Fazer Food Services on valittu Olympiastadionin ravintolapalvelukumppaniksi

81f62f8ea9c68242_800x800ar

Olympiastadion on jo vuosikymmenien ajan tarjonnut alustan suomalaisille ja kansainvälisille kohtaamisille. Uudistettu Olympiastadion jatkaa tätä perinnettä. Keskiöön nousevat elämyksellisyys, yhteisöllisyys ja hyvinvointi. Lisää vetovoimaa tuovat myös Fazerin ruokapalveluratkaisut, jotka mahdollistavat kohtaamisia arjessa, kokouksissa, tapahtumissa sekä stadion- ja tornivierailuiden yhteydessä.

Olympiastadion uudistuu sekä kansainväliseksi suurtapahtumien keskukseksi että päivittäiseksi vierailukohteeksi. Fazer Food Services on valittu toteuttamaan stadionin uuden aikakauden ravintolapalveluiden toiminnot. Hankintaprosessi alkoi keväällä 2018 ja ravintolapalveluiden tuottajan valinta toteutettiin noudattaen julkisista hankinnoista annetun lain menettelyä ja säännöksiä. Valinnassa painotettiin toimintakonseptin soveltuvuutta, toteutuksen resursseja, suorituskykyä, laadunhallinta- ja reagointikykyä, hintalaatu-suhdetta, elämyksellisyyttä ja tulevaisuuden innovaatioita.

”On kunnia lähteä toteuttamaan uuden ajan palvelukulttuuria ja -konsepteja Suomen suurimmalla tapahtuma-areenalla ja sen ainutlaatuisessa miljöössä. Tulemme rakentamaan Olympiastadionille muunneltavan ravintolakonsepti- ja palvelukokonaisuuden, jonka tärkeimpiä elementtejä asiakasnäkökulmasta ovat elämyksellisyys, laadukkuus, aitous ja tietysti sujuva palvelu myös digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Suurtapahtumien lisäksi tulemme panostamaan siihen, että stadionin ravintolapalvelut mahdollistavat Olympiastadionin rakentumisen koko kansan kohtaamispaikaksi niin yksityishenkilöille kuin yritysasiakkaille”, sanoo Fazer Food Services Suomen kaupallinen johtaja Hannu Rahnasto.

Olympiastadionin uudistettu ravintola tulee palvelemaan asiakkaita päivittäin kaikille vierailijoille, harrastajille ja kaupunkilaisille avoimena ravintolana. Ravintolan asiakkaille ikkunoista avautuu näkymä suoraan Olympiastadionin kentälle. Esteettömässä ravintolassa on uudistamisen valmistuttua mahdollista nauttia aamiaista, lounasta ja bistro-tyylisiä annoksia sekä herkullisia kahvilapalveluja koko aukioloajan. Viikonloppuisin on tarjolla runsas brunssipöytä.

Suurtapahtumien toteutuskokonaisuus muodostuu laadukkaista ja entistä laajemmista yleisöpalveluista stadionin uusilla palvelualueilla sekä uudistetuista edustuspalveluista. Stadionin uudet seminaari- ja kokoustilat mahdollistavat jatkossa hyvinkin erilaisten tilaisuuksien järjestämisen aina muutaman hengen kokouksista kongressien järjestämiseen. Tilojen sijainti uniikissa miljöössä ja erilaisten huipputapahtumien äärellä luo mahdollisuuden poikkeuksellisille kokemuksille.

”Yhteistyössä Fazer Food Servicesin kanssa tulemme luomaan Olympiastadionille muunneltavan tapahtuma- ja kokousympäristön sekä arjen ytimessä toimivan ravintolan, joka palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Suurtapahtumien osalta keskeistä on uuden teknologian hyödyntäminen sujuvuuden varmistamiseksi”, kertoo Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.

Linnanherra palaa takaisin – Fazer Food Services tekee paluun Turun linnan ravintoloitsijaksi

a0104cfcd8435fc8_800x800ar

Fazer Food Services on tehnyt syyskuun alussa toivotun paluun Turun linnan ravintoloitsijaksi. Tarinaltaan monivaiheinen ja rikas, 1280-luvulle historiansa ulottava Turun linna saa ravintolapäällikökseen paluun tekevän Jouko Nurmen.

