HYY Ravintoloiden yt-neuvottelut päätökseen

HYY Ravintolat Oy:ssä 14.10. – 1.12.2015 käydyt yhteistoimintaneuvottelut on saatettu päätökseen.

Neuvottelut on käyty tuotannollisista ja taloudellisista syistä työnantajan harkittua liiketoimintansa sopeuttamista ravintolamäärän pienenemiseen, yrityksen taloudellisen tilanteen ja tulevaisuuden tulosnäkymien johdosta.

HYY Ravintoloiden liiketoiminnan päättyminen Metropolian Ammattikorkeakoulussa tarkoittaa yrityksen ravintoloiden määrän vähenevän kolmanneksella nykyisestä 31 ravintolasta 21:een. Opiskelija-aterian hintaan ei ole tiedossa myöskään muutoksia, hinnan oltua sama 1.3.2012 lähtien vaikuttaen vahvasti yrityksen kannattavuuteen opiskelijaravintolapalveluiden tuottajana.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan ravintolatoiminnan esimiestason, ketjunohjauksen ja tukipalveluiden tehtävät sekä kulurakenne sopeutetaan pienenevään ravintolamäärään. Liiketoiminnan jatkuvuuden ja kannattavuuden varmistamiseksi toteutetaan yrityksen johtamisjärjestelmän muutos sekä luovutaan myös osasta nykyisiä tehtäviä sekä toimintoja.

Kaikille yhteistoimintaneuvotteluiden alaisille työntekijöille on tarjottu uutta työtä HYY Ravintolat Oy:ssä avoinna olevista tehtävistä irtisanomisten välttämiseksi. Irtisanottavien lopullinen määrä on 11.

– Neuvottelujen nyt päätyttyä voimme todeta, että irtisanottavien määrä toteutui huomattavasti ennakoitua vähäisempänä, kertoo HYY Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Arja Kosonen .

– Tehtyjen sopeutusten myötä varmistamme kannattavan liiketoiminnan myös jatkossa. Toimintamallimme raaka-aineiden vastuullisuudessa on toimialallamme aidosti ainutlaatuinen ja olen siitä ylpeä. Keskittymällä tuohon ydinosaamiseemme tulemme varmasti menestymään, Antti Kerppola , HYY Yhtymän toimitusjohtaja toteaa.

HYY Ravintoloille Luomu SM -kultaa

HYY Ravintolat ylsi korkeimmalle palkintokorokkeelle toista kertaa käydyssä Luomu SM -kilpailussa. EkoCentrian järjestämä kilpailu oli avoin kaikille luomua käyttäville yksityisen ja julkisen sektorin ammattikeittiöille.

Kilpailussa tarkasteltiin osallistujien vuoden 2014 luomun käyttömääriä. Ravintola- ja ruokapalvelusektorin monimuotoisuus huomioiden sekä yksityisen että julkisen sektorin osallistujat mittelivät paremmuuttaan pieni , keskisuuri jasuuri toimija -sarjoissa.

HYY Ravintolat ylsi kärkisijalle Yksityinen suuri toimija -sarjassa. Luomun osuus ravintolayhtiön vuosittaisista kokonaishankinnoista on neljä prosenttia.

– Luomutuotteiden tuominen opiskelijan lautaselle on ollut kunnianhimoinen tavoitteemme ja voimme ylpeästi sanoa olevamme siinä edelläkävijöitä. Tämä voitto kertoo osaltaan onnistumisestamme ja tuntuu hyvältä, HYY Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Arja Kosonen kertoo.

HYY Ravintolat on määrätietoisesti edistänyt luomutuotteiden saatavuutta opiskelija- ja henkilöstöravintoloissaan jo usean vuoden ajan. Vuonna 2013 ravintolayhtiö liittyi Portaat luomuun –ohjelmaan, kaikki UniCafe-opiskelijaravintolat sijoittuivat tuolloin suoraan portaalle neljä. Elokuussa 2015 oli vuorossa loikka viidennelle luomuportaalle, joka edellyttää vähintään 20 luomutuotteen pysyvää käyttöä.

Luomuraaka-aineet ovat HYY Ravintoloissa vakiintuneet luonnolliseksi osaksi tarjontaa: luomua on tarjolla aamiaistuotteista lounasruokiin ja salaattipöydästä leivonnaisiin ja sämpylöihin. Tämä on luonteva osa ravintolayhtiön halua tarjota asiakkailleen laadukkaista, tuoteturvallisista ja vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

– Töitä tehdään jatkuvan kehittämisen periaatteella yhdessä asiakkaidemme kanssa. Olemme ravintoloitsijana sikäli onnellisessa asemassa, että asiakkaamme ovat meille loistavia sparraajia ja osaavat myös arvostaa eettisesti sekä ympäristön kannalta kestävien vaihtoehtojen tarjoamista – työllämme olemme onnistuneet todistamaan, että se on mahdollista myös opiskelijalounaan tiukoissa hintaraameissa, Kosonen iloitsee.