Kotkaan avattiin 5.12.2016 kaupungin toinen Subway®-ketjun ravintola

ac2de841096d003a_org

Subway®-ravintoloiden määrä maassamme kasvoi jälleen, kun Kotkaan avattiin ketjun toinen ravintola joulukuussa. Ravintolaketjun uusin ravintola sijaitsee Jumalniemessä Citymarketin yhteydessä, osoitteessa Jumalniementie 8. Kyseessä on yrittäjäpariskunta Jyri ja Mia Hannuksen neljäs Subway®-ravintola. Heidän omistuksessaan toimivat myös Kouvolan Manskin ja Veturin sekä Kotkan Pasaatin Subway®-ravintolat.

”Uutta tällä avattavalla ravintolalla on selkeästi se, että tämä on ison marketin yhteydessä. Aiemmin alueen ravintolatarjonta on painottunut puhtaasti kauppakeskuksiin. Ravintola sijoittuu Jumalniemen market-alueelle, josta löytyy paljon isoja kauppoja, mutta alueella ei ole aiemmin ollut lainkaan ravintolaa tai kahvilaa. Asiakkaiksi odotetaankin market-alueella työskenteleviä ja asioivia lounastajiksi. Uskomme kuitenkin, että vilkkaimmat tunnit painottuvat myöhemmälle iltapäivään sekä iltaan; aikaan kun alueen muissa liikkeissä ja Citymarketissa asioidaan. Odotamme, että avattava ravintola tulee palvelemaan lähialueella asuvia ja työskenteleviä, jotka eivät välttämättä lähde Subin perässä Kotkansaarelle ”, kertoo yrittäjä Jyri Hannus Kotkan uudesta Subway®-ravintolasta.

”Tämä meidän neljäs ravintolamme avattiin 5.12. joka on lähes tasan seitsemän vuotta myöhemmin, kuin meidän ensimmäinen ravintolamme Pasaatiin 4.12.2009. Vaikka takana onkin siis jo ravintolan avauksia, ovat avauspäivä ja ensimmäiset hetket aina yhtä innostavia. Koska kaiken toimivuus on tarkistettu ja testattu, eivät operatiiviset toiminnot jännitä, vaan kyseessä on täysin positiivinen odotus. Tiedän vuosien kokemuksesta, että franchising-yrittäjänä olemme hyvissä käsissä”, Hannus jatkaa.

Uuden ravintolan myötä Hannuksien yritys työllistää n. 40 henkilöä. Development Agent Petteri Lehtimäki haluaakin korostaa ketjun tarjoamaa työllistämismahdollisuutta; niin työntekijöiden, kuin yrittäjän itsensä. ”Franchising-yrittäminen ei ole vain yrittämistä, vaan myös keino työllistää itse itsensä. Toki ketjumme tarjoaa mahdollisuuden kasvuun esim. useamman ravintolan omistamisella, mutta pitää muistaa, että nykyaikana monelle ketjun tarjoama tuki ja avaimet yrittäjyyteen voi olla se avain omaan toimeentuloon. Vuonna 2000 ketjun perustaja Fred DeLuca kirjoitti kirjan Start Small Finish Big: Fifteen Key Lessons to Start and Run Your Own Successful Business. Kirjassa annetaan käytännön ohjeita ja innoitusta oman liiketoiminnan perustamisesta haaveileville ja yrityksen jo perustaneille. DeLuca kertoi kirjan olevan tavallisille ihmisille, jotka perustavat tavallisia pikkuyrityksiä. Siinä on siis tavallaan Subway®-ketjun yrittäjyysidea kiteytettynä”, Lehtimäki kertoo.

Kuopion Kolmisoppeen avattiin 16.11. Subway® -ketjun uusin ravintola

yuly8n6g

Subway®-ravintolaketju kasvaa merkittävästi Suomessa – ja mukana kasvussa on myös Kuopion alue. Kuopioon avattiin marraskuun puolessa välissä Suomen 156. Subway®-ravintola ja samalla kaupungin viides ketjun ravintola. Tuore ravintola sijaitsee Kolmisopessa K-citymarketin yhteydessä, osoitteessa Kolmisopentie 1. Kaupunginosan keskipisteenä toimii Kolmisopen kauppakeskus, jossa on helppo ostosten teon ohella ruokailla koko perheen kanssa. Uusi Subway®-ravintola tuokin alueellae mukavan lisän niin kauppakeskuksen asiakkaille kuin lähialueen asiakkaillekin. Alueen ravintolatarjontaan Subi®-leivät tuovat tuoreen ja raikkaan vaihtoehdon sekä lisää valinnanvapautta.