Fazer Food Services on aloittanut tilan ravintoloitsijana 1.9.2016. Esilinnassa asiakkaita palvelee perinteinen, historiaa kunnioittava kahvila-ravintola Juhana Herttuan Kellari ja sen ulkotarjoilualue. Linnan kahvila on auki museon aukioloaikoina ja tarjoaa arkisin lounasta: laadukkaasta lounasbuffetista löytyy runsaasti kasvispainotteisuutta ja pohjoismaisia makuja.

Huima erillinen juhlatila Herrain kellari on avattu nyt kaikille vapaasti tilattavaksi juhlakäyttöön. Holvikatoin varustettu kellari on ainutlaatuinen tila, jonka uniikit holvaukset ovat säilyneet läpi sotien ja tulipalojen.

”Olemme iloisia saadessamme Fazerin ja Jouko Nurmen takaisin Turun linnaan. Fazer on hoitanut Turun linnan ravintolatoimintaa aikaisemminkin ja on mukavaa saada jatkaa yhteistyötä jälleen”, kommentoi Turun museokeskuksen museopalvelujohtaja Olli Immonen.

87b0e9878ede1694_800x800ar

Fazer Food Services on vahva toimija kokous- ja juhlapalvelukentässä ja Turun linnan tilauskanta näyttää hyvältä jo tulevana syksynä. Turun linnan vuokratiloissa voidaan pitää jopa seitsemän eri tilaisuutta samaan aikaan. Niin Juhana Herttuan kellaria kuin muita tiloja vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin, esimerkiksi yritys- ja perhejuhliin.

Päälinnassa on useita renessanssiaikaisia juhlatiloja, kuten Kuninkaansali, Kuningattarensali, Kuningattaren kamari sekä Eteläinen sali. Koska Turun linnassa on myös kirkko, juhlatiloja vuokrataan usein myös hääjuhlakäyttöön. Turun linnassa on lisäksi 120-paikkainen kokoustila ja puitteet niin tunnelmallisille konserteille kuin hulppeille renessanssijuhlille.

Muutoksen myötä ravintolapäällikkö Jouko Nurmi on palannut takaisin Turun linnanherraksi. Nurmi on syntyperäinen turkulainen ja hän on hoitanut linnanherran tehtäviä ennenkin, kun Fazer Food Services vastasi Turun linnan ravintolapalveluista vuosina 2003­­–2011. Nurmen työhistoria Turun linnassa ulottuu aina 80-luvun lopulle, jolloin hän aloitti ravintola-kahvilan ekstratarjoilijana. Turun linnan lisäksi Nurmi on työskennellyt muun muassa Olavin linnan linnanherrana.

”Historia ja rakennuksien monivaiheiset kohtalot ovat aina kiinnostaneet minua. On unohtumaton palkanlisä saada tuntea olevansa osa Suomen komeimpien linnojen elämää. On hienoa, miten kahvila- ja ravintolatoiminta ovat tänä päivänä tärkeä osa museokäynnin elämystä. Tilat, portaat ja välimatkat ovat vanhan rakennuksen haasteita, mutta kiitoksena ovat tyytyväiset asiakkaat. Kun ensimmäisenä työpäivänä käveli linnan portista sisään, tuntui kuin ei olisi poissa ollutkaan”, Nurmi kertoo.

Kahvila-ravintola on avoinna:
ti–su klo 10.00–18.00 museon aukioloaikoina.

Muina aikoina järjestetään kahvilan tiloissa yksityistilaisuuksia yrityksille ja yksityishenkilöille.

Lounas tarjolla:
kesällä ma–pe klo 11.00–13.30
talvella ti–pe klo 11.00–13.30

Fazer Food Services tähtää ruokahävikin pienentämiseen yhdessä ravintolavieraiden kanssa

b24abfdae87b1ac6_800x800ar

Amica-ravintoloistaan tunnettu Fazer Food Services kampanjoi tällä viikolla ravintoloissaan ympäri Suomen lautashävikin pienentämiseksi. Ravintolavieraille kampanja näkyy 5.-11.9. pois lukien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen ravintolat, joissa kampanja näkyy pääsääntöisesti viikolla 42. Kampanjan tavoitteena on sitouttaa myös ravintolavieraat mukaan hävikin vähentämiseen. 

Fazer Food Servicesillä on Suomessa yli 600 ravintolaa ja toimipaikkaa, joissa tarjoillaan vuodessa yli 30 miljoonaa lounasta. Lounasta nautitaan muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, yliopistoilla, työpaikoilla ja palvelukodeissa. Päivittäin lounasvieraita käy noin 130 000.

