Helsingin Citykäytävällä avautuva jäätelöbaari Tötterö kehittää jäätelöitä aikuiseen makuun

bbaa95ce82276b18_400x400ar

Helsingin Keskuskadulla avautuu 7.5. innovatiivisia jäätelömakuja, kuten savuista vaniljaa, tarjoileva jäätelöbaari Tötterö. Tötterö on myös jäätelöiden testilaboratorio, jossa asiakkaiden vinkkaamia uusia jäätelömakuja testataan ja maistatetaan. Tötterön testijäätelömaut valmistetaan paikan päällä nestemäisellä typellä, joka antaa niille ihanan samettisen rakenteen. Tötterössä tarjoillaan lisäksi perheyritys Caminiton valmiita jäätelöitä erilaisilla lisukkeilla ja innovatiivisilla esillepanoilla.

Tötterön jäätelöannokset rakentuvat suutuntumien, erilaisten rakenteiden sekä erikoisten raaka-aineiden, kuten matchan, inkiväärin ja savuisen vaniljan ympärille. Innovatiivista on myös annosten näyttävä esillepano tarjottimilla, kulhoissa ja esimerkiksi hot dog -sämpylän ja cookien välissä. Jäätelöiden kanssa tarjoillaan pientuottajien kahvia.

– Tötterön jäätelöiden tuotekehityksen taustalla on huomioitu ajan ruokatrendit; ekologisuus, lähiruoan kasvanut kysyntä ja yksilöllisyys. Tötterössä jäätelön tulee olla luonnollista, makurikasta ja niin tuoretta kuin mahdollista. Suosimme tuotteissamme luomuraaka-aineita, kertoo kehityspäällikkö Petri Martola SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Valmiita jäätelömakuja asiakkaiden vinkeistä kehittämällä

Tötterön vieraiden toivotaan osallistuvan tuotekehitykseen. Kävijöiltä toivotaan vinkkejä uusista jäätelömauista, ja niitä voi myös vinkata Food Labin facebook-ryhmässä . Ehdotetut maut testataan Tötterössä.

–        Parhaat ideat päätyvät Caminitolle ja heidän jäätelömestariensa käsissä artesaanijäätelöksi. Meillä suunniteltuja makuja ja jäätelö-annoksia tarjoillaan mahdollisesti tulevaisuudessa myös muissa S-ryhmän ravintoloissa.

Asiakkaat ovat kaivanneet lisää jälkiruokavaihtoehtoja ravintoloiden ruokalistoille ja niitä olemme nyt tuottamassa, sanoo Food Lab Manager Anne-Maria Mikkonen HOK-Elannosta.

Tötterö avautuu yleisölle 7.5. klo 11 osoitteessa Keskuskatu 6.

Tötterön jäätelöitä päästään nauttimaan 7.5. alkaen myös Sokos Café Helsingissä. Toukokuun viimeisellä viikolla avautuvat Tötterön pienet jäätelöbaarit Coffee House -kahviloiden yhteyteen kauppakeskus Iso Omenassa, Hyvinkään kauppakeskus Willassa sekä kauppakeskus Kaaressa .