Ravintolalegenda Viisi Penniä täyttää 60 vuotta: Valokuvakilpailu ravintolan ja Töölön kulmien historiasta

lataus

Olut- ja ruokaravintola Viisi Penniä juhlii tänä vuonna 60 vuoden kunniakasta taivalta. Helsingin perinteisten krouvien eliittiin kuuluva Viisi Penniä avasi ovensa Töölön tullin kupeessa vuonna 1956. Se on yksi kauimmin samalla nimellä ja samassa paikassa toimineista olutravintoloista koko maassa.

Viiden Pennin korttelin talot nousivat Mannerheimintien varrelle vuosina 1938–40. Mannerheimintie 55:ssä olevan asuintalon on piirtänyt arkkitehti D. Dahlberg. Rakennus valmistui välirauhan aikana 1940. Ravintola on talossa ollut aina. Viiden Pennin krouvia edelsi ravintola Walk.

Viisi Penniä sijaitsee samoilla kulmilla, jossa ennen otettiin rahaa Helsingin kaupunkiin tulijoilta Espoon tullissa. Siitä paikka on saanut nimensä Töölön tulli. Kaupungin ja maaseudun erottaneen Tullinpuomin kivipylväät on jätetty paikoilleen historiallisiksi muistomerkeiksi ravintolan lähelle.

Olut- ja ruokaravintola Viisi Penniä on merkittävä osa koko Helsingin ravintolahistoriaa. Viidestä Pennistä on muodostunut vuosikymmenten varrella Töölön asukkaiden ehdoton kantismesta, jonne on aina tultu kauempaakin.

lataus (1)

Valokuvakilpailu Viiden Pennin ja Töölön kulmilta

”Vietämme varsinaisia juhlaviikkoja syyskuussa. Mutta avaamme jo nyt Viiden Pennin ja itse asiassa koko Töölön historiaan liittyvän valokuvakilpailun asiakkaillemme ja lähiseutujen asukkaille”, kertoo ketjupäällikkö Markku Aaltonen.

Uusia valokuvia sekä otoksia eri vuosikymmeniltä voi lähettää ravintolan kotisivujen kautta osoitteessa www.viisipennia.fi/kilpailu. Tai laittaa Instagramiin sekä Facebookkiin hastagilla #viisipenniä. Asiakkaat voivat myös toimittaa kuvat ravintolaan, jossa ne skannataan tuleville sukupolville. Parhaimmat kuvat palkitaan ensi syksynä Viiden Pennin sekä Stadin Panimon tuotepalkinnoin.

Viiden Pennin juhlaviikot alkavat syyskuun alussa. Luvassa on monenlaista ohjelmaa ja muisteloita eri vuosikymmeniltä.

Tämän päivän Viisi Penniä on yhtenäinen ja perinteitä kunnioittava olut- ja ruokaravintola. Yhdessäoloon houkutteleva alakerta sekä viihtyisä toinen kerros tarjoavat luontevan miljöön seurusteluun, oluiden ja viinien nautiskeluun sekä maukkaaseen ruokailuun.

Janoisia asiakkaita palvelevat 20 oluthanan rivistö sekä monipuoliset viski- ja viinivalikoimat. Pullo-oluita ja siidereitä on tarjolla lähes 160 erilaista. Ravintolassa on myös aito real ale -hana.

Viiden Pennin keittiön perusta on perinteisissä raaka-aineissa ja suomalaisuudessa. Lounaalla ovat tarjolla salaatti- ja keittobuffetin ohella päivittäin vaihtuvat lämpimät ruoat. Kotimaista lähituotantoa kunnioittava à la carte -lista elää sesongin mukaan.