Kuopion uuden Subway®-ravintolan yrittäjänä toimii Markku Jyrkiäinen. Franchising-yrittäjyyttä hänellä on takanaan jo 11 vuotta, ja kyseessä onkin Jyrkiäisen 27. ravintola. Hänen omistuksessaan toimivat entuudestaan jo mm. Kuopion muut Subway®-ravintolat. Uuden ravintolan avauduttua työllistävät ne yhteensä noin 60 työntekijää Kuopiossa.

Franchising-ketjun Development Agent Petteri Lehtimäki kertoo Subway®-ketjun tavoittelevan maahamme kymmeniä uusia ravintoloita luoden samalla satoja uusia työpaikkoja. ”Kaikki ravintolamme ovat yksityisomistuksessa ja paikallisten franchising-yrittäjien ylläpitämiä. Ketjumme tarjoaa oivan tavan yrittäjyyteen ja siten menestykseen omalla työllä, mutta franchising -ketjuun kuulumalla. Ravintolaketjumme hakee koko ajan uusia yrittäjiä ja siten myös lisää liiketiloja Savosta”, Lehtimäki sanoo.

”Näiden toimintavuosien aikana on tullut selväksi, että Kuopion alueelle mahtuu hyvin useita ketjun ravintoloita. Uusi Kolmisopen ravintola tekee asioinnin erityisen helpoksi asiakkaillemme, jotka hakevat tuotteita mukaan autolla asioidessaan. Uusilla ravintoloilla luomme tärkeitä työpaikkoja alueelle. Suurin osa työntekijöistämme on nuoria, ja koemme tärkeäksi, että voimme tarjota monille nuorille ensimmäisen työpaikan ravintoloissamme työuralle siirryttäessä.” yrittäjä Markku Jyrkiäinen kertoo.

Subway®-ravintoloiden suosio perustuu raikkaisiin raaka-aineisiin sekä vastapaistettuun leipään. Ketjun tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on valinnanvapaus, jossa asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Maailman tunnetuinta täytettyä leipää kutsutaankin nykyään Suomessa nimellä Subi®. Ketju avasi Suomessa ensimmäisen ravintolansa Helsinkiin vuonna 2000. 

Asiakaspalvelu vetoaa ruokailijoihin – Subway® -ketju oli Suomen paras pikaruokaketju* myös vuonna 2015

2000px-Subway_restaurant.svg

Vuodesta 2000 asti Suomen pikaruokamarkkinoilla vaikuttanut Subway® -ketju on yhä vahvemmin lunastanut näiden vuosien aikana paikkansa asiakkaiden mielissä ja ruokailutottumuksissa.

Taloustutkimus Oy:n tekemän vuosittaisen tutkimuksen mukaan Subway® -ravintolaketju oli Suomen paras pikaruokaketju vastaajien antamilla kokonaisarvosanoilla mitattuna myös vuonna 2015. Tämä oli ketjulle peräti kahdeksas vuosi peräkkäin ykkössijalla. Kohderyhmänä syys-lokakuussa 2015 tehdyssä tutkimuksessa olivat Suomessa asuvat 15 79-vuotiaat; yhteensä 3 693 vastaajaa. Tutkimuksessa oli arvioitavana 24 eri pikaruoka- ja kahvilaketjua.

Kokonaismielikuvavertailussa Subway® -ravintolaketju sai parhaimman tuloksen kaikista tutkimuksessa arvioiduista ketjuista. Kokonaisarvosanaksi Subway® -ravintolat saivat 8,04, kun muilla tutkituilla arvosana jäi selkeästi alle kahdeksan. .Subway® -ravintolat sijoittuvat kokonaismielikuvan tapaan ykköseksi myös 10 mielikuvatekijän yhteisvaikutusvertailussa.

