Tukholmaan ravintola Frantzénille kolme tähteä. Helsinkiin ravintola Grönille yksi tähti

9f8445bf237c2935_800x800ar

Michelinin pohjoismaisessa tähtiperheessä on nyt kaikkiaan 64 ravintolaa. Uusia tulokkaita ovat yksi kolmen tähden ravintola, kaksi kahden tähden ravintolaa ja seitsemän yhden tähden ravintolaa.

Michelin Guide Nordic Countries 2018 julkistettiin tänään 19. helmikuuta lehdistötilaisuudessa Kööpenhaminan kaupungintalossa. 

Tämän vuoden oppaassa on yksi uusi kolmen tähden ravintola: Frantzén Tukholmassa. Guide Michelinin kansainvälinen johtaja Michael Ellis toteaa: “Björn Frantzénilla on ainutlaatuinen visio pohjoismaisesta keittiöstä. Hän yhdistelee suurenmoisen hienoja raaka-aineita verrattomin kulinaarisin taidoin. Björn Frantzén tarjoaa ylevän gastronomisen elämyksen, joka on todellakin matkan arvoinen.”

Michelin Guide Nordic Countries 2018 sisältää myös kaksi uutta kahden tähden ravintolaa: Daniel Berlin Skåne-Tranåsin kylässä Ruotsissa, missä keittiömestari Daniel Berlin loihtii paikallisista raaka-aineista herkullisen tasapainoisia, puhtaita ja selkeitä annoksia, sekä Kadeau Kööpenhaminassa Tanskassa, missä tiimi toimii kuin perhe, jota yhdistää intohimo ruuanlaittoon. Kadeaun hienostuneet annokset kootaan taidokkaasti työstetyistä raaka-aineista.

Uusia yhden tähden ravintoloita on Pohjoismaissa nyt seitsemän: Tanskassa Me|Mu Vejlessä ja Jordnær Gentoftessa; Ruotsissa SAV Malmössä sekä Aloë ja Agrikultur Tukholmassa. Suomessa ravintola Grön Helsingissä pääsi tähtikaartiin ja Norjassa Galt täydentää Oslon tähtiravintoloiden listaa.

Michelin Guide Nordic Countries listaa ravintoloita niin bisnesmatkailijoille kuin turisteille ja suosittelee kussakin hintakategoriassa laadukkaita, luotettavia ravintoloita ja hotelleja. Oppaan vuoden 2018 laitoksessa listataan ensimmäisinä tähtiravintolat, sitten Bib Gourmand -symbolin saaneet ja niiden jälkeen uudella, hyvää ruokaa ilmaisevalla Plate- eli lautassymbolilla varustetut ravintolat.

Bib Gourmand on Michelinin myöntämä symboli ja ilmaisee ravintolan tasaisen hyvää laatua ja hinta-laatusuhdetta. Tänä vuonna uusia Bib-symboleita jaettiin Pohjoismaihin seitsemän. Kolme niistä menee Tukholmaan ravintoloille KaggesShibumi ja Bar Agrikultur ja yksi Göteborgiin ravintolalle Project. Helsingissä Jord saa Bib-symbolin ja Kööpenhaminassa PMY ja Musling Bistro. Pohjoismaissa on nyt yhteensä 37 Bib Gourmand -ravintolaa.

Täydellinen lista pohjoismaisista tähtiravintoloista Michelin Nordic Countries guide Award List 2018. (pdf)

Related Posts