LIHA ON KESÄRUOKIEN YKKÖNEN RAVINTOLA NUEVOSSA

aaae3003-7498-400b-9eb8-436afd9a5294-main_image

Ravintola Nuevo – Sofiankatu 4, 00170 Helsinki

Ravintola Nuevon kesän erikoismenu Plato de Carne hieroo makunystyröitä täydeltä laidalta: on maissikananrintaa ja karitsanniskaa, possua ja Nuevon omaa makkaraa. Väliin hiukan salaattia ja ryppyperunoita sekä Mojo Rojoa – siinä on kaikki, mitä nautintoon tarvitaan.

Kun kesäihmisen alkaa tehdä kunnon liharuokaa mieli, silloin on hyvä suunnata kulkunsa Helsingin kauppatorin tuntumassa sijaitsevaan Ravintola Nuevoon. Espanjalaistyyppinen Plato de Carne on runsas lihavati, jota ryyditetään lime coleslaw salaatilla, valkosipulimajoneesilla eli aliolilla sekä ryppyperunoilla ja Mojo Rojolla. ”Tarjolla on parhaita paloja ja yksinkertaisesti loistavia makuyhdistelmiä”, vahvistaa keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen.

Ihanteellinen yhdistelmä liharuokien viiniksi on Estola Gran Reserva 2004 (100% Cencibel-rypäle) joka on pehmeä mutta luonteikas ja tasapainoinen punaviini La Manchan alueelta. Ravintolapäällikkö Susanna Reichmuth muistuttaa että gran reserva Espanjassa tarkoittaa pitkään kypsytettyä, yli kolme vuotta sekä lisäksi vielä pari vuotta pullossa.

Plato de Carne tarjoillaan nimensä mukaisesti vadilta ja on tarkoitettu vähintään kahden hengen seurueille jaettavaksi. Kesäaikaan hyvästä ruoasta voi nauttia myös Nuevon suositulla terassilla.

Flamencokitaristi Joonas Widenius jatkaa soittotuokioitaan läpi kesän.

1b693e79-d8f6-459c-97f4-a107d8cd3851

 

Plato de Carne Nuevossa 15.6.- 30.8.2015

Sofiankatu 4, 00170 Helsinki. Varaukset ja tiedustelut, 09-6128 5900

:LATAA MENU: Ravintola Nuevo uudisti perinteikkäät tapaksensa

Nuevo4

Sosiaalinen syöminen on kasvattanut viime vuosina suosiotaan Suomessa. Espanjalainen ravintola Nuevokin uudisti perinteikkäät tammikuun tapaksensa. – Halusimme palata perusasioiden äärelle ja tarjota yksinkertaisia mutta maultaan runsaita annoksia, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken, ravintolapäällikkö Outi Koistinen kertoo.

Suomessa sosiaalinen syöminen on vielä suhteellisen uusi ilmiö, kun taas Espanjan ruokakulttuuria on aina leimannut yhteisöllisyys ja mutkattomuus. Sosiaalinen syöminen sopii kuitenkin erinomaisesti piristämään Suomen kaamosaikaa. Nuevossa jaetaan alkuvuodesta tapaksia, joita on asiakkaiden toiveestasaatavilla tällä kertaa aina maaliskuun loppuun saakka.

NU_1_08

– Ystäväporukalla on mukava kokoontua rennosti yhteisen pöydän ääreen syömään ja seurustelemaan. Annokset tarjoavat myös hauskaa puuhastelua, sillä esimerkiksi katkaravut kuoritaan itse, Koistinen kuvailee.

Nuevon tapaslajitelman annokset ovat espanjalaisen konstailemattomia mutta maukkaita; niissä on aistittavissa Välimeren aurinko ja välitön elämäntapa. Monipuolisesta kokonaisuudesta jokainen löytää taatusti mieleistänsä suuhunpantavaa. Pöytään kannetaan vastaleivotun tomaatti-oliivileivän lisäksi rustiikeissa saviastioissa niin paahteisen mausteista merguez-makkaraa, tuoreita äyriäisiä, friteerattua turskaa kuin täyteläistä baskijuustoakin.

