Laktoositon ja gluteeniton, laihduttajallekin sopiva uutuuspizza Kotipizzasta – taustalla yllättävä yhteistyö

Suomen suurin pizzaketju Kotipizza lyöttäytyi yhteen Alku-valmennuksen kanssa ja lanseeraa nyt painonhallintaan sopivat pizzat. Ravitsemusvalmentajan mukaan laktoosittomien ja gluteenittomien uutuuspizzojen salaisuus on tarkoin valituissa täytteissä.

Pizzaketjun ja hyvinvointivalmennuksen ravintoasiantuntijan kumppanuudesta syntyi kaksi erilaista makumaailmaa edustavaa pizzaa: kanatäytteinen Tuplahaukka ja lihanystäville sopiva Rautanauta. Kotipizzan toimitusjohtaja uskoo epätavallisen yhteistyön hedelmiin.

– Ihmiset suosivat yhä enemmän vähähiilihydraattista ruokavaliota ja haluamme tarjota myös heille vaihtoehdon. Painonhallintaan ja hyvinvointiin keskittynyt nettivalmennus ei ole pizzaketjulle se todennäköisin kumppani, mutta Alku-valmennus jakoi kanssamme saman intohimon ja yhteistyössä syntyi kaksi maukasta vaihtoehtoa, Tommi Tervanen kertoo.

Tuplahaukka- ja Rautanauta-pizzat ovat saatavilla 18.5. alkaen kaikista täyden ruokalistan Kotipizza-kivijalkaravintoloista ja isoimmista shop-in-shop-ravintoloista.

Vihdoin pizzaa hyvällä omatunnolla?

Pizzaa pidetään painonhallinnan arkkivihollisena. Alku-valmennuksen ravintoasiantuntija Sami Sundvik muistuttaa kuitenkin, että tosiasiassa onnistunut painonpudottaminen tai painonhallinta ei saa tarkoittaa sataprosenttista askeettisuutta, vaan mukaan mahtuu järkevästi myös herkuiksi koettuja ruokia. Ruokavalion tulee olla sellainen, että sitä pystyy helposti noudattamaan vaikka koko loppuelämän, siksi järkevä ja oikein koostettu pizzakin sopii herkutteluhetkiin.

– Uutuuspizzat sopivat myös erikoisruokavalioihin, sillä niissä käytetty juusto on täysin laktoositonta ja pizza leivotaan gluteenittomaan pohjaan. Terveellisyydellekin löytyy perusteita: esimerkiksi tomaattikastike sisältää paljon lykopeenia, joka on vahva antioksidantti. Avokadosta taas saa hyviä rasvahappoja, ja pizzat ovat Alku-valmennuksen ohjeiden mukaan täysin gluteenittomia, Alku-valmennuksen ravintovalmentaja Sami Sundvik sanoo.

Pizzan kalorimäärä vaihtelee täytteistä riippuen, mutta jos sitä vertaa vaikka runsaasti kastiketta sisältävään caesar-salaattiin, jossa on jokseenkin saman verran kaloreita, on proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävä laadukas pizza ravintoasiantuntijan mukaan paljon parempi vaihtoehto.

Tuotetiedot:

print_xQ8XmVFdzA

Tuplahaukka, gluteeniton pohja, puoli juustoa, pariloitua kananpoikaa tuplana, avokadoa, rucolaa
Kcal: 805,4, rasvaa: 30,3 g, hiilihydraatteja: 90,7 g, proteiinia: 52,8 g, kuituja: 6,3 g

print_2LToxNUnyZ

Rautanauta, gluteeniton pohja, puoli juustoa, beef&roast -naudanjauhelihaa tuplana, punasipulia, rucolaa
Kcal: 826,2, rasvaa: 46,4 g, hiilihydraatteja: 85 g, proteiinia: 48,6 g, kuituja: 6,5 g

Related Posts