierros: Huhtikuussa järjestettävät Kalaviikot huipentuvat Kalakierrokseen, jolloin kierretään asiakkaiden kanssa kaikki Kalaravintolat läpi.

Kalapesäpallo: Kesäkuulle on suunnitelmissa järjestää asiakkaille pesäpalloturnaus, Kalapesäpallo, jossa otetaan selvää, mistä Kalasta löytyy kovimmat pesäpallonpelaajat.

KalaCup: Elokuussa on luvassa jalkapalloturnaus, KalaCup, jossa otetaan selvää, mistä Kalasta löytyy kovimmat jalkapalloilijat.

Kalaolut: Kaksi kertaa vuodessa Kalaravintolat käyvät kanta-asiakkaidensa kanssa Mallaskosken Panimolla tekemässä oman kalaoluen, jota myydään ainoastaan Kalaravintoloissa.

Kaunis Kampela uudistuu ensimmäisenä

Larun oma kala, Kaunis Kampela, aloitti kokonaisvaltaisen uudistumisen helmikuun 2018 alussa ja ravintola uudistetaan kokonaisuudessaan uuden Kalaravintolat ilmeen mukaiseksi. Ravintolan sisustuksessa on kunnioitettu alkuperäistä “brown café” -tyyliä kalusteissa sekä tiskisuunnittelussa. Paikallista sävyä on tuotu mukaan seinien värityksellä. Kampelassa ei missään nimessä ole unohdettu perinteitä, esimerkiksi edesmenneen Tommy Tabermannin nimikkopöytä on jätetty alkuperäiselle paikalleen.

Uudistunut Kaunis Kampela avaa ovensa remontin jälkeen huhtikuun puolivälissä. Seuraa ilmoittelua Kaunis Kampelan Facebookissa, niin kuulet ensimmäisten joukossa virallisen avajaispäivän!

Uudistuneet Kalaravintoloiden nettisivut aukeavat huhtikuun alkupuolella osoitteessa: www.kalaravintolat.fi.