”Tavoitteenamme on vähentää ruokajätettä noin 10 grammaa per annos, mikä koostuu sekä tuotannon hävikistä että lautashävikistä. Asiakkaan lautasella tämä tarkoittaa esimerkiksi, ettei heitä pois puolikasta lihapullaa tai kahta viinirypälettä. Pienillä teoilla saadaan yhdessä merkittäviä tuloksia”, kertoo operatiivinen johtaja Sari Saari Fazer Food Servicesiltä.

Biojätteen määrän vähentäminen on yksi Fazer Food Servicesin vastuullisuusohjelmamme päätavoitteista. ”Olemme kehittäneet viime vuosina toimintatapoja, joilla hävikkiä voidaan vähentää ravintoloissamme. Olemme muun muassa muuttaneet lautaskokoa ja siirtyneet yhden lautasen malliin sekä tehostaneet varaston kiertoa. Lisäksi olemme kehittäneet ruokahävikin mittaamista ja seurantaa”, kertoo Sari Saari.

Fazer Food Servicesin sisäisen kampanjoinnin myötä tuotannon hävikkiä on saatu ravintoloissa vähennettyä vuosien 2015 – 2016 aikana 26 prosenttia. Koulujen kanssa järjestetyissä Älä ruoki roskista -kampanjoissa taas (2013 – 2015) koululaisten lautashävikki väheni noin 35 prosenttia.

”Hävikin vähentämiseen on jokaisen helppo osallistua. Ota lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Kokoa koko ateria yhdelle lautaselle lautasmallia noudattaen, jolloin saat varmasti ravitsevan kokonaisuuden ja näet helposti valitsemasi lounaan kokonaismäärän. On tärkeää, että annat palautetta henkilökunnalle ravintolan lounasvalikoimasta, jotta he voivat kehittää sitä entistä asiakaslähtöisemmäksi ja myös tätä kautta vaikuttaa menekin ja hävikin hallintaan”, neuvoo Sari Saari.

Noin viidennes kaikesta ravintolaruoasta päätyy Suomessa jätteeksi (MTT). Maailmanlaajuisesti ruokaa menee tuotanto- ja kulutusketjun eri vaiheissa hukkaan vuosittain yhteensä 1300 miljoonaa tonnia, joka vastaa noin 25–30 prosenttia kaikesta maapallolla tuotetusta ruuasta.

Lue lisää: 

Fazer Culinary Teamin huippukokki Mika Pesosen vinkit ruokahävikin vähentämiseen kotona:
http://www.fazergroup.com/fi/havikistaherkkua
www.amica.fi

Fazer avaa ravintolan Porvoon Taidetehtaalle

kpnkfotiy3totubwhgzp

Fazer Food Services avaa heinäkuun lopussa Porvoon Taidetehtaalle lounas- ja tilausravintolan. Taidetehtaan catering-palveluista vastaava Vuoristo-Yhtiöt Oy luopuu Ravintola Vitriinin liiketoiminnasta ja keskittyy hotelli Haikon Kartanon kehittämiseen.

Fazer tarjoaa uudessa ravintolassa arkisin herkullista lounasta ja ravintola on muuten auki myös yleisötapahtumien yhteydessä. Fazer hoitaa Taidetehtaan kaikki catering-palvelut tilausravintola Vitriinissä, lämpiössä, teatteritiloissa ja Avanti-salissa. Tiloissa voidaan järjestää jopa 1000 hengen tilaisuuksia.

”Porvoon Taidetehdas on elävä ja monipuolinen kohtauspaikka ja haluamme osaltamme tuoda tapahtumakeskukselle lisää kiinnostavuutta. Lähdemme innolla mukaan järjestämään mieleenpainuvia kokemuksia ja makuelämyksiä kaupunkilaisille, kokousvieraille ja turisteille”, kertoo Fazer Food Servicesin toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Fazer Food Services on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluihin keskittynyt palveluiden tuottaja, jonka ydinosaamista ovat hyvä ruoka ja sen ympärille liittyvät palvelut. Fazer Food Services toimii tällä hetkellä Porvoossa oppilaitoksissa ja henkilöstöravintoloissa.

Fazer Food Servicesillä on laajaa kokemus tapahtumien ja suurtapahtumien hoitamisesta, markkinoinnista ja myynnistä. Taidetehtaan uusi ravintola avataan heinäkuun lopussa.