Hesburger avasi Tennispalatsiin uuden Kävelykaistan

Kävelykaista on uusi ostamista ja asiakaspalvelua sujuvoittava konsepti. Siihen on yhdistetty helppo, nopea ja henkilökunnalle turvallinen suljettu rahankäsittelyjärjestelmä, jonka Hesburger ottaa käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Rahankäsittelyjärjestelmän toimittaa kansainvälinen Gunnebo-turvallisuuskonserni.

Kävelykaista tuo ostamiseen uuden ulottuvuuden, joka konseptina muistuttaa autokaistaa. Asiakas tilaa ravintolaan tullessaan hampurilaisensa ennakkotilauspisteeltä, josta lähtee tieto keittiölle tilatusta tuotteesta. Kohti kassaa kulkiessaan asiakas kerää muut haluamansa tuotteet tarjottimelle. Käteistä käyttäessään hän maksaa ostoksensa suljettuun rahankäsittelyjärjestelmään. Kone laskee saamansa rahat ja palauttaa automaattisesti vaihtorahat. Kassalla voi maksaa myös muilla perinteisillä maksutavoilla. Tilatut tuotteet valmistetaan ostoprosessin aikana, ja asiakas saa ne kassalta maksettuaan ostoksensa.

– Henkilökunta on läsnä koko maksutapahtuman ajan. Mahdollisuus suoraan asiakaspalvelukontaktiin vahvistuu entisestään, kun rahankäsittely jää pois, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Suljettu rahankäsittelyjärjestelmä käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Tennispalatsin Hesburgeriin ensimmäisenä Suomessa tuleva suljettu rahankäsittelyjärjestelmä on käytössä useissa eri maissa. Ruotsissa sitä käyttävät muun muassa ICA ja Coop. Kansainvälisistä yrityksistä esimerkiksi Shell hyödyntää suljettua rahankäsittelyä. Suomessa vähittäiskaupat ovat vielä odottaneet pilotointia.

– Tennispalatsin Hesburgerissa on nyt otettu käyttöön Gunnebon SafePayTM-järjestelmä, jonka ansiosta henkilökunnan ei tarvitse käsitellä rahaa. Kone laskee setelit ja kolikot ja huolehtii vaihtorahoista. Käteismyynti jää talteen koneen mustesuojattuun kasettiin, jonka arvokuljetus huolehtii eteenpäin. Käteiskassoja ei siis tarvitse erikseen laskea, eikä tallettaa mihinkään, kertoo järjestelmän toimittavan Gunnebon toimitusjohtaja Päivi Laaksomies.

Ainutlaatuinen pilottikokeilu

Suljetun rahankäsittelyjärjestelmän käyttöönotto toteutetaan pilottikokeiluna Tennispalatsin ravintolassa.

– Tennispalatsi on volyymeiltään sopiva kohde. Meidät tunnetaan ketjuna, joka uskaltaa kokeilla uusia asioita etunenässä. On mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton uusi ostoprosessi Tennispalatsissa saa, pohtii Jari Vuoti.

Related Posts