– Oma suosikkini on kuitenkin yön yli haudutettu, ylikypsä häränhäntä, joka tarjoillaan mehukkaan täyteläisessä, makuja hersyvässä liemessä, keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen mainitsee.

f6f0d61f-2462-402e-8c61-3956957f6b1d-main_image

Tapasten kylkeen nautitaan Koistisen valitsemia, laadukkaita Evergreenin luomuviinejä sekä vaaleaa San Miguel -lageria.

– Alicanten viinialueelta, pienestä Pinoson kylästä Etelä-Espanjasta tulevat viinit ovat hedelmäisiä ja kukkeita ja sopivat erinomaisesti seurusteluun. Klassikko-olut San Miguel taas tarjotaan espanjalaiseen tapaan pienestä, parin desin lasista, Koistinen luonnehtii.

Varaukset:

Tapasviikot Nuevossa 1.1.-31.3.2015

Ravintola Nuevo, Sofiankatu 4, 00170 Helsinki, p. (09) 6128 5900

Tapasmenu

 

NUEVON MENU PIRINEOS TUO TARJOLLE MUREAA HEVOSENFILETTÄ

c0631ee4-9500-416e-94c3-acdd2e1f9cd9
Ravintola Nuevon takavuosien suosikkiannos, hevosen sisäfilee, tekee loka-marraskuussa paluun asiakkaiden toiveesta. Caballo on osa Pyreneiden (espanjaksi Pirineos) inspiroimaa menukokonaisuutta, jossa maistuvat metsäiset ja vahvat maut.

Pyreneiden vuoristossa vapaana käyskentelevät hevoslaumat ovat Koillis-Espanjan erityispiirre. Jykevät eläimet ovat samaan tapaan puoliksi villejä kuin Lapissa laiduntavat porot, ja niiden maukasta, vähärasvaista lihaa arvostetaan varsinkin pohjoisen Espanjan maakunnissa.

Ravintola Nuevossa on pitkät perinteet hevosenlihan tarjoamisesta. Murea filee oli pitkään à la carten vakioannos, ja harvinaista herkkua tultiin syömään varta vasten.  – Asiakkaat soittivat meille vuosienkin jälkeen ja tiedustelivat saatavuutta, kertoo ravintolapäällikkö Outi Koistinen. Nyt kiinnostus palkitaan, sillä hevosen sisäfilee tähdittää Pirineos-menua, joka on tarjolla lokakuun alusta marraskuun loppuun saakka.

01bb39b0-0cbb-4999-9f35-b3b9e8c18e99-main_image

Menun alkuruokana tarjotaan tattikeittoa paahdetun chorizo-makkaran kanssa. Vahvanmakuisen keiton aromeja täydennetään pienellä ripauksella tryffeliöljyä, joten suositusviiniksi on valittu pirteähappoinen ja luonteikas valkoviini Deusa Nai Albariño Galiciasta, Atlantin puoleiselta rannikolta.

Pääroolissa oleva hevosen sisäfilee saa rinnalleen paahdettua bataattia, mustapapua ja pekonia, ja maukas kokonaisuus sinetöidään choron-kastikkeella. Viiniksi sopii Marqués de Cáceres Vino Ecológico, riojalainen sekoitus Tempranillo- ja Graciano-rypälettä. – Tämä viini tulee yksittäiseltä, ekologisesti hoidetulta viinitarhalta. Sen herkullinen maku ja hienovaraiset tanniinit sopivat hyvin yhteen tummalihaisen hevosen kanssa, Outi Koistinen kuvaa.

Jälkiruokaa ovat inspiroineet Pyreneiden lumiset vuorenhuiput: mehustettu ananas tarjotaan marenkikuorrutteisen uunijäätelön kera. Sen kumppanina maistuu Satinela, joka on puolimakea, pehmeän omenaiselta ja hunajaiselta maistuva valkoviini Riojan alueelta.

Keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen suosittelee unohtamaan ennakkoluulot, mikäli hevosen liha ei ole entuudestaan tuttua. -Tämä on riistaa espanjalaisittain, ja lisäksi maultaan erinomaista. Ei siis ole mikään ihme, että hevosta ylistetään herkuttelijoiden keskuudessa.

Menu Pirineos Nuevossa 1.10.–29.11.2014.