Oldboy BBQ – uusi korealainen ravintola avataan Helsinkiin 5.11.2019

71829668_141216087261168_5804669637941526528_n

“I´m full, but i’ll have some more, please!” Korealainen keittiö hurmaa muun maailman lisäksi myös pohjoismaalaisten sydämet! Oldboy BBQ avautuu Helsinkiin 5.11.2019.

Ragusta ja Shelteristä tutut ravintoloitsijat Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää yhdessä Hanne Honkasen sekä Jan-Martin Rossin kanssa tuovat palan upeaa korealaista ruokakulttuuria Suomeen. Marraskuussa avautuva ravintola Oldboy BBQ tuo oivan lisän Helsingin hienoon ravintolatarjontaan.

Ludviginkadulle avautuva Oldboy BBQ tarjoaa virikkeitä kaikille aisteille. Maukkaan ruoan ja monipuolisen juomavalikoiman lisäksi suurta osaa näyttelevät yksityiskohtainen interiööri, rento musiikki ja taide, josta hyvänä esimerkkinä Taneli Stenbergin loihtima kahden seinän kokoinen muraaliteos.

– Korealaiset ovat hillittyä kansaa, kunnes soju-pullon korkki rusautetaan auki – sama pätee suomalaisiin! Korealainen illallinen on sosiaalinen tapahtuma, ja sellaiselle luomme oivat puitteet. Hyvää ruokaa, lämminhenkisen rentoa palvelua ja hyvää musiikkia, joiden myötä toivomme onnellista puheensorinaa ja lasien kilinää, ravintoloitsija Asujamaa maalailee.

Oldboy BBQ:n ruoka on sielukasta ja helposti lähestyttävää: autenttisia ja kekseliäitä makuja herkkusuille. Kaiken takana seisoo osaava ja omistautunut keittiöhenkilökunta.

Ruokalistalla on valmiiksi rakennettuja menuja, mutta myös yksittäisiä korealaisen keittiön klassikoita, kuten bulgogi, fried chicken, mandut sekä korealaiset pannukakut. Asujamaa ja Honkanen ovat poimineet ideoita ja oppeja keittiön saloihin pitkin Etelä-Koreaa korealaisen kokkiystävän Bona Kimin opastuksella. Honkanen vastaa keittiön toiminnasta ja on myös ravintolan osakas.

Keittiön ehdoton sydän on hiiligrilli, jossa kypsennetään kaikki lihat, merenelävät ja kasvikset täydellisyyteen pyrkien. Ne tarjoillaan käsintehdyissä keraamisissa hiilipöytägrilleissä.

Korealaiseen ateriaan vahvasti kuuluvat elementit, itse tehty kimchi, riisi ja vaihtelevat seitsemän lisuketta tarjoillaan aina pääraaka-aineen vierelle. Lisukkeina tarjoillaan erilaisia maustekastikkeita, pikkeleitä, salaatteja ja kimchejä. Tämä antaa mahdollisuuden kokea useita eri makuyhdistelmiä illallisen aikana ja säädellä itse annoksen mausteisuutta ja tulisuutta.

Juomapuolesta vastaa osakkaana ja ravintolapäällikkönä toimiva pitkän linjan ammattilainen Jan-Martin Rossi. Ruoan alas huuhtomiseen on tarjolla kattava ja mielenkiintoinen lista erilaisia viinejä, korealaisia klassikoita kuten sojua ja makgeollia sekä useita kotimaisten pienpanimoiden oluita. Kuivin suin on käytännössä mahdoton jäädä, sillä rento, ystävällinen ja asiantunteva salihenkilökunta pitää huolen siitä, ettei lasi ehdi tyhjäksi asti.

Mielettömät naiset muun muassa ravintola Shelterin interiöörin takaa eli Kaheli Design vastaa Ludviginkadun ravintolatilan sisustuksesta.

Tavoitteena on rehellinen ja viihtyisä meininki, jossa yksityiskohdat ja upeat värit luovat tiloista aistikkaat ja mielenkiitoiset. Tilan kolme täysin erilaisilla tunnelmilla pelaavaa salia mahdollistavat vierailijalle joka kerta uuden kokemuksen.

“If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”

Grillit kuumana ja juomat kylmässä aina maanantaista lauantain myöhäisiltaan:

Ma – to 17- 23 (21.30 viimeiset ruokatilaukset)
Pe – la 17 – 01 (23.30 viimeiset ruokatilaukset)

Yhteystiedot:
Oldboy BBQ
Ludviginkatu 5,
00130 Helsinki
+358 10 207 3000
reservations@oldboy.fi
https://www.oldboy.fi

Seuraa sosiaalisessa mediassa:
Facebook: oldboybbq
Instagram: oldboybbq