Kokonaisuudessaan Subway® -ketju on kuluttajien mielestä paras tutkimuksessa arvioiduista pikaruokaketjuista suolaisten tuotteiden maun ja valikoiman monipuolisuuden sekä palveluhalukkuuden ja palvelun nopeuden suhteen. Subway® -ravintoloille ehdottoman tärkeä valinnanvapaus ja sitä kautta valikoiman monipuolisuus ovat ketjun toiminnalle tärkeimpiä arvoja.

*Lähde: Taloustutkimus Oy, Pikaruoka- ja kahvilaketjut -tutkimus 2015, yleisarvosanojen 4 10 keskiarvo 24 ketjun joukossa.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme 152. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on ympäri maailmaa yli 44 500.

Subway® -ketjun tuorein ravintola avattiin Klaukkalaan syyskuun alussa

11921887_10153619565699700_5250098554296941282_n

Nurmijärven Klaukkala sai oman Subway® -ravintolansa, kun ketju avasi ravintolan 2.9. osoitteessa Myllärintie 4.

Klaukkalan Subway® -ravintolan yrittäjänä toimii kokenut ravintolayrittäjä Manav Phull. Hän toimii yrittäjänä myös Helsingin Maunulan Subway® -ravintolassa. ”Vaikka ravintoloitsijana toimiminen onkin tuttua jo reilusti yli 10 vuoden ajalta, niin olen innoissani saadessani avata toisen ravintolani osana isoa franchising-ketjua. Ketjun vahva tuki takanamme auttaa monessa asiassa, ja yrittäjien vahva yhteisö antaa myös tukea ja synergiaa kaikelle toiminnalle. Kokemuksesta tiedän, että myös asiakkaat odottavat varmasti innoissaan uuden ravintolan avaamista ja lisävalikoimaa Klaukkalan ja toki koko Nurmijärven alueen ravintolatarjontaan,” kommentoi yrittäjä Manav Phull.

”Sijainnin kannalta tämä Klaukkalan Subway-ravintola on asiakkaillemme loistava. Tänne on helppo pääsy myös omalla autolla, joten asiakkaiksi odotetaan niin lapsiperheitä kuin muitakin ohikulkijoita ,” Phull kertoo.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 150. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on ympäri maailmaa yli 44 000.

Lisätietoja:
www.subway.fi

Asiakkaiden luottamus brändiin jatkaa kasvuaan– Subway® -ketju oli Suomen paras pikaruokaketju* myös vuonna 2014

a97cf16cf29872dc_800x800ar

14 vuotta Suomessa vaikuttanut Subway® -ketju on lunastanut vahvasti paikkansa asiakkaiden mielissä ja ruokailutottumuksissa. Taloustutkimus Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan Subway® -ravintolaketju oli Suomen paras pikaruokaketju vastaajien antamilla kokonaisarvosanoilla mitattuna vuonna 2014. Tämä oli ketjulle jo seitsemäs vuosi peräkkäin ykkössijalla. Kohderyhmänä syys-lokakuussa 2014 tehdyssä tutkimuksessa olivat Suomessa asuvat 15 79-vuotiaat; yhteensä 3 791 vastaajaa. Tutkimuksessa oli arvioitavana 23 eri pikaruoka- ja kahvilaketjua.

Kokonaismielikuvavertailussa Subway® -ravintolaketju sai parhaimman tuloksen kaikista tutkimuksessa arvioiduista ketjuista. Kokonaisarvosanaksi Subway® -ravintolat saivat 8,02, kun muilla tutkituilla arvosana jäi selvästi alle kahdeksan. Subway® -ravintolat sijoittuvat kokonaismielikuvan tapaan ykköseksi myös 10 mielikuvatekijän yhteisvaikutusvertailussa.

Kokonaisuudessaan Subway® -ketju on kuluttajien mielestä paras tutkimuksessa arvioiduista pikaruokaketjuista suolaisten tuotteiden maun ja valikoiman monipuolisuuden sekä palveluhalukkuuden ja palvelun nopeuden suhteen. Näistä maku ja palvelun nopeus ovat tutkimuksen mukaan myös asiakkaiden tärkeimpiä valintakriteerejä pikaruokaravintolaa valittaessa.

Subway® -ravintoloille ehdottoman tärkeä valinnanvapaus ja sitä kautta valikoiman monipuolisuus ovatkin saaneet korkeimman painoarvon koko ketjun toiminnan ajan. Asiakkaita palvelee jo 143 ketjun ravintolaa, kun joulukuussa uusin autokaistallinen Subway® -ravintola avattiin Jyväskylän Keljossa.

*Lähde: Taloustutkimus Oy, Pikaruoka- ja kahvilaketjut -tutkimus 2014, yleisarvosanojen 4 10 keskiarvo 23 ketjun joukossa.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 140. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on ympäri maailmaa yli 42 800.

Lisätietoja:

www.taloustutkimus.fi

www.subway.fi

Oulun Ideaparkiin avattiin 31.10. Subway® -ketjun uusin ravintola

Subway® -ravintoloiden määrä kasvoi maassamme jälleen, kun Oulun uuteen Ideaparkiin avattiin Subway® -ravintola lokakuun lopussa. Ideaparkin tuore Subway® -ravintola sijaitsee osoitteessa Ritaharjuntie 49.

Tuore ravintola on Oulun alueen kuudes ketjun ravintola. Uuden ravintolan avauduttua Subway® -ketju työllistää Oulun suuralueella yhteensä lähes 70 työntekijää. ”Uusi Ideapark jatkaa Lempäälän Ideaparkin viitoittamalla tiellä. Kattava tarjonta eri alojen liikkeitä tuo varmasti ravintolaamme niin vanhoja kuin uusiakin asiakkaita,” Oulun Subway® -ravintoloiden yrittäjänä toimiva Markku Jyrkiäinen kertoo.

”Kaikki ravintolamme ovat yksityisomistuksessa ja paikallisten franchising-yrittäjien ylläpitämiä. Oulun ja Kempeleen alueelle avattiin nyt jo kuudes ketjun ravintola; onkin ollut mukava huomata kuinka hyvin ketju ja subit on otettu täällä vastaan.” Development Agent Petteri Lehtimäki kertoo.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Ensimmäinen ketjun ravintola avattiin vuonna 1965 Yhdysvalloissa, Bridgeportissa. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 140 ja ympäri maailmaa yli 42 000. Suomen ensimmäinen autokaistallinen Subway® -ravintola avattiin kesällä 2014.

Lisätietoja:

www.subway.fi

PORIN KAUPPAKESKUS PUUVILLAAN AVATTIIN UUSI SUBWAY® -RAVINTOLA

subway_333733353334_89_logo

Subway® -ketjun uusin ravintola avattiin Porissa. 30.10. avattu ravintola sijaitsee Porin uudessa Puuvilla-kauppakeskuksessa osoitteessa Siltapuistokatu 14. Vanhaan puuvillatehtaaseen avatun kauppakeskuksen on tarkoitus muotoutua Satakunnan alueen uudeksi olo- ja työhuoneeksi.

Porin ravintolassa toimii yrittäjänä kokenut Subway® -yrittäjä Tero Vuorio. Vuorio on toiminut ketjun franchising-yrittäjänä jo ensimmäisten joukossa Suomessa. Tämä Porin viides ketjun ravintola on yhdeksäs Subway® -ravintola, jossa Vuorio toimii yrittäjänä. Satakunnassa ja Ideaparkissa Subway® -yrittäjänä toimiva Vuorio sai ravintolaketjulta jo vuonna 2012 tunnustuksen parhaiten menestyneenä usean ravintolan omistajana Pohjois-Euroopan alueella. Vuorion ravintolat työllistävät tälle hetkellä n. 60 työntekijää.  ”Nyt on käsillä taas ensimmäisten avaushetkien positiivinen jännitys; miten uusi kauppakeskus ja tuore ravintola löytävät paikkansa kuluttajien keskuudessa. Tuote ja brändi ovat vahvat ja aidosti hyvät; olemmekin valmiina tiimin kanssa palvelemaan niin uusia kuin vanhojakin ketjun asiakkaita”, kertoo yrittäjä Tero Vuorio.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu valinnanvapauteen; asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Ensimmäinen ketjun ravintola avattiin vuonna 1965 Yhdysvalloissa, Bridgeportissa. Tämän maailmanlaajuisen franchising-ketjun ensimmäinen ravintola avattiin Suomessa Helsinkiin vuonna 2000. Tällä hetkellä Subway® -ravintoloita on maassamme yli 140 ja ympäri maailmaa yli 42 000. Suomen ensimmäinen autokaistallinen Subway® -ravintola avattiin kesällä 2014.

Lisätietoja:

www.subway.fi