:LATAA MENU: Ravintola Nuevo uudisti perinteikkäät tapaksensa

Nuevo4

Sosiaalinen syöminen on kasvattanut viime vuosina suosiotaan Suomessa. Espanjalainen ravintola Nuevokin uudisti perinteikkäät tammikuun tapaksensa. – Halusimme palata perusasioiden äärelle ja tarjota yksinkertaisia mutta maultaan runsaita annoksia, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken, ravintolapäällikkö Outi Koistinen kertoo.

Suomessa sosiaalinen syöminen on vielä suhteellisen uusi ilmiö, kun taas Espanjan ruokakulttuuria on aina leimannut yhteisöllisyys ja mutkattomuus. Sosiaalinen syöminen sopii kuitenkin erinomaisesti piristämään Suomen kaamosaikaa. Nuevossa jaetaan alkuvuodesta tapaksia, joita on asiakkaiden toiveestasaatavilla tällä kertaa aina maaliskuun loppuun saakka.

NU_1_08

– Ystäväporukalla on mukava kokoontua rennosti yhteisen pöydän ääreen syömään ja seurustelemaan. Annokset tarjoavat myös hauskaa puuhastelua, sillä esimerkiksi katkaravut kuoritaan itse, Koistinen kuvailee.

Nuevon tapaslajitelman annokset ovat espanjalaisen konstailemattomia mutta maukkaita; niissä on aistittavissa Välimeren aurinko ja välitön elämäntapa. Monipuolisesta kokonaisuudesta jokainen löytää taatusti mieleistänsä suuhunpantavaa. Pöytään kannetaan vastaleivotun tomaatti-oliivileivän lisäksi rustiikeissa saviastioissa niin paahteisen mausteista merguez-makkaraa, tuoreita äyriäisiä, friteerattua turskaa kuin täyteläistä baskijuustoakin.

– Oma suosikkini on kuitenkin yön yli haudutettu, ylikypsä häränhäntä, joka tarjoillaan mehukkaan täyteläisessä, makuja hersyvässä liemessä, keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen mainitsee.

f6f0d61f-2462-402e-8c61-3956957f6b1d-main_image

Tapasten kylkeen nautitaan Koistisen valitsemia, laadukkaita Evergreenin luomuviinejä sekä vaaleaa San Miguel -lageria.

– Alicanten viinialueelta, pienestä Pinoson kylästä Etelä-Espanjasta tulevat viinit ovat hedelmäisiä ja kukkeita ja sopivat erinomaisesti seurusteluun. Klassikko-olut San Miguel taas tarjotaan espanjalaiseen tapaan pienestä, parin desin lasista, Koistinen luonnehtii.

Varaukset:

Tapasviikot Nuevossa 1.1.-31.3.2015

Ravintola Nuevo, Sofiankatu 4, 00170 Helsinki, p. (09) 6128 5900

Tapasmenu

 

Related Posts