Ravintola Savotta: Senaatintorilta savottatunnelmaan

savotta

Reilua suomalaista ruokaa ja suominostalgiaa

Ravintola Savotta vie vieraansa Senaatintorilta suoraan menneiden vuosikymmenien Suominostalgiaan. Savottahenkinen sisustus sekä persoonallisesti esille laitetut annokset ovat saaneet inspiraationsa Suomen rikkaista metsistä, tuhansista järvistä sekä suomalaisesta ”sisusta” ja tukkilaisperinteistä. Ravintola on kunnianosoitus sadoille tuhansille metsä- ja uittomiehille, työmaiden emännille ja työjohdolle sekä tehtaan patruunoille. Arabian vanhat astiat, yli satavuotiaat lattialankut, vanhat tuolit ja pöydät sekä lukuisat vanhat esineet on tuotu eri puolelta Suomea. Kukin niistä kertoo omaa tarinaansa menneiltä vuosikymmeniltä ja johdattaa Sinut entisaikojen nostalgisille ”savotoille”.

Puhtaita suomalaisia makuja lounaalla ja illallisella

Savotan keittiö vaalii suomalaista ruokaperinnettä. Käytämme ainoastaan kotimaisia raaka-aineita, jotka olemme hankkineet puhtaista suomalaisista metsistä ja vesistöistä sekä huolella valituilta pientoimittajilta. Ruokalistalta löytyy mm. järvikalaa, riistaa ja marjoja sekä sukupolvien saatossa hioutuneiden perinnereseptien parhaita paloja.Savotan à la carte lista on voimassa sekä lounaalla että illallisella. Alkuruokien kestosuosikki Suursavotta -lajitelma tarjoaa parhaat makuelämykset puiselta lankulta. Perinneruokia listalla edustavat mm. KarjalanpaistiLammassärä ja Mustikkakukko. Kestosuosikkeja ovat kirnuvoissa rapeaksi paistetut Saihun muikut, savustettu nieriäsekä Sodankylän poro. Harvinaisempaa metsiemme kuningasta eli karhua on tarjolla myös kahdessa eri muodossa. Savotan ruoka- ja juomatuotteista löytyy myös suomalaista sisua; omalla reseptillä valmistettua Sisu-juomaa sekä Sisujäätelöä.

Ravintola Savotta
Aleksanterinkatu 22, 00170 Helsinki
Puh. 09 7425 5588
Varaukset>>