SAVOYN SYYSMENUSSA TUOKSUU JA MAISTUU BURGUNDI 22.9.-18.10.2014

cb2c2c26-33e2-44db-b190-d9e27c8ea8ca-main_image
Savoyn syksyn viiniteema johdattaa ravintolavieraat Ranskan arvostetuimmalle viinialueelle Burgundiin. Sommelierien ja keittiömestareiden kanssa rakennettuun menuun on haettu ideoita rustiikista itäranskalaisesta maalaiskeittiöstä. Illallisten aikana Savoyssa avataan laaja kirjo Burgundin huipputuottajien viinejä, jotka vaihtelevat teemaviikkojen aikana.

”Burgundi-teema jatkaa muutama vuosi sitten alkanutta menuperinnettä, jossa viinit on nostettu kunniapaikalle”, Terhi Oksanen-Alén kertoo. Uutta tänä vuonna ovat teemaviikkojen aikana vaihtuvat viinit. Neljän viikon aikana vieraiden iloksi avataan muun muassa Domaine Armand Rousseaun, Domaine Comte Georges de Vogüén, Domaine Denis Mortetin ja Domaine Meo-Camuzetin luomuksia. “Burgundin viineihin ihastuneet vieraat voivat teemaviikkojen aikana tulla useamman kerran maistelemaan legendaaristen tilojen viinejä”, Terhi Oksanen-Alén iloitsee. Savoyssa tarjolla oleva menu on loistava mahdollisuus todeta, kuinka pinot noir -viinit heijastavat Burgundin tarhojen ja tuottajien erityispiirteitä.

Tälläkin kertaa menu on syntynyt sommelierien ja keittiötiimin tiiviissä yhteistyössä. “Yhteinen tavoite oli selvä alusta lähtien. Halusimme tuoda vieraiden iloksi legendaarisia Burgundin maalaiskeittiön annoksia” keittiöpäällikkö Kari Aihinen kertoo. Syksy on keittiöpäällikölle raaka-aineiden riemujuhlaa ja menusta löytyy sadonkorjuuajan makuja, kuten metsäsieniä, makeita sipuleita ja juureksia sekä raikasta päärynää.

Menun aloittaa ankasta ja kotimaisesta ankanmaksasta syntynyt annos, joka tarjoillaan rapeaksi paahdetun briossin, omenahillokkeen ja raikkaan syyssalaatin kanssa. Väliruokana tarjottava oufs en meurette on todellinen Burgundin klassikko, joka toimii erinomaisesti eleganttien pinot noir -viinien rinnalla. Annoksessa haudutetut kananmunat saavat seurakseen raakakypsytettyä Charolais-härkää, makeita pikkusipuleita ja täyteläisen punaviinikastikkeen.

“Pääruoan raaka-aineeksi valitsimme kotimaisen kuhan”, Kari Aihinen kertoo. Burgundi-teema näkyy kalan rinnalla tarjottavissa lisukkeissa; mehevissä etanoissa, täyteläisessä valkopapu-cassouletissa ja kirpeässä dijon-sinappikastikkeessa. Annoksen rinnalle nostellaan kirkkaanvihreää lipstikka-pistouta, joka on valmistettu Savoyn puutarhuri Hans van der Enden Villingin puutarhan yrteistä.

Ravintolan patisserit Teppo Säkkinen ja Teemu Nikkari vastaavat Menu Bourgognen päärynäisestä jälkiruoasta. Helteisen kesän kypsyttämät päärynät tarjoillaan raikkaan fromage blance serbetin ja Breton-keksien kanssa.

MENU BOURGOGNE SAVOYSSA

22.9 18.10.2014

 

Ankkaa, ankanmaksamoussea, omenaa ja briossia

* * *

”Oeuf en meurette” à la Savoy

* * *

Kuhaa Beurre noisette, mustatorvisientä, lipstikkaa ja

dijon-sinapilla maustettua etanamuhennosta

* * *

Päärynäterriiniä, vaniljavoilla maustettua päärynää

ja fromage blanc serbettiä

  

Viinimenu vaihtuu viikkojen edetessä.

Tarjolla on muun muassa Domaine Armand Rousseaun, Domaine Comte Georges de Vogüén, Domaine Denis Mortetin ja Domaine Meo-Camuzetin viinejä.

 

Menu 98,00

Viinit 118,00

Menu Bourgogne on tarjolla 22.9 – 18.10.2014 ja neljän ruokalajin hinta on 98 euroa.

